Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

ΤO ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ KOΥΦΑΡΙ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ και ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ

"Το σταλινικό ΚΚΕ στρέφεται στους μετανάστες, γιατί έχει την ψευδαίσθηση ότι αυτοί, λόγω της πολιτικής τους καθυστέρησης, μπορούν να δεχθούν το χρεοκοπημένο σταλινισμό του, που έχει απορρίψει ο ελληνικός λαός."


«Αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει», κραυγάζει πρωτοσέλιδα ο Ριζοσπάστης της 25/12, εννοώντας ως «αίσχος» το να μην αναγνωρίζονται σαν Έλληνες οι μετανάστες και ιδίως τα παιδιά τους που έχουν γεννηθεί εδώ. Πού είναι όμως το αίσχος;

Καμιά χώρα στον κόσμο δεν πολιτογραφηθεί μαζικά και χωρίς συγκεκριμένες προϋποθέσεις μετανάστες ή τα παιδιά αυτών, ενώ δε συζητείται καν η παραχώρηση υπηκοότητας σε λαθρομετανάστες, όπως είναι η μεγάλη πλειονότητα των ξένων στην Ελλάδα.

Έπειτα, είναι προφανές ότι τα παιδιά των μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι Ελληνόπουλα, γιατί Έλληνας δεν είναι απλώς όποιος έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα αλλά εκείνος που ανήκει στην ελληνική εθνότητα και μετέχει στις παραδόσεις και την ιστορική διαμόρφωση που αντιστοιχούν σε αυτή την εθνότητα.

Είναι εντελώς αυτονόητο ότι αν παραχωρηθεί μαζικά η ελληνική υπηκοότητα στους μετανάστες και τα παιδιά τους, με τους σημερινούς ρυθμούς εισαγωγής ξένων εργατών και με την πολύ υψηλότερη γεννητικότητα αυτών σε σχέση με τους Έλληνες, σε ελάχιστα χρόνια ο ελληνικός λαός θα αποτελεί "μειοψηφία στον τόπο του. Και πλειοψηφία θα είναι μια ετερογενής μάζα, που πολιτικά, πολιτιστικά, ταξικά θα ανήκει ουσιαστικά στον Ασιατικό σκοταδισμό.

Γιατί όμως η Σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ «αρνείται» να δει το αυτονόητο?

Πρώτον, γιατί αυτό το αστικό σταλινογενές κόμμα επιθυμεί να κερδίσει την, εύνοια της αστικής τάξης, η οποία προωθεί ξεκάθαρα την αντικατάσταση της ανυπότακτης ελληνικής εργατικής τάξης από υποτακτικές εισαγόμενες μά-ζες.

Δεύτερον, γιατί προσβλέπει στις ψήφους των ελληνοποιημένων μεταναστών.

Και τρίτον, γιατί το ΚΚΕ, που σήμερα επιστρέφει με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο στον Στάλιν, ξέρει πολύ καλά ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα από την ελληνική εργατική τάξη. Η οποία, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές εργατικές τάξεις, έχει απορρίψει τελεσίδικα τον Σταλινισμό και ότι αυτός αντιπροσωπεύει. Έτσι, το κόμμα αυτό δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναζητήσει ένα νέο ακροατήριο, σε μάζες που ελπίζει να είναι πιο ευκολόπιστες, λόγω της πολιτικής τους καθυστέρησης.

Ένα πάντως είναι σίγουρο: Αυτή η σταλινική ηγεσία είναι ένα αίσχος!

Η αθλιότητα των σταλινικών ηγεσιών.

Ευθυγραμμισμένοι με την πολιτική των δούλων του κεφαλαίου εμφανίζεται πλέον επίσημα η Σταλινική ηγεσία του ΚΚΕ, απαιτώντας τη νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών και την απόκτηση υπηκοότητας από τα παιδιά τους που γεννήθηκαν στην Ελλάδα.

Αδιαφορώντας και προδίδοντας για πολλοστή φορά την Ελληνική εργατική τάξη, που κολυμπάει, στην ανεργία και στα όρια της φτώχειας εξαιτίας της πολιτικής των μεγάλο κατασκευαστών και εφοπλιστών με την αθρόα εισαγωγή μεταναστών, ψαχουλεύει μάταια να βρει ψήφους και λαϊκή βάση μέσα στους μετανάστες.

Μια πολιτική που ακολουθεί επίσης ο ξεπεσμένος Σταλινογεννής Συνασπισμός, μιας και οι Έλληνες εργαζόμενοι τους έχουν φτύσει κυριολεκτικά και "τους δυο, όχι μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά και σ' όλους τους χώρους δουλειάς που εκδηλώνονται απεργιακές κινητοποιήσεις.

Κάι ενώ οι αστικές φυλλάδες αναζητούν τα «δικαιώματα» των παλαιών αλλοδαπών, που πλήττονται από τους «μαύρους» ή τους «νέους μετανάστες». όπως τους ονομάζουν, φυσικά αδιαφορώντας για το τεράστιο ποσοστό Ελλήνων ανέργων που επέφερε η πολιτική αντικατάστασης και αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού, οι δήθεν αριστεροί συνδικαλιστές διαδηλώνουν για τη δήθεν κατάργηση της αργίας της Κυριακής από τους Έλληνες καταστηματάρχες, εθελοτυφλώντας για την παραβίαση των ωραρίων, των αργιών, την ανασφάλιστη εργασία, την πρακτική κατάργηση συλλογικών συμβάσεων από τους προ-στατευόμενους τους, λαθρομετανάστες και μη, «μελλοντικούς ψηφοφόρους» τους.

Οφείλουμε να επισημάνουμε και να πληροφορήσουμε τα μέλη αυτών των προδοτικών σταλινικών κομμάτων ότι: οι προσπάθειες αλλοίωσης πολιτισμένων λαών, με την αθρόα και ανεξέλεγκτη εισαγωγή απολίτιστων πεινασμένων και ανειδίκευτων μαζών, που όπως λέει και ο Μαρξ ως σκοπό έχουν τη διαιώνιση της σκλαβιάς, έχουν αποτύχει στο παρελθόν, συμπαρασύροντας τους υποστηρικτές αυτής της πολιτικής στη δυσμένεια των λαών.

Έχουν αποτύχει και κοινωνικά και οικονομικά. Επίσης: Να είστε σίγουροι ότι οι ευεργετηθέντες με υπηκοότητα. αλλοδαποί θα ψηφίσουν τα ισχυρότερα αστικά κόμματα και όχι τους θνησιγενείς υποστηρικτές της ευεργεσίας.

Και η πιο σημαντική πληροφορία απ' όλες. Η Ελληνική εργατική τάξη έχει πολύ δυνατή μνήμη. Και όπως δεν πρόκειται να ξεχάσει τις προηγούμενες προδοσίες των σταλινικών ηγεσιών αυτών των κομμάτων, έτσι και τώρα ζητά μια επόμενη προδοσία νια να τα πετάξει μια για πάντα στον καιάδα της ιστορίας, προς όφελος της, ώστε να μπορέσει απαλλαγμένη από τα "δεκανίκια της αστικής τάξης να διεκδικήσει καλύτερους όρους ζωής.

ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΕΑΣ ΦΟΥΡΝΙΑΣ

Πιο πεινασμένοι,
Πιο εξαθλιωμένοι,
Πιο πρωτόγονοι,
Πιο υποτακτικοί και πιο μοιρολάτρες

Παλαιοί μετανάστες στην πιάτσα της Ομόνοιας, Αλβανοί και Ανατολικοευρωπαίοι, αποδοκιμάζουν τα εξοντωτικά μεροκάματα, των εντελώς νέων μεταναστών.

Τα τελευταία είκοσι χρόνια, ο ελληνικός καπιταλισμός έχει στηρίξει την κερδοφορία του στη μαζική εισαγωγή φτηνών ξένων εργατών, προερχόμενων από φτωχές χώρες, άρα εξ ορισμού με λίγες απαιτήσεις. Επιπλέον, στη μαζική αυτή εισαγωγή έχει στηρίζει και την προσπάθεια του για την πολιτική εξουδετέρωση του ελληνικού λαού μέσω της αλλαγής της πληθυσμιακής σύνθεσης της χωράς.

Η πολιτική αυτή συνεχίζει να εφαρμόζεται με αμείωτη ένταση και σήμερα, μόνο που τώρα πια έχουμε να κάνουμε με νέες μάζες μεταναστών, προερχόμενων από χώρες ακόμα πιο φτωχές, πιο εξαθλιωμένες, και πιο καθυστερημένες πολιτικά, αφρικανικές ή ασιατικές.

Αποκαλυπτική είναι η σύγκριση των ημερομισθίων Η παλιά φουρνιά μεταναστών είχε ρίξει το μεροκάματο του ειδικευμένου τεχνίτη από τα 80 στα 60 ευρώ. Σήμερα, η νέα φουρνιά μεταναστών ρίχνει το μεροκάματο του βοηθού τεχνίτη από τα 40 στα 25 ευρώ. Οι πιο φτηνοί είναι οι Αφγανοί, οι Αφρικανοί και οι Ινδοί, που δέχονται ακόμα και 15 ευρώ μεροκάματο για δωδεκάωρη εργασία, νιώθοντας μάλιστα απόλυτα ευχαριστημένοι.

Τα μυστικά των νέων αυτών μεταναστών είναι δύο: Το πρώτο είναι ότι έχουν ελάχιστες οικονομικές απαιτήσεις, γιατί έχουν συνηθίσει σε έναν τελείως φτωχό και ολιγαρκή τρόπο ζωής. Και το δεύτερο είναι ότι δεν διαμαρτύρονται ποτέ απέναντι στον ισχυρό και τον εργοδότη, γιατί προέρχονται από κουλτούρες παθητικότητας, υποταγής και μοιρολατρίας.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο λόγω της οικονομικής κρίσης. Η οικοδομή, που απορροφούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών, έχει πέσει κατά 50% και γενικά οι θέσεις εργασίας μειώνονται. Έτσι, αντικειμενικά, οι νέοι μετανάστες έρχονται για να πάρουν τις θέσεις των παλιών. Ήδη οι παλιοί μετανάστες διαμαρτύρονται ότι οι νέοι ρίχνουν πολύ χαμηλά τα μεροκάματα και τους παίρνουν τις δουλειές. Μια διαμαρτυρία που είχε απαγορευτεί στους Έλληνες εργαζόμενους, με τη ρετσινιά του «ρατσισμού». Το αποτέλεσμα της εισαγωγής της νέας φουρνιάς θα είναι φρικτό: Ακόμα μεγαλύτερη τεχνική, παραγωγική, κοινωνική και πολιτική υποβάθμιση της χώρας. Ακόμα μεγαλύτερη αφαίρεση εργατικών κατακτήσεων. Ακόμα περισσότεροι άνεργοι παλιοί μετανάστες, που θα στραφούν στην εγκληματικότητα. Ακόμα περισσότεροι

Έλληνες άνεργοι Ως πότε θα σιωπούμε;

Οι Έλληνες ΥΠΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ

Ο λαός μας λέει πολύ σοφά ότι "τρώγοντας ανοίγει η όρεξη", κάτι που ισχύει απόλυτα για τους Έλληνες καπιταλιστές. Αφού έφεραν από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ φτηνούς εργάτες και έριξαν τα μεροκάματα (στην οικοδομή ο ειδικευμένος εργάτης έπαιρνε 80 ευρώ, τώρα με το ζόρι θα πάρει 40-50 ευρώ), δεν σταμάτησαν εκεί. Ακόμα και οι μετανάστες από τις πρώην "σοσιαλιστικές" χώρες τους φαίνονται ακριβοί και τώρα τους αντικαθιστούν με ακόμα πιο φτηνούς εργάτες, από την Ασία και την Αφρική. Στην οικοδομή το μεροκάματο έχει πέσει ακόμα και στα 20 ευρώ. Οι μετανάστες απ' αυτές τις χώρες μπορούν να δουλέψουν σε οποιαδήποτε δουλειά ακόμα και για 3 ευρώ την ώρα, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και για όσο θέλει ο εργοδότης.

Δεν είναι όμως μόνο η πείνα που επικρατεί στις χώρες της Ασίας και της Αφρικής που κάνει τους εργαζόμενους αυτούς να δουλεύουν στην κυριολεξία για ένα κομμάτι ψωμί. Είναι και οι κοινωνικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις τους.

Τον περασμένο μήνα, στην πόλη Κανταχάρ στο νότιο Αφγανιστάν φανατικοί ισλαμιστές έκαψαν με οξύ 6 κορίτσια ηλικίας 10-18 ετών (τα δύο απ' τα οποία τυφλώθηκαν), επειδή τόλμησαν να πάνε σχολείο, κάτι που παραβαίνει τον ιερό νόμο του Κορανίου!

Με τέτοιου είδους υποταγμένους, φτηνούς και εγκλωβισμένους σε θρησκευτικούς φανατισμούς εργαζόμενους ονειρεύονται οι Έλληνες καπιταλιστές να αντικαταστήσουν την "απαιτητική" και "ακριβή" ελληνική εργατική τάξη!

Μόνο που δεν είναι μόνοι τους σ' αυτήν την προσπάθεια. Έχουν αναλάβει αρκετοί να φιμώσουν και να δέσουν τους Έλληνες εργαζόμενους για να μην αντιδράσουν.
Από την Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, που παραμονή Χριστουγέννων δήλωσε ότι «πρέπει να αναγνωριστούν οι μετανάστες και τα παιδιά τους ως Έλληνες πολίτες» (οι εργολάβοι-στελέχη του ΚΚΕ πρέπει να έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη δήλωση αυτή) έως τις διάφορες ομάδες αριστεριστών, που κέντρο της πολιτικής τους έχουν τους μετανάστες.

Όλοι αυτοί που για τον Έλληνα εργαζόμενο όχι μόνο δεν λένε τίποτα, αλλά είναι έτοιμοι να κολλήσουν τη ταμπέλα του ρατσιστή σ' όποιον αναφέρει το παραμικρό για την τραγική κατάσταση του.

Ως εδώ! Εμείς οι Έλληνες εργαζόμενοι δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς θεατές της εξόντωσης μας. Τις πολιτικές παραδόσεις της τάξης μας, τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας δεν πρόκειται τόσο εύκολα να τις παραδώσουμε.

Πηγή:resaltomag


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου