Χρήστες OnLine

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Εθνικη Καταστροφη: 100.000 Ελληνες Νεοι Ψαχνουν Για Εργασια Στο Εξωτερικο…!

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία σχετικά με την μετανάστευση των νέων της χώρας που έδωσε στην δημοσιότητα ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων, Κώστας Καλτσάς. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», το 2008 συμπλήρωσαν το ευρωπαϊκό βιογραφικό 22.000 Έλληνες, ενώ δύο χρόνια μετά το 2010 ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 46.000, και φέτος μόνο μέσα σε τέσσερις μήνες συμπλήρωσαν τέτοιο βιογραφικό 27.000 άτομα !

Μέσω της συμπλήρωσης του ευρωπαϊκού βιογραφικού οι νέοι Έλληνες κατά το πλείστον επιστήμονες προσπαθούν να αναζητήσουν εργασία στο εξωτερικό όπου η αληθινή οικονομία ακόμα υπάρχει.
Και αυτό διότι την τελευταία εικοσαετία γίναμε μάρτυρες μίας συνειδητής αποβιομηχάνισης και αποβιοτεχνοποίησης της οικονομίας της χώρας στηρίζοντας όλες τις ελπίδες για την ανάπτυξη της χώρας στον τουρισμό και στο Life Style.

Στην χώρα που γέννησε τις επιστήμες, την έρευνα, και την τεχνολογία οι λέξεις αυτές αντιμετωπίζονται ως μίασμα ως κάτι περιθωριακό το άχρηστο αφού όλα αυτά τα χρόνια συνηθίσαμε στα δανικά και στην Life Style ζωή και στη Show Business χωρίς να προβληματιζόμασταν ότι αυτή η κατάσταση κάποια στιγμή θα τελείωνε.

Σε μία χώρα που δικαιούται αλλά δεν εισπράττει από την ΕΕ και δεν αξιοποιεί 1,7 δις ευρώ για έρευνα και ανάπτυξη ποιο μέλλον μπορεί να υπάρχει. Όταν άλλες χώρες όπως η Τουρκία λαμβάνει δάνεια για έρευνα και ανάπτυξη ενώ στην περίπτωση της Ελλάδας μας τα δίνει η ΕΕ δωρεάν και δεν τα αξιοποιούμε γιατί μας προκαλεί απορία η τεχνολογική πρόοδος της γειτονικής χώρας.

Όλα αυτά προφανώς είναι γνωστά στους νέους Έλληνες επιστήμονες των οποίων την εκπαίδευση την έχει πληρώσει η ελληνική πολιτεία και η ελληνική οικογένεια, αλλά τελικά τους καρπούς αυτού του κεφαλαίου θα τους δρέψει μία άλλη χώρα, η οποία δεν έχει δώσει δεκάρα για αυτά τα παιδιά και η οποία κάποια στιγμή θα δανείσει στην Ελλάδα για να μπορούμε εμείς οι Έλληνες να ζούμε ως ανεπτυγμένοι Ευρωπαίο πιστεύοντας ότι οι υπηρεσίες και το Life Style μπορούν να στηρίξουν την οικονομία της χώρας.

Με την πολιτική αυτή που βασίστηκε σε μία εντελώς λανθασμένη προσέγγιση της σχέσης κόστους οφέλους απλά κατεβάσαμε τους διακόπτες της οικονομίας μας και διώχνουμε μόνο μέσα στο 2011 περίπου 100.000 νέους από τη χώρα.

Το άνθος της Ελλάδας φεύγει και πίσω μένουν οι εκατοντάδες χιλιάδες εγκλωβισμένων αγράμματων και ανεκπαίδευτων λαθρομεταναστών ασιατικής και αφρικανική προέλευσης που με το φτηνό τους εργατικό δυναμικό θα συμβάλλουν στην περεταίρω τεχνολογική υποβάθμιση της οικονομίας της χώρας, οδηγώντας την στην «αφικανοποίηση» της και στην οπισθοδρόμησης της.

Ότι χτίστηκε στον τομέα της παιδείας και της επιστήμης στην χώρα τα τελευταία 50 χρόνια καταρρέει δυστυχώς μέσα σε μία τριετία γιατί ποτέ δεν δώσαμε την ευκαιρία σε αυτά τα νέα παιδιά στους νέους επιστήμονες να σταθούν στα πόδια τους και ως επιχειρηματίες.

Πηγή

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ: “Να φερουμε πισω, την ιστορικη πραγματικοτητα 500 ετων επί Οθωμανικης Αυτοκρατοριας…!!”.


Κάνουν επίσημα μνημείο το σπίτι του σφαγέα Κεμάλ -ΟΜΟΦΩΝΗ η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων

Τελειωμό δεν έχουν οι συνειδητά και εντατικά πραγματοποιούμενες ανθελληνικές δηλώσεις (και επαφές, για να μην ξεχνιόμαστε) ώστε ο Μπουτάρης να αφελληνίσει την Θεσσαλονίκη και να …. την παραδώσει σε Τούρκους, Εβραίους και Σλάβους. 

Αυτά και άλλα ειπώθηκαν σε συνέντευξή του στο τουρκικό φιλοϊσλαμικό περιοδικό «Aksiyon», το οποίο κυκλοφόρησε με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη αναζητεί την ψυχή της» με αφορμή την έναρξη απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Κωνσταντινούπολης-Θεσσαλονίκης. 

Στο εκτενές αφιέρωμα του περιοδικού, καθηγητές και επιχειρηματίες μιλάνε για την πόλη της Θεσσαλονίκης, για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, καθώς και για τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα που είχε η πόλη στο παρελθόν ενώ οι συντάκτες αναφωνούν «η Θεσσαλονίκη λογαριάζεται με τον εαυτό της προς επιστροφή στην ιδιαίτερη θέση, που είχε στο παρελθόν» (ρε, τι πίνουν οι τύποι και λένε τέτοιες μπαρούφες;).

Ο δε Μπουτάρης τάχα μου και δήθεν μου εκμυστηρεύεται το μεγαλύτερο όνειρό του, που είναι να ξανακερδίσει η πόλη τον ιστορικό, πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της: «Πρώτα από όλα θέλουμε να φέρουμε πίσω, την ιστορική πραγματικότητα 500 ετών επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας».

Μετά από όλα αυτά που κατά καιρούς ξεστομίζει το πολυπολιτισμικό «φιλαράκι» αλλοδαπών, γκέι, Τούρκων, Εβραίων και λοιπών …, πώς θα αισθάνονται όσοι Θεσσαλονικείς εξαπατήθηκαν από τις προεκλογικές του εξαγγελίες και τον τίμησαν με την ψήφο τους; Εμείς ένα έχουμε να του πούμε: Μπουτάρη, άντε στην Τουρκία! Ξέρεις, θα σε περιποιηθούν μια χαρά: θα φας, θα πιεις και θα σε κάνουν να ξεχάσεις και τον καημό σου για τουρκοποίηση της Θεσσαλονίκης μας….. Ουστ!!!

Υ.Γ. Την ίδια στιγμή που το ελληνικό κράτος αφήνει να ερημώνουν τα πραγματικά μνημεία του ελληνικού λαού, το Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού κήρυξε ως μνημείο το σπίτι του τουρκοεβραίου σφαγέα Κεμάλ στη Θεσσαλονίκη, από όπου ξεκίνησε η τουρκική προβοκάτσια και κατέληξε στα Σεπτεμβριανά του 55 και τα πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινότητας της Κωνσταντινούπολης……Εύγε, ξεπουλημένοι των Υπουργείων και των Δημαρχιακών Μεγάρων!!! Αλλά όλα εδώ πληρώνονται…