Χρήστες OnLine

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Έβαλαν στο στόχαστρο τον πρώην γενικό πρόξενο Κορυτσάς, για την ελληνική δράση του!

Ο πρώην γενικός πρόξενος Κορυτσάς Θεόδωρος Καμαρινός-Οικονόμου, τον οποίο οι Κορυτσαίοι χαρακτηρίζουν ως τον καλύτερο, που πέρασε από εκεί, κατηγορείται από το...ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε πόρισμα 1.000 σελίδων για "κακοδιοίκηση του προξενείου και για ελλιπή δικαιολογητικά σε αιτήσεις για έγκριση θεωρήσεων...".

Η διαδικασία σε βάρος του κινήθηκε, έπειτα από δύο "ανώνυμες επιστολές" και μια καταγγελία από τον "Αλβανό πρώην οδηγό" του προξενείου,ο οποίος είχ απολυθεί από τον κ. Καμαρινό...

Στην ουσία, όμως, πρόκειται για την ελληνική δράση του στην Κορυτσά. Δεν ήταν διακοσμητικό στοιχείο, αλλά προσπάθησε να αναδείξει την ελληνικότητα των Κορυτσαίων και πρωτοστάτησε στη συμμετοχή τους, ως Ελλήνων, στης απογραφή, που έκανε το αλβανικό κράτος.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του: "Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας. Ο ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι ΜΗ αναστρέψιμος. Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία "ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος. Καθημερινά κυκλοφορούν στην Αλβανία πολυτελείς εκδόσεις ιστορικών βιβλίων που στάζουν μίσος για την Ελλάδα, ενώ στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ότι.... η Μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την… Πάτρα!».
katoci.com