Χρήστες OnLine

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ ΚΟΛΛΗΤΕΣ "ΤΟΥΡΚΑΛΕΣ" ΤΟΥ ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ&ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ ΣΕ "ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ" ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΥΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ!


Η ΓΚΙΟΥΛΜΠΕΓΙΑΖ ΚΑΡΑΧΑΣΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΥΚΗ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ

κολλητή η Καραχασάν με τον τούρκο πρόξενο που ως γνωστό ήταν το γεράκι της Άγκυρας στο Κόσοβο πριν τον στείλουν στην Θράκη μιας και εκεί η αποστολή του εξετελέσθη

κλικ στον σύνδεσμο
Η ΣΙΜΠΕΛ ΜΟΥΣΤΑΦΑΟΓΛΟΥ



ΗΓΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΑΜΙΓΩΣ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ΜΕ ΣΤΗΡΙΞΗ ΨΕΥΤΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΑΔΙΚ ΚΑΙ ΑΤΥΠΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Νάτη η κ.Καραχασάν που ψηφίζει στις εκλογές της παράνομης "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Τι σημαιούλες βλέπετε στα τραπέζια; Τουρκικές βεβαίως... Δεν φαίνονται καλά;

Εδώ φαίνονται καλύτερα....

Και οι δυο είναι δυναμικές μορφωμένες προερχόμενες από το προοδευτικό κομμάτι της μουσουλμανικής μειονότητας αλλά με τις επιλογές τους προκάλεσαν τριγμούς στην κυβέρνηση και το πρωθυπουργικό γραφείο αφού ήταν εκλεκτές του Γιώργου Παπανδρέου, τις εμπιστεύτηκε αλλά τον …πούλησαν. Το γιατί δεν έχει εξηγηθεί ακόμη. Η άποψη που κυριαρχεί στην Θράκη είναι πως τελικά ο καθένας έχει το …κασέ του για να εξαργυρώσει τις ιδέες την ηθική και την πολιτική του γραμμή και ιδεολογία.

Στον εθνικιστικό συνδυασμό του Μεχμέτ Τσουκάλ που κατεβαίνει ως υποψήφιος δήμαρχος με τις ευλογίες του τουρκικού προξενείου στην ορεινή Μύκη της Ξάνθης, κάνει την εμφάνισή της ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος η Γκιουλμπεγιάζ Καραχασάν. Το άστρο της είχε λάμψει όταν στις προηγούμενες εκλογές ήταν η εκλεκτή του ΠΑΣΟΚ για τη διευρυμένη αυτοδιοίκηση Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας με ένα συνδυασμό που τελικά δεν επικράτησε ενώ η ίδια εξαφανίστηκε στην αφάνεια και τα δικηγορικά της καθήκοντα. Αυτή την φορά αποφάσισε να δραστηριοποιηθεί στον ορεινό δήμο Μύκης στην Ξάνθη επιλέγοντας ένα από τους έξι συνδυασμούς και μάλιστα αυτόν που στηρίζει το τουρκικό προξενείο. Ηδη στην παρουσία του στο face book ο συνδυασμός καταγράφει μέλη φίλους και υποστηρικτές και ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και του διπλωμάτη της Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίτς κάτι που αποτελεί διπλωματική πρωτοτυπία!

Η Κ. Καραχασάν και ο συνδυασμός της, θέλουν να χτυπήσουν όπως λένε το κατεστημένου του Μ. Αγγά στον δήμο Μύκης στα Πομακοχώρια της Ξάνθης όπου αναπτύσσεται μεγάλο ενδιαφέρον του τουρκικού προξενείου στην προσπάθειά του να πνίξει φωνές που αυτοπροσδιορίζονται σαν Πομάκοι, να στοχοποιούνται μέλη συλλόγων, εκδότες πομακικών εφημερίδων, να γίνονται επεισόδια σε βάρος ξένων τηλεοπτικών συνεργείων όπως πρόσφατα της γαλλικής τηλεόρασης κλπ.

Η προστατευόμενη του πρωθυπουργού Σιμπέλ Μουσταφάογλου ξεπόρτισε με αυτόνομο μειονοτικό συνδυασμό φεύγοντας από το ΠAΣΟΚ συνεργαζόμενη με το κόμμα των αυτοαποκαλούμενων Τούρκων της Θράκης και τους ψευτομουφτήδες…

Στη δίνη προσωπικών προβλημάτων , την απόρριψη της από ανθρώπους που την στήριζαν, την απώλεια του πατέρα της, είναι εγκλωβισμένη αυτή την περίοδο κάνοντας μόνο εμφανίσεις με πολιτική εκμετάλλευση

Η άλλοτε μετριοπαθής Σιμπέλ Μουσταφάογλου αποφάσισε να πουλήσει συντρόφους επιστήθιους φίλους, ανθρώπους που την πίστεψαν κι επένδυσαν πάνω της και να στραφεί στην άλλη πλευρά του νομίσματος σε γνωστούς ανθελληνικούς κύκλους σε ψευτομουφτήδες, καταργημένους συλλόγους ελεγχόμενους από το βαθύ κράτος της Τουρκίας. Στο ερώτημα τι ήταν αυτό που την έκανε να πάρει την απόφαση αυτή δεν έχει απαντηθεί αφού μέχρι στιγμής από την ανακοίνωση της διακήρυξης του συνδυασμού της «Το πρώτο βήμα προς την ισότητα» δεν έχει κάνει την παραμικρή δήλωση δεν απαντά στο τηλέφωνό της που παραμένει κλειστό.

Άνθρωποι του κοντινού της περιβάλλοντος που έχουν γράψει ιστορία στο ΠΑΣΟΚ όπως ο πεθερός της βουλευτής Αχμέτ Μεμέτ, συνταξιούχος του ελληνικού κοινοβουλίου ως βουλευτής, κοντινοί της συνεργάτες νοιώθουν ιδιαίτερα πικραμένοι και εκτεθιμένοι με την επιλογή της που διέψευσε όνειρα κι ελπίδες τους. Το να ηγηθεί ενός ψηφοδελτίου μειονοτικού δεν θα ήταν τόσο φοβερό αντιθέτως μάλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει αφορμή για να ενσκήψουν πάνω της και πολλοί άλλοι αν δεν περιστοιχιζόταν από τον κλοιό των γνωστών αγνώστων. Ενός παρακράτους που ζει και βασιλεύει ερήμην της ανεκτικότητας της πολιτείας δηλητηριάζοντας τις σχέσεις στον ευαίσθητο χώρο της Θράκης.

«Κάποιοι ήθελαν να γυρίσω στο σπίτι μου νάμαι νοικοκυρά, δεν θα το δουν αυτό» εξομολογήθηκε σε κοντινό πρόσωπο η Σιμπέλ που είχε ένα αυξημένο αρχηγικό ρόλο στα δημόσια πράγματα, παρέκαμπτε διαδικασίες και τοπικά πρόσωπα όταν ήθελε κάτι αφού επικοινωνούσε απ΄ ευθείας με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου κάτι που το γνώριζαν στην περιοχή της και το εκμεταλλευόταν δεόντως.

Η γνωριμία τους έγινε μέσω του νομάρχη Ροδόπης Άρη Γιαννακίδη, που την είχε στηρίξει διαβλέποντας στο πρόσωπό της μια μαχητική νέα γυναίκα, με ευρωπαϊκό προφίλ, που ποτέ δεν φόρεσε μαντίλα ή φερετζέ, που μεγάλωσε στην Γερμανία είχε ανοίξει ιδιωτικό φροντιστήριο αγγλικών και γερμανικών καταφέρνοντας να είναι αγαπητή στα πλατιά στρώματα της μουσουλμανικής μειονότητας.

Για να πάρει την απόφασής αυτή βοήθησαν και κάποιες συγκυρίες. Το γεγονός ότι υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις όταν ακούστηκε ότι αναλαμβάνει διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής, υπήρχε επιστολή του μητροπολίτη κ. Δαμασκηνού, κι όταν της έγινε πρόταση να αναλάβει υποδιοικητής δεν αποδέχθηκε, αφού είχε μάθει να κινείται μέσα από πρώτους ρόλους. Τελικά η μη επιλογή της οφειλόταν όχι σε απόψεις αντίθετες που εκφράστηκαν αλλά στο γεγονός ότι δεν διέθετε τα τυπικά προσόντα που απαιτούνταν ένα σοβαρό, αναγνωρισμένο, πανεπιστημιακό τίτλο αν και στο βιογραφικό της γινόταν επίκληση σπουδών γερμανικής φιλολογίας του πανεπιστημίου της Άγκυρας και μεταπτυχιακές σπουδές στην Γερμανία.

Ως αντινομάρχης λειτούργησε από μια θητεία που της πρόσθετε ρόλους αφού είχε την πρωτοκαθεδρία και ως νέα γυναίκα και μητέρα δύο παιδιών, ενώ και σαν νομαρχιακή σύμβουλος της δόθηκε το κομμάτι το πολιτισμού, της κοινωνικής πρόνοιας ή της παιδείας που πάντα την πρόβαλλε και ως άτομο και ως προσωπικότητα. Πολλές φορές και θεωρείτο ότι ήταν ο κυματοθραύστης στις αξιώσεις του τουρκικού προξενείου Κομοτηνής και στην συνδιοργάνωση εκδηλώσεων με τη νομαρχία που κατάφερνε τότε να ισορροπεί τα πράγματα αλλά κανένας δεν φανταζόταν ότι η προσωπική της φιλοδοξία θα την οδηγούσε σε μ ια τέτοια επιλογή.

Η Σιμπέλ φέρεται ότι έχει μετανιώσει βιώνοντας την απόρριψη αλλά και τις αντιδράσεις το Τύπου, της τοπικής κοινωνίας και ανθρώπων που ενώ ήταν συνοδοιπόροι δίπλα της, τώρα είναι απέναντί της. Αυτό το διάστημα βιώνει την πίκρα από την απώλεια του πατέρα της, δεν επικοινωνεί με κανέναν απολύτως από την χριστιανική πλειονότητα και εκτελεί μόνο τις απαραίτητες επισκέψεις που της επιβάλλει ο νέο ρόλος και οι οποίες με δελτία Τύπου διοχετεύονται στον τουρκόφωνο Τύπο της Θράκης. Επίσκεψη στην καταργημένη «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», επίσκεψη στα γραφεία του «αιρετού Μουφτή» του ψευτομουφτή Ιμπράμ Σερήφ, συνεργασία με τον πρόεδρο της άτυπης Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας. Αχμέτ Μετέ, τον πρόεδρο του κόμματος Φιλίας Ισότητας και Ειρήνης (D.E.P).. Μουσταφά Αλή Τσαβούς και πάει λέγοντας...

Στόχος η συσπείρωση γύρω από την ιδέα της τουρκοποίησης στα βήματα του μακαρίτη Αχμέτ Σαδίκ, η διεθνοποίηση του μειονοτικού πάνω σε λάθος βάσεις με παρεμβάσεις για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία η κ. Μουσταφάογλου είχε πλήρη γνώση και πάντα υπερασπιζόταν την προσπάθεια του ελληνικού κράτους έστω καθυστερημένα να κάνει βήματα προόδου, προσέγγισης με σεβασμό στην διαφορετικότητα και πρωτοβουλίες που στήριζε και η ίδια. Σαν μέλος των επιτροπών Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνών Σχέσεων στην περιφερειακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είχε αναπτύξει συγκεκριμένο λόγο, ενώ και ως υποψήφια ευρωβουλευτής είχε επιδείξει μεγάλη κινητικότητα, απολάμβανε της εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού που και την περίοδο εκείνη την αξιοποιούσε ως παρουσία και στα ταξίδια του στο εξωτερικό με πιο πρόσφατη μια σειρά συναντήσεων του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, στις Βρυξέλλες, με θέμα «Σεβασμός στην διαφορετικότητα στις μουσουλμανικές κοινότητες» που ήταν παρούσα. Μετά από αυτή την δράση η Σιμπέλ Μουσταφαογλου αφού βολιδοσκόπησε τον δήμο Ιάσμου και είδε ότι δεν είχε και πολλά περιθώρια να ξεχωρίσει λόγω ήδη του συνωστισμού υποψηφίων που παρατηρείται κι ενώ δεν της έγινε καμιά πρόταση για να είναι υποψήφια σύμβουλος στις περιφερειακές εκλογές βλέποντας ότι περιθωριοποιείται έκανε το μετέωρο αυτό βήμα…

Το σίγουρο είναι πως δεν βρίσκονται μαζί της οι εν ενεργεία βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν, Τσετίν Μάντατζη, ο πρώην βουλευτής Γκαλήπ Γκαλήπ, γι αυτό προσπαθεί να προσεγγίσει του τέως βουλευτές, πραγματοποίησε επίσκεψη στις χρυσές άλλοτε εφεδρείες της μειονότητας τον Ισμαήλ Μολά Ροδοπλού κ.α. Αντίπαλοί της διεκδικώντας την εκλογή τους θα βρεθούν και στενά συγγενικά της πρόσωπα που κατέρχονται με τον συνδυασμό του Γ. Πετρίδη που έχει το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ και αποτελεί μια άλλη αισιόδοξη προοπτική για τον χώρο αυτό.
πηγή

Για να θυμηθούμε την πρώτη κολλητή του Τζέφρυ Γκιουλ Καραχασάν:


και να θυμηθούμε και την δεύτερη κολλητή του τη Μουσταφάογλου






επιδιώκουν: