Χρήστες OnLine

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των ακρο-αριστερών τρομοκρατών που συνελλήφθησαν

- "Συνωμοσία Πυρήνων" και "Κομμάντος Χ. Τσουτσουβή" οι τρομοκρατικές οργανώσεις σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ.
- 6 οι συλληφθέντες από την αστυνομία
- Σε ''κόκκινο συναγερμό'' η αστυνομία για ασύλληπτα μέλη και όπλα-σφραγίδες
- Τα ονόματα και οι φωτογραφίες των συλληφθέντων
- Ετοίμαζαν τρομοκρατικό χτύπημα λέει η Αστυνομία
-Ακολουθούν και νέες προσαγωγές σύμφωνα με πηγές.



Τα ονόματα των συλληφθέντων όπως τα ανακοίνωσε ο αρχηγός της Αστυνομίας είναι:

Κωνσταντίνος Σακκάς 26 ετών



Αλέξανδρος Μητρούσιας 21 ετών


Γιώργος Καραγιαννίδης 30 ετών




Χρήστος Πολίτης 31 ετών




Στυλιανή Αντωνίου 26 ετών



Δημήτριος Μιχαήλ 26 ετών


Ο Κωσταντίνος Σακκάς και ο Αλέξανδρος Μητρούσιας συνελλήφθησαν έχοντας στην κατοχή τους μία τσάντα με βαρύ οπλισμό: 2 πιστόλια Glock, 1 υποπολυβόλο Scorpion, 1 υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων,1 χειροβομβίδα, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 2 κινητά τηλέφωνα, 1 usb.

Για για τους Αλ. Μητρούσια και Γ. Καραγιαννίδη εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για τρομοκρατικές πράξεις που ο αρχηγός της Ελ. ΑΣ. συνέδεσε με την οργάνωσης "Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς" . Σύμφωνα με την αστυνομία πάνω στον Καραγιαννίδη βρέθηκε πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Ο συλληφθείς στα Εξάρχεια Χρήστος Πολίτης, σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, είχε προσαχθεί στο παρελθόν για εμπρησμούς και τοποθετείται στην οργάνωση "Κομμάντος Χ. Τσουτσουβή".

Το βασικότερο εως τώρα δεδομένο είναι ότι η αστυνομία με μία πολύ σωστά σχεδιασμένη και εκτελεσμένη επιχείρηση και αφού αξιοποίησε πληροφορίες πέτυχε ένα μεγάλο χτύπημα κατά της τρομοκρατίας.

Τρανότερη απόδειξη δεν υπάρχει από το οπλοστάσιο-μαμούθ που εντοπίστηκε μαζί με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών υλικών αλλά και από τους 6 εως τώρα συλληφθέντες.


Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. στις γιάφκες σε Ν. Σμύρνη, Πειραιά και Καλλιθέα βρέθηκαν:
* Τρία (3) πολεμικά τυφέκια τύπου Kalashnikov .
* Ένα (1) υποπολυβόλο Scorpion
* Πέντε ( 5 ) πιστόλια
* Τρεις (3) χειροβομβίδες
* Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
* Μεγάλος αριθμός φορητών και σταθερών ηλεκτρονικών υπολογιστών.
* Πενήντα κιλά ANFO
* Διακόσια γραμμάρια εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ
* Τρία (3) ζευγάρια πινακίδων κυκλοφορίας αυτοκινήτων, εκ των οποίων για το ένα (1) ζευγάρι έχει δηλωθεί κλοπή
* Γεμιστήρες
* Περούκες
* Κουκούλες full face
* Κινητά τηλέφωνα
* Μεγάλος αριθμός φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων

Όπως εκτιμούν στην αντιτρομοκρατική ολόενα και γίνεται πιο ισχυρή η πεποίθηση τους περί διαπλοκής τουλάχιστον 2 τρομοκρατικών οργανώσεων. Καλούνται όμως να αποδείξουν εαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις φτάνουν στο σημείο να έχουν κοινά μέλη και ακόμα κοινές γιάφκες που κρύβουν μαζί τον οπλισμό τους αλλά και τις εκρηκτικές ύλες που χρησιμοποιούν.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο πολύ σοβαρό δεδομένο, ότι δηλαδή παρά το ότι η αντιτρομοκρατική κατόρθωσε να εντοπίσει στις 4 γιάφκες ένα οπλοστάσιο που προκαλεί τρόμο, ακόμα δεν έχουν βρεθεί τα όπλα-σφραγίδες που χρησιμοποιήθηκαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Αυτό όμως πρακτικά σημαίνει ότι οι τρομοκράτες διατηρούν και άλλες γιάφκες-οπλοστάσια και συνεπώς τίθεται θέμα αναβάθμισης των ικανοτήτων τους, διότι δεν μπορεί να πλανάται τέτοια εντύπωση για την εικόνα της χώρας μας.

Το μεγάλο πλέον στοίχημα της αντιτρομοκρατικής είναι να προλάβει να τις βρει πριν εκδηλωθεί τρομοκρατικό χτύπημα,ως απάντηση για τις εως τώρα συλλήψεις.Σημαίνει επίσης ότι θα είναι ''φτωχό'' το κατηγορητήριο της αντιτρομοκρατικής για τους συλληφθέντες την ώρα που έχουν αρχίσει να αφήνονται ελεύθεροι οι προσαχθέντες για τους οποίους δεν συγκεντρώθηκαν ικανά- επιβαρυντικά στοιχεία.

Στη γιάφκα του Αγρινίου σύμφωνα με την Αστυνομία βρέθηκαν :
* Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο τύπου Kalashnikov .
* Ένα (1) πολεμικό τυφέκιο άνευ ενδείξεων
* Ένα (1) περίστροφο Zastava
* Ένα (1) αλεξίσφαιρο γιλέκο
* Μικρή ποσότητα κάνναβης
* Γεμιστήρες
* Φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
* Μία γυναικεία περούκα
* Δύο (2) κράνη μοτοσικλετών
* Ένα (1) κινητό τηλέφωνο
* Δεκαεπτά (17) αυτοσχέδιες κατασκευές τσιμεντένιων μεταλλικών κυλίνδρων που έφεραν 4-5 ενσωματωμένα καρφιά ο καθένας.

Επίσης, σύμφωνα με τον αρχηγό της Αστυνομίας στην ίδια περιοχή εντοπίστηκε αυτοκίνητο μάρκας NISSAN για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή την περασμένη Παρασκευή 3-12 στο Αγρίνιο. Το αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με κουκούλα η οποία μαζί με τα δυο (2) κράνη είχαν αγοραστεί από κατάστημα στην Αθήνα στις 29-11-2010 από έναν από τους συλληφθέντες.

Οι αστυνομικές αρχές θεωρούν ιδίως για τους δύο που συνελλήφθησαν οπλισμένοι στη γιάφκα της Νέας Σμύρνης ότι προετοίμαζαν μέσα στις δύο επόμενες ημέρες μεγάλο χτύπημα - πιθανόν και κατά προσώπου που σχετίζεται με τη Δικαιοσύνη. Το χτύπημα θα "σηματοδοτούσε" την επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια.

πηγη

Συλλήψεις μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων "ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ" αναρχουπαλλήλων - Είχαν από αντιασφυξιογόνες μέχρι τσεκούρια!

Σε έντεκα συλλήψεις έχει προβεί η αστυνομία της Θεσσαλονίκης μετά από επιχείρηση σε υπό κατάληψη χώρο κοντά στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ.


Κατειλημένοι χώροι λειτουργούν ως "επιχειρησιακές 'εδρες" δολοφονικών ομάδων που προστατεύονται απο την αρρωστημένη αντίληψη του ασύλου!

Οι συλλήψεις έγιναν σε κατειλημμένο χώρο κοντά στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ και μεταξύ των νεαρών - από 19 ως 27 ετών - βρίσκονται και τρεις γυναίκες. Στην κατοχή τους βρέθηκαν από αντιασφυξιογόνες μάσκες, μέχρι βαριοπούλες και Η/Υ και ερευνάται η σχέση τους με δύο επιθέσεις που έγιναν τα τελευταία 24ωρα - μία στο φυλάκιο του ΑΧΕΠΑ και μία στο φυλάκιο της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Υπενθυμίζεται ότι χτες τα ξημερώματα ομάδα κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ρόπαλα στο φυλάκιο του ΑΧΕΠΑ και στους υπαλλήλους ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης. Έσπασαν τις τζαμαρίες και πήραν ασυρμάτους, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Στη συνέχεια οι νεαροί πήγαν στο θυρωρείο της πρυτανείας όπου έσπασαν τζάμια και προκάλεσαν διάφορες υλικές φθορές ενώ με την απειλή σωματικής βίας κατά υπαλλήλων πήραν δύο ασυρμάτους και έναν Η/Υ. Φεύγοντας πυρπόλησαν μία μοτοσικλέτα και έσπασαν μία δεύτερη.


Στην επιδρομή της αστυνομίας η οποία συνάντησε την αντίσταση των καταληψιών, κατασχέθηκαν έξι φορητοί υπολογιστες, Η/Υ, σκληροί δίσκοι, λοστοί, τσεκούρια, βαριοπούλες, 64 ξύλινα κοντάρια, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, δύο αλεξίσφαιρα, ένα ξίφος, ένας σουγιάς, ασύρματοι, 20 γυάλινα μπουκάλια με στουπιά και μπιτόνια με βενζίνη. Κατά την επιχείρηση τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί καθώς υπήρξαν συμπλοκές.

Τσεκούρι, βαριοπούλα, "πεταλούδα", φωτοβολίδες κ.α. βρέθηκαν επίσης και στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων στην Τούμπα. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι νεαροί ετοίμαζαν "εκδηλώσεις" για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου ενώ δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμπλοκής σε τρομοκρατία.








πηγη