Χρήστες OnLine

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2009

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!


Η ελληνική ψωρο-ελίτ, υποστηρίζει τους επιτιθέμενους. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών, όπως και τα μέσα ενημέρωσης των εργολάβων.Δεκαπλάσια από τον περασμένο χειμώνα είναι η εγκληματικότητα που έχει πολιτική κάλυψη και καθοδήγηση .




Του Σπύρου Χατζάρα

Η βία στρέφεται πλέον κατά των πολιτών, καθώς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη το σχέδιο της κατατρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας, που έχει να αντιμετωπίσει εκτός από τα ΤΑΓΜΑΤΑ ΕΦΟΔΟΥ, την τρομοκρατία με τη Νέα Γρίπη (τους), το πάγωμα των μισθών, το πάγωμα της αγοράς, την φτώχεια, και την αβεβαιότητα για το αύριο.
Η επίθεση είναι ολομέτωπη.
Η τρομοκρατική δράση που άρχισε πέρσι τον Δεκέμβριο, συνεχίζεται και κλιμακώνεται, με τους ίδιους καθοδηγητές και χρηματοδότες.
Μετά τα τυφλά χτυπήματα, που έκαναν οι «σέχτες» και την επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της αγίας Παρασκευής, η βία, επεκτείνεται σε όλη την Ελλάδα, και μπαίνει στα σπίτια, στα μαγαζιά, στα πανεπιστήμια, στους δρόμους. Κανένας πια δεν μπορεί να αισθάνεται ασφαλής.
Το πρόβλημα της βίας δεν χρειάζεται πολύ ανάλυση. Η κρίσιμη έννοια είναι «φόβος». Τον θάνατο, το ξύλο, τον βιασμό τον φοβούνται όλοι. Όποιος δέρνει βιάζει σκοτώνει, κερδίζει.


Τρεις «αθώοι» και «ταλαίπωροι», Αφγανοί, άρπαξαν πριν μερικές μέρες, μια Ελληνίδα, που περπατούσε στην οδό Μενάνδρου, στο κέντρο της Αθήνας, την μετέφεραν σε μια από τις παλαιές πολυκατοικίες που έχουν καταλάβει κάποιοι άλλοι…. «δύσμοιροι» λαθρομετανάστες, έμποροι ναρκωτικών, όπλων, την βίασαν ο ένας μετά τον άλλον και στην συνέχεια την πέταξαν στον δρόμο.

Η είδηση θάφτηκε από τα ΜΜΕ, και την κυβέρνηση.
Αυτή η βία, η αρπαγή του ανθρώπου μέσα στο δρόμο, δεν είναι τυχαία. Και είναι καινούργια. Οι ίδιοι «αθώοι» και «ταλαίπωροι», Αφγανοί, δεν έκαναν τα προηγούμενα χρόνια ποτέ κάτι τέτοιο. Τώρα κάποιος που τους προστατεύει, τους έδωσε την εντολή.


Οι «ληστές με τα μαύρα», πήραν όμηρο μια γυναίκα στα Γλυκά Νερά, όχι γιατί δεν είχαν σχεδιάσει τη διαφυγή τους μετά τη ληστεία, αλλά επειδή, έπρεπε, να υπάρξει όμηρος.


Χθες μία ομάδα 15 ατόμων εισέβαλε σε αίθουσα της ΑΣΟΕΕ που γινόταν μάθημα και ζήτησαν την εκκένωση της , διότι ήθελαν να την χρησιμοποιήσουν για δικούς τους σκοπούς. Ο καθηγητής αρνήθηκε. Και , οι «άγνωστοι», τον έσπασαν στο ξύλο μπροστά στους έντρομους φοιτητές.


Σήμερα, κατά τις 11 το πρωί , δύο αλλοδαποί απείλησαν με μαχαίρι και απέσπασαν από φοιτητή της Σχολής Νομικών και Οικονομικων Επιστημών του ΑΠΘ, τα χρήματα του και το κινητό του. Τα κρούσματα είναι πλέον συνεχή και καθημερινά.


Στη Θεσσαλονίκη χθες μόνο έκλεψαν και λήστεψαν καμιά εκατοσταριά σπίτια.
Με όποια μέθοδο φαντάζεστε. Τα μμε δεν είπαν λέξη.
Οι ένοπλες ληστείες και οι εισβολές σε σπίτια παρουσιάζουν μεγάλη συχνότητα όχι μόνο στην πρωτεύουσα και τη Θεσσαλονίκη.


Τα εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας , είναι φαινόμενα καθημερινά, ακόμα και σε απομακρυσμένα χωριά. Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκαν ένοπλες ληστείες στην Αλίαρτο Βοιωτίας, στη Νέα Λάμψακο Ευβοίας, στη Νέα Αρτάκη Ευβοίας, στη Φλώρινα, στο Ηράκλειο Κρήτης, στα Φάρσαλα, στο Ζευγολατιό Κορινθίας και στον Βάμο Χανίων.


Το έγκλημα μεταλλάσσεται με ταχύτατους ρυθμούς και λαμβάνει συνεχώς όλο και πιο άγριες μορφές. Νεκρός υπάλληλος του ΠΡΟΠΟ στη Νέα Σμύρνη από τις σφαίρες του αδίστακτου ληστή. 15χρονη μαθήτρια στη Δάφνη, δέχθηκε επτά μαχαιριές από τσαντάκια. Ληστής πυροβόλησε μέσα στο Λαϊκό νοσοκομείο. Καθημερινά τα περιστατικά ληστειών σε τράπεζες και καταστήματα των ΕΛ.ΤΑ.


Αυτή η εγκληματική δραστηριότητα έχει τις περισσότερες φορές πολιτική καθοδήγηση. Η μαφία και οι μυστικές υπηρεσίες που τους έφεραν, διαβεβαιώνουν τους λαθρομετανάστες, ότι θα έχουν «κάλυψη», και τους εξαπολύουν εναντίον των Ελλήνων πολιτών.


Το έγκλημα χτυπάει τους αδύναμούς οικονομικά και τους φτωχούς γενικότερα.
Τα μαγαζάκια του κέντρου, τα σπίτια που δεν έχουν φύλαξη και πόρτες ασφαλείας ,τους επιβάτες στο μετρό..κλπκλπ.κλπ .Οι πλούσιοι δεν έχουν κανένα τέτοιο πρόβλημα.

Η ελληνική ψωρο-ελίτ, υποστηρίζει τους επιτιθέμενους. Γι' αυτό και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο πλευρό των τρομοκρατών, όπως και τα μέσα ενημέρωσης των εργολάβων.

Οι νέες εξελιγμένες μολότοφ, έκαναν την εμφάνιση τους στις 27 Σεπτεμβρίου, στα επεισόδια στην Καλογρέζα στον ποδοσφαιρικό αγώνα της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού. Χρησιμοποιήθηκαν και πάλι την περασμένη Κυριακή έξω από το γήπεδο Καραϊσκάκη όπου γινόταν ο αγώνας Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού.
Οι αναρχικοί «φίλαθλοι» της ΑΝΤΙΦΑ, του Κόκαλη και του Βαρδινογιάννη, θα μετάσχουν και στο μνημόσυνο του «σύντροφου» ALEXIS. Ο ομφάλιος λώρος που συνδέει τους « ιδιωτικούς στρατούς» της ψωρο-ελίτ, με τα Τάγματα Εφόδου, είναι ξεκάθαρος.

Ένα περιφερειακό «Στέκι» στο Αγρινίο, κυκλοφόρησε Αφίσα, για την Νέα Επίθεση, στην οποία γράφει: Να Τσακίσουμε την κοινωνική και ταξική ειρήνη. ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ. Το κράτος είναι ο μόνος Τρομοκράτης.
Αυτή είναι η ουσία της πολιτικής του έξωθεν καθοδηγητή. ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ.


Και όπως λένε:

ΈΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

οτι δεν μπορουν να λυσουν οι ξεπουλημενοι πολιτικοι και λοιποι ανθελληνες.. ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.

τα λογια τελειωσαν...

πηγη

Νέος εκλογικός νόμος που βάζει στη Βουλή κόμματα λαθρομεταναστών και τούρκους πράκτορες...!


φωτο PATRIAMEDIA

Συνέχεια από εδώ

Γιώργο, γιατί δεν τα έλεγες προεκλογικά;

Σύμφωνα με δημοσίευμα του
Έθνους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει άρδην τον εκλογικό χάρτη της χώρας και να ενισχύσει την εκπροσώπηση των μειονοτήτων (ως κόμματα) εις βάρος φυσικά της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών!!!

Το απόσπασμα του νέου εκλογικού νόμου, στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά στην δυνατότητα μείωσης ή εξάλειψης του 3% (μέχρι σήμερα ένα κόμμα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδό του στην Βουλή εάν έπαιρνε πανελλαδικά το 3% των ψήφων), ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο στην Ελληνική Βουλή όλων εκείνων που επιβουλεύονταν -αλλά αδυνατούσαν- με κάθε τρόπο την δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα.

Δεν είναι παράξενη η τάση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργεί εκλογικούς νόμους. Άλλωστε, ιστορικά, σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του προσπάθησαν να "προμαγειρέψουν" τα αποτελέσματα των εκλογών, δημιουργώντας διάφορα εκτρώματα που δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα. Αν και οι "επιστήμονες" του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το "έργο" τους, ίσως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να σκεφθεί διπλά και τριπλά την κρισιμότητα ενός τέτοιου εκλογικού νόμου, ο οποίος στοχεύοντας στην απεξάρτηση του "σταυρού" από τους βουλευτές, θα "σταυρώσει" την χώρα και θα τα παραδώσει έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων...
Έτσι, μπορούμε ανέτως να σκεφτούμε πως στο μέλλον, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα υπάρχουν κόμματα:

Αλβανών
Αιγυπτίων
Αφγανών
Πακιστανών
Ιρανών
Σομαλών
Κενυατών
Ινδών
Κινέζων
Τούρκων

και φυσικά 3 ή 4 κόμματα Ελλήνων...!!!

Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, προεκλογικά δεν είχε εκδηλώσει την συγκεκριμένη του σκέψη, όπως και τις άλλες του σκέψεις περί απάλειψης του όρου "εθνικός" από τα διάφορα υπουργεία. Οι "επιστήμονες" του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την άποψη των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο τις γνωστές ανθελληνικές και εθνομηδενιστικές απόψεις διαφόρων γελοίων, τυχάρπαστων και -κατά δήλωσίν τους- εξαναγκασθέντων εις την ελληνική υπηκοότητα ελλήνων!!!

Πόσο κοντά βρίσκεται το κυβερνών κόμμα στο να εξαναγκάσει τους πολίτες να πάρουν τις πέτρες και να αρχίσουν να κυνηγάνε όλα αυτά τα "επιστημονικοφανή" σούργελα που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους την ισοπέδωση αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα;

Γιώργο, συμμάζεψέ τους, γιατί δεν βλέπω να βγάζεις το 2010 ως πρωθυπουργός και από ότι μαθαίνω, ο Κώστας σε περιμένει να του κάνεις παρέα... αφού θα χαρακτηριστείς ως ο πρωθυπουργός που επιχείρησε να αλλάξει τους πολίτες της χώρας του με πολίτες-λαθρομετανάστες άλλων χωρών!

Το δημοσίευμα του "Έθνους"

Ετοιμη να γυρίσει σελίδα στον εκλογικό νόμο είναι η κυβέρνηση, καθώς έχει πλέον στα χέρια της τις βασικές αρχές και την κατανομή των εδρών με βάση το νέο σύστημα που ακολουθεί το γερμανικό. Ο δεκάλογος των αλλαγών που αποφασίστηκε να προωθηθούν έχει ως εξής:

- Σταυρός προτίμησης τέλος!

- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας.
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής.
- Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες.
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός υποψήφιος από κάθε κόμμα.
Ο τακτικός θα έχει τη δυνατότητα να είναι και στη λίστα της περιφέρειας. Ο αναπληρωματικός θα αναμένει την παραίτηση, τον... θάνατο του τακτικού βουλευτή ή τις επόμενες εκλογές για να μπει στη Βουλή ως τακτικός.
Επειτα από δεκάδες σενάρια και επεξεργασίες, η επιστημονική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο που συνέστησε ο Γ. Ραγκούσης είναι ένα βήμα πριν από το να ολοκληρώσει το έργο της. Αφού κλείδωσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος, κατέληξαν και στον καταμερισμό των εδρών.
Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τις μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν σε κάθε νομό, καθώς και τις έδρες που θα μοιράζονται στις 15 ή 11 περιφέρειες, ανάλογα με το σενάριο που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή (πίνακας 1 και 2). Παραθέτει, ακόμη, και την κατανομή των εδρών, όπως θα γινόταν αν ίσχυε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο νέος νόμος (πίνακας 3).
Η αρμόδια επιτροπή (Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Διαμαντόπουλος, Σ. Δώδος, Η. Νικολακόπουλος, Λ. Παπαδοπούλου, Φ. Σπυρόπουλος), από κοινού με τους Γ. Σωτηρέλη και Θ. Χατζηπαντελή της επιτροπής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αντιστάθηκε στις πιέσεις για ολιγοεδρικές περιφέρειες και προτείνει το σπάσιμο όλων των περιφερειών σε μονοεδρικές.
Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί η περίπτωση της Αθήνας που θα διαιρεθεί σε 36 μονοεδρικές, της Θεσσαλονίκης που θα σπάσει σε 14 και του Πειραιά που θα βγάζει 7. Τελειώνουν έτσι οι βουλευτές-βαρόνοι και η ανάγκη εξάρτησης των υποψηφίων από δαπάνες και προσβάσεις προβολής.
Η συναίνεση
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε ο νέος νόμος να εφαρμοστεί άμεσα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά πως η Ντ. Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του γερμανικού συστήματος και αναμένουν τη θέση του Α. Σαμαρά.
Το σχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο είναι ένα από τα βασικά χαρτιά που θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στον διάλογο που θα ξεκινήσει για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην οικονομία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. «Με την κατάργηση του σταυρού απελευθερώνουμε το πολιτικό σύστημα από τις δουλείες του ρουσφετιού και του μαύρου πολιτικού χρήματος» σημείωσε στο «Εθνος» χειριστής του σχετικού φακέλου.
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εσωκομματικών αντιδράσεων εκτιμάται πως «κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει θέμα σε αυτή τη συγκυρία».

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

πηγή:

greekalert - Ας μιλήσουμε επιτέλους

42 ιστοτόπους εναντίον της Ελλάδας διατηρούσε ο Τουρκικός Στρατός..

Στην έρευνα για την Εργκενεκόν αποκα­­λύφθηκε ότι ο τουρκικός στρατός διαχειριζόταν 42 ιστότοπους εναντίον της Ελλάδας και άλλων «εχθρών».


Αναπάντητη μένει έναν μήνα σχεδόν μετά την αποκάλυψή της η προσπάθεια του τουρκικού στρατού και των παρακλαδιών της οργάνωσης Εργκενεκόν να οργανώσουν και να διατηρούν τα τελευταία χρόνια σε λειτουργία μηχανισμούς συκοφάντησης και υπονόμευσης της Ελλάδας.

Η Αθήνα όχι μόνον δεν έχει προβεί σε διαβήματα διαμαρτυρίας αλλά δεν έχει καν ζητήσει εξηγήσεις για την πρωτοφανή αυτή προβοκάτσια εναντίον της χώρας μας.
Η ιστορία άρχισε στις 5 Νοεμβρίου όταν…
η Ζαμαν αποκάλυψε ότι μια δεύτερη επιστολή με ανώνυμο αποστολέα έφθασε σε δημοσιογραφικά γραφεία στην Αγκυρα και αποκάλυπτε λεπτομέρειες της μυστικής δραστηριότητας των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων (TASK) εναντίον όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και πολιτικών ομάδων, ιδιωτών και πολιτικών κομμάτων.

Σύμφωνα με την ανώνυμη αυτή επιστολή που αποτελεί βασικό στοιχείο της δικογραφίας για την υπόθεση Εργκενεκόν που συγκλονίζει εδώ και μήνες την Τουρκία, ο τουρκικός στρατός είχε θέσει σε λειτουργία και διαχειριζόταν περίπου 42 ιστότοπους στο πλαίσιο των επιχειρήσεων ψυχολογικού πολέμου.
Μεταξύ αυτών βρίσκονται ιστότοποι που αφορούν την… «Τσαμουριά», τα «Εγκλήματα των Ελλήνων», τις «Γενοκτονίες που έχουν υποστεί οι Τούρκοι», τον «Πόντο», την «Αρμενική Πραγματικότητα» αλλά και το ΠΚΚ και τον Α. Οτσαλάν.


(www.cameria.org , www.yunanli.com , www.pontuslu.com, www.greekmurderers.net, www.turkishgenocide.net, www.members.tripod.com/camerian_volunteer κ.ά.)


Ολα αυτά τα χρόνια η τουρκική μαύρη προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αρμενίας αλλά και των μειονοτήτων κατευθυνόταν στο διαδίκτυο από το επίσημο τουρκικό κράτος και την ευθύνη διαχείρισης των ιστοτόπων είχε η «3η Μονάδα Πληροφοριών» με επικεφαλής τους συνταγματάρχες Γκοκτσέογλου, Οζγιέρ, Γκοκτάς, Τσιτσέκ, Γκουσλού.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες από αυτές διέκοψαν τη λειτουργία τους μόλις έγινε η αποκάλυψη και μόνο μερικές (λόγω της ιδιομορφίας του παροχέα που τις φιλοξενούσε) συνεχίζουν να υπάρχουν στο διαδίκτυο. (
http://www.members.tripod.com/camerian_volunteer)
Εκτός του ιστότοπου «greekmur­derers.net», ο οποίος αποτελούσε ένα από τα πιο συγκροτημένα site του διαδικτύου στην προώθηση ανθελληνικής προπαγάνδας, με καθημερινή ενημέρωση, οι τελευταίες αποκαλύψεις φέρνουν στο φως και τον σκοτεινό ρόλο του τουρκικού κράτους στην ανακίνηση «τσάμικου» ζητήματος, κάτι που δεν είναι γνωστό εάν συνέβη και με την ανοχή των αλβανικών Αρχών.

Οσο για τις άλλες ιστοσελίδες, φιλοξενούσαν πολλές φορές με μορφή ψευδοεπιστημονική την προπαγάνδα εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου με ειδικές αναφορές στα… «εγκλήματα» των Ελλήνων εις βάρος των Τούρκων στην Κύπρο, στη Μικρά Ασία και στον Πόντο!

Πηγή: Έθνος,Ν.Μελέτης.

Κωμικοτραγικά πισωγυρίσματα καθηγητών στην ΑΣΟΕΕ και απειλες ακροαριστερων..

Λάδι στη φωτιά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα-προστάτη των κουκουλοφόρων που κατά τα άλλα δηλώνει ότι είναι “κατά της βίας”… Για γέλια (ή μάλλον για κλάματα) είναι οι εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα από το πρωί στην ΑΣΟΕΕ.

Στην αρχή η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανακοίνωσε το κλείσιμο της σχολής, προφανώς γιατί κάποιοι εχέφρονες καθηγητές κατάλαβαν πως θα ήταν “δώρο ζωής” για τους αναρχικούς (ελέω φυσικά… ασύλου) να παραμείνει το Πανεπιστήμιο ανοιχτό κατά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, οπότε και όλοι προετοιμάζονται για επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (οι δε δημοσιογράφοι το έχουν δέσει σκοινί-κορδόνι, ίσως βέβαια και να παρακαλάνε για κάτι τέτοιο…).

Σωστή η (αρχική) απόφαση της πρυτανείας,

Το Μολότοφ-Πάρτι αρχίζει το Σάββατο!!!


Η πρόσκληση του «ΚΕΝΤΡΟΥ αποσταθεροποίησης» λέει:

Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου, 17:00: Όλοι στο σημείο της δολοφονίας

-Να είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε με κάθε μέσο την οικογένεια σας, το σπίτι σας, την Αθήνα.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!

Το Κράτος του Τζέφρι, του Προ-Πο, και της Αφροδιτης Αλ ΣΑΛΕΧ καθώς και οι ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ, είναι με ΑΥΤΟΥΣ και όχι με ΕΜΑΣ
Σπ.Χ

πηγη


Η ΟΛΜΕ στηρίζει Indymedia





Με ένα "λιτό" (sic) κείμενο και με επιχειρηματολογία μαθητή Δημοτικού η ΟΛΜΕ, επικαλούμενη τον Βολταίρο (ξανά sic), σπεύδει να υποστηρίξει το indymedia με επιχείρημα την "ελεύθερη έκφραση όλων των ιδεών". Για όσους δεν γνωρίζουν, το indymedia, διαδικτυακό στέκι των "αναρχικών" (κατά άλλους χρηματοδοτούμενο από τον Σόρος) κατηγορήθηκε για σειρά ποινικά κολάσιμων αναρτήσεων με αποτέλεσμα να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Πρύτανη του ΕΜΠ, διότι ο εξυπηρετητής του φιλοξενούσε και μάλιστα δωρεάν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Ρωτάμε λοιπόν το Προεδρείο της ΟΛΜΕ: Ελεύθερη έκφραση ιδεών είναι η ύβρις νεκρών; Ελεύθερη έκφραση είναι η στοχοποίηση ανθρώπων ή η πρόσκληση για συμμετοχή σε αξιόποινες πράξεις;

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ! ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΣ ΠΟΥ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ. ΕΧΕΙ ΣΟΒΑΡΟΤΕΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΚΥΡΙΟΙ, ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ.

Και φυσικά όλα αυτά μας κάνουν να αναρωτιόμαστε κατά πόσο απολαμβάνει την ελευθερία της έκφρασης ο ίδιος ο Πρόεδρος κ. Πεππές (της ΔΑΚΕ, μάλιστα) ή εάν είναι "όμηρος" ανίερων συμμαχιών αναρχο-αριστερών αποχρώσεων (και δεν αναφέρομαι στην ΕΣΑΚ του ΚΚΕ) εντός του ΔΣ.

Ρίξτε μια ματιά, κάτω από το ψήφισμα βρίσκονται ενδεικτικές αναρτήσεις του indymedia για να καταλάβετε για ποια "ελευθερία έκφρασης ιδεών" μιλάμε.

Διαβάστε τη συνέχεια
εδώ

Μας αντικαθιστούν... αλλοδαποί!



Πρόσφατα, πραγματοποιήθηκε στην πτέρυγα ενός νοσοκομείου στην Μ. Βρετανία, μία δημογραφική έρευνα, σχετικά με το πόσοι από τους ασθενείς ήταν Βρετανοί και πόσοι μετανάστες. Για να δοθεί βάρος, στο μελλοντικό κόστος, της επιβάρυνσης του βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας από τους μετανάστες, επιλέχθηκε μια παιδιατρική κλινική. Δεκάδες κόκκινες κουκίδες, διασκορπισμένες σε έναν χάρτη, στον τοίχο του νοσοκομείου, αποκάλυπταν την ιστορία της αλλαγής του προσώπου της Βρετανίας. Κάθε κόκκινη κουκίδα απεικόνιζε το μέρος όπου γεννήθηκε η μητέρα του κάθε παιδιού που νοσηλευόταν στην κλινική.

Ο χάρτης αναρτήθηκε από τους υπευθύνους του νοσοκομείου οι οποίοι ήθελαν να «γιορτάσουν την φυλετική ετερότητα» των αρρώστων παιδιών, που βρισκόντουσαν εκεί, το καθένα με κόστος 1.400 λίρες την ημέρα. Αντ’ αυτού όμως κατέδειξε με δραματικό τρόπο, το πώς το συγκεκριμένο «Ε.Σ.Υ.» της Μ. Βρετανίας αδυνατεί να ανταποκριθεί στις τεράστιες δαπάνες που επιφέρει η παγκοσμιοποίηση.

Οι 243 μητέρες προέρχονται από 72 διαφορετικά κράτη, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Μογγολία, η Ιαπωνία, κράτη της Αφρικής, της Νοτίου Αμερικής, Ασίας, Αυστραλίας αλλά ακόμη και από την... Νέα Γουινέα. Μόνο 18 μητέρες δήλωσαν την Βρετανία ως τόπο καταγωγής.

Και αν στην Μ. Βρετανία, με τις πολλαπλάσιες οικονομικές δυνατότητες από την μικρή μας Ελλάδα ... το Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) στενάζει υπό το βάρος των μεταναστών, ποιά είναι η κατάσταση στην χώρα μας. Ποιό είναι το κόστος από την... φιλάνθρωπη μεταναστευτική πολιτική των διαφόρων αρμοδίων υπουργών; Φυσικά κανείς δεν ξέρει και κανείς δεν μπορεί να απαντήσει σε αυτή την ερώτηση.

Γιατί δεν ξέρουμε επίσημα ούτε πόσοι είναι οι αλλοδαποί στην χώρα μας. Γιατί δεν ξέρουμε πόσοι είναι αυτοί που έρχονται από γειτονικές χώρες μόνο και μόνο για να χρησιμοποιήσουν τα ελληνικά νοσοκομεία και την ... δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, την οποία παρέχουν στους λαθρομετανάστες, ενώ οι Έλληνες περιμένουν στην ουρά....

Ψάχνοντας σχετικά, βρήκα ένα μικρό κείμενο, αρκετά παλιό, από το 2000, όταν είχε γίνει κάποια προσπάθεια να υπολογιστεί αυτό το κόστος. Ο τίτλος του κειμένου ήταν: «Πόσο μας κοστίζει η νοσηλεία των γειτόνων από τα Βαλκάνια;» Και τα πρώτα από τα συμπεράσματα, ήταν αν μη τι άλλο ... τρομακτικά.

Διαβάστε ένα μικρό κομμάτι του:

«Η νοσηλεία των αλλοδαπών, κυρίως από τα Βαλκάνια, στη χώρα μας εξελίχθηκε σε μείζον θέμα, όταν ο υπουργός Υγείας και Πρόνοιας κ. Α. Παπαδόπουλος ανακοίνωσε ότι τα χρήματα που δαπανώνται από το Δημόσιο για την υγειονομική περίθαλψη των ασθενών αυτών φθάνουν ετησίως το ποσόν των 30-50 δισ. δρχ.
Ο υπουργός είχε τότε επισημάνει ότι με τις ευλογίες διοικητικών υπαλλήλων, νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων και ιδιωτών γιατρών παράνομα κυκλώματα διοχετεύουν στην Ελλάδα αλλοδαπούς και τους εισάγουν στα δημόσια νοσοκομεία βαπτίζοντάς τους «επείγοντα περιστατικά».

Πολλές είναι, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, οι περιπτώσεις αλλοδαπών οι οποίοι έρχονται στη χώρα ως τουρίστες και μέσα σε ελάχιστες ημέρες εισάγονται σε δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα και υποβάλλονται σε υψηλού κόστους επεμβάσεις “εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων”.

Και αν αυτά ίσχυαν το 2000, όταν και είχε γραφτεί το συγκεκριμένο άρθρο, με τις δηλώσεις του τότε υπ. Υγείας, κ. Παπαδόπουλου, αναρωτιόμαστε ποιά ακριβώς είναι η κατάσταση σήμερα, που ο αριθμός των αλλοδαπών στην χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί. Που πλέον εκτός από τους ίδιους τους λαθρομετανάστες που έφτασαν τα τελευταία 9 χρόνια, υπάρχουν και όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν εδώ.

Αναρωτιόμαστε πόσο είναι το βάρος που σηκώνει σήμερα η χώρα μας. Και πόσοι από αυτούς, που ανασφάλιστα εργάζονται, κυριολεκτικά κατατρώγουν το Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Και την ίδια στιγμή, που γράφονται αυτά, τα νοσοκομεία απειλούνται με... κατάσχεση περιουσιακών τους στοιχείων, από τα χρεωστούμενά τους σε ιδιωτικές εταιρείες.

Ποτέ κανείς, δεν προσπάθησε με υπευθυνότητα να πει στον ελληνικό λαό, ποιο είναι το κόστος των κυμάτων αθρόας λαθρομετανάστευσης. Γιατί αν το έκανε, θα τον ξεσήκωνε. Και αυτό δεν βολεύει. Δεν βολεύει αυτούς που θέλουν τους λαθρομετανάστες ως ... φτηνό εργατικό δυναμικό. Γιατί αυτοί δεν πάνε στα δημόσια νοσοκομεία. Ταξιδεύουν στις ΗΠΑ και σε πανεπιστημιακά ιδρύματα. Και εμείς οι υπόλοιποι τους... χειροκροτάμε, όταν ανεβαίνουν στα αεροπλάνα...

Δημήτρης Παπαγεωργίου

Πηγή

Αφγανοί Βίασαν 27χρονη Ελληνίδα Στην Ομόνοια…!




rape


Την απόλυτη φρίκη έζησε, χθες βράδυ, μια 27χρονη κοπέλα στα χέρια τριών Αφγανών. Η κοπέλα βρισκόταν στην οδό Μενάνδρου, όταν απήχθη από τους αλλοδαπούς, οι οποίοι στη συνέχεια την βίασαν διαδοχικά. Το θύμα κατήγγειλε το γεγονός στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας, ενώ ύστερα από έρευνα συνελήφθησαν οι δύο Αφγανοί 17 και 19 ετών, ενώ αναζητείται ο τρίτος.


Ένας Έλληνας που περνούσε τυχαία την μάζεψε και κάλεσε την αστυνομία. Όλα αυτά τα δήλωσε Σύριος αυτόπτης μάρτυρας ο οποίος έχει υποστεί τα πάνδεινα από τις 2 συμμορίες που έχουν κάνει κατάληψη την συγκεκριμένη περιοχή.
Τους Νιγηριανούς και τους Αφγανούς μαφιόζους οι οποίοι σφάζονται ενίοτε και μεταξύ τους, όποτε ο ένας παραβιάσει την περιοχή του άλλου…!!

‘Ετσι κατάντησε το κέντρο της Αθήνας η πολιτική του “αντιρατσισμού” και της “πολυπολιτισμικότητας”.


Και τα φερέφωνά της, αποκρύπτουν εντελώς τέτοιες ειδήσεις που αποτελούν πλέον ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ!

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΜΩΣ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ, ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΕΓΡΑΦΑΝ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ, ΑΝ ΣΗΜΕΡΑ , ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ , ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ …ΑΤΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΠΑΓΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΙΑΣΕΙ ΟΜΑΔΙΚΑ…ΑΦΓΑΝΗ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΑ!


Οι “προοδευτικοί” “οπαδοί της πολυπολιτισμικότητας” διοργάνωναν επί μήνες΄”αντιρατσιστικές” κινητοποιήσεις επειδή μια μαθήτρια από την Βουλγαρία βρέθηκε την ώρα της πράξης να συμμετέχει σε σεξουαλικά όργια στις…τουαλέτες του σχολείου της στην Αμάρυνθο. Όταν όμως σχεδόν καθημερινά πλέον βιάζονται Ελληνίδες από λαθρομετανάστες, η είδηση απλά για αυτούς δεν υπάρχει! Αφού όμως το θύμα είναι Ελληνίδα και οι δράστες είναι αλλοδαποί, “δεν πειράζει”, διότι … ”οι καημένοι οι Αφγανοί” “αναγκάστηκαν” να…βιάσουν, αφού “δεν είχαν να πληρώσουν” να πάνε σε… μπουρδέλο! Κατά τα άλλα εμάς είναι που αποκαλούν “ρατσιστές” τα φερέφωνα του ΣΟΡΟΣ!


Μα όχι, ”δεν φταίνε οι λαθρομετανάστες για τους βιασμούς”, λένε! “Φταίει ο καπιταλισμός” και το “ρατσιστικό ελληνικό κράτος” που ναι μεν τους δίνει μόνο….2000 ευρώ δώρο στον καθένα για να ”επιστρέψουν” δήθεν στις χώρες τους, αλλά δεν τους πληρώνει και τα έξοδα για τους οίκους ανοχής!


Έτσι όπως πάμε, σε λίγο θα μηνύσει ο Δημητράς το Ελληνικό κράτος στα διεθνή δικαστήρια, διότι… “δεν παρείχε τα έξοδα για την απαιτούμενη σεξουαλική ικανοποίηση των μεταναστών, κάτι οπου αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμά τους, με αποτέλεσμα να τους αναγκάσει να βιάσουν Ελληνίδες, θέτοντας την ζωή των μεταναστών σε κίνδυνο, αφού κάποιες από τις Ελληνίδες μπορεί να είχαν μεταδοτικές ασθένειες , και τραυματίζοντάς τους ψυχολογικά, αφού τους ανάγκασε να βιώσουν την εμπειρία του βιασμού”.


ΣΧΟΛΙΟ

Νομίζω ότι δεν αρκεί να δοθεί στους αλλοδαπούς μόνο η υπηκοότητα και το δικαίωμα ψήφου κ. Ραγκούση. Σίγουρα είναι απαραίτητο να δοθεί στους φιλοξενούμενους της κ. Διαμαντοπούλου και η ιθαγένεια.........

Παράλληλα πρέπει να αρχίσει και η διδασκαλία Αφγανικών στα ελληνικά σχολεία γιατί χωρίς πλάκα, κάτι της έλεγαν αγριεμένοι οι Αφγανοί της κοπέλας αλλά αυτή δεν καταλάβαινε. Η Γ.Γ. του Υπουργείου Παιδείας, κ.
Θάλεια Δραγώνα να επιληφθεί του θέματος......

Απορώ πως κάνει έτσι η κοπέλα.... ένας πολυπολιτισμικός βιασμός ήταν.
Κανονικά πρέπει να της κάνουν μήνυση οι Αφγανοί για ρατσισμό γιατί δεν δέχτηκε να βγάλει μόνη της τα ρούχα της και κουράστηκαν να τις τα σκίσουν ενώ στο τέλος τους κατήγγειλε και στην αστυνομία....

Και οι αστυνομικοί που συνέλαβαν τους 2 και ψάχνουν τον τρίτο πρέπει να ξηλωθούν από τον Υπουργό Προστασίας Αλλοδαπού Πολίτη, κ. Χρυσοχοϊδη.
Παράλληλα να δοθούν σπίτια στους νεαρούς αυτούς Αφγανούς όπως και στην Κούνεβα...


------
Για ποιόν λόγο μας επιβάλλεται να ζούμε μαζί με ανθρωπόμορφα κτήνη τα οποία έχουν καταλάβει μια ολόκληρη περιοχή, έχουν σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους κατοίκους, βιάζουν, χτυπούν, διακινούν ναρκωτικά και όπλα;
Όλοι εσείς που θέλετε την νομιμοποίηση και ελληνοποίηση αυτών των ανθρώπων θέλετε και αυτόν τον «πολιτισμό» τον οποίο μεταφέρουν από τις πατρίδες τους;
Τι θα πείτε όλοι εσείς κύριοι σε αυτήν την κοπέλα και σε όλους όσους έχουν ζήσει παρόμοια περιστατικά σε αυτούς τους στοιχειωμένους δρόμους για το φαινόμενου του ρατσισμού;;
Τι θα τολμήσετε να πείτε για να την πείσετε να μην τους απεχθάνεται;

Κ. Πρωθυπουργέ δείτε το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης και των επιπτώσεων αυτής όσο υπάρχει ακόμα χρόνος. Σας προειδοποιούμε πως ο χρόνος που έχει απομείνει είναι ελάχιστος.
Κανένας Έλληνας δεν θα δεχθεί την ελληνοποίηση και νομιμοποίηση αυτών των ανθρώπων. Μην κάνετε το λάθος να στραφείτε ενάντια στο συμφέρον του έθνους, ενάντια στους Έλληνες και στο μέλλον του τόπου μας, καθώς δεν θα αργήσει η ημέρα που θα πάρετε την θέση της Ν.Δ στην αντιπολίτευση. Ο κόσμος δεν θα ανεχθεί επιπρόσθετα προβλήματα επιβίωσης. Είμαστε ήδη πολύ επιβαρυμένοι.
( Λ )..

ΑΙΣΧΟΣ! Με νέο εκλογικό νόμο ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ το όριο του 3% και βάζουν στη Βουλή κόμματα λαθρομεταναστών και Τούρκων πρακτόρων...!



Γιώργο, γιατί δεν τα έλεγες προεκλογικά;

http://gianniotis.blogspot.com/2009/12/blog-post_7711.html

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να αλλάξει άρδην τον εκλογικό χάρτη της χώρας και να ενισχύσει την εκπροσώπηση των μειονοτήτων (ως κόμματα) εις βάρος φυσικά της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών!!!

Το απόσπασμα του νέου εκλογικού νόμου, στο οποίο γίνεται σαφής αναφορά στην δυνατότητα μείωσης ή εξάλειψης του 3% (μέχρι σήμερα ένα κόμμα μπορούσε να διεκδικήσει την είσοδό του στην Βουλή εάν έπαιρνε πανελλαδικά το 3% των ψήφων), ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την είσοδο στην Ελληνική Βουλή όλων εκείνων που επιβουλεύονταν -αλλά αδυνατούσαν- με κάθε τρόπο την δημιουργία προβλημάτων στην Ελλάδα.

Δεν είναι παράξενη η τάση του ΠΑΣΟΚ να δημιουργεί εκλογικούς νόμους.
Άλλωστε, ιστορικά, σχεδόν όλες οι κυβερνήσεις του προσπάθησαν να "προμαγειρέψουν" τα αποτελέσματα των εκλογών, δημιουργώντας διάφορα εκτρώματα που δημιούργησαν παρά έλυσαν προβλήματα. Αν και οι "επιστήμονες" του ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ολοκληρώσει ακόμη το "έργο" τους, ίσως η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου θα έπρεπε να σκεφθεί διπλά και τριπλά την κρισιμότητα ενός τέτοιου εκλογικού νόμου, ο οποίος στοχεύοντας στην απεξάρτηση του "σταυρού" από τους βουλευτές, θα "σταυρώσει" την χώρα και θα τα παραδώσει έρμαιο στις ορέξεις διαφόρων...

Έτσι, μπορούμε ανέτως να σκεφτούμε πως στο μέλλον, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο θα υπάρχουν κόμματα:
Αλβανών,Αιγυπτίων,Αφγανών,Πακιστανών, Ιρανών, Σομαλών, Κενυατών, Ινδών, Κινέζων, Τούρκων, και φυσικά 3 ή 4 κόμματα Ελλήνων...!!!


Το ΠΑΣΟΚ, φυσικά, προεκλογικά δεν είχε εκδηλώσει την συγκεκριμένη του σκέψη, όπως και τις άλλες του σκέψεις περί απάλειψης του όρου "εθνικός" από τα διάφορα υπουργεία.

Οι "επιστήμονες" του κυβερνώντος κόμματος, θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους την άποψη των Ελλήνων πολιτών και όχι μόνο τις γνωστές ανθελληνικές και εθνομηδενιστικές απόψεις διαφόρων γελοίων, τυχάρπαστων και -κατά δήλωσίν τους- εξαναγκασθέντων εις την ελληνική υπηκοότητα ελλήνων!!!
Πόσο κοντά βρίσκεται το κυβερνών κόμμα στο να εξαναγκάσει τους πολίτες να πάρουν τις πέτρες και να αρχίσουν να κυνηγάνε όλα αυτά τα "επιστημονικοφανή" σούργελα που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους την ισοπέδωση αυτής της χώρας που λέγεται Ελλάδα;

Γιώργο, συμμάζεψέ τους, γιατί δεν βλέπω να βγάζεις το 2010 ως πρωθυπουργός και από ότι μαθαίνω, ο Κώστας σε περιμένει να του κάνεις παρέα... αφού θα χαρακτηριστείς ως ο πρωθυπουργός που επιχείρησε να αλλάξει τους πολίτες της χώρας του με πολίτες-λαθρομετανάστες άλλων χωρών!
gianniotis.gr


Το δημοσίευμα του "Έθνους"
Ετοιμη να γυρίσει σελίδα στον εκλογικό νόμο είναι η κυβέρνηση, καθώς έχει πλέον στα χέρια της τις βασικές αρχές και την κατανομή των εδρών με βάση το νέο σύστημα που ακολουθεί το γερμανικό.
Ο δεκάλογος των αλλαγών που αποφασίστηκε να προωθηθούν έχει ως εξής:
- Σταυρός προτίμησης τέλος!
- Οι 180 από τους 300 της Βουλής θα εκλέγονται σε μονοεδρικές περιφέρειες, με τους εκλογείς να επιλέγουν μονάχα κόμμα, και οι υπόλοιποι 120 σε λίστες των περιφερειών.
- Οι περιφέρειες θα είναι 15 ή 11, καθώς υπάρχει σενάριο αλλαγής της διοικητικής διαίρεσης της χώρας.
- Ο πήχης της αυτοδυναμίας τοποθετείται στο 40,20%.
- Αποσυνδέεται η αυτοδυναμία από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μένουν εκτός Βουλής. - Διατηρείται η αναλογικότητα του νόμου Σκανδαλίδη.
- Το πρώτο κόμμα θα πριμοδοτείται με 40 έδρες.
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάργησης ή μείωσης του ορίου 3%, χωρίς να διακινδυνεύεται η αυτοδυναμία. Κόμμα που κερδίζει μονοεδρική θα την παίρνει, έστω και αν δεν πιάνει το όριο του 3% (στην περίπτωση που διατηρηθεί). Η αλλαγή αυτή είναι προφανές ότι ανοίγει τον δρόμο για την αυτόνομη κάθοδο στον πολιτικό στίβο μειονοτικών κομμάτων.
- Οι καινούργιες μονοεδρικές περιφέρειες δεν θα παραβιάσουν τα όρια των σημερινών νομών. Κατά πάσα πιθανότητα οι βουλευτές Επικρατείας θα ενταχθούν στις περιφέρειες. Εκεί μπορεί να προβλεφθούν και θέσεις για τους Ελληνες του εξωτερικού.
- Στις μονοεδρικές θα υπάρχει ένας τακτικός και ένας αναπληρωματικός υποψήφιος από κάθε κόμμα.
Ο τακτικός θα έχει τη δυνατότητα να είναι και στη λίστα της περιφέρειας. Ο αναπληρωματικός θα αναμένει την παραίτηση, τον... θάνατο του τακτικού βουλευτή ή τις επόμενες εκλογές για να μπει στη Βουλή ως τακτικός.
Επειτα από δεκάδες σενάρια και επεξεργασίες, η επιστημονική επιτροπή για τον εκλογικό νόμο που συνέστησε ο Γ. Ραγκούσης είναι ένα βήμα πριν από το να ολοκληρώσει το έργο της. Αφού κλείδωσαν τις βασικές αρχές του νέου συστήματος, κατέληξαν και στον καταμερισμό των εδρών.
Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα τις μονοεδρικές που θα δημιουργηθούν σε κάθε νομό, καθώς και τις έδρες που θα μοιράζονται στις 15 ή 11 περιφέρειες, ανάλογα με το σενάριο που θα προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Παραθέτει, ακόμη, και την κατανομή των εδρών, όπως θα γινόταν αν ίσχυε στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο νέος νόμος.
Η αρμόδια επιτροπή (Ν. Αλιβιζάτος, Θ. Διαμαντόπουλος, Σ. Δώδος, Η. Νικολακόπουλος, Λ. Παπαδοπούλου, Φ. Σπυρόπουλος), από κοινού με τους Γ. Σωτηρέλη και Θ. Χατζηπαντελή της επιτροπής για τη διοικητική μεταρρύθμιση, αντιστάθηκε στις πιέσεις για ολιγοεδρικές περιφέρειες και προτείνει το σπάσιμο όλων των περιφερειών σε μονοεδρικές.
Ενδεικτικά μπορεί να αναφερθεί η περίπτωση της Αθήνας που θα διαιρεθεί σε 36 μονοεδρικές, της Θεσσαλονίκης που θα σπάσει σε 14 και του Πειραιά που θα βγάζει 7. Τελειώνουν έτσι οι βουλευτές-βαρόνοι και η ανάγκη εξάρτησης των υποψηφίων από δαπάνες και προσβάσεις προβολής.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσπάσει τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ώστε ο νέος νόμος να εφαρμοστεί άμεσα. Συνεργάτες του πρωθυπουργού θυμίζουν προκαταβολικά πως η Ντ. Μπακογιάννη είχε ταχθεί υπέρ του γερμανικού συστήματος και αναμένουν τη θέση του Α. Σαμαρά.
Το σχέδιο για τον νέο εκλογικό νόμο είναι ένα από τα βασικά χαρτιά που θα καταθέσει η κυβέρνηση την ερχόμενη εβδομάδα στον διάλογο που θα ξεκινήσει για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται στην οικονομία, τους θεσμούς και το πολιτικό σύστημα.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο υπουργός Εσωτερικών έχει τη στήριξη του πρωθυπουργού να προχωρήσει στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος, καθώς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ. «Με την κατάργηση του σταυρού απελευθερώνουμε το πολιτικό σύστημα από τις δουλείες του ρουσφετιού και του μαύρου πολιτικού χρήματος» σημείωσε στο «Εθνος» χειριστής του σχετικού φακέλου.
Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο εσωκομματικών αντιδράσεων εκτιμάται πως «κανείς δεν θα τολμήσει να βάλει θέμα σε αυτή τη συγκυρία».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΥΠΑΣ

πηγη

και το σχόλιο του....
Αποδεικνύεται περίτρανα πλέον το πόσο δίκιο είχαμε όλοι όσοι φωνάζαμε εδώ και καιρό για τις προθέσεις του Γιωργάκη και της κυβέρνησή του να αλλοιώσουν την πληθυσμιακή σύνθεση της Ελλάδας, να αφελληνίσουν τους θεσμούς και την παιδεία και στη συνέχεια να ρίξουν και το φιτίλι των "μειονοτήτων" για να αποτελειώσουν την πατρίδα μας. Μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι και το επιστημονικό αντικείμενο της Δραγώνα, αυτό και το αγαπημένο θέμα παραδόσεων και αρθρογραφίας του καθηγητή Ν. Αλιβιζάτου, που έχει τοποθετηθεί από τον Jeffrey, πρόεδρος της Επιτροπής δημιουργίας του νέου εκλογικού νόμου.