Χρήστες OnLine

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Η ΜΟΝΟΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ,ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ



Κυριακή, 20 Ιουνίου 2010
Με τη συνέντευξή της στην Κυριακάτικη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της 30.5.2010 η κ. Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έβαλε τα πράγματα στη θέση τους.

του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΧΟΛΕΒΑ

Το Βυζάντιο, είπε, ήταν μεν πολυεθνικό, αλλά μονοπολιτισμικό, είχε μόνο τον ελληνικό πολιτισμό.

Έτσι η διαπρεπής βυζαντινολόγος μάς έδωσε και το μυστικό της επιβιώσεως ενός κράτους επί 1100 χρόνια. Τα μονοπολιτισμικά κράτη έχουν μέλλον, τα πολυπολιτισμικά διαλύονται είτε ειρηνικά είτε με τη βία των όπλων. Θυμηθείτε την περίπτωση της Γιουγκοσλαβίας, παρατηρήστε τα διαλυτικά φαινόμενα στα Σκόπια (μουσουλμάνοι Αλβανοί κατά Χριστιανών Σλάβων), ακόμη και στο Βέλγιο (οι Ολλανδόφωνοι Φλαμανδοί θέλουν να αποσχισθούν από τους γαλλόφωνους Βαλλόνους).

Μπορεί μία κοινωνία σήμερα να αντέξει ένα συγκεκριμένο –όχι απεριόριστο- αριθμό μεταναστών από άλλες χώρες, αλλά πρέπει να τους ενσωματώνει σε ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο.

Ο μονοπολιτισμός σώζει τις κοινωνίες, διατηρεί τις ισορροπίες και απομακρύνει τη διάσπαση και την γκετοποίηση. Στην Ελλάδα, δυστυχώς, δεν διδασκόμαστε από την Ιστορία. Αντί να θαυμάζουμε το μονοπολιτισμικό Βυζάντιο (Ρωμανία) έχουμε διδαχθεί από ξενόφερτες προπαγάνδες και από θορυβώδεις μειοψηφίες να υμνούμε την πολυπολιτισμικότητα. Κάποιοι θέλουν να μεταφέρουν άκριτα στη χώρα μας πρότυπα κοινωνιών που δεν έχουν καμμία σχέση με την ιστορία μας, την ψυχοσύνθεσή μας, τις κοινωνικές ανάγκες μας.

Το πολυπολιτισμικό πρότυπο δοκιμάσθηκε στις ΗΠΑ που είναι εξ ολοκλήρου χώρα μεταναστών. Στην Ευρώπη οι σοβαρές χώρες καταπολεμούν την πολυπολιτισμικότητα και μιλούν για ένα και μοναδικό πολιτιστικό πρότυπο που οφείλουν όλοι να ακολουθούν. Απόρροια της πολυπολιτισμικής ψυχώσεως στην Ελλάδα είναι και η αδράνεια των ελληνικών αρχών κατά τα τελευταία είκοσι χρόνια έναντι του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης. Όποιος μιλούσε δημοσίως κατά του αλόγιστου και ανεξέλεγκτου αριθμού λαθρομεταναστών κινδύνευες να δεχθεί τα γνωστά κοσμητικά επίθετα που χρησιμοποιούν οι δήθεν προοδευτικοί.

Ευτυχώς τα πράγματα αλλάζουν και σ’ αυτό συντελεί και η συμμετοχή μας στην Ευρ. Ένωση. Μπορεί για άλλα θέματα να έχουμε παράπονα από την Ε.Ε., όμως στο θέμα των λαθρομεταναστών μάς βοηθεί εμπράκτως. Η αστυνομική δύναμη ΦΡΟΝΤΕΞ της Ε.Ε. περιπολεί με πλοία και ελικόπτερα στα θαλάσσια σύνορά μας προς την Τουρκία και όπως μαθαίνουμε από τη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 12-6-2010 ήδη μειώθηκε κατά 70% η λαθραία είσοδος ασιατών μεταναστών , τους οποίους έστελναν οι Τούρκοι δουλέμποροι.

Αν δεν υπήρχε η ΦΡΟΝΤΕΞ και η πολιτική βούληση της Ευρ. Ενώσεως, θα πελαγοδρομούσαμε ακόμη σε ιδεολογικές συζητήσεις περί «ανοικτών συνόρων» και πολυπολιτισμικών παραδείσων. Σε όλη την Ευρώπη καταρρέει η ιδεολογία της πολυπολιτισμικότητας. Οι λαοί τονώνουν την εθνική συνείδηση και θέτουν όρια στον αριθμό των μεταναστών που μπορούν να αντέξουν.

Όταν σε μία χώρα οι κυβερνώντες δεν λαμβάνουν μέτρα υπέρ της μονοπολιτισμικής κοινωνίας τότε διογκώνεται η Ακροδεξιά. Το είδαμε στις Ολλανδικές εκλογές του Ιουνίου. Όποιοι ειλικρινά δεν θέλουν να αφήσουν τη λύση των προβλημάτων σε ακραία πολιτικά κινήματα θα πρέπει να ωθήσουν τα κόμματα εξουσίας, κεντροδεξιά και κεντροαριστερά , να λάβουν καίρια μέτρα κατά των πολυπολιτισμικών μύθων.

Ο ρατσισμός δεν κερδίζει έδαφος όταν προστατεύουμε τις εθνικές και θρησκευτικές αξίες της πλειοψηφίας του λαού μας. Αντιθέτως κερδίζει έδαφος όταν αγνοούμε τα δικαιώματα των πολλών στο όνομα ενός κίβδηλου ανθρωπισμού που αφήνει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι και οδηγεί σε αύξηση της εγκληματικότητας και σε διάλυση του κοινωνικού ιστού.

Ως Ορθόδοξος Χριστιανός αντιτίθεμαι στα δύο άκρα. Και στον φυλετισμό-ρατσισμό, αλλά και στους πολυπολιτισμικούς και εθνομηδενιστικούς μύθους. Η ελληνική κοινωνία οφείλει να σταματήσει την κίνηση του εκκρεμούς από το ένα στο άλλο άκρο και να χαράξει τη μέση οδό της Αριστοτελικής λογικής. Ούτε μπορούμε να γίνουμε φρούριο με κλειστές πόρτες ούτε να μετατραπούμε σε παράδεισο του κάθε λαθρομετανάστη και δουλεμπόρου.

Η μονοπολιτισμικότητα της Αρχαίας Ελλάδος και του Βυζαντίου διέσωσαν τη συνέχεια του Ελληνισμού.

Έχουμε χρέος απέναντι στους νέους μας να συνεχίσουμε αυτή την πορεία, αυτόν τον πολιτισμό. Η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας διδάσκει κατανόηση και ανεκτικότητα προς τους άλλους πολιτισμούς. Όχι όμως εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων και της ιστορικής μας αυτοσυνειδησίας.

Ας διδάξουμε λοιπόν στα παιδιά μας την ελληνορθόδοξη παράδοση και την Ιστορία του Έθνους μας και ας αξιοποιήσουμε την ευρωπαϊκή βοήθεια για τον περιορισμό της λαθρομεταναστεύσεως.


ΝΑ ΣΥΛΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ!


ΜΕΡΙΚΑ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΙ, ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ "ΑΠΕΡΓΟΙ" ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, ΚΡΑΤΟΥΝ ΟΜΗΡΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ!!! ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΑΔΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ!
ΔΙΕΘΝΕΣ ΡΕΖΙΛΙΚΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ! ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ!


Τους φασιστoκομμουνιστές τραμπούκους, επαγγελματίες "απεργούς" του ΠΑΜΕ τους ξέρουμε. Κατέβηκαν για μία ακόμα φορά στο Λιμάνι του Πειραιά με το έτσι θέλω και κατέλαβαν παράνομα τους καταπέλτες πλοίων εγκλωβίζοντας τους ταξιδιώτες, παρακωλύοντας τις συγκοινωνίες και παραβιάζοντας την ελευθερία διακίνησης των πολιτών που αποτελεί αναφαίρετο Συνταγματικό δικαίωμα για όλους.

Το ζήτημα όμως δεν είναι το τι κάνουν τα φασισταριά κομμούνια αλλά το τι κάνει το κράτος και οι αρχές οι οποίες δε σέβονται τελικά τις δικαστικές αποφάσεις.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η απεργία των ναυτεργατών του ΠΑΜΕ από τα δικαστήρια αλλά οι εισαγγελείς και οι λιμενικοί δεν εφάρμοσαν ως όφειλαν το καθήκον τους που ήταν η άμεση απομάκρυνση των τραμπούκων κομμουνιστών του ΠΑΜΕ από το Λιμάνι.


Τι σημαίνει δηλαδή η κυβέρνηση, οι εισαγγελείς και οι λιμενικοί φοβήθηκαν να εφαρμόσουν τον νόμο και να ανοίξει το λιμάνι για να μην χυθεί αίμα; Που το ξέρετε δηλαδή ότι οι εγκλωβισμένοι ταξιδιώτες δεν θα πάνε την άλλη φορά με τσεκούρια και λοστάρια και θα περιλάβουν τους φασίστες του ΠΑΜΕ που παράνομα καταλαμβάνουν πλοία, και τους Εισαγγελείς και τους Λιμενικούς που δεν πράττουν το καθήκον τους;



Προσωπικά καλώ στο εξής όλους τους ταξιδιώτες να κατεβαίνουν πλέον στο λιμάνι με τσεκούρια και λοστάρια μιας και ο Νόμος δεν εφαρμόζεται στην Ελλάδα και είναι η ώρα να πάρουν τον Νόμο στα χέρια τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση κυρίες και κύριοι.

Επίσης καλώ τους ταξιδιώτες οι οποίοι έχουν και έννομο συμφέρον να κινηθούν δικαστικώς με μηνύσεις και αγωγές κατά των φασιστοειδών επαγγελματιών "απεργών" του ΠΑΜΕ και κυρίως κατά των εισαγγελέων και λιμενικών που δεν εφαρμόζουν τον Νόμο και τις δικαστικές αποφάσεις ως και οφείλουν.


Θα πρέπει να μας πούνε πότε και που εφαρμόζονται τελικά οι κωλονόμοι μας. Μέχρι να μας πούνε όμως , θα πρέπει άμεσα ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να δώσει εντολή να συλληφθούν οι υπεύθυνοι Εισαγγελείς και Λιμενικοί που παραβίασαν το καθήκον τους και δεν εφάρμοσαν την δικαστική απόφαση.

Επιτέλους σε αυτό τον τόπο θα πρέπει κάποτε να κοπούν κεφάλια. Εμπρός κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου πράξε τουλάχιστον εσύ το καθήκον σου γιατί διαφορετικά δεν έχεις ούτε εσύ λόγο ύπαρξης και τσάμπα σε πληρώνουμε και συνεπώς θα πρέπει να πας και εσύ στο σπίτι σου ΤΩΡΑ. Να τελειώνουμε πια με αυτό το μπάχαλο που έχουν μετατρέψει κάποιοι την χώρα μας και μας δυσφημούν διεθνώς κάθε λίγο και λιγάκι για τους δικούς τους όποιους λόγους. Φτάνει πια.

πηγη

Μακεδονία



Η FYROVardaska άλλαξε ξαφνικά το 1944!!!! σε FYROM.

Ο πρώτος Πρωθυπουργός της Fyrov, Ο Kiro Gligorov, παραδέχτηκε στις 13 Ιουνίου 1992 ότι οι κάτοικοι της χώρας του είναι Σλάβοι που ήρθαν στην Μακεδονία τον 6ο αιώνα μΧ. και δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο(356πΧ-323πΧ) και τους αρχαίους Μακεδόνες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Fyrov, Λούπτσο Γκεοργκέφσκυ στις 14 Ιουλίου 2006 ζήτησε και έλαβε Βουλγαρική υπηκοότητα και ταυτότητα λέγοντας ότι είναι Βούλγαρος!!!

Ο Ντένκο Μαλέφσκι, πρώην υπουργός εξωτερικών της Fyrov είπε χαρακτηριστικά : H ιδέα ότι ο Μέγας Αλέξανδρος μας ανήκει ήταν στο μυαλό κάποιων περιθωριακών ομάδων μόνο και ήταν ασήμαντη τα πρώτα χρόνια της ανεξαρτησίας μας. Όμως τα παλιά Βαλκανικά έθνη έχουν μάθει να νομιμοποιούνται μέσω της ιστορίας. Στα Βαλκάνια για να σε αναγνωρίσουν σαν κράτος πρέπει να έχεις ιστορία 3000 χρόνων. Αφού μας υποχρεώσατε να εφεύρουμε μια ιστορία, την ευφηύραμε".!!!

Άλλες αναφορές είναι οι εξής

FYROM's Ambassador to Canada, Gyordan Veselinov in an interview with the Ottawa Citizen, 24 February 1999: "We are not related to the northern Greeks who produced leaders like Philip and Alexander the Great. We are a Slav people and our language is closely related to Bulgarian."

FYROM'S President Mr. Kiro Gligorov, Foreign Information Service Daily Report, Eastern Europe, February 26, 1992, p. 35.: "We are Slavs who came to this area in the sixth century... we are not descendants of the ancient Macedonians."

FYROM'S Ambassador in Washington, Mrs. Ljubica Acevshka, 22 January 1999: "We do not claim to be descendants of Alexander the Great. We are Slavs and we speak a Slav language."

Ορίστε η αναφορά από wikipedia
http://en.wikipedia.org/wiki/Vardar_Banovina
Άλλη αναφορά σε επίσημο χάρτη
http://www.maps.com/map.aspx?pid=15988

Και άλλη επίσημη αναφορά(καλο θα ήταν να μην την λάβουμε τόσο υποψην μιας και είναι ελληνικής πηγής και θα μπορούσατε να πείτε ότι είναι φανατισμένη αναφορά... οστοσο το αφήνω στην κρίση σας)
http://www.mjourney.com/news/News_from_Greece/e/2175.US_CONGRESS_URGES_FYROM.html

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://anti-ntp.blogspot.com/p/blog-page.html

Η γλώσσα μας σε 303 πανεπιστήμια από την Ινδία ως τη Βενεζουέλα



Τα ελληνικά είναι μια δύσκολη και λίγο ομιλούμενη γλώσσα.

Ποιος γνωρίζει όμως πως στην Αυστραλία υπάρχουν 18 πανεπιστημιακές σχολές... και 149 δημόσια σχολεία που διδάσκουν τη πιέστε για μεγέθυνση νεοελληνική γλώσσα, στην Ινδία δύο πανεπιστημιακές σχολές, στην Ιταλία 15 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία, στην Ισπανία 20 πανεπιστημιακές σχολές και τρία δημόσια σχολεία; Αλλά και στη Συρία, τη Λιθουανία, την Ιαπωνία, τη Νότιο Αφρική, τη Βενεζουέλα, τη Σλοβενία, τη Ρωσία, το Ισραήλ...

Διευθύνσεις και πληροφορίες για όλα τα ακαδημαϊκά, δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα που παρέχουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό περιέχει ο οδηγός στην αγγλική με τον τίτλο «Institutions Offering Courses of Modern Greek in Greece and abroad» (Ιδρύματα που προσφέρουν μαθήματα νεοελληνικής γλώσσας στην Ελλάδα και το εξωτερικό) που εξέδωσε το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Διεθνών Εκπαιδευτικών Σχέσεων του υπουργείου Παιδείας.

Ο νεοεκδοθείς οδηγός παρέχει διευθύνσεις και πληροφορίες για 303 πανεπιστημιακές σχολές σ' ολόκληρο τον κόσμο και για 269 δημόσια σχολεία, αφενός για μαθήματα «νέας ελληνικής για ξένους» που παρέχονται με οργανωμένο τρόπο στην Ελλάδα (από ακαδημαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς) και αφετέρου για τα πλήρη προγράμματα νεοελληνικών σπουδών, τα προσφερόμενα από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο.

Σε επίμετρο δίνονται: μικρή δειγματοληψία κοινοτικών (παροικιακών, εκκλησιαστικών κ.ά) σχολείων στην αλλοδαπή όπου διδάσκεται η ελληνική γλώσσα, βασική βιβλιογραφία εγχειριδίων και βοηθημάτων για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής ως ξένης γλώσσας και τέλος οι διευθύνσεις των ελληνικών προξενικών αρχών στο εξωτερικό, όπου μπορούν να απευθύνουν οι ενδιαφερόμενοι τα σχετικά ερωτήματά τους.

Η νέα έκδοση αποτελεί πλήρη αναθεώρηση και συμπλήρωση της έκδοσης του 1995 με τον ίδιο τίτλο. Ο οδηγός ­ όπως και οι δώδεκα μέχρι σήμερα εκδόσεις του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας ­ διατίθεται μέσω του βιβλιοπωλείου της «Εστίας» ενώ το υλικό του θα είναι σύντομα προσπελάσιμο και στους επισκέπτες της ηλεκτρονικής σελίδας του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο διαδίκτυο

ΠΗΓΗ: http://www.schizas.com/site3/el/i-glossa-mas-se-303-panepistimia-apo-tin-india-os-ti-venezoyela.html

"ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΟΔΟΤΗΣ"



"Το Σάββατο το πρωΐ πηγαίνοντας να πάρω τον ηλεκτρικό, διαπίστωσα ότι
έφθανε μέχρι ενός σημείου λόγω έργων στις γραμμές....

Μας έδωσαν κατεύθυνση
για κάποιο λεωφορείο όπου θα μας εξυπηρετούσε αλλά πριν προλάβω να
επιβιβαστώ, άκουσα να με καλούν με το όνομά μου και γύρισα.


Είδα μία γνωστή μου κοπέλα που είχα να τη δω περίπου τρία χρόνια.
Οδηγούσε ένα αρκετά ακριβό αυτοκίνητο, με κάλεσε να μπω μέσα αφού με
ρώτησε πού πηγαίνω και εφ όσον ήταν η διαδρομή που θα ακολουθούσε κι εκείνη.

Γνωρίζοντας το οξύ οικονομικό της πρόβλημα, με ξάφνιασε το αυτοκίνητό
της και η άνεση της. Μου είπε ότι έχει πιάσει μια «πολύ καλή και
εξαιρετικά καλοπληρωμένη δουλειά » και ότι άλλαξε και σπίτι. Μου είπε
ότι μένει σε ένα ακριβό προάστιο, πράγμα το οποίο με ξάφνιασε επειδή
ήξερα ότι έμενε σε ένα νοικιασμένο μικρό σπιτάκι σε υποβαθμισμένη
περιοχή και τα έβγαζε πολύ δύσκολα πέρα, μεγαλώνοντας μόνη της ένα
παιδί, μάλλον «αγνώστου πατρός» με τη βοήθεια των γονιών της από την
επαρχία. Επιπλέον μη έχοντας τυπικά προσόντα, ήταν μακροχρόνια άνεργη.
Έβρισκε κακοπληρωμένες δουλειές και για μικρό χρονικό διάστημα.
Το φάσμα της ανεργίας ήταν περισσότερο απειλητικό από ποτέ, όταν γνώρισε
ανθρώπους που τη σώσανε.

Τη ρώτησα που δουλεύει, δυσκολεύτηκε πολύ να μου απαντήσει, έκανε έναν
πρόλογο σχετικό με κάποιες οικογένειες μεταναστών που είχαν βοηθήσει
κάποτε κάποιοι κοινοί μας γνωστοί (κάποτε πριν πολλά χρόνια όταν η
παράνομη μετανάστευση δεν είχε εξελιχθεί σε μάστιγα), λέγοντας μου ότι
εκείνη αυτό το έκανε «επάγγελμα».

Η απάντηση ήταν αυτή που υποψιαζόμουνα: Μέσω κάποιου γνωστού, επειδή τα
κυκλώματα είναι πολύ κλειστά, βρήκε δουλειά σε ΜΚΟ! Εκεί οφείλει και τη
σημερινή οικονομική της άνεση! Της κολλάνε και ένσημα επίσης!
Τη ρώτησα τι ακριβώς κάνει στη νέα της δουλειά και μου απάντησε ότι
εργάζεται για τα δικαιώματα των λαθρομεταναστών, υπερασπίζονται
λαθρομετανάστες, ό,τι και να έχουν κάνει και σε συνεργασία με άλλη ΜΚΟ
προσπαθούν να τους βγάλουν έγγραφα ασύλου ακόμα και σε αυτούς που δεν
δικαιούνται άσυλο!!!!! Απίστευτο αλλά αληθινό!!! Σκοπός τους είναι να
μένουν όσο γίνεται περισσότεροι λαθραίοι μετανάστες στην Ελλάδα γι αυτό
κινούν τα νήματα προς κάθε κατεύθυνση για να μην απευλάνονται!!! Γιατί
έτσι η χρηματοδότηση μεγαλώνει όσο μεγαλώνει το κύρος της ΜΚΟ.!!! Τη
ρώτησα από πού βρίσκονται αυτοί οι οικονομικοί πόροι και μου απάντησε
ότι δεν ξέρει αυτή, μόνο «τα μεγάλα κεφάλια» της κάθε ΜΚΟ. Τη ρώτησα
πόσοι εργάζονται σε αυτή την επιχείρηση και μου απάντησε ότι δεν είναι
πολλοί γιατί δεν συμφέρει να πληρώνει η ΜΚΟ πολλούς, έτσι θα μειωθούν
και οι δικές τους απολαβές.

Στην απορία μου «πώς συγκεντρώνουν κόσμο»
για να προβάλλουν τις απαιτήσεις τους» απάντησε γελώντας:
«Ποιος κόσμος; Μόνο κάποιοι χαζοί έρχονται που πιστεύουν ότι πραγματικά
καταπιέζονται οι παράνομοι μετανάστες. Έχουμε δημοσιογραφική κάλυψη κι
έτσι μπορεί να ακουστούν τα αιτήματά μας.»!
Ρώτησα αν δουλεύουν για λογαρισμό τους και οικονομικοί μετανάστες που
διαμένουν στην Ελλάδα και μου απάντησε καταφατικά, όχι μόνο εκεί αλλά
και σε άλλες ΜΚΟ!

Μου είπε ότι εργάζεται για δυο - τρεις ώρες την ημέρα, αμοίβεται πάρα
πολύ καλά, το μόνο το ότι έχει ένα μικρό μειονέκτημα η δουλειά αυτή:
πρέπει να πηγαίνει σε επαρχίες, όπου της πούνε!!!
Με απορία ρώτησα που ακριβώς και τι κάνει και μου απάντησε ότι πηγαίνουν
στη Μυτιλήνη, στον Έβρο, στα σύνορα με την Αλβανία και γενικά σε όσα
μέρη συλλαμβάνουν παράνομους μετανάστες.
Την προηγούμενη εβδομάδα είχε πάει Πελοπόννησο για τις «ανάγκες» της
δουλειάς της. Η δουλειά τους είναι να δημιουργούν κλίμα αρνητικό για την
αστυνομία με σκοπό να μην μπορεί να κάνει τη δουλειά της όπως ορίζει ο
νόμος και ταυτόχρονα κλίμα συμπάθειας προς τους λαθραίους μετανάστες.


Μου είπε και κάτι συγκλονιστικό:
Όποτε είναι εφικτό έχουν μαζί τους και άτομα που μιλάνε αραβικά και αυτά
τα άτομα συνεννοούνται με τους λαθρομετανάστες και τους καθοδηγούν τι
ακριβώς να κάνουν προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι. Αυτοί τους
καθοδηγούν να δηλώνουν Παλαιστίνιοι!! Για να αιτήσουν άσυλο!

Όταν τελείωσε η εξομολόγηση τη ρώτησα αν έχει τύψεις απέναντι στη χώρα
της και στο παιδί της το ίδιο, το οποίο όταν μεγαλώσει θα της
καταλογίσει ευθύνες για την καταστροφή της Ελλάδας. Μου απάντησε ότι αν
είχε κάποια άλλη σίγουρη δουλειά , δεν θα έμπλεκε με αυτούς. «Αλλά
πρέπει κι εγώ κάπως να ζήσω».


Τη ρώτησα γιατί δεν αγωνίζεται για να απαλλαγεί η Ελλάδα από αυτή την
πληγή που ονομάζεται λαθρομετανάστευση, να δημιουργηθεί σωστή
μεταναστευτική πολιτική, ώστε αυτοί που θα μείνουν να ζουν και να
εργάζονται σαν άνθρωποι με χαρτιά εργασίας και όχι ελληνική ιθαγένεια
δια γεννήσεως και να υπάρχει δουλειά και για όλους τους Έλληνες
πρωτίστως. Μου απάντησε ότι έχω απόλυτο δίκιο, αλλά δεν υπάρχει ΜΚΟ για
δικαιώματα των Ελλήνων κι εκείνη μου επανέλαβε ότι «πρέπει κάπως να ζήσει».
Μου τόνισε ότι χάρη στη νέα της δουλειά ζει σε ένα προάστιο απαλλαγμένο
από κάθε λογής περιθωριακούς και λαθρομετανάστες κι έτσι δεν κινδυνεύει
καθημερινά όπως στο παλιό της σπίτι και το παιδί της θα μεγαλώσει με
Ελληνόπουλα!!!!

Αυτό είναι και το πιο εξοργιστικό από όλα!
Με άφησε στον προορισμό μου με την παράκληση να μην αναφέρω πουθενά ό,τι
είπαμε, ιδιαίτερα το όνομά της, το οποίο της υποσχέθηκα και συνέχισε ενώ
εγώ είχα μείνει κάγκελο μετά από όλα αυτά, τα οποία ήξερα βέβαια, μέσα
από τα ιστολόγια, αλλά πραγματικά είναι συγκλονιστικά όταν ακούς να τα
λένε άνθρωποι που είναι μέσα στα πράγματα.


Τα συμπεράσματα από τη συνομιλία με το μέλος ΜΚΟ:
1) Πρέπει όλοι οι κάτοικοι της Μυτιλήνης, των νησιών, του Έβρου και όπου
αλλού υπάρχει πρόβλημα, όταν βλέπουν άτομα να διαμαρτύρονται και να
απειλούν για να υπερασπίζονται λαθρομετανάστες που ήρθαν χωρίς να
ρωτήσουν κανέναν, να τους κυνηγάνε και να τους διώχνουν. Δεν είναι
ντόπιοι, είναι άνθρωποι που κινούνται από την Αθήνα και από άλλες πόλεις
και παριστάνουν ότι είναι μέλη τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων,
«ευαισθητοποιημένοι πολίτες». Αν τους πεις να πάνε να υπερασπιστούν τα
δικαιώματα των Ελλήνων που τους κλέβουν, τους βιάζουν, τους σκοτώνουν
δεν πάνε πουθενά γιατί δεν πληρώνονται για κάτι τέτοιο από καμία ΜΚΟ.

2) Η αστυνομία να μην επιτρέπει την είσοδο σε ανθρώπους των ΜΚΟ μέσα στα
κέντρα κράτησης. Δεν υπάρχει νομοθεσία που να τους το επιβάλλει και να
μην το κάνουν για κανένα άλλο λόγο. Σε περίπτωση που δεν μπορούν να
κάνουν διαφορετικά, να μην επιτρέπεται η παραμονή και κατ ιδίαν
συνομιλία μεταξύ λαθραίων και μέλη ΜΚΟ, έστω κι αν είναι δικηγόροι στη
μέση. Τους καθοδηγούν μιλώντας αραβικά τι ακριβώς να κάνουν για να
παρουσιαστούν ως πρόσφυγες ενώ δεν είναι, επίσης τους καθοδηγούν να
δημιουργούν προβλήματα στην αστυνομία και να βγαίνει η εικόνα του κακού
και ρατσιστή αστυνομικού προς τα έξω και ταυτόχρονα η εικόνα του
«δυστυχισμένου» μετανάστη από την άλλη.

3) Άμεση ανάγκη τα πατριωτικά σωματεία, οι Έλληνες οπουδήποτε και να
βρίσκονται να κινητοποιηθούν για να κλείσουν οι ΜΚΟ γιατί εργάζονται για
την καταστροφή της χώρας μας. Δεν φθάνει να σταματήσουν οι
χρηματοδοτήσεις από το ελληνικό κράτος, πρέπει να κλείσουν, να τους
αφαιρεθούν οι σφραγίδες, όπως έκανε στη Ρωσία ο Πούτιν, που μόλις
αντιλήφθηκε το ρόλο τους, τις έκλεισε αμέσως και όχι μόνο αυτό. Ζήτησε
κάτι σαν το δικό μας «πόθεν έσχες» για τα άτομα που δραστηριοποιούνταν
μέσα σε αυτές, ιδιαίτερα στους δικηγόρους τους."

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ