Χρήστες OnLine

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών το οπλοστάσιο που βρέθηκε στην κατοχή του γνωστού μπασκετμπολίστα



Στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών της Θεσσαλονίκης βρίσκεται από χθες το οπλοστάσιο -μία ρουκέτα και δύο εκτοξευτήρες αντιαρματικών ρουκετών (RΡG 8)- που βρέθηκε στην κατοχή του γνωστού παλαίμαχου καλαθοσφαιριστή του Άρη, Μιχάλη Μισούνοφ, ο οποίος συνελήφθη, κατηγορούμενος για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης οπλισμού και αγοροπωλησίας κλεμμένων Ι.Χ. αυτοκινήτων.

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζει -μεταξύ άλλων- το ενδεχόμενο, το παραπάνω κύκλωμα να προμήθευσε, κατά το παρελθόν, με οπλισμό τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του διευθυντή Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Παπαδόπουλου, ο οποίος στη διάρκεια παρουσίασης της υπόθεσης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, ο διαβόητος δραπέτης να είχε παραλάβει μέρος του οπλισμού του από τον 45χρονο συλληφθέντα.

Πάντως, ο κ. Παπαδόπουλος έσπευσε να προσθέσει ότι, ο αντιαρματικός εκτοξευτήρας ρουκετών, που είχε βρεθεί στο κρησφύγετο του Β. Παλαιοκώστα, τον Αύγουστο του 2008, μετά τη σύλληψή του για την απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά, ήταν αλβανικής προέλευσης, σε αντίθετη με αυτούς που βρέθηκαν στην κατοχή του μπασκετμπολίστα, που προέρχονταν από το γιουγκοσλαβικό στρατό.

Ο κ. Παπαδόπουλος απέκλεισε την περίπτωση, ο συγκεκριμένος οπλισμός να χρησιμοποιήθηκε από τρομοκρατικές ομάδες σε κάποιο χτύπημα, ενώ, εκτίμησε πως «προορίζονταν για άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».


Αιματηρή συμπλοκή στο Ν. Φάληρο με Αλβανούς


«Απόφοιτοι» των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, απ’ όπου είχαν αποφυλακιστεί, μόλις προ τριμήνου ήταν οι δύο νεαροί Αλβανοί ληστές του Ν. Φαλήρου χθες.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας από τους δράστες, ενώ ο συνεργός του, παρότι τραυματίας, κατάφερε να διαφύγει. Για τον εντοπισμό του ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών των ΕΚΑΜ, η οποία ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ζήτημα χρόνου τον εντοπισμό του φυγά καθώς γνωρίζουν την ταυτότητά του.

Την ταυτότητα των δύο Αλβανών ληστών ανακάλυψε η Αστυνομία έπειτα από ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στη Ν. Ιωνία στις 26 Αυγούστου. Την επομένη μάλιστα είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί τότε είχαν σταματήσει την καταδίωξη καθώς υπήρχε κίνδυνος να υπάρξουν θύματα μεταξύ των διερχόμενων από το σημείο οδηγών.
Η Αστυνομία θεωρεί ότι το δίδυμο των νεαρών Αλβανών (ερευνάται τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση ενός τρίτου ατόμου) στο διάστημα από την αποφυλάκισή τους μέχρι και χθες είχαν διαπράξει περισσότερες από 15 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής.
Το χθεσινό συμβάν εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Βεΐκου στο Ν. Φάληρο.

Oι δύο κακοποιοί είχαν σταθμεύσει στο σημείο κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν ωστόσο εντοπίσει και «παγιδεύσει» αξιωματικοί της Ασφάλειας.
Όταν στις 6.50 π.μ. οι δύο ληστές εμφανίστηκαν στον χώρο, οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν. Εκείνοι, οπλισμένοι με δύο πιστόλια ο καθένας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Ενδεικτικό της έντασης της «μάχης» που εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των περιοίκων είναι ότι περισυνελέγησαν συνολικά περισσότεροι από 30 κάλυκες!

Ο ένας εκ των δραστών, ηλικίας 23 ετών, έπεσε νεκρός στο σημείο της συμπλοκής.
Ο έτερος, ηλικίας 22 ετών, καταδιώχθηκε και παρότι ήταν τραυματίας (βρέθηκαν στον χώρο ίχνη αίματος) κατάφερε να εξαφανιστεί. Ερευνήθηκαν δύο εγκαταλελειμμένα κτίρια περιμετρικά του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου σύμφωνα με τους μάρτυρες είχε καταφύγει ο ληστής, δίχως αποτέλεσμα.

Παρόμοια υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 7.30 π.μ. στο Μεγάλο Πεύκο. Δύο οπλισμένοι κακοποιοί (αθίγγανοι κατά την αστυνομία) επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ, έγιναν ωστόσο αντιληπτοί από το πλήρωμα περιπολικού και καταδιώχθηκαν. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο ένας εκ των δραστών, με την απειλή όπλου υποχρέωσε την οδηγό διερχόμενου Ι.Χ. να τον μεταφέρει σε σταθμό του προαστιακού στα Μέγαρα. Λίγο αργότερα συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την τρομοκρατημένη γυναίκα.

Αποκαλύπτεται η Μαφία και ξεβρακώνονται οι «ανθρωπιστές».

Σήμερα συνελήφθη στη Μάνδρα του Έβρου Τούρκος λαθροδιακινητής, ο οποίος είχε στιβάξει περισσότερους από 100 λαθρομετανάστες στην καρότσα του φορτηγού του, σε μία προσπάθεια να τους περάσει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας. Οι λαθρομετανάστες προέρχονται από διάφορες χώρες.

ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΠΙΑ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΡΥΠΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΦΟΡΤΗΓΑ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 100 - 100 ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΒΑΛΤΕ ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΟΥΣ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ ΑΝΙΚΑΝΑ ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Απήγαγαν και βασάνιζαν ανήλικο για να πληρωθούν τα «ναύλα».

Ο «συνήθης έλεγχος», των αστυνομικών, σε δύο νεαρούς Πακιστανούς, και η σύλληψή τους, για πλαστά χαρτιά, οδήγησε στην εξιχνίαση της απαγωγής ανήλικου συμπατριώτη τους.
Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη ξεκίνησε όταν το απόγευμα της Παρασκευής. Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας της Δάφνης συνέλαβαν σε μπλόκο δύο Πακιστανούς (ηλικίας 19 και 20 χρόνων), γιατί είχαν στην κατοχή τους πλαστά έγγραφα και για παράνομη παραμονή στη χώρα μας.

Στο τμήμα όμως όπου οδηγήθηκαν και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι οι δύο νεαροί αλλοδαποί μαζί με πέντε ακόμα ομοεθνείς τους απήγαγαν στις 24 Αυγούστου ,14χρονο Πακιστανό, τον μετέφεραν με τη βία σε διαμέρισμα στο Αιγάλεω και εκεί τον κράτησαν φυλακισμένο μέχρι να καταθέσουν οι συγγενείς του 3.000 ευρώ.
Προκειμένου να τους πείσουν, ξυλοκοπούσαν συχνά τον ανήλικο. Έτσι, το ποσό κατατέθηκε σε τράπεζα στο Πακιστάν στις 2 Σεπτεμβρίου, οπότε και ο ανήλικος αφέθηκε ελεύθερος.
Για μια ακόμα φορά η αστυνομία έκανε τη δουλειά της καλά ,αλλά οι πολιτικοί αρνούνται να κατανοήσουν το αυτονόητο.
Η απαγωγή είναι δουλειά της μαφίας. Τα 3000 ευρώ ήταν τα ναύλα.

-Τις πρωινές ώρες της 3-9-2009, , συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη , 34χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση 20 λαθρομεταναστών, μεταξύ των οποίων 5 ανήλικοι, με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης και ενδιάμεση στάση τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις καταθέσεις των λαθρομεταναστών, για τη μεταφορά τους , θα κατέβαλαν έκαστος το χρηματικό ποσό των 5.500 – 6.500 δολαρίων ΗΠΑ, μέσω συγγενικών τους προσώπων.
Την ίδια μέρα στο Μενίδι Αττικής, εξαρθρώθηκε 9μελής σπείρα διακίνησης λαθρομεταναστών. από Αστυνομικούς της Δ/νσης Αλλοδαπών Αττικής,

Εκτός των μελών της σπείρας, συνελήφθησαν άλλοι οκτώ (8) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν και ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, για παράνομη είσοδο.

Η σπείρα αποτελούμενη από δύο (2) ημεδαπούς, ηλικίας 57 και 36 ετών, δύο (2) ημεδαπές, ηλικίας 56 και 33 ετών, 28χρονο αλλοδαπό υπήκοο Ιράκ και τέσσερεις (4) ακόμη συνεργούς τους που αναζητούνται, συγκέντρωνε σε διάφορες οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, αλλοδαπούς που είχαν έλθει παράνομα στη χώρα μας, με πλωτά μέσα από την Τουρκία, όπου τους κατακρατούσε απαιτώντας για την ελευθέρωσή τους, διάφορα χρηματικά ποσά. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μετέφεραν με Ι.Χ. αυτοκίνητο τους εννέα (9) αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, από το σημείο εισόδου στη χώρα μας, στο χώρο κράτησής τους προ 5μήνου περίπου, όπου τους φυλάκισαν σε ειδικά διαμορφωμένο υπόγειο γκαράζ στο Μενίδι και τους υπέβαλλαν σε καθημερινούς ξυλοδαρμούς και ασελγείς πράξεις, απειλώντας για τη ζωή τους, προκειμένου να εξαναγκάσουν συγγενικά τους πρόσωπα στην καταβολή πρόσθετου χρηματικού ποσού (2.000) έως (4.000) Ευρώ, πέραν του αρχικά συμφωνηθέντος ποσού των (7.000) Ευρώ.

πηγη

Κωνσταντινούπολις Σεπτέμβριος 1955 – Δεν Ξεχνώ!

Γιατί ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ξεχάσουμε

Η 6η Σεπτεμβρίου ήταν ήρεμη και συνηθισμένη μέρα. Ωστόσο η τα χαράματα, όταν οι δείκτες όδευαν προς την 7 Σεπτεμβρίου, ξέσπασε σαν λαίλαπα το κακό. Οι άνθρωποι δεν έμοιαζαν με ανθρώπους. Φόρεσαν μονο­μιάς τη μάσκα του κακού και παίρνοντας εντολές από κυβερνητικές υπηρεσίες άρχισαν να σπάζουν, να ρημάζουν, να λεηλατούν και να κακοποιούν τους Ρωμηούς του χωριού.

Το πρωί, μόλις χάραξε, μαθεύτηκε πως το οργανωμένο αυτό έγκλημα είχε συμβεί σ' όλες τις κοινότητες, σ όλες τις γειτονιές, σ' όλα τα καταστήματα, σ' όλες τις αγορές όπου υπήρχε Ρωμέϊκη ψυχή. Και δεν ήταν λίγες οι ψυχές που υπέστησαν το τραύμα από τον μέχρι χθες συντοπίτη τους. Εκατόν σαράντα χιλιάδες Έλληνες έζησαν τις εφιαλτικές στιγμές της νύκτας αυτής που χαρακτηρίστηκε δεύτερη «νύκτα του Αγίου Βαρθολομαίου».


συνέχεια εδώ


Οδηγίες του Ιndymedia.....Τί να κάνετε αν σας συλλάβουν



Όταν σας συλλάβουν θα σας πάρουν δακτυλικά απωτυπώματα, DNA, φωτογραφίες, και θα ψάξουν το σπίτι σας και το γραφείο σας, μαζί με τους υπολογιστές σας, τα χαρτιά σας, και τα τηλέφωνά σας (και κινητά).

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην λέτε απολύτως τίποτε στους μπάτσους. Να μένετε εντελώς σιωπιλοί. Δε πα να ουρλιάζουν, να χτυπιούντε κάτω, εσείς δε θα μιάτε καθόλου, σα να σασταν μουγκοί. Εξαίρεση είναι μερικοί νόμοι που ίσως να σας υποχρεώνουν να τους δώσετε την αστυνομική ταυτότητα.Αφότου έχετε μείνει σιωπιλοί, με τη πρώτη ευκαιρία πρέπει να επικοινωνήσετε με δικηγόρο. Μόνο όταν ο δικηγόρος σας πει να μιλήσετε (και τί να πείτε) θα αρχίσετε να μιλάτε στους μπάτσους.

Αυτό ισχύει κι αν δεν σας έχουνε πιάσει οι μπάτσοι αλλά απλά ο εργοδότης σας και σας ζητά εξηγήσεις. Δε λέτε τίποτε. Είσαστε εντελώς σιωπιλοί σα μουγκοί, και επικοινωνείτε με δικηγόρο.

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουνε το τηλέφωνο ενός δικηγόρου άμεσα διαθέσιμο. Αν πιστεύετε οτι θα σας συλλάβουν τότε πρέπει άμεσα από πριν να έχετε επικοινωνήσει ήδη με δικηγόρους και να έχετε βρει έναν κατάλληλο (και στις γνώσεις αλλά και στη πολιτική γραμμή). Κρατάτε το τηλέφωνό του και το έχετε συνέχεια μαζί σας.

Δε φτάνει να έχετε το τηλέφωνο του δικηγόρου στο κινητό γιατί θα σας το πάρουν οι μπάτσοι. Πρέπει να έχετε τη τηλ σε ένα κομμάτι χαρτί το οποίο θα έχετε πάντα μαζί σας. Στο μπακάλη πάτε, στη πορεία, στη κατάληψη, σε συναυλία, σε φίλους σας, πάντα μαζί το χαρτί πάνω σας.

Επίσης πολύ συχνά οι συλλήψεις γίνονται τα ξημερώματα (5-6πμ). Αν ακούσετε τέτοια ώρα το κουδούνι, μάλλον μπάτσοι θα είναι.

Πρέπει από πριν να έχετε συννενοηθεί με οικογένεια ή φίλους ώστε να είναι έτοιμοι και μόλις σας συλλάβουν να αρχίσουν να καταγράφουν με φωτό ή με βίντεο στο κινητό τη σύλληψή σας και τις έρευνες των μπάτσων στο σπίτι σας και στο χώρο δουλείας.

μετά τη σύλληψη το αν θα σας χώσουν μέσα εξαρτάται πάρα πολύ από τα ΜΜΕ. Αν καταφέρετε να κάνετε τα ΜΜΕ να αναφέρονται σε εσάς τότε μπορεί να σας αφήσουν. Να προσθέσω εγώ εδώ οτι τα ΜΜΕ ίσως να μην θέλουν να λένε για σας αλλά να τα αναγκάσετε να το κάνουν αν δημιουργηθεί μαζικό κίνημα υπέρ σας από αλληλλέγγυους.

Αν πιστεύετε οτι σας έχουνε καταλάβει και η μέρα που θα σας συλλάβουν πλησιάζει τότε πρέπει να εξαφανιστείτε. Μην απαντάτε το κουδούνι στη πόρτα, μη ρωτάτε ποιός είναι. Μην απαντάτε τηλέφωνα. Οι μπάτσοι για να έρθουνε σπίτι σας να σας συλλάβουν πρέπει να έχουν ενδείξεις οτι είσαστε εκεί, αλλιώς (στην αγγλία σύμφωνα με το άρθρο) δεν έχουνε δικαίωμα να παραβιάσουν τη πόρτα σας. Έτσι λοιπόν να περιμένετε πριν τη σύλληψη, πιστεύω εγώ, κάποια ερευνητικά τηλεφωνήματα (έστω και "λάθος") ή επισκέψεις για να καταλάβουν αν πράγματι ζείτε εκεί που πιστεύουν.

Επίσης μπορεί να σας παρακολουθούν και από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ άμα θέλουνε να σας συλλάβουν. Άρα πέρα από τηλέφωνα και κουδούνια, προσοχή και στο νετ.

Καλό είναι να κρατάτε μια επικοινωνία με το δικηγόρο. Μπορεί να έχει φύγει διακοπές πχ και να μη το ξέρετε. έχετε και δυο και τρεις δικηγόρους αν μπορείτε, ώστε αμα δεν απαντά ο ένας να έχετε τον άλλο.

φυσικά πέρα από τους δικηγόρους πρέπει μόλις έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με σύντροφο για να μπορέσει να κάνει ενημερώσεις και να προσπαθήσει να οργανωθεί κίνημα αλληλεγγύης για να τους αναγκάσετε να σας αφήσουνε.

Αν πιστεύετε οτι δε θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μετά τη σύλληψη και οτι η στιγμή πλησιάζει, τότε μπορείτε για μερικές μέρες να κοιμάστε στο σπίτι ενός συντρόφου ή σε φτηνό ξενοδοχείο, ή να είστε συννενοημένοι με σύντροφο οτι άμα για δυο-τρεις μέρες δεν τον έχετε πάρει τηλ τότε να αρχίσει να σας ψάχνει.

Αν τους είσαστε πολύ επικίνδινος, μπορεί να σας αφήσουνε αλλά να σας έχουνε στο νου για κάποια μελλοντική φτιαχτή σύλληψη ή κάτι άλλο.

ΣΧΟΛΙΟ...
Πολύ χρήσιμο,ειδικά για τα πιό νέα παιδιά,αυτά που πιάνουν τώρα δουλειά στα σπασίματα καταστημάτων,και στις ρίψεις μολότοφ..Μπράβο στο indymedia για την ενημέρωση που κάνει στα νέα μέλη του...Καλό θα ήταν να προτείνει όμως και κανένα δικηγόρο,απο αυτούς που είναι συνήθως οι μόνιμοι δικηγόροι υπεράσπισης των παλιών μελών.Είναι κρίμα οι άνθρωποι να χάνουν υποθέσεις απο άλλους δικηγόρους που δεν έχουν πείρα σ΄αυτά...
http://eglimatikotita.blogspot.com/


Πηγή:vendeta