Χρήστες OnLine

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Διαμαρτυρία των Κυπρίων φοιτητών της ΠΕΟΦ έξω από το Τουρκικό Προξενείο στη Θεσσαλονίκη. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ η Αστυνομία.(εξαιρετικό φωτορεπορτάζ)


ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΑΤΗ η συμπεριφορά της Ελληνικής (κατ' ευφημισμό) Αστυνομίας στην σημερινή (10/3/2011) ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΕΟΦ έξω από το τουρκικό Προξενείο Θεσσαλονίκης με αφορμή την επίσκεψη Νταβούτογλου. (Χθες αντίστοιχες διαμαρτυρίες έγιναν και στην Κομοτηνή)
Αρχικά απαγόρευαν τους Κυπρίους φοιτητές της ΠΕΟΦ να σταθούν ακόμη και 150 μέτρα απέναντι από το Προξενείο και τους ζητούσαν να ΑΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ αμέσως.
Όταν είδαν ότι οι νέοι της ΠΕΟΦ δεν υπέκυπταν στις απειλές ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΣΑΝ σε γωνία (σε σχήμα "Π") με 3 κλούβες τους φοιτητές για να μην φαίνονται τα πανό και οι Ελληνικές σημαίες, για να μην "στεναχωρηθεί" στην "ιδιωτική" (κατά τ άλλα) επίσκεψή του ο κ. Νταβούτογλου. Όπως βλέπετε όμως ούτε και τότε οι φοιτητές το έβαλαν κάτω: 2 φοιτητές ανέβηκαν σε δέντρο κρατώντας Ελληνικές σημαίες ώστε να είναι ορατοί από το Τουρκικό Προξενείο.
2 ώρες αργότερα (μετά την αποχώρηση Νταβούτογλου από το Τουρκικό Προξενείο) οι ΠΕΟΦίτες ετοιμάστηκαν να αποχωρήσουν (ενώ ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΠΕΡΙΚΥΚΛΩΜΕΝΟΙ από ΜΑΤ και δεν υπήρχε καμία διέξοδος).
Οι διαταγές της Αστυνομίας: θα αποχωρούν μόνον "5 άτομα" κάθε "5 λεπτά"!!!