Χρήστες OnLine

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΛΑΘΡΟ-ΛΑΓΝΟΣ ΚΑΜΙΝΗΣ. ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ..


Φοβερό ολίσθημα του Καμίνη. Στο Αποκαλυπτικό Δελτίο παρουσιάστηκε πριν από λίγο! Απαράδεκτο!

Έχουν κρεμάσει ανάποδα σημαίες στη Βασιλέως Κωνσταντίνου! Κανένας δεν το έχει πάρει είδηση. Θυμίζει τον Πάγκαλο "την πήρε ο αέρας!!!". 

Δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με το θέμα.  Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να διώξουν τους καταληψίες από το Δημοτικό Μέγαρο.

Ηγέτες των Τσάμηδων ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΑΖΙ έρχονται στην Ελλάδα για να διαμαρτυρηθούν που δεν τους δίνουμε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ!


Τα ηγετικά στελέχη του Τσάμικου κόμματος PDIU, Ίντριζι και Ταχίρι, αποφάσισαν να έρθουν στην Ελλάδα, μαζί με μια ομάδα Τσάμηδων πολιτών. Και όχι για εκδρομή. Αλλά για να διαμαρτυρηθούν, γιατί οι Ελληνικές αρχές στα σύνορα γυρίζουν πίσω Τσάμηδες, που στα διαβατήριά τους γράφουν ως χώρα καταγωγής το κράτος "Τσαμουριά".

Φυσικά και έχουν δικαίωμα να έρθουν. Τόσοι και τόσοι έρχονται στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν μπορούν να μιλούν για κράτος της Τσαμουριάς. Η ιστορική πραγματικότητα όχι απλώς τους διαψεύδει, αλλά και τους εκθέτει διεθνώς.
Τι θέλουν, δηλαδή, να αλλάξουν τα σύνορα;
http://katoci.blogspot.com/

23 ΜΑΡΤΙΟΥ 1821. Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.


Picture
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ.
Η ιστορία της Καλαμάτας ξεκινάει από τον Όμηρο, ο οποίος αναφέρει τις Φαρές, αρχαία πόλη χτισμένη περίπου εκεί που βρίσκεται σήμερα το φράγκικο κάστρο της πόλης.

Παλιότερα θεωρούσαν ότι, κατά την αρχαία εποχή, η θάλασσα κάλυπτε όλη την έκταση της σημερινής πόλης αλλά τα ευρήματα πρωτοελλαδικής και αρχαϊκής (ιερό Ποσειδώνα) περιόδου στα Ακοβίτικα και κλασσικής, ελληνιστικής και ρωμαϊκής εποχής γύρω από το κάστρο βεβαίωσαν το αντίθετο.

Επίσης, επιγραφικό υλικό που βρέθηκε στη Γιάννιτσα (Ελαιοχώρι) επιβεβαίωσε την ταύτιση της αρχαίας κώμης των Καλαμών (και όχι των Φαρών) με εκείνη τη θέση.

Η Καλαμάτα (Φαραί) έχει περιορισμένη σημασία κατά την αρχαία περίοδο καθώς βρίσκεται κάτω από λακωνική κυριαρχία από τα μέσα του 8ου αιώνα π.Χ. μέχρι τα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. Ακόμη και μετά την απελευθέρωση της Μεσσηνίας από τους Θηβαίους υπό τον Επαμεινώνδα, οι Φαρές επισκιάζονται, αυτή τη φορά από τη νέα πρωτεύουσα των Μεσσηνίων, την Μεσσήνη (στο σημερινό Μαυρομάτι).

Ο αυτοκράτορας Οκταβιανός Αύγουστος μάλιστα υπήγαγε την πόλη των Φαρών στη δικαιοδοσία των Λακώνων, αν και αμέσως μετά ο Τιβέριος την επανέφερε στους Μεσσήνιους.

Ο περιηγητής Παυσανίας στα Μεσσηνιακά-Ηλιακά του (160-170 μ.Χ.) αναφέρει τις Φαρές, στο δρόμο του από τη νότια Λακωνία προς τη Μεσσήνη.

Αναφέρει μάλιστα οτι πιο πριν συνάντησε πηγή "αλμυρού νερού", πιθανότατα την υφάλμυρη πηγή που ακόμη και σήμερα εκβάλλει στη θάλασσα, στον παλιό υδρόμυλο στο προάστειο Μικρή Μαντίνεια.

Στις δε Φαρές, επισκέφθηκε τους ναούς της Τύχης και του Καρνείου Απόλλωνα με το άλσος του. Μέχρι και τα πρωτοχριστιανικά χρόνια πάντως, η σημασία του οικισμού εξακολουθεί να είναι μικρή για την ιστορία της περιοχής, σε σύγκριση π.χ. με τη γειτονική Θουρία όπου τα αρχαιολογικά ευρήματα είναι πολύ σημαντικότερα.

Όμως, στον κατάλογο πόλεων Συνέκδημος του Ιεροκλή (535 μ.Χ.) διατηρούνταν ακόμη το αρχαίο όνομα Φαραί..
Picture
Η περιοχή της Καλαμάτας και της Μάνης διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο τόσο κατά την προετοιμασία όσο και στα πρώτα βήματα της Επανάστασης. Εξάλλου, αρκετοί τοπικοί παράγοντες της Καλαμάτας είχαν μυηθεί από νωρίς στη Φιλική Εταιρεία.

Τον Ιανουάριο έφτασε στην Καρδαμύλη ο Θ. Κολοκοτρώνης, ενώ το Φεβρουάριο του 1821 οι Τούρκοι –αντιλαμβανόμενοι τον επαναστατικό αναβρασμό που δυνάμωνε– φυλάκισαν στην Τρίπολη αρκετούς προεστούς και αρχιερείς της ευρύτερης περιοχής. Εξανάγκασαν, μάλιστα, τους δεύτερους να συντάξουν και να υπογράψουν κείμενο που αφόριζε την όποια μελλοντική εξέγερση.


Το γεγονός αυτό δεν έκαμψε το επαναστατικό φρόνημα των Ελλήνων. Επιπλέον, στα μέσα Μαρτίου κατέπλευσε στον Αλμυρό πλοίο με πολεμοφόδια που είχαν στείλει οι Φιλικοί της Σμύρνης, ενώ ο πολυμήχανος και φλογερός Παπαφλέσσας συνέβαλε ώστε να καμφθούν οι δισταγμοί του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη.

Η «έξυπνη» προπαγάνδα του συστήματος και οι Βλακέντιοι που μασάνε


Κάθε δολοφόνος προσπαθεί να κρύψει τα ίχνη του. Αυτό προσπαθεί να κάνει και η παγκόσμια Χούντα, για να μπερδέψει και να αποπροσανατολίσει τους ευκολόπιστους και τους «χαζούς».Αυτόν τον σκοπό υπηρετεί η προπαγάνδα τους για τα ιστορικά αίτια της οικονομικής μας καταστροφής.

Ολόκληρος στρατός της soft power, έχει επιστρατευθεί, για να εκμεταλλευτεί τα ψυχολογικά αντανακλαστικά των «προβάτων», και να στρέψει την προσοχή τους στο παρελθόν, 30-40 χρόνια πίσω, αντί για το παρόν, και να ξαναζεστάνει την αντιπαράθεση των «δεξιών» με τους «αριστερούς».Πίσω στο σενάριο του εμφυλίου.

Όλο και περισσότεροι θυμούνται, ότι «η εθνικόφρων εβραιοΧούντα , (της προδοσίας της Κύπρου),παρέδωσε στον «Εθνάρχη» υγιές χρέος 330 εκατ., που λόγω μεγάλης βιομηχανικής και αγροτικής ανάπτυξης αυτο-εξοφλείτο), και ότι ο «Εθνάρχης» το έκανε σε 8 δίς και μετά ήρθε ο Ανδρέας, που φταίει για όλα.

«Το δημόσιο άνοιξε τις πόρτες του στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής, η Ελλάδα απέκτησε «ανεξάρτητη» διεθνή φωνή, μια νέα τάξη αναδύθηκε απ` το πουθενά, και οι ρεμούλες έγιναν κανόνας. Η χαρά του αφισοκολλητή. Το βασίλειο της συνδικαλιστικής αυθαιρεσίας. Όπως και της φτηνής ρητορικής. «Έξω οι βάσεις του θανάτου», «Ζήτω η Λιβύη», μελετήστε το «πράσινο βιβλίο» του Καντάφι, και άλλα πολλά παρόμοια. Ώσπου ήρθε το τέλος. Τα αναπόφευκτα σκάνδαλα οδήγησαν σε ειδικά δικαστήρια, ψευδεπίγραφους κήνσορες, και στο «Τσοβόλα δώστα όλα», και από κει πάνε κι`άλλοι».

Όλα αυτά έχουν ως αποκλειστικό στόχο να ανασύρουν τις προσωπικές μνήμες του καθενός για να κοιτάει το παρελθόν.

Ας μείνουμε στο Παρόν.

Για τη σημερινή κατάσταση φταίνε οι πολιτικές του «εκσυγχρονισμού» των τελευταίων 14 ετών. Με τις «πόρτες του δημόσιου ανοιχτές στον κάθε αναξιοπαθούντα που δήλωνε σοσιαλιστής», οι πρωτογενείς δαπάνες του προϋπολογισμού το 1998 ήταν μόλις 8 δίς ευρώ. Οπότε οι αναμνήσεις από το παρελθόν δεν βοηθούν για να εξηγήσουμε το παρόν. Οι ανοιχτές πόρτες του δημοσίου για τους σοσιαληστάς, δεν εξηγούν γιατί έγιναν 36 δίς οι πρωτογενείς δαπάνες το 2004 και 58 δις το 2009.Για αυτό μας δείχνουν το παρελθόν.Για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Το χρέος, το 1997 ήταν 114 δις ευρώ. Μέσα σε 14 χρόνια έγινε 360. Αυτό είναι το ζήτημα.

Οι εποχές δεν είναι συγκρίσιμες. Άλλα ήταν τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις του Καραμανλή και του Παπανδρέου, προς τους εργοδότες τους, και άλλα τα καθήκοντα του Εβραιοσημητισμού. Από την εποχή των υπόδουλων κρατών, περάσαμε το 2000, στην εποχή της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης.
Όποιος δεν το καταλάβει αυτό, θα αγωνίζεται στο πλευρό του στρατού των επικοινωνιολόγων της παγκόσμιας Χούντας.

ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ