Χρήστες OnLine

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Εντοπισμός παράνομων μεταναστών στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας

Συνολικά 126 παράνομους μετανάστες εντόπισαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λέσβου και Τουρκίας, το τελευταίο 48ωρο σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ευρωπαϊκής συνεργασίας για την αντιμετώπιση των παράνομης μετανάστευσης γνωστής ως Frontex...

Από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι σήμερα το πρωί εντοπιστήκαν:

- Ανοιχτά της Εφταλούς στη βόρεια Λέσβο 32 άτομα από τα οποία 28 άνδρες και τέσσερις γυναίκες, οι οποίοι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων.

- Στη θαλάσσια περιοχή ακρωτήρι Πετεινός ανοικτά του Μολύβου στη βορειοδυτική Λέσβο δυο πλαστικές βάρκες με κουπιά στα οποίαν επέβαιναν 60 άτομα από τα οποία 45 άνδρες, επτά γυναίκες και οκτώ παιδιά. Όλοι τους περισυλλέγησαν από την κορβέτα του Γαλλικού πολεμικού Ναυτικού Zepellin που επιχειρεί στη Λέσβο και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης. Όπως δήλωσαν σε μηχανοκίνητο σκάφος που έπλεε παράλληλα επέβαινε Τούρκος διακινητής ο οποίος έπεσε στη θάλασσα για να αποφύγει της σύλληψης. Πλωτό του Λιμενικού Σώματος ερεύνησε την περιοχή χωρίς να τον εντοπίσει.

- Στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε μηχανοκίνητο σκάφος με άλλους 34 παράνομους μετανάστες, 24 άνδρες, τέσσερις γυναίκες και έξη παιδιά. Μαζί τους συνελήφθηκαν και δυο Τούρκοι μεταφορείς 29 και 28 χρονών.

Στο σύνολο τους οι παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο Κέντρο διαμονής παράνομων μεταναστών στην Παγανή, αφού προηγουμένως υποβλήθηκαν σε ιατρικούς ελέγχους στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Τι είπε ο Μαρκογιαννάκης για τους λαθρομετανάστες


Σε ένα μέχρι ενάμισι μήνα θα είναι δυνατή η μαζική παρέμβαση της Ελληνικής Αστυνομίας στο κέντρο της Αθήνας για την αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί με την παρουσία μεγάλου αριθμού λαθρομεταναστών. Αυτή τη δήλωση έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης σήμερα το μεσημέρι...

Ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι η ελληνική αστυνομία και το υπουργείο Εσωτερικών αυτή την περίοδο βρίσκονται μπροστά σε δύο προκλήσεις η μία είναι η λαθρομετανάστευση και η άλλη η δράση των αναρχικών. Είπε ότι θα αφήσουν προς στιγμήν το πρόβλημα με τη δράση των αναρχικών και αντιμετωπίζεται άμεσα το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες. Για την αντιμετώπιση του δημιουργούνται κέντρα υποδοχής στα οποία θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες και θα φιλοξενούν εκεί τους λαθρομετανάστες μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επαναπροώθησης. Όπως είπε ήδη έχουν εξασφαλιστεί σχετικά κονδύλια διότι για να λειτουργήσουν τα κέντρα χρειάζονται υποδομή στα κτίρια, ιατρικό προσωπικό και έξοδα για τη σίτιση των λαθρομεταναστών.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι αυτή τη στιγμή κάνει παρεμβάσεις στο χώρο των λαθρομεταναστών με επιχειρήσεις και συλλήψεις στο μέτρο που εξυπηρετούν οι σημερινές υποδομές. Αναφερόμενος γενικά στο έργο της Αστυνομίας είπε ότι έχει σημαντικές επιτυχίες η ελληνική αστυνομία ότι κάνει καλά τη δουλειά της αλλά το έγκλημα μεταλλάσσεται αναβαθμίζεται ποιοτικά και ποσοτικά και η Αστυνομία για να αντιμετωπίσει τα πολλά και σοβαρά ζητήματα πρέπει να προσαρμόζεται και να γίνεται καλύτερη.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης αναφερόμενος στο πρόβλημα των πυρκαγιών και στην αντιμετώπισή τους είπε ότι πρέπει να γίνεται λελογισμένη χρήση των μέσων. Αυτό διότι κάθε χρόνο το υπουργείο Δημόσιας Τάξης πέφτει έξω σχετικά με τον προϋπολογισμό που αφορά την πυρόσβεση με τα ελικόπτερα και μάλιστα υπερβαίνει τον προϋπολογισμό σε σημαντικά ποσά με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται χρέη προς τις εταιρείες και να υπάρχει δυσκολία στην εξόφλησή τους. "Γι' αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα βάλω σε διαθεσιμότητα όλα τα ελικόπτερα τα οποία κοστίζουν κάθε μέρα το καθένα κάποιες δεκάδες ευρώ", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρκογιαννάκης. Πρόσθεσε ότι λαμβάνονται υπόψη οι καιρικές συνθήκες και μέχρι σήμερα στη Βόρειο Ελλάδα έβρεχε ενώ και στις άλλες περιοχές δεν υπάρχουν συνθήκες που να επιβάλλουν την ετοιμότητα όλων των ελικοπτέρων.

Τέλος ο υπουργός είπε ότι μετά την περίοδο των βροχών που προβλέπονται από την Μετεωρολογική Υπηρεσία θα μπουν όλα τα μέσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δεν σπαταλώνται άσκοπα πόροι σε βάρος του φορολογουμένου Έλληνα πολίτη.

Για την ημέρα τιμής των αποστράτων που ήταν σήμερα ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι οι απόστρατοι πρέπει να τιμώνται για τις σημαντικές υπηρεσίες που πρόσφεραν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης κ. Παυλόπουλος είπε ότι η κοινωνία οφείλει να αναγνωρίζει στους απόστρατους ότι θυσιάστηκαν για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια . Πρόσθεσε ότι επισημαίνουμε το παράδειγμα της προσφοράς και της πορείας τους και θυμίζουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία συνεχίζοντας την παράδοση των αποστράτων υπηρετεί με δημοκρατικό φρόνημα την πατρίδα. Είναι δίπλα στον πολίτη και πάντοτε θα κάνει το καθήκον της δίνοντας και το αίμα της. Οι ελάχιστες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα ήθους και προσφοράς.

Ο ΕΛΛΗΝ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

13 Ιουνίου… Η Επέτειος του Θανάτου του Κοσμοκράτορα Αλέξανδρου, Εκείνου που η Ελληνικότης πολιορκείται από ανθέλληνες Εφιάλτες και «φευδομακεδόνες». Στα ίχνη του Μύθου Του λοιπόν, ενάντια σε όλους αυτούς που προσκυνούν, δειλιάζουν, … «ξεχνούν».

Πόσο βαθύτατα Έλλην υπήρξε ο Αλέξανδρος, προκύπτει από τον Μύθο, που προσέδωσε στην εκστρατεία του από την στιγμή ακόμη της αποβιβάσεώς του στο έδαφος της Ασίας. Φθάνοντας στην Ελαιούντα θυσίασε πάνω στο τάφο του Πρωτεσιλάου, για να τιμήσει εκείνον που πρώτος πάτησε το πόδι του στην Ασία από τους Αχαιούς στην Τρωική εκστρατεία.


Στην συνέχεια, όταν έφθασε στην Τροία, θυσίασε στην Αθηνά, στην οποία και αφιέρωσε την πανοπλία του. Ακόμη πήρε από τον ναό της Αθηνάς τα ιερά όπλα που ήσαν εκεί αφιερωμένα από τον καιρό του Τρωικού πολέμου. Αυτά τα ιερά όπλα λέγεται ότι οι υπασπισταί του τα μετέφεραν μπροστά από την πολεμική παράταξη σε κάθε μάχη. Η Ιλιάδα είχε μια ιδιαίτερη σημασία για τον Έλληνα Στρατηλάτη. Σύμφωνα με την παράδοση η μητέρα του Ολυμπιάς κατήγετο από την γενιά του Νεοπτολέμου, του υιού του Αχιλλέως. Πατώντας στην Ασία, ο Αλέξανδρος, είχε πλήρη συνείδηση ότι συνεχίζει το έργο του μεγάλου προγόνου του για την κατάκτηση της Ασίας. Σε όλες τις εκστρατείες του, είχε μαζί του ένα αντίτυπο της Ιλιάδος με σημειώσεις του Αριστοτέλους. Συχνά, κοιμόταν έχοντας στο προσκέφαλό του αυτό το αντίτυπο.


Ο περίφημος συγγραφέας Jouguet στο έργο του “L’ imperialisme Macedonien” αναφέρει: «Όλα αυτά δεν ήταν μια θεατρική επίδειξη, αλλά απόρροια ειλικρινούς Ελληνικού ενθουσιασμού, υπερηφάνειας γιατί ανήκε στο θεϊκό γένος των Ηρώων και ότι επλησίαζαν οι χρόνοι, που ήταν άξιοι ενός νέου Ομήρου. Είναι επίσης φανερό ότι όλες αυτές οι πράξεις είχαν σκοπό να πείσουν τον κόσμο ότι ο νέος Αχιλλέας έπαιρνε τα όπλα για τον πατροπαράδοτο αγώνα των Ελλήνων».


«Διαβαίνοντας ακόμη τον Ελλήσποντο, ο Αλέξανδρος εθυσίασε ταύρο στον Ποσειδώνα και τις Νηρηίδες και έκανε σπονδές από χρυσή φιάλη στην θάλασσα, ενώ στην Τροία στεφάνωσε την στήλη του Αχιλλέως και ανήγειρε βωμό στον Αποβατήριο Δία.»


Διαβάστε πως ένας Έλληνας στον ΟΗΕ ...τάπωσε τους συνομιλητές του

"Ένα λαµπρό υπόδειγµα ρητορικής και πολιτικής από πρόσφατη συνεδρίαση των Ηνωµένων Εθνών, που έκανε τη διεθνή κοινότητα να χαµογελάσει: Ο λόγος του Έλληνα εκπροσώπου στα ΗΕ.

«Πριν ξεκινήσω, θέλω να σας πω κάτι για τον Μέγα Αλέξανδρο. Όταν δάµασε τον Βουκεφάλα , κατά τον γυρισµό του και περνώντας τον Αξιό και ßλέποντας το νερό, σκέφτηκε ότι ήταν µια καλή ευκαιρία για µπάνιο.
Έßγαλε λοιπόν τα ρούχα του, τα ακούµπησε στον ßράχο και µπήκε στο νερό.
Όταν ßγήκε και θέλησε να ντυθεί, τα ρούχα του είχαν εξαφανιστεί.
Τα είχε κλέψει ένας Σλάßος της Μακεδονίας.»

Τότε πετάχτηκε οργισµένος ο Σλαßοµακεδόνας εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ κι άρχισε να φωνάζει «Τι είναι αυτά που λες; Οι Σλάßοι δεν ήταν εκεί, τότε.»

Οπότε ο Έλληνας εκπρόσωπος χαµογέλασε και είπε: «Τώρα που το ξεκαθαρίσαµε αυτό, µπορώ να ξεκινήσω την οµιλία µου...»!


http://troktiko.blogspot.com/2009/06/blog-post_3141.html


"Καίει" το μεταναστευτικό

Μία εκ των βασικών προτεραιοτήτων του κυβερνητικού επιτελείου είναι το ζήτημα των λαθρομεταναστών, ιδίως μετά από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών που έδειξαν "διαρροή" ψήφος προς το ΛΑΟΣ.


Μετά την επιχείρηση "σκούπα" των προηγούμενων ημερών, η κυβέρνηση σχεδιάζει εντός του καλοκαιριού, μέσω της ΕΛ.ΑΣ, την απέλαση περίπου 1.500 λαθρομεταναστών, κυρίως Αφρικανών και Πακιστανών, μέσω 20 πτήσεων τσάρτερ, οι οποίες θα τους επαναπατρίσουν. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι χώροι συγκέντρωσης που ανακοινώθηκαν ότι θα λειτουργήσουν από τον Οκτώβρη, έχουν χωρητικότητα περίπου 1.500 ατόμων.


Παράλληλα, μελετάται το ενδεχόμενο επαναπατρισμού άλλων 1.500 αλλοδαπών που έχουν "αποκλειστεί" στη χώρα μας και θα επιδοτηθούν με ειδικό πριμ από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την επιστροφή στην πατρίδα τους.


Αναφορικά με τις τοποθεσίες των χώρων συγκέντρωσης, ένας κεντρικός θα υπάρξει στην περιοχή της Ευβοίας, δύο προωθητικοί μεταξύ Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, ενώ παράλληλα, αναζητάται χώρος και στην Αττική.


Μπαρό: "Δε μας ζήτησε ακτοφυλακή η Ελλάδα"


Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, Ζαν Μπαρό, τόνισε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ότι η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα δημιουργίας ακτοφυλακής, υπό την ΕΕ.


Παράλληλα, ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα στο θέμα της λαθρομετανάστευσης".


Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν πρόσθεσε, με αφορμή τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα ότι "η Ελλάδα υφίσταται τη μεγαλύτερη πίεση", εκφράζοντας την ανησυχία του.


Για το θέμα της Τουρκίας, ο κ. Μπαρό υπογράμμισε ότι "είναι μία από τις χώρες που πρέπει να πιεστεί από την ΕΕ να εφαρμόσει τις συμφωνίες που έχουν ήδη υπογραφεί".


http://www.news247.gr/a/43!90483