Χρήστες OnLine

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Απατεώνας ο μουσουλμάνος ηγέτης που είχε ψευδώς καταγγείλει ότι τον απήγαγαν μέλη του BNP


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ηγέτης μουσουλμανικής κοινότητας που είχε υποστηρίξει ψευδώς ότι τον είχαν απαγάγει μέλη του Βρετανικού Εθνικού Κόμματος (BNP) αποκαλύφθηκε χθες το βράδυ, ότι είναι ύποπτος για απάτη και παράνομη παραμονή στην χώρα.

Ο 36χρονος Noor Ramjanally,
είπε στην αστυνομία ότι οι ρατσιστές τραμπούκοι τον είχαν απαγάγει με την απειλή μαχαιριού και τον απειλούσαν ότι θα εξασκήσουν βία.

Αλλά η ιστορία του αποκαλύφθηκε ότι ήταν ψεύτικη από τις κάμερες που είχαν τοποθετηθεί κρυφά έξω από το διαμέρισμά του, αφού πιο πριν είχε ισχυριστεί ότι έλαβε ρατσιστικά emails μίσους και ότι το σπίτι της οικογένειας του είχε πιάσει φωτιά από βόμβα.

Πλάνα αποκάλυψαν ότι την ημέρα της υποτιθέμενης απαγωγής του, ο Ramjanally είχε φύγει από το σπίτι μόνος του, και η αστυνομία διαπίστωσε ότι περιπλανήθηκε γύρω από ένα υποκατάστημα της Homebase πριν καλέσει το 999.

Χθες του επιβλήθηκε διετής φυλάκιση μετά από καταδίκη του για
εξαπάτηση στην απονομή δικαιοσύνης.

Ωστόσο δεν βρισκόταν στο δικαστήριο - είχε φύγει πίσω στην πατρίδα του, στον Μαυρίκιο αφού παραδέχθηκε ότι βρισκόταν στη χώρα παράνομα, παραμένοντας μετά την λήξη της τουριστικής του βίζας.

Πριν από τη δίκη του στο Chelmsford Crown Court, έστειλε την αστυνομία ένα ειρωνικό email από το νησί του Ινδικού Ωκεανού που έλεγε : «Απολαμβάνω τον ήλιο".

Οι αρχές θα πρέπει τώρα να αποφασίσουν αν θα ζητήσουν την έκδοσή του στη Βρετανία για να εκτίσει την ποινή του.

Προέκυψε επίσης ότι γίνεται έρευνα και για τον Ramjanally και την σύζυγό του, Soulma Nusrally, εάν χρησιμοποίησαν
απάτη για να λαμβάνουν παροχές από το κράτος.

Στο δικαστήριο είχε ειπωθεί ότι ο Ramjanally ήταν υπεύθυνος για προσευχές μουσουλμάνων σε μια αίθουσα στο Loughton, Essex, σε μια εποχή που το BNP είχε βάλει στόχο την περιοχή με φυλλάδια, αυξάνοντας τις τοπικές εντάσεις.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του περασμένου έτους ισχυρίστηκε ότι είχε λάβει emails με περιεχόμενο ρατσιστικού μίσους, που τον προειδοποιούσαν να σταματήσει τη φιλοξενία του ομίλου και ότι το σπίτι όπου ζούσε με τη σύζυγο και το γιο του είχε υποστεί εμπρηστική επίθεση.

Χωρίς να το ξέρει ο Ramjanally, η αστυνομία εγκατέστησε δύο μυστικές κάμερες CCTV έξω από το διαμέρισμά του.

Στις 24 Αυγούστου πήρε τηλέφωνο στο 999 υποστηρίζοντας ότι είχε απαχθεί, ενώ αργότερα είπε ότι δύο υποστηρικτές του BNP με την απειλή μαχαιριού τον έβαλαν στο πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου.

Είπε ότι του είπαν: «Δεν θέλουμε στο Loughton την Ισλαμική Ομάδα του Loughton» πριν από τον αφήσουν στην άκρη του Epping Forest.

Ωστόσο η
κάμερα τον έδειξε να μπαίνει σε ένα ταξί κατά τη στιγμή της υποτιθέμενης απαγωγής.

Άλλη κάμερα επίσης τον έπιασε στο τοπικό Homebase, και
συνελήφθη.

Ο Ramjanally δεν περίμενε την δίκη του και το Φεβρουάριο κατέφυγε στον Μαυρίκιο, απ’ όπου είχε έρθει αρχικά στη Βρετανία για μια εξάμηνη τουριστική βίζα, το 1999.

Όταν αστυνομικοί από την Υπηρεσία Συνόρων του Ηνωμένου Βασιλείου έκαναν έφοδο στο διαμέρισμά του, ανακάλυψαν πλαστά διαβατήρια και άλλες ταυτότητες.

Η δικαστής Karen Walden-Smith που επέβαλε την ποινή, είπε ότι είναι αδύνατο να πούμε αν ο Ramjanally κατασκεύασε την ιστορία αυτή για να αυξήσει την ένταση στην κοινότητα, για τη δική του ματαιοδοξία, ή και για τα δύο.

Χθες το βράδυ προέκυψε ότι ερευνάται εάν ο Ramjanally λάμβανε ψευδώς παροχές και ότι
έκλεβε χρήματα από ένα τζαμί.

Και η σύζυγός του ερευνάται επίσης για ψευδή δήλωση ήταν ανύπαντρη μητέρα και ότι λάμβανε παροχές από το κράτος, συμπεριλαμβανομένης της στήριξης του εισοδήματος και του στεγαστικού επιδόματος.


ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή