Χρήστες OnLine

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009

Γευτείτε τους "καρπούς" της πολυπολιτισμικής κοινωνίας!


Η ΓΑΔΑ γνωστοποίησε την Τετάρτη ότι κατά τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού συνολικά 4.310 άτομα συνελήφθησαν για διάφορες κατηγορίες παραβάσεων και αδικημάτων, με την μερίδα του λέοντος να αφορά λαθρομετανάστες και ναρκωτικά.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν:

1.551 για παράβαση του νόμου «περί αλλοδαπών», δηλαδή άτομα που στερούνται νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων
901 για διάφορα αδικήματα (υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κατοχή και χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, κ.λ.π).
452 για καταδιωκτικά έγγραφα διαφόρων υποθέσεων (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.
404 για παράβαση του νόμου «περί ναρκωτικών», δηλαδή για κατοχή, εμπορία και διακίνηση διάφορων ουσιών
368 για κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους
288 για παραβάσεις του νόμου «περί ηθών», κυρίως δηλαδή άτομα που εκδίδονται παράνομα, χωρίς τον απαραίτητο υγειονομικό έλεγχο και την ένταξη στις σχετικές διαδικασίες ελέγχου
108 για απάτες και πλαστογραφίες
92 για παράβαση του νόμου «περί όπλων»
58 για παράβαση του νόμου «περί πνευματικής ιδιοκτησίας», στις περισσότερες περιπτώσεις για εμπορία πλαστών CD και DVD
52 για ληστείες
30 για παράβαση του νόμου «περί παιγνίων»
5 για διάπραξη ανθρωποκτονιών
1 για παράβαση του νόμου «περί αρχαιοτήτων»


Κι΄όλα αυτά με 45λεπτες σκούπες που δεν ήταν παραπάνω από 3-4 τον Ιούνιο.

φατε στην μαπα ολη την λερα που εχει κουβαληθει στην χωρα μας , δειτε ποιους υπηρετουν και προστατευουν οι αναρχο-μπολσεβικοι

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/07/blog-post_5497.html


Σκοπιανοι φερνουν λαθρομεταναστες στην Ελλάδα


Σπειρα Σερβων και Σκοπιανων συνεληφθη σημερα διοτι απο τον περασμενο Νοεμβριο οδηγουσε κατα συρροη λαθρομεταναστες, που εφταναν απο την Κινα στην Σερβια, στην Ελλαδα.

Ξαναυπηρξαν τετοιες συλληψεις με ενταλματα της Ιντερπολ και τις ειχα αναφερει, οπως τις διαβαζα στον σερβο-σκοπιανο τύπο.

Το θεμα ειναι: Γιατι τους φερνουν εδω, αφου η Αυστρια και η Ουγγαρια ειναι μολις ΜΙΑ και ΜΙΑΜΙΣΥ ωρα απο το Βελιγραδι, ενω η Ελλαδα 10 και 12 ωρες;

Παυλοπουλος και Μπακογιαννη τι εκαναν τοσο καιρο και τοι εξακολουθουν να κανουν;

Οι ελληνικες μυστικες υπηρεσιες και η αστυνομια γιατι δεν προωθουν κρυφα προς τα Σκοπια Ασιατες λαθρομεταναστες;

Ντροπη. Αξιζουμε αραγε σαν λαος, να μας κυβερνουν Παυλοπουλοι;

Ο Καραμανλης του αφαιρεσε την αρμοδιοτητα της λαθρομεταναστευσης πριν λιγες μέρες και την πηρε ο ιδιος προσωπικα, στο Μαξιμου.

Αφου λοιπον επιβεβαιωσε την ανικανοτητα και την αποτυχια του εν λογω υπουργου, τι θελει και τον κραταει ακομα;

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ - Η ΝΤΟΡΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ - Η ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ

1.Η ΥΠΕΞ ντρέπεται να πει στην Τουρκία ιδιωτικώς ή δημοσίως ότι είναι θράσος να ανακινεί μειονοτικό στη Θράκη, όταν έχει εκδιώξει την ελληνική μειονότητα!

2.Περιφρονεί κραυγαλέα τη γνώμη των Ελλήνων πολιτών για το Μακεδονικό και αποδίδει τη μέγιστη σημασία στην πιθανή "εύνοια" των Δυτικών αναμένοντας με υπομονή ένα ξεροκόματο ή μια γερή κλωτσιά.

3. Αποδέχεται με τεράστια ευκολία Τούρκους στη Λάρισα, ενώ τουρκικά μαχητικά πυκνώνουν τις "βόλτες" πάνω από Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι και Φούρνους,

4.Υποστηρίζει με τέτοια θέρμη την τουρκική ένταξη, αποφεύγοντας, όπως ο διάβολος το λιβάνι, κάθε δημόσια ή διπλωματική αναφορά σε τουρκικές διεκδικήσεις, αποβατικό στόλο απέναντι από τη Μυτιλήνη ή τουρκική κατοχή της Κύπρου.

5.Μένει στα λόγια ως απάντηση στον Νταβούτογλου, όταν εκείνος δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν θα εφαρμόσει κανένα πρωτόκολλο επανεισδοχής λαθρομεταναστών και θρασύτατα και κατάμουτρα της λέει πως διεκδικεί το Αιγαίο.

Τον πάτο τον έχουμε πιάσει εδώ και καιρό, τον απόπατο τον βαστάμε γερά... τι έχει για την συνέχεια;


ΒΙΝΤΕΟ-ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ:Η...περήφανη εξωτερική πολιτική της Ντορούλας!


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΗΣ!

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:Ντόρα Μπακογιάννη,Κώστας Καραμανλής,Ταγίπ Ερντογάν και σύζυγος,Μιλοσόσκι και το αεροπλάνο του,Γιώργος Παπανδρέου,Κώστας Σημίτης,Θεόδωρος Πάγκαλος,Μπάρακ Ομπάμα,Χίλαρυ Κλίντον,Κοντολίζα Ράις,Τζορτζ Μπους και πλειάδα γνωστών δημοσιογράφων-τηλεαστέρων.

ΓΚΕΣΤ ΣΤΑΡ:Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.



Πηγή:hellas-orthodoxy
http://hellenicrevenge.blogspot.com/2009/07/blog-post_8188.html

ΕΠΕΣΕ ΣΥΡΜΑ ΚΑΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ!

Είναι απίστευτο!

Μετά τη δημοσιοποίηση του ψηφίσματος από τα ιστολόγια, το alfa-vita.gr (εκπαιδευτικό δίκτυο ενημέρωσης) αφαίρεσε το ψήφισμα από τη στήλη των ανακοινώσεων στα δεξιά της αρχικής σελίδας και για να το διαβάσει κάποιος θα πρέπει να το αναζητήσει στο αρχείο του ιστοχώρου!!!!!

Για να μην ξεχνιόμαστε ξαναδιαβάστε το εδώ!
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/ank28_6_9_0355.php



(από σχόλιο αναγνώστη στο επίμαχο θέμα εδώ)


κ. Σουφλιά να σας χαιρόμαστε.... που εχετε ξεπουληθει στους εργολαβους και καταστρεφετε εργα πνοης. ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ οι ωρες σας ειναι μετρημενες

Ο ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ


"Την ώρα που η ανεργία κ η μόλυνση μαστίζει την Θεσσαλονίκη, με απόφασή του ΑΚΥΡΩΝΕΙ με το έτσι θέλω, το έργο της Υποθαλάσσιας αρτηρίας της πόλης. Ενώ οι ευρωπαϊκές τράπεζες ήταν έτοιμες για την χρηματοδότηση κ πίεζαν για την έναρξη του έργου, η αρχαιολογία επίσης το ΣΤΕ και όλοι οι φορείς της πόλης, ΔΕΝ θέλει ο "κύριος" υπουργός να γίνει το έργο.

Αυτή ήταν κ η δικαιολογία της απόλυσης του τεχνικού προσωπικού από το έργο. Όλως τυχαίως ανακοινώθηκε χθές ώστε να μην έχουν λαμβάνειν αποζημίωση για τον Ιούλιο.....

Άρα κ. Σουφλιά ΔΕΝ θέλετε να δημιουργηθούν 2.000 !!! νέες θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του έργου

ΔΕΝ θέλετε να μειωθεί η ρύπανση της πόλης κατά 43% σε συνδιασμό κ με την χρήση του μετρό..

ΔΕΝ θέλετε να ξεκινήσει το έργο του οποίου η μελέτη έχει τροποποιηθεί ώστε να εξυπηρετεί από δυτικά (City gate) έως την ανατολική του έξοδο στην οδό Ανδριανουπόλεως που θα έλυνε τρομερά μεγάλα κυκλοφοριακά προβλήματα...

ΔΕΝ θέλετε να πληρώσετε την συμμετοχή του κράτους στο έργο περίπου 15-20% κ προτιμάτε να πληρώσετε αποζημίωση στους εργολάβους περίπου 100.000.000 €...???

Γενικά γράφετε στα παλιά σας "υποδήματα" όλους τους φορείς της πόλης το ΤΕΕ κ ότι άλλο βρεθεί στο διάβα σας...

Θυμηθήτε τι λέγατε: πρόθεση μας είναι να γίνει το έργο.....

Τελικά μάλλον για κανένα τσάμικο πρώτος είστε να σύρετε τον χορό....

Περιμένουμε από τους τοπικούς άρχοντες κ βουλευτές της πόλης να πάρουν θέση...
εκτός κ αν δεν πρόκειται να ιδρώσει κανένα αυτάκι...

Θα επανέλθουμε..."

(ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ) ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΟΙ ΑΓΙΑΤΟΛΑΔΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΟΥΝ ΕΝΑ 11ΧΡΟΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ! ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΝΤΑΛΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!



Το θράσος των Αγιατολάδων Ταλιμπάνων έχει ξεπεράσει κάθε όριο! Μέσα στο κέντρο του Βirmingham στην Αγγλία, προσπαθούν να εξισλαμίσουν ένα 11χρονο αγόρι στο οποίο ο φόβος είναι ζωγραφισμένος στο πρόσωπο του! Πρόκειται για μια οργάνωση που ονομάζεται «Ισλάμ για το Ηνωμένο Βασίλειο» η οποία προωθεί τον Ισλαμισμό στην Αγγλία....


http://ygro-pyr.blogspot.com/2009/06/11.html


ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ , ΤΗΣ ΠΙΟ ΦΑΝΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΕΝΝΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ. ΖΩΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΣΑΣ ΘΑ ΠΑΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ.


ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΖΩΑ ΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΤΟΜΑΡΙΑ


ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ!


Αγαπητοί φίλοι

Δείτε παρακάτω ένα από τα ψηφίσματα του 14ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ για να καταλάβετε που, σοφά σκεπτόμενοι, έχουν επενδύσει οι γνωστοί κύκλοι για την επιτυχία των σχεδίων τους. Όπως ήταν φυσικό, η πρόταση για ψήφισμα σχετικά με την άνανδρη δολοφονία του Νεκτάριου Σάββα, χαμηλόμισθου εργαζομένου και πατέρα δεν πέρασε ποτέ. Τα παιδιά μας είναι σε καθημερινή βάση εκτεθειμένα στους κινδύνους αυτής της προπαγάνδας ΜΕΣΑ στην τάξη και θέλει πολύ δουλειά από το σπίτι για να αναπτύξουν την ικανότητα της κριτικής σκέψης και "φιλτραρίσματος" των "πληροφοριών".



Το μοναδικό μου σχόλιο είναι ότι δεν μου φαίνεται συνέδριο καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης.

Πρεμούρα με την ιθαγένεια. Η υπηκοότητα δεν τους κάνει; Περίεργο........ Μια φορά με συνέδριο συγκεκριμένου κόμματος μου κάνει.....


Για την ιστορία, παρ' όλο που η ΔΑΚΕ βγήκε πρώτη, για μια ακόμη φορά συνεργάστηκε η ΠΑΣΚΕ με τις αριστερές δυνάμεις (εκτός ΚΚΕ) και κατέλαβαν το Δ.Σ.. Το αντάλλαγμα της ΠΑΣΚΕ προς τους αριστερούς που της έδωσαν την προεδρία είναι, όπως και τις άλλες φορές, ο πλήρης σχεδόν έλεγχος των αποφάσεων και ολοκληρωτικά αυτών που άπτονται "κοινωνικών" και "ανθρωπιστικών" θεμάτων.

Αυτό προκύπτει εύκολα από μια απλή ανάγνωση του "Απολογισμού της διετίας 2007-09" που επισυνάπτω, αλλά κι όλων των συνημμένων. Έτσι, το μικρό ποσοστό απήχησης των θέσεων αυτών στην Ελληνική κοινωνία, μεγεθύνεται δυσανάλογα στο ζωτικό χώρο της εκπαίδευσης. Ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι που δε συμμετέχουν στην εκλογή των αντιπροσώπων για τα συνέδρια της ΟΛΜΕ και γενικά στον εκπαιδευτικό συνδικαλισμό.

Σας παρακαλώ να κάνετε χρήση της αναγνωσιμότητας των ιστοχώρων σας και να ασχοληθείτε με την κυριαρχία των γνωστών κύκλων στην εκπαίδευση. Είναι μεγάλης σημασίας!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ 14ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Το 14ο συνέδριο της ΟΛΜΕ καταγγέλλει την κλιμάκωση των ρατσιστικών επιθέσεων ενάντια στους πρόσφυγες και τους οικονομικούς μετανάστες. Η προσφυγιά και η μετανάστευση πολλών ανθρώπων από φτωχές και υπανάπτυκτες χώρες δεν μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί με μαζικές απελάσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, μακροχρόνιες φυλακίσεις και επιχειρήσεις «σκούπα».

Οι μετανάστες και οι πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη και τη χώρα μας κατατρεγμένοι από τον πόλεμο, τις σφαγές, τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την οικολογική καταστροφή που προκάλεσαν οι ισχυροί της γης. Οι μετανάστες και οι οικονομικοί πρόσφυγες έρχονται στην Ευρώπη γιατί το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα προκαλούν ασφυξία στις χώρες του τρίτου κόσμου.

Οι εκπαιδευτικοί της Ελλάδας, αναπόσπαστο τμήμα του εργατικού κινήματος, εργαζόμενοι στον ευαίσθητο χώρο της Παιδείας, αγωνίζονται για:
·
Να σταματήσουν τώρα οι ρατσιστικές επιχειρήσεις, οι απελάσεις και οι φασιστικές επιθέσεις. Να νομιμοποιηθούν τώρα όλοι οι μετανάστες και να δοθεί άσυλο στους πρόσφυγες.
·
Να μη φτιαχτούν στρατόπεδα συγκέντρωσης.
·
Να χρηματοδοτηθούν άμεσα υποδομές στην Υγεία, Παιδεία, και Πρόνοια για την κάλυψη των βασικών αναγκών των εργατών, ελλήνων και μεταναστών.
·
Να απλοποιηθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη χορήγηση της «πράσινης κάρτας», να μειωθούν δραστικά τα παράβολα, να τους χορηγηθούν όλα τα αναγκαία ταξιδιωτικά έγγραφα.
·
Να υπάρξουν διακρατικές συμφωνίες και πρόνοια για τη διδασκαλία της μητρικής τους γλώσσας στα σχολεία που φοιτούν μετανάστες.
·
Να δοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε όλα τα παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί στη χώρα μας.
·
Να σταματήσουν οι θρησκευτικές διακρίσεις στο πολιτικό πλαίσιο της ελεύθερης και ανεμπόδιστης έκφρασης των πολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων.
·
Ειδικότερα στο χώρο της Εκπαίδευσης οφείλουμε να προτάξουμε αξιακά το αίτημα για ένα σχολείο που να χωράει όλα τα παιδιά και όλη τη γνώση, με τη λήψη αντισταθμιστικών εκπαιδευτικών μέτρων για τα παιδιά των μεταναστών..
·
Ίση αμοιβή για ίση δουλειά. Ίδια δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους.
·
Κατάργηση του Συμφώνου Μετανάστευσης ΕΕ, Σένγκεν, Δουβλίνο 2.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ, ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, ΚΙΝΗΣΕΙΣ
ΑΘΗΝΑ 27/6/2009
14Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΛΜΕ

Και κραταμε δυο γερα σχολια
>Οπως πολυ σωστα επισημαινει και ο συντακτης του αρθρου και οι προηγουμενοι σχολιαστες η κυριαρχια της αριστερας γενικοτερα στον χωρο της παιδειας απο την κατωτατη εως την ανωτατη βαθμιδα της εκπαιδευσης ειναι το μεγαλυτερο προβλημα της συγχρονης Ελλαδος.Κατα την γνωμη μου το οτι ο χωρος αυτος απο το δημοτικο εως το πανεπιστημιο εχει αφεθει ερμαιο της αριστερης προπαγανδας ειναι η αιτια καθε νοσηρου και παρακμιακου φαινομενου.Εξαιτιας αυτης της προπαγανδας ειμαστε η μοναδικη χωρα στην οποια σταλινικο κομμουνιστικο κομμα παιρνει 8,5% που υπαρχουν "ελληνες" που ψηφιζουν τσιπρες και τρεμοπουλους και καινε Ελληνικες σημαιες.Ολοι αυτοι οι καλομοιρηδες και οι οικονομοπουλοι αποτελουν μια πραγματικη κοπρο του αυγειου που οσο δεν καθαριζεται τα παντα θα πηγαινουν απο το κακο στο χειροτερο.

>οι "φασιστες" έσωσαν την ελλαδα απ'την κοκκινη πανουκλα το 49 στο γραμο βιτσι οπου σας ξεφτιλισαμε σταλινικα γουρουνια, σχιζοφρενεις μπολσεβικοι εγκληματιες.
ο ελληνικος λαος θα σας ξεκολιασει και παλι ψυχοπαθεις σοβιετ δολοφονοι.
και αυτη τη φορα δεν θα εχει διακοπουλες ση μακρονησο...

κοιταξτε πρωτα τα εγκληματα πουεκανε ο εβραιομπολσεβικισμος σας στην ανθρωποτητα και μετα μιλατε για μας τους "φασιστες".
ρωτηστε οποιονδηποτε ανθρωπο που εζησε τον εβραιομπολσεβικισμο,αυτη την αρωστημενη ιδεολογια και μετα ελατε να μας πειτε τις μπουρδες σας σχιζοφρενεις.....

...αντιρησεις?

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ Η ΔΙΑΒΡΩΣΗ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ

"Επικίνδυνα εκλογικά παιχνίδια" με την μειονότητα στην Θράκη

ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!


Παρά τα αντιθέτως κυκλοφορούντα από “πολλές πλευρές” εν τέλει γραμμή για ΠΑΣΟΚ έδωσε το τουρκικό προξενείο στη μειονότητα της Θράκης, ξημερώματα Κυριακής σηματοδοτώντας αυτό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουν όλοι στην Θράκη, και όχι μόνο. Την ανεξέλεγκτη “δράση” στελεχών και ομάδων που εν προκειμένω μετατρέπουν, ανατρέπουν και εν πολύς χειραγωγούν μεγάλο μέρος των μειονοτικών ψήφων εν είδη ενός ιδιότυπου “πολιτικού πλειστηριασμού” Ένας ακόμη λόγος για Αυτά τα εκλογικά αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 7ης Ιουνίου επ’ ευκαιρία της ανάδειξης της νέας σύνθεσης του Ευροκοινοβουλίου.


Το «Παιχνίδι» με τις προτιμήσεις της μειονότητας στις ευρωεκλογές που έστησε το τουρκικό προξενείο στη Θράκη όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στην Ξάνθη και την Κομοτηνή καταγράφηκε και σ’ αυτήν την εκλογική αναμέτρηση. Η καταμέτρηση των ψήφων στις εν λόγω περιοχές ουσιαστικά επιβεβαίωσε ότι οι υπόγειες συνεννοήσεις του προξενείου με “συγκεκριμένα” στελέχη της μουσουλμανικής μειονότητας οδήγησαν μαζικά τους μειονοτικούς στους δύο νομούς να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της ευρύτερης περιοχής, η επιλογή αυτή του προξενείου σε μεγάλο βαθμό έχει να κάνει με το τι αντιπροσώπευαν για την Τουρκία οι υποψήφιοι που είχαν τοποθετήσει στα ευρωψηφοδέλτια τους η Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ, καθώς και η γενικότερη στάση των δύο κομμάτων σε σχέση με τη «γραμμή» του Προξενείου στην περιοχή. Άλλωστε οι επιλογές των σκληροπυρηνικών της Άγκυρας πριμοδοτούσαν και πριμοδοτούν “φωνές” που εξυπηρετούν πλήρως αλλά και κατά περίπτωση τα γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά συμφέροντα του Βαθέως Κράτους και της σκληρής Διπλωματίας της Γείτονος.



Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκλεκτή της Ιπποκράτους Μουσταφάογλου Σιμπέλ, από την Κομοτηνή, θεωρείται εκφραστής της σκληρής «γραμμής» του προξενείου, που μιλά ανοιχτά για τουρκική μειονότητα στην Θράκη, μετά δε από την επίσημη παρουσίαση του Ευροψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, και για «τους αγώνες που θα δώσει για την αναγνώριση του συλλογικού εθνικού προσδιορισμού της μειονότητας».(!!!)

Αντίθετα, ο υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία Αχμετσίκ Ριτβάν θεωρείται μετριοπαθής και άνθρωπος, κατά των εντάσεων μεταξύ των δύο πληθυσμών στην Θράκη με καταγεγραμμένους τους αγώνες τους για «ακηδεμόνευτή» την φωνή των μειονοτήτων στην Θράκη.

Η σκληρή «γραμμή» της Σιμπέλ φάνηκε καθαρά οπό τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Γκιουντέμ», με ημερομηνία 22/05/2009, όπου ανοιχτά υποστήριξε απευθυνόμενη στους ομοϊδεάτες της πως από τη θέση που βρίσκομαι και όσο περνάει από το χέρι του προσπαθώ να λύσω τα προβλήματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης (!). Κατά τον ίδιο τρόπο, αφού έχω την τύχη να πάω στις Βρυξέλλες θα προσπαθήσω να μεταφέρω εκεί τα προβλήματα των Τούρκων της δυτικής Θράκης».

Οι δηλώσεις αυτές και η στάση που κράτησε μετά την επίλογή της στο ευροψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στη περιοχή καθώς εκτιμήθηκε ότι ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια της Τουρκίας στη δυτική Θράκη για τον εκτουρκισμό όλης της μειονότητας.


Πάντως, το τουρκικό προξενείο προκειμένου να μην προκαλέσει τους εκπροσώπους των άλλων κομμάτων και κυρίως της κυβερνητικής πλευράς, αλλά και να προκαλέσει σύγχυση και εφησυχασμό έως και την τελευταία ημέρα πριν τις εκλογές έστελνε προς κάθε κατεύθυνση τα μήνυμα ότι δίνει «γραμμή» για λευκό στους μειονοτικούς και είναι αποφασισμένο να κρατήσει ίσες αποστάσεις από την επιλογή τους.

Ωστόσο, το πραγματικό σχέδιο πίσω από τη κίνηση αυτή ξεδιπλώθηκε το βράδυ πριν τις εκλογές, όταν σύμφωνα με καταγγελίες παραγόντων περιοχής, οι μειονοτικοί του προξενείου αναπτύχτηκαν πλήρως και μοίραζαν πόρτα πόρτα τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ, με αποτέλεσμα να προκύψουν συντριπτικά αποτελέσματα υπέρ του ΠΑΣΟΚ στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης.

Τα αποτελέσματα στους Δήμους της Ορεινής περιοχής της Ξάνθης είναι ενδεικτικά.

Στο Δήμο Μύκης, όπου κατάγεται και ο υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας Αχμετσικ Ριτβάν, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 47, 19%, ενώ η Νέα Δημοκρατία μόλις 19,20%!
Στην κοινότητα Θερμών, το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 40,22%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 19;40%.

Στο Δήμο Σελέρου όπου επίσης η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων είναι μουσουλμάνοι, το ΠΑΣΟΚ πήρε 61,86, ενώ η Νέα Δημοκρατία 18,43%.
Στο Νομό Ροδόπης η κατάσταση είναι αντίστοιχη. Για παράδειγμα, στον Δήμο Κέχρου το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 49,79%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 30,41% δήμο που κατοικείτε αποκλειστικά από μουσουλμάνους και στο Δήμο Φιλύρας το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε 43,85% ενώ η Νέα Δημοκρατία 29, 18%.

Στη διαμόρφωση του κλίματος αυτού που δημιούργησε το προξενείο στις μειονοτικές περιοχές εκτιμάται πως συνέβαλε και το γεγονός ότι πριν από περίπου 2 μήνες στο χωριό Κένταυρο της Ξάνθης σε επίσκεψη του Τούρκου πρόξενου παρουσία του μουσουλμάνου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, Μάντατζη Τσετίν, σηκώθηκαν τουρκικές σημαίες χωρίς να υπάρξει καμία αντίδραση από την πλευρά εκπροσώπου του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Νάτη η κ.Καραχασάν που ψηφίζει στις εκλογές της παράνομης "Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Τι σημαιούλες βλέπετε στα τραπέζια; Τουρκικές βεβαίως... Δεν φαίνονται καλά;
Εδώ φαίνονται καλύτερα....

Πρέπει να σημειωθεί, δε, ότι στη δημιουργία του κλίματος αυτού θεωρείται πως συνέβαλε και η παλαιότερη απόφαση του κ. Παπανδρέου να θέσει ως υποψήφια υπερνομάρχη Ξάνθης- Καβάλας- Δράμας την Γκιουλμπειάζ Καραχασάν, γεγονός που μπορεί να μη συνάντησε ευνοϊκή αντίδραση στο σύνολο των τριών νομών, διαμόρφωσε, όμως, ευνοϊκό κλίμα για το ΠΑΣΟΚ στην ορεινή μουσουλμανική περιοχή της Ξάνθης και επηρέασε και τη μειονότητα της Ροδόπης. Άλωστε την κα Καραχασάν αλλιώς παρουσίασε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά στις νομαρχιακές εκλογές και αλλιώς …του «βγήκε» στην συνέχεια.

Πηγή

ΜΑΛΑΚΕΣ ΖΩΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.
ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!

Στους Μεσογειακούς τα Σκόπια με τ' όνομα "Μακεδονία"


Η Ολομέλεια της Διεθνούς Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων (Δ.Ε.Μ.Α.) αποφάσισε χθες να εντάξει τα Σκόπια στα μέλη της.

Η ενέργεια είναι πραξικοπηματική για δύο λόγους:

α) Τα Σκόπια δεν βρέχονται από την Μεσόγειο επομένως δεν είναι Μεσογειακή χώρα και με αυτήν την αιτιολογία είχε προ καιρού απορριφθεί η ένταξη της Βουλγαρίας.

β) Η Δ.Ε.Μ.Α. προκαλεί τις Ελληνικές ευαισθησίες παραβιάζοντας την απόφαση του Ο.Η.Ε. που ορίζει ότι διεθνής ονομασία των Σκοπίων είναι το F.Y.R.O.M. και αυτή τα ενέταξε ως «Μακεδονία».

Προφανώς οι κύριοι της Διεθνούς Επιτροπής έπιασαν στον ύπνο την Ελληνική αντιπροσωπεία της οποίας ηγείται ο σύζυγος της κυρίας υπουργού μας των Εξωτερικών κ Ισίδωρος Κούβελος. Εκτός και αν συνέβη και κάτι χειρότερο: Συνειδητά ο κ. Κούβελος επέτρεψε να περάσει η ονομασία «κατ? εξαίρεση» όπως η σύζυγος του αεροπλάνο του Μιλόσοσκυ στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, με ονομασία «Μακεδόνια».

Υπάρχει κάποιος στην κυβέρνηση να αντιδράσει ;

http://pammet.blogspot.com/2009/06/blog-post_1466.html

Τα οικονομικά μεγέθη πίσω από την λαθρομετανάστευση και την Τουρκική αδιαλλαξία

Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος πως όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα τις χώρας πλην του ΛΑ.Ο.Σ έχουν παραδώσει την χώρα στο έλεος της λαθρομετανάστευσης. Ακόμη και η Νέα Δημοκρατία, η οποία εκπροσωπούσε κάποτε την παραδοσιακή Δεξιά, έχει μετατραπεί σε μια νεοφιλελεύθερη παράταξη όπου "φιλελέυθερος σημαίνει άναρχο ξεπούλημα. Τι ξεπουλήθηκε;


Κυρίως τα σύνορα της χώρας!


Η εκμετάλευση του εμπορίου των λιμανιών του Πειραιά και τις Θεσσαλονίκης πουλήθηκε στην Κινεζική εταιρία Cosco για 35 χρόνια στην τιμή των 831,2 εκ. ευρώ. Επιπλέον η κυβέρνηση άφησε τα σύνορα της χώρας αφύλακτα και την Ελλάδα δίχως σχέδιο αντιμετώπισης κατά της λαθρομετανάστευσης. Βέβαια η παράδοση της χώρας και η μετατροπή της σε πολυπολιτισμικό κράτος έχει τις ρίζες της στους σχεδιασμούς των προοδευτικών του κ. Σημίτη την δεακετία του 90. Πολύ θυμούνται το σκανδαλώδες "ευχαριστώ" των Ιμίων, αλλά λίγοι πρόσεξαν την δήλωση που ακολούθησε και σηματοδότησε την μετέπειτα πορεία της Ελλάδα. Από το βήμα της Βουλής ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι τα γεγονότα των Ιμίων απεδείκνυαν ότι οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις αδυνατούν να υπερασπίσουν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας!


Στις ημέρες μας το ίδιο μύνημα εμπεριέχεται στις κυβερνητικές προτάσεις για επίλυση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης: ότι η Ελλάδα αδυνατεί να ελέγξει τα σύνορα της. Χρόνια τώρα ακούμε την φράση "τα Ελληνικά σύνορα είναι σύνορα της Ε.Ε; Οι προτάσεις αυτές αποσκοπούν στην ανάληψη της επιτήρησης των συνόρων μας από την Ε.Ε. και την εισροή κοιντικού χρήματος. Τι σημαίνει όμως να αναλάβει ένα τέτοιο ρόλο η Ε.Ε. Ποια ενδέχεται να είναι η στάση της Ε.Ε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο;


Επιπλέον, μια πρόταση που ακούστηκε πρόσφατα είναι να πιέσουμε την Τουρκία να τηρήσει το Πρωτόκολλο Επανεισδοχής που υπέγραψε το 2003! Η Ελλάδα απέστειλε προειδοποίηση στην Τουρκία για την τήρηση του Πρωτοκόλλου αμέσως μετά την πρόσφατη σύνοδο των 27! Η Τουρκία απάντησε ήδη δια στόματος του επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων κ. Εγκεμέν Μπαγίς ότι δεν πρόκειται τηρήσει την συμφωνία έαν πρώτα δεν συνάψει η ίδια συμφωνία επανεισδοχής με τις χώρες προέλευσης όπως το Πακιστάν και το Αφγανιστάν.

Πηγή


Φυσικά οι Τούρκοι θα μπορούσαν τουλάχιστον να πατάξουν τα κυκλώματα λαθραίας διακίνησης που δρουν ανενόχλητα στην χώρα. Ποιός ο λόγος να το πράξουν όμως; Σε αντίθεση με τηους Έλληνες οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά τις καταστροφικές συνέπειες που έχει η παράνομη λαθρομετανάστευση και γι αυτό τον λόγο προτίμουν να τις μεταφέρουν στην Ελλάδα. Ποιές είναι όμως οι πιθανότητες επιτυχίας ενός τέτοιου μοχλού πιέσεως προς την Τουρκία. Πως είναι δυνατόν η Τουρκία να απαντά με τέτοιο άμεσο και προσβλητικό τρόπο, αθετόντας και επίσημα υπογεγραμμένη συμφωνία με την Ε.Ε.;


Πριν από αρκετά χρόνια ένας γνωστός μου Τούρκος μου είχε πει ότι "οι Ευρωπαίοι μας θέλουν και θα κάνουν τα πάντα για να μας "αποκτήσουν"." Ας δούμε τι έχει συμβεί 9 χρόνια αργότερα.


Το 2003 η Τουρκία πέρασε τον νόμο για τις ξένες επενδύσεις. Ο νόμος αυτός έθεσε εξαιρετικά ευνοικές συνθήκες και φιλελευθερους όρους στου ξένους επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, και σε συνδυασμό με το φθηνό εργατικό δυναμικό της Τουρκίας και των Ανατολικών χωρών, η Τουρκία έχει κατορθώσει να συγκεντρώσει μεγάλο μέρος ευρωπαικών επενδύσεων.


Τα Ευρωπαικά επενδυτικά κεφάλαια που εισήλθαν στην Τουρκία το 2006 ανήλθαν στα 20 δισ. ευρώ, και το 2007 στα 22 δις ευρώ με 12.4 δις εκ της Ε.Ε. Το 2003 οι εταιρίες στην Τουρκία που χρηματοδοτούνταν με ξένα κεφάλαια ανέρχονταν στις 5.400, ενώ το 2008 στις 18.308. Από αυτές τις εταιρίες 10.720 προέρχονται από την Ε.Ε: 3.125 Γερμανικές, 1.831 Αγγλικές. Με άλλα λόγια, οι Ευρωπαίοι, με πρώτους τους Γερμανούς έχουν εισβάλει στην παραγωγική μηχανή της Τουρκίας.

Πηγή


Στην Ελλάδα τα επίπεδα των ακαθάριστων άμεσων ξένων επενδύσεων κυμαίνονταν στα 3-4 δις ετησίως επί ΠΑΣΟΚ, και από το 2006 επι ΝΔ έχει καταφέρει να ανεβεί στο 4-7 δις ετησίως, με εντυπωσιακή αυξηση του ισοζυγίου. Το 2008 έφθασε τα 6.483 δις ευρώ με 90% των επενδύσεων να προέρχονται από χώρες της Ε.Ε.

Πηγή


Συγκριτικά τα μεγάθη των οικονομιών έχουν ως έξης:

Ελλάδα, 351,3 δις με άυξηση 2,9% το 2008.

Τουρκία, 937 δις με άυξηση 4,5% το 2008.

Είναι όλοφάνερο ότι η αύξηση το ακαθάριστου προιόντος της Τουρκία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισροή ξένων κεφαλαίων.


Ας δούμε λοιπόν τα νούμερα της Τουρκίας που αφορούν το εμπόριο:

Εξαγωγές, 141,8 δις, υπερδιπλάσιες από τα 63,2 δισ του 2004!

Εισαγωγές, 204,8 δις, υπερδιπλάσιες των 97,5 δις του 2004!

Πηγή


Ειδικά στο εμπόριο με την Ε.Ε., η Τουρκία ανέρχεται 7η στην κατάταξη των χωρών που εισάγουν ευρωπαικά προιόντα, και 5η στην κατάταξη των χωρών που εξάγουν προιόντα στην Ε.Ε.! Το 2007, 40,7% των εισαγωγών της Τουρκία προήλθαν από την Ε.Ε. Παρόλα αυτά η πρώτη όμως χώρα στις εμπορικές συναλλαγές με την Τουρκία είναι η Ρωσία!


Αυτό σημαίνει ότι η Ευρώπη εισπράτει περί τα 80 δις από τις εξαγωγές τις με την Τουρκία ετησίως. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι επενδυτές εισπράτουν ποσοστό επί των κερδών μέσω των επενδύσεων στην Τουρκία. Μια οικονομία του ενός τρις ευρώ!

Πηγή


Αντίθετα, η Ελλάδα που έχει περίπου το ένα έκτο του εργατικού δυναμικού εξάγει προιόντα αξίας μόλις 27,4 δις ευρώ αλλά εισάγει προιόντα αξίας 82,3 δις ευρώ! Η σχέση εισαγωγών εξαγωγών για την Τουρκία είναι 1.44:1 ενώ για την Ελλάδα 3:1! Με άλλα λόγια, ο κάθε Έλληνας καταναλλώνει την διπλάσια ποσότητα ξένων προιόντων από τον μέσο Τούρκο, αλλά η Τουρκία έχει εξαπλάσιο πληθυσμό από την Ελλάδα.


Οι αριθμοί φανερώνουν το αυτονόητο πίσω από την Τουρκική αδιαλλαξία. Οι Τούρκοι γνωρίζουν καλά ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα διακινδυνεύσουν τις επενδύσεις τους στην Τουρκία, καθώς και την εισαγωγική της δύναμη. Έτσι η Τουρκία μπορεί εύκολα να αψηφήσει τις συστάσεις της Ελλάδας αφού γνωρίζει ότι πρώτον οι Ευρωπαίοι δεν θα διακινδυνέψουν την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, και δεύτερον η Ελλάδα πάντα υποχωρεί υπό την πίεση των μεγάλων (με εξαίρεση το βέτο στα Σκόπια). Θα ήταν λοιπόν μεγάλο λάθος να παραδώσουμε την επιχειρισιακή επιτήρηση των συνόρων μας σε τρίτες χώρες που διατηρούν σημαντικά συμφέροντα στην Τουρκία.


Εντέλει το μέγαλο στρατηγικό λάθος της Ελλάδας έχει τις ρίζες του στην άρση του βέτο της στην Ευρωπαική χρηματοδότηση της Τουρκίας του 1999. Το βέτο ήταν το μοναδικό όπλο της χώρας μας έναντι στην Τουρκία, και η κυβέρνηση Σημίτη το παρέδωσε δίχως να αποκομίσει ένα ουσιαστικό αντάλλαγμα (οι ισχυρισμοί για την ένταξη της Κύπρου στην Ε.Ε. είναι παιδαριώδεις). Σήμερα είναι πολύ αργά διότι το Ευρωπαικό νερό έχει μπει στο Τουρκικό αυλάκι και έχει μετατραπεί σε ασταμάτητο χείμαρο.


Σε ότι αφορά την οικονομική σκοπιά το προβλήματος της λαθρομετανάστευσης είναι πιθανό ότι πρόκειται για μέρος των σχεδιασμών της Ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την άνοδο της παραγωγικότητας της Ελλάδας, μέσω της μείωσης του κόστους παραγωγής και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων. Αυτοί είναι οι ίδιοι παράγοντες που οδηγούν ξένες εταιρίες και επενδύσεις στην Τουρκία. Ήδη από τις εκλογές του 2004 η επιθυμία των στελεχών της ΝΔ να αυξήσουν τις άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα ήταν εμφανής. Το παρακάτω είναι ένα μικρό απόσπασμα από άρθρoυ του Κυριάκου Μητσοτάκη τις παραμονές του 2004:


"Παρά τον υψηλό ρυθμό ανάπτυξής της, η οικονομία μας αδυνατεί να προσελκύσει ξένα κεφάλαια για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων στο έδαφος της χώρας μας. Τρεις και μόνον πρόσφατοι δείκτες είναι απολύτως ικανοί να τεκμηριώσουν αυτό το αξίωμα:

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα για το 2002, έφθασαν, σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, στο πενιχρό ποσό των 50 εκατ. δολ.

Η Ελλάδα, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, είναι η τελευταία χώρα της ΕΕ στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων ενώ, μετά την ολοκλήρωση της Διεύρυνσης, κινδυνεύει να μείνει πολύ πιο πίσω και από νεοεισερχόμενες χώρες-μέλη.

Η χώρα μας, μεταξύ 140 χωρών του ΟΗΕ, κατέχει την 125η θέση από πλευράς προσέλκυσης ξένων κεφαλαίων."

Πηγη


Η Ν.Δ κατάφερε να δεκαπλασιάσει τις άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Από 600 εκ. ευρώ το 2005 σε 5,4 δισ ευρώ το 2006 (Στοιχεία ΟΟΣΑ). Σε μεγάλο βαθμό η αύξηση αυτή οφείλονταν σε εξαγωρές Ελληνικών εταιριών όπως της Εμπορικής τράπεζας από την Credit Agricole στην τιμή των 3 δις ευρώ! Μεγάλο ρόλο έχουν πάιξει και τα Αραβικά επενδυτικά κεφάλαια της MARFIN. Για να προσελκύσει επενδυτές στην πιστωτική αγορά, η Ελλάδα έπρεπε να πείσει ότι θα υπάρξει κατασκευαστική κυρίως ανάπτυξη με κινητήριο μοχλό τον Τουρισμό. Προσέφερε λοιπόν, φθηνή γη μέσω των τροποποιήσεων στο χωροταξικό, και φθηνά εργατικά χέρια. Τέλος, θέσπισε το νόμο 3299/2004 που ενισχυσε σημαντικά την υποστήριξη του ξένου κεφαλάιου στην χώρα μας (Ολόκληρο το ιστορικό των νομοθετικών πλασίων εδώ. Επιπλέον, κύριος στόχος ήταν να αποτραπεί η φυγή των Ελληνικών επιχειρήσεων προς τις πρώην Ανατολικές χώρες. Η Ελλάδα θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα από χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία που χρησιμοποίησαν τα κοινοτικά κονδύλια για να θέσουν τις βάσεις για την προσέλκυση ξένων άμεσων επενδύσεων.


Όσοι αμφισβητούν την άποψη περί κυβερνητικών σχεδιασμών πισω από την λαθρομετανάστευση, αρκεί να ρίξουν μια ματιά στην συστηματική εκστρατεία "αντιρατσιστικής ενημέρωσης" της Ελληνικής κοινωνίας στην οποία επιδίδεται χρόνια τώρα η κυβέρνηση, την χρηματοδότηση ενός μεγάλου αριθμού ΜΚΟ που προάγουν τα δίκαια των λαθρομεταναστών, την κατασκευή κέντρων ΥΠΟΔΟΧΗΣ λαθρομεταναστών, τις δηλώσεις του Υπ. Εσωτερκών Π. Παυλόπουλου, την φίμωση όσων κυβερνητικών στελεχών έκρουαν προ πολλού τον κώδωνα του κινδύνου (επιστολή υπουργού Βύρων Πολύδωρα εν έτη 2005), και τις νομιμοποιήσεις εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που πραγματοποιεί σιωπηλά η κυβέρνηση - με ρυθμούς της τάξεως των 180.000 το Ν. 3386/2005, 100.000 το 2006, και νέους γύρους τα χρόνια που ακολούθησαν.

Τέλος, ας μην ξεχνούμε το μαζικό αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό (!!!) μένος που έχει καταβάλει απανταχού τα Ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Η συμπεριφορά αυτή πιστοποιεί την συμβολή των γνωστών βαρώνων της Ελληνικής οικονομίας στην υπόθεση της λαθρομετανάστευσης. Εξαίρεση αποτελούν κάποιες μικρότερες εφημερίδες του πατριωτικού χώρου, καθώς και κάποιες εφημερίδες όπως "To Παρόν της Κυρακής" του κ. Μ. Κουρή.


Σήμερα, πέρα από την ανάληψη κάποιων άκρως δραστικών μέτρων, η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι ανατρέψιμη! Όλα όσα σχεδιάζονται είναι απλοί θεατρινισμοί για τα μάτια του κόσμου! Όσο υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα, εγχώρια και μη, τόσο θα αμβλύνεται το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας.



Περισσότερα για τον πολυδιαφημιζόμενο οργανισμό-φάντασμα που ακούει στο όνομα "Frontex" εδώ.

Περισσότερα για την Μεταναστευτική του κ. Προκόπιου Παυλόπουλου εδω

http://ellinopsychos.blogspot.com/2009/06/blog-post_29.html


Απόπειρα απαγωγής νεαρής Ελληνίδας στην Τρίπολη από ομάδα αλλοδαπών

" .. Πριν 5 ημέρες απόπειρα απαγωγής νεαρής Ελληνίδας στην Τρίπολη από ομάδα αλλοδαπών. Σταμάτησαν δίπλα της με ι.χ. και προσπάθησαν με την βία να την βάλουν μέσα στο αυτοκίνητο. Ευτυχώς κατάφερε να ξεφύγει όμως με ελαφρύ τραύμα από μαχαίρι στα πλευρά. Νοσηλεύθηκε στο Νοσοκομείο Τριπόλεως για μικρό χρονικό διάστημα.

Καμιά ενημέρωση από τα τοπικά ΜΜΕ ! Γιατί αυτή η σιωπή ;

Αναγνώστης από Τρίπολη"

Πηγή:skinious

"Λαθρομετανάστευση: Η ουσία του προβλήματος"

Του ΄Ομηρου Φωτιάδη


Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων Βρυξελλών-Άγκυρας, Εγκεμέν Μπαγίς, ξεκαθάρισε: «Αρνούμεθα να γίνουμε ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου. Θέλουν για γείτονα, ένα πλήρες κράτος-μέλος της ΕΕ ή μία χώρα με δυσκολίες που είναι σε θέση να μεταδώσει τις δυσκολίες στην ευρύτερη περιοχή;».


Για το ίδιο θέμα υποστηρίζει ότι η Αγκυρα δεν θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο όσο δεν υπογράφουν αντίστοιχες συμφωνίες οι χώρες καταγωγής των μεταναστών.-

«Η αλήθεια είναι πως δεν σταματήσαμε να σας στέλνουμε τους παράνομους μετανάστες που συλλαμβάνουμε στην Ολλανδία, οι οποίοι ήρθαν εδώ από την Ελλάδα. Για την πολυπληθή αυτή ομάδα προσφύγων, όμως, υπήρξε ειδική συμφωνία με τον κ. Παυλόπουλο. Αυτή έγινε κατά την διάρκεια της επίσκεψης της Υφυπουργού Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Νεμπαχάτ Αλπμαϊράκ στην χώρα σας, στα τέλη Μαΐου» δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Ολλανδίας Σάντερ Βαν ΄Ειλ.


Η συμφωνία αφορά την μεταφορά, που ήδη πραγματοποιείται με ολλανδικά τσάρτερς και αφορά 1.100 λαθρομετανάστες, οι οποίοι εισήλθαν στην Ευρώπη μέσο της Ελλάδος.


Η εφαρμογή της «Συνθήκης του ΔουβλίνουΙΙ» της ΕΕ, προβλέπει την επιστροφή των παρανόμων μεταναστών, στην χώρα εισόδου τους, που δυστυχώς σε συντριπτικό ποσοστό είναι η Ελλάδα...


Το γεγονός πως εδώ και περίπου 3 εβδομάδες έχουν μεταφερθεί πάνω από 400 λαθρομετανάστες από την Ολλανδία στην Ελλάδα, έχει αποκρύβει λίαν επιμελώς από τους αρμοδίους κρατικούς λειτουργούς μας...


Επίσης, ουδεμία εκτενής αναφορά ενημέρωσης του Ελληνικού Λαού, έχει γίνει σε ότι αφορά την σοβαρή αυτή «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» και αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας γίναμε μάρτυρες τις τελευταίες εβδομάδες, πλήθους διαξιφισμών μεταξύ των πολιτικών μας ταγών σχετικά με το επίμαχο θέμα. Ακούσαμε πλήθος προτάσεις και ιδέες, επίλυσης και αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού «Εθνικού μας Προβλήματος». Προτάσεις που κατέδειξαν την πλήρη και παντελή άγνοια πολλών πολιτικών μας, σχετικά με το νομικό και θεσμικό Κοινοτικό πλαίσιο της ΕΕ που αφορά την λαθρομετανάστευση. ΄Ολοι μας ακούσαμε απόψεις του τύπου « να τους εκδώσουμε έγγραφα και να πάνε στην Ευρώπη», « να τους στείλουμε και στις άλλες χώρες», «να υπάρξει ποσόστωση μεταξύ των χωρών της ΕΕ» και άλλα τραγελαφικά, την ίδια ώρα που Ολλανδικά αεροσκάφη αποβίβαζαν, 40 λαθρομετανάστες ημερησίως στην Χώρα μας, γεγονός που το οποίο παντελώς αγνοούσαν άπαντες, πλην του αρμοδίου Υπουργού Εσωτερικών...


Ουδεμία αναφορά έγινε στην «Συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ» η οποία αποτελεί και την βάση - δεδομένο, για οποιαδήποτε περαιτέρω, ενασχόληση με το θέμα και την σύνταξη και τεκμηρίωση αξιόπιστων προτάσεων για το θέμα.


Τα παραπάνω γεγονότα η περιρρέουσα ατμόσφαιρα, άγνοιας, αγνωσίας και έλλειψης διάθεσης και πρόθεσης ουσιαστικής ενασχόλησης με το τόσο σοβαρό αυτό θέμα, καταδεικνύουν με τον πλέον κραυγαλέο τρόπο, πως το πολιτικό σύστημα της Χώρας και τα μέλη που το απαρτίζουν, σχεδόν στο σύνολό τους, είναι ανίκανα να διαχειριστούν το μεγάλο αυτό «Εθνικό Θέμα» ή μας κοροϊδεύουν ασύστολα και μας εμπαίζουν... (η συνέχεια κάτωθι)

ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Τους υποψιάζονται για την "σεχτα των επαναστατών (κοτών)"

Τους αδερφούς Σεισίδη και τον καταζητούμενο Γρηγόρη Τσιρώνη, υποψιάζονται εδώ και καιρό οι διωκτικές αρχές για οργανωμένες ληστείες αλλά και για κάτι ακόμα. Για σύνδεσή τους με τρομοκρατική ομάδα. Οι ληστές με τα μαύρα, ωστόσο παραμένουν άφαντοι.


Αόρατοι, ασύλληπτοι, εξατμισμένοι. Τους τρείς, τους έχουν εδώ και καιρό στο στόχο. Ακόμα και για τη "σέχτα". Κάποιοι από αυτούς που γνωρίζουν λένε ότι είναι αδίστακτοι. Και ετοιμοπόλεμοι. Για την αστυνομία, δεν γίνεται καν λόγος για ενδείξεις. Αλλά για αποδείξεις. Και για δικαστική στήριξη. Πρώτα όμως προέχει η σύλληψη. Ο αναίμακτος εντοπισμός και η σύλληψη. Γιατί οι τύποι είναι αποφασισμένοι να χύσουν αίμα πριν παραδοθούν...

Νέα επεισόδια στο σήριαλ του παλιού εφετείου


Μετεκλογικά το κράτος αποφάσισε να λύσει (μην γελάτε, παρακαλώ) το πρόβλημα του παλαιού Εφετείου στην Σωκράτους. Οι τρόποι που επέλεξε είναι ...αποφασιστικοί και διακριτικοί:

>> Για τον σοβαρότατο κίνδυνο για την δημόσια υγεία: Ένα συνεργείο του Δήμου Αθηναίων, με μάσκες και φόρμες προστασίας, μπήκε στο προαύλιο και απομάκρυνε τους σωρούς σκουπιδιών και ακαθαρσιών. Έκτοτε, οι "κάτοικοι" του κτιρίου τους ξαναδημιούργησαν φιλότιμα.

>> Για τις ληστείες, τις κλοπές, τους ξυλοδαρμούς περαστικών και τις "παρακρατήσεις" γυναικών: Περιπολικά και αστυνομικοί βρίσκονται σε μόνιμες βάρδιες στις γωνίες του τετραγώνου και πού και πού ελέγχουν κάποιους απ' τους αλλοδαπούς που περνάνε κοντά τους. Όσοι δεν έχουν χαρτιά, προσαγάγονται για τα γνωστά (κράτηση μερικών ημερών και απελευθέρωση ξανά των 99 στους 100 - στον ένα κληρώνει τελικά απέλαση).

Στα πλαίσια της τελευταίας τακτικής τους και με την υπόθεση του σοβαρά τραυματισμένου αλγερινού τα ξημερώματα από αφρικανούς στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί, που έκαναν βάρδια έξω απ' το Εφετείο στην Σωκράτους, έπιασαν σήμερα τέσσερις λαθρομετανάστες, που με περίσσιο θράσσος - και γιατί όχι, άλλωστε - πήδηξαν τα κάγκελα μπροστά τους για να βγουν στον δρόμο. Οι δύο ήταν ιδιαίτερα προκλητικοί, φτύνοντας και βρίζοντας το πλήρωμα του περιπολικού. Κατά τους καταστηματάρχες της περιοχής, φώναζαν ότι είναι απ' τους "ηγέτες" των καταληψιών του κτιρίου. Και ίσως πραγματικά να είναι, γιατί οι ευρισκόμενοι εντός του παλαιού εφετείου άρχισαν να πετούν πέτρες και αντικείμενα στον δρόμο, σε μια απόπειρα εκβίασης για την απελευθέρωση των ομοεθνών τους.

Η μόνη αντίδραση της αστυνομίας ήρθε όταν μια πόρτα(!) προσγειώθηκε με κρότο στο οδόστρωμα, μερικά εκατοστά μακρύτερα από ένα διερχόμενο μηχανάκι!!! Ο οδηγός του, σοκαρισμένος, κατάφερε να σταθεροποιήσει το όχημά του και να σταματήσει πριν πέσει. Οι διερχόμενοι και οι καταστηματάρχες άρχισαν να φωνάζουν στους καταληψίες ότι θα σκοτώσουν κανέναν άνθρωπο, οι καταληψίες γέλαγαν και κορόιδευαν άνετοι και η αστυνομία έφερε τα ΜΑΤ να ...κλείσουν τον δρόμο, απαγορεύοντας την διέλευση οχημάτων και πεζών! Τίποτε άλλο. Κυριολεκτικά τίποτε άλλο! Μετακινήθηκαν μερικά μέτρα μακρύτερα από το εφετείο, έδιωξαν τους περαστικούς και απαγόρευσαν σε οποιονδήποτε να περάσει. Τα ΜΑΤ σε ρόλο τροχονόμων! Μη βρίσκοντας κινούμενους στόχους πια και επανεξετάζοντας τις πιθανές χρήσεις των αντικειμένων που πετούσαν, οι παράνομοι αποτραβήχτηκαν στο εσωτερικό του κτιρίου. Μία ώρα μετά, αφού οι "μάχιμοι" αξιωματικοί (του σώματος που φροντίζει για την τήρηση των νόμων) υπέθεσαν ότι οι καταληψίες πήγαν για την σιέστα τους, επιτράπηκε και πάλι η κυκλοφορία οχημάτων και πεζών και αποσύρθηκαν εντελώς οι αστυνομικοί! Άλλη μία εφαρμογή του - καθιερωμένου απ' τον Πάκη - τρόπου αντιμετώπισης των επιθέσεων παρανόμων: "Αμυνόμαστε μέχρι να βαρεθούν και μετά φεύγουμε για να μην τους προκαλούμε"!

Οι επαγγελματίες και οι κάτοικοι της περιοχής μιλούν πλέον όλο και εντονότερα για αυτοδικία και την ανάγκη οπλοφορίας για την ασφάλειά τους. Όσο περισσότερο αδύναμο εμφανίζεται το κράτος απέναντι στα προβλήματα που το ίδιο επιτρέπει να δημιουργούνται, τόσο περισσότερο δυναμικοί θ' αναγκαστούν να εμφανιστούν οι πολίτες.

http://resistance-hellas.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html


Πήγαινε τον και στο κέντρο της Αθήνας!


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Προκόπης Παυλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Αρμόδιος για θέματα Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας κ. Jacques Barrot μετέβησαν χθες την Σάμο, όπου το μεσημέρι επισκέφτηκαν το γαλλικό πλοίο του Οργανισμού FRONTEX, που βρίσκεται αγκυροβολημένο στο Βαθύ, και συμμετέχει στις περιπολίες.

Αμέσως μετά περιηγήθηκαν στον χώρο παραμονής μεταναστών του νησιού, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών Αρχών. Στην συνέχεια οι κύριοι Παυλόπουλος και Barrot, αναχώρησαν για το Κέντρο Υποδοχής Μεταναστών στον Κυπρίνο του Έβρου. Σήμερα στη μία το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών ενώ νωρίτερα ο κ.Παυλόπουλος και ο κ.Μπαρό θα επισκεφτούν την Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής στην Πέτρου Ράλλη.

από adiakrito

greekalert

O χειρότερος υπουργός των τελευταίων δεκαετιών πήρε από το χέρι τον Barrot και τον πηγαίνει εκεί που είναι όλα υπο έλεγχο....γιατί δεν τον πηγαίνεις και στα εκτός ελέγχου;
γιατί δεν τον πας στην Πλ.Αττικής; στην Κουμουνδούρου; στην Πλ. Βάθης;


εκεί θα καταλάβει ο κοντός τι συμβαίνει και όχι στα στημένα που τον πας...αλλά τι λέμε....αν τα έκανες αυτά δεν θα ήσουν ο χειρότερος υπουργός!

Πηγή:Greekalert

ΤΟΥΡΚΙΑ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

Κυνικά δηλώνει και επίσημα πλέον η Τουρκία δια στόματος της ηγεσίας του υπουργείου των εξωτερικών της ότι δεν θα επιτρέψει να γίνει η χώρα της καταυλισμός προσφύγων και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να τηρήσει την συμφωνία περί επανεισδοχής λαθρομεταναστών, την οποία είχε υπογράψει με την Ελλάδα. Έτσι, λοιπόν, θέλουν να κάνουν και δεν το κρύβουν την Ελλάδα… καταυλισμό προσφύγων! Τίποτε το νέο… μια ζωή η Τουρκία τα ίδια κάνει! Όπως δεν τήρησε την υπογραφή της με την συμφωνία της Λωζάννης και ξερίζωσε τους Έλληνες από Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο, έτσι και με το θέμα των λαθρομεταναστών…

Απελπισμένοι οι κάτοικοι του Αγαθονησίου - Στην Πάτμο δάγκωσαν το χέρι που τους… τάιζε



Τεταμένη είναι η κατάσταση στα Δωδεκάνησα, ειδικά στο Αγαθονήσι, λόγω της παρουσίας υπερβολικού αριθμού μεταναστών. Ίσως έχετε πληροφορηθεί τις κινήσεις των κατοίκων του Αγαθονησίου, οι εθνοφύλακες του οποίου παρέδωσαν στις τοπικές αρχές τα όπλα τους, ως κίνηση διαμαρτυρίας για την άρνηση του κράτους να πράξει οτιδήποτε για τον υπερβολικό αριθμό λαθρομεταναστών που κάθε μέρα φτάνουν στο νησί, και οι οποίοι πια είναι περισσότεροι από τους κατοίκους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος ο Δήμαρχος του Αγαθονησίου είναι απελπισμένος και μετέβη στην Νομαρχία, για να ζητήσει βοήθεια εκ μέρους των δημοτών του. Η κατάσταση έφτασε σε σημείο ώστε οι εκκλησίες του νησιού, να μετατραπούν σε… απόπατο των λαθρομεταναστών. Κάτοικοι του νησιού κάνουν έκκληση όχι μόνο για την φύλαξη του νησιού τους, αλλά και για την μεταφορά των ήδη εκεί λαθρομεταναστών, καθώς πλέον η κατάσταση είναι τόσο επικίνδυνη, που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να έχουμε ακόμη και νεκρούς.

Στην Πάτμο δάγκωσαν το χέρι που τους… τάιζε

Αυτό όμως που σίγουρα δεν ξέρετε είναι τα όσα έλαβαν χώρα στην Πάτμο. Εκεί πολλοί κάτοικοι, ιδιαίτερα μαγαζάτορες, βοηθούσαν πολλούς από τους εξαθλιωμένους λαθρομετανάστες που έφταναν στο νησί. Οι άνθρωποι, με τα φιλόξενα αισθήματα που τους διακρίνουν, θέλησαν να στηρίξουν τους λαθρομετανάστες όσο μπορούσαν.

Ήταν όμως οι ίδιοι που έγιναν στόχος κλοπών, από αυτούς που βοήθησαν. Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι της Πάτμου, προσπάθησαν να υπερασπιστούν τις περιουσίες και τις οικογένειές τους, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια. Κατά την διάρκεια των επεισοδίων, που ευτυχώς δεν έλαβαν μεγάλες διαστάσεις, υπήρξαν μικροτραυματισμοί.

Το περίεργο είναι, ότι τίποτε από όλα αυτά δεν έφτασε στα ΜΜΕ.

Μετά από αυτά τα γεγονότα, οι κάτοικοι της Πάτμου δηλώνουν αποφασισμένοι να μην δεχτούν άλλους λαθρομετανάστες στο νησί τους και την πρόθεσή τους αυτή έχουν κάνει γνωστή και στις αστυνομικές αρχές του τόπου.

Πηγή


Tα αρχαία του Αγαθονησίου απαντάνε στον Νταβούτογλου




Την ίδια ώρα που ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί την ελληνικότητα Αγαθονησίου/Φαρμακονησίου τα ευρύματα της αρχαιολογικής σκαπάνης έρχονται να απαντήσουν στον αυθάδη ανατολίτη..απο την εφημερίδα Ροδιακή

(κλίκ στις εικόνες)



Πηγή:Εν κρυπτώ

ΕΚΑΝΑΝ ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΙ…ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΛΙΓΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι, αφού ζουν έναν πρωτόγνωρο εφιάλτη

Ένα σκηνικό ντροπής έχει στηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών. Την ίδια ώρα που η Ελλάδα δίνει τη μεγαλύτερη μάχη για να πάρει πίσω τα κλεμμένα Μάρμαρα του Παρθενώνα και οι εικόνες από τη σύμπτυξη του αρχαίου με τον νεοελληνικό πολιτισμό κάνουν τον γύρο του κόσμου, κάποιοι επιμένουν να θεωρούν ότι οι…πέτρες είναι για τα σκουπίδια. Ίσως γι αυτό μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, έναν από τους σημαντικότερους της χώρας, έχει στηθεί μία παράνομη χωματερή και έχουν μπει γουρούνια για βοσκή!

Οι εικόνες είναι τραγικές αλλά υπάρχουν και πιο δυσάρεστα. Γιατί τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από ότι φαίνονται. Σκεφτείτε μόνο ότι σε πολύ μικρή απόσταση από την παράνομη χωματερή που έχει στηθεί στο δελφικό τοπίο βρίσκεται το κανάλι που μεταφέρει νερό από τη λίμνη του Μόρνου στην περιοχή. Άρα, δεν δηλητηριάζεται μόνο η πολιτιστική μας κληρονομιά, αλλά και η υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Χωματερή και γουρούνια στα αρχαία!

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι, καθημερινά ζουν έναν εφιάλτη από την αβάσταχτη δυσωδία, ενώ ο πολιτισμός της χώρας διασύρεται. Σε απόσταση μόλις 500 μέτρων από το μουσείο και μέσα στον αρχαιολογικό χώρο υπάρχει παράνομη χωματερή, στην είσοδο της οποίας έχει τοποθετηθεί ταμπέλα που ενημερώνει ότι ο χώρος είναι…κλειστός. Πρόκειται για την παλιά χωματερή του Δήμου Δελφών, η οποία έχει κλείσει, αλλά μόνο στα χαρτιά, αφού κάποιοι οδηγοί φορτηγών αδειάζουν εκεί τα σκουπίδια που φορτώνονται.

«Τόσον καιρό σιωπούσαμε. Φτάνει όμως! Πρέπει αυτό το αίσχος για τον πολιτισμό μας να τελειώσει. Πρέπει να προστατέψουμε την περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Τι θα λένε οι τουρίστες που τα βλέπουν αυτά;» αναρωτιούνται οι κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι λένε ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού οι τουρίστες φωτογραφίζουν τις απαράδεκτες εικόνες και διασύρουν τη χώρα μας στο εξωτερικό.

Σαν να μην έφτανε όμως ο σκουπιδότοπος που έχει στηθεί μέσα στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ο διασυρμός του πολιτισμού μας συνεχίζεται. Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους, στην περιοχή του μουσείου περιφέρονται ακόμα και γουρούνια, τα οποία παράνομες κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής αφήνουν ελεύθερα εκεί και στη χωματερή να βόσκουν.

Μήπως αυτό αποτελεί πραγματικά ντροπή για τον τόπο μας; Μήπως κάποιος θα έπρεπε να βάλει φρένο σε ενέργειες που αμαυρώνουν την όλη εικόνα της Ελλάδας, μετά και την κατασκευή του νέου Μουσείου της Ακρόπολης; Ένα είναι το σίγουρο: ευθύνες έχουν όλοι! Και οι υπεύθυνοι του αρχαιολογικού χώρου που έχουν καθήκον να τον προφυλάσσουν, αλλά και οι τοπικές δημοτικές αρχές που θα έπρεπε να έχουν φροντίσει να μη μετατραπεί η πολιτιστική μας κληρονομιά σε χωματερή. Και αν δεν μπορούν να οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης τους ενόχους, τουλάχιστον ας φροντίσουν να μένει μια αξιοπρεπής εικόνα σε όσους επισκέπτονται τον ιστορικό χώρο από κάθε άκρη της γης. Γιατί αυτοί σίγουρα δεν έρχονται για να δουν ούτε χωματερές ούτε γουρούνια. Τέτοια έχουν και στον τόπο τους.


Πηγή:presstime
αρ.φυλ.162
σελ.23

Ανοίγει η αγορά ακινήτων για αλλοδαπούς με απόφαση του Εφετείου


Τη μέχρι σήμερα νομολογία, που χαρακτήριζε το νομό Θεσσαλονίκης παραμεθόρια περιοχή, ορθώνοντας εμπόδια στις μεταβιβάσεις ακινήτων σε μη κοινοτικούς υπηκόους, ανατρέπει πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Των Μαρίας Μαθιοπούλου, Λίνας Τσιρέκα

Αν και η δικαστική απόφαση αφορά στη συγκεκριμένη υπόθεση επαγγελματική μίσθωση από κινέζα υπήκοο και όχι αγορά ακινήτου, αμφισβητεί ουσιαστικά τον χαρακτηρισμό του νομού Θεσσαλονίκης ως παραμεθόριας περιοχής, όπως όριζε προεδρικό διάταγμα του 1926. Το Εφετείο θεωρεί ότι το προεδρικό διάταγμα του 1926 δεν ισχύει, μένοντας μόνο στο άρθρο 24 του νόμου 1892/1990, όπου ορίζεται ποιες είναι οι παραμεθόριες, και η Θεσσαλονίκη δεν είναι μία από αυτές. Με προεδρικό διάταγμα του 1927 έχει χαρακτηριστεί ως παραμεθόριος και ο νομός Χαλκιδικής.

Στις παραμεθόριες περιοχές οι μεταβιβάσεις ακινήτων σε υπηκόους εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης απαγορεύονται, εκτός αν εξασφαλισθεί ειδική άδεια από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.


Έτσι ένας μη κοινοτικός δυνητικός επενδυτής ή απλός αγοραστής ακινήτου στους νομούς Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Καβάλας, Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς, Πέλλας πρέπει να διαθέτει γερά νεύρα και υπομονή για να καταφέρει να αποκτήσει ένα οικόπεδο, ένα αγροτεμάχιο ή μια κατοικία, αφού για να φτάσει στον σκοπό του, αν τα καταφέρει, πρέπει να περιμένει από οκτώ μήνες έως και ένα χρόνο.

Για την αγορά ακινήτου από αλλοδαπούς εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης στις περιοχές αυτές -όπως ορίζονται τόσο από το άρθρο 24 του 1892/1990 όσο και από προεδρικά διατάγματα- πρέπει να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, το οποίο περνά από εξονυχιστική μελέτη τους αιτούντες. Ο ενδιαφερόμενος αγοραστής βρίσκεται αντιμέτωπος με πληθώρα δικαιολογητικών, μεταξύ των οποίων πλήρη χαρτογράφηση του ακινήτου και της περιοχής όπου αυτό βρίσκεται, ενώ καλείται και σε προσωπική συνέντευξη για να εξακριβωθούν οι προθέσεις του και οι σκοποί της αγοράς. Παράλληλα, στο μικροσκόπιο βρίσκονται παράμετροι που άπτονται της κρατικής ασφάλειας.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, που αντέχουν μέχρι το τέλος, το πράσινο φως δίνεται τελικά, οι πωλητές αδυνατούν να δεσμεύσουν τα ακίνητά τους για τόσο καιρό. Δεδομένου ότι για κάτι τέτοιο απαιτείται συμβολαιογραφική πράξη και δεν μπορεί να ισχύσει ιδιωτικό συμφωνητικό, συχνά η πρόθεση αγοράς κάμπτεται από τα εμπόδια. Σύμφωνα με ανθρώπους προσκείμενους στη διαδικασία, όποιος θέλει να αγοράσει διακαώς και έχει αποφασίσει πως θέλει να επενδύσει, υπομένει τη γραφειοκρατία. Ο ευκαιριακός όμως αγοραστής, που διαθέτει τα λεφτά εδώ και τώρα, κυρίως για την αγορά εξοχικής κατοικίας, αναγκάζεται εκ των συνθηκών να αλλάξει γνώμη. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα επιλέγονται άλλοι τρόποι, προκειμένου να παρακαμφθεί η διαδικασία, είτε μέσω της δημιουργίας ελληνικής εταιρείας ή με αγορά μέσω παρένθετων προσώπων.

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΟΙ ΣΥΝΗΘΕΙΣ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ


Στο νομό Χαλκιδικής το ενδιαφέρον από μη κοινοτικούς υπηκόους προέρχεται κατά κύριο λόγο από ρώσους επενδυτές και παλαιότερα από Βούλγαρους, που μετά την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντιμετωπίζουν τα ίδια προβλήματα. Στο δε νομό Θεσσαλονίκης βασικοί ενδιαφερόμενοι αγοραστές είναι οι αλβανοί υπήκοοι, που προσπαθούν να δημιουργήσουν οικογενειακές εστίες, ειδικά μετά από χρόνια παραμονής τους στη χώρα μας. Νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν οι μη κοινοτικοί υπήκοοι, που έχουν επιλέξει την Ελλάδα ως τόπο διαμονής τους, δυσχεραίνουν την ομαλή κοινωνική τους ένταξη. Θεωρούν δε ότι η νομοθεσία θα πρέπει να προσαρμοσθεί στις σύγχρονες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες.

Πηγή

"Εθνικά θέματα και ΗΠΑ"


"Δεν ξέρω αν πληροφορήθηκες αυτό που είπε ο σκοπιανός Γκρουέφσκι, ότι δεν μπορεί να αλλάξει τίποτε το θέμα της επιστολής. Γιατί το είπε;; Κάτι προφανώς ξέρει.
Ο αείμνηστος άξιος διπλωμάτης και πατριώτης...


Μιχάλης Δούντας (που πρόλαβε λίγο πριν πεθάνει και κυκλοφόρησε το εξαιρετικό του βιβλίο που ξεσκεπάζει την αχαραχτήριστη Ελληνική εξωτερική πολιτική), κάπου γράφει ότι η Ελλάδα ως μικρή χώρα στα μεγάλα διεθνή θέματα είναι υποχρεωμένη να ακολουθεί την πολιτική του χώρου όπου ανήκει. Τονίζει όμως ότι για τα ελληνικού ενδιαφέροντος εθνικά θέματα θα πρέπει η πολιτική της να καθορίζεται μόνον από το συμφέρον της Ελλάδος και του Ελληνισμού.

Δυστυχώς η ιστορία διδάσκει...
ότι στα εθνικά μας θέματα (Κωνσταντινούλη 1955 και μετά μέχρι το 1963 και μέχρι σήμερα, Ίμβρος, Τένεδος, Κύπρος, Αιγαίο, Θράκη, Μακεδονία, Δωδεκάνησος πρόσφατα, βραχονησίδες, μεταναστευτικό, κτλ., ) ακολουθούμε την πολιτική που χαράσσει για μας η υπερδύναμη (;;) σύμφωνα με τα δικά της συμφέροντα που όχι μόνον δεν ταυτίζονται με τα δικά μας, αλλά συνηθως είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων.

Τα παραδείγμα τα είναι <<άπειρα>> και είναι βέβαιο ότι το ίδιο θα εφαρμοστεί και στο Μακεδονικό με κάποια στάκτη στα μάτια του κόσμου. Μόνον μία τεράστια ενημέρωση των Μακεδόνων μας και οργανωμένη αντίδραση τους για δημοψήφισμα, κτλ., θα μπορούσε να αποτρέψει την επερχόμενη μειοδοσία που χαραχτηρίζεται <<μεγαλοκαρδία>>.



Κατά τα άλλα να ετοιμαστούμε πάλιν τον Δεκέμβριο στη σύνοδο του ΟΑΣΕ στη χώρα μας να υποδεχτούμε πάλιν μεγαλόκαρδα το σκοπιανό αεροπλάνο με το σήμα <<Δημοκρατία της Μακεδονίας>>, κτλ.



Βλέπετε ο πρωθυπουργός μας ως μεγαλόκαρδος και μακεδών, νομίζει ότι μπορεί να εκχωρήσει το όνομα σε πρώτη φάση, και στο μέλλον σύμφωνα με τα προφανώς υπάρχοντα σχέδια, τη Μακεδονία μας για να αποτελέσει με τα σκόπια ένα ωραίο προτεκτοράτο των ΗΠΑ, παρόμοιο με το προτεκτοράτο της τουρκίας που τείνει να γίνει η χώρα μας, αν δεν έχει ήδη γίνει.



Συμπέρασμα. Ο εχθρός είναι εντός των πυλών και ελάχιστη σημασία υπάρχει στο να ενημερώσουμε ξένες πρεσβείες κτλ. Αυτές ξέρουν ότι η ελληνική (;;) κυβέρνηση άλλα πρεσβεύει. Σταυροφορία λοιπόν παράλληλα με την ενημέρωση ξένων κτλ., για ενημέρωση του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα των δικών μας Μακεδόνων για να οργανωθούν και να αντιδράσουν. Σε αντίθετη περίπτωση η υπόθεση, λυπουμαι που το γράφω, είναι χαμένη από χέρι."

Του Ευριπίδη Μπίλλη,
τ. επίκουρου καθηγητή ΕΜΠ
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/06/blog-post_30.html