Χρήστες OnLine

Τετάρτη 19 Αυγούστου 2009

"Στα χέρια της αστυνομίας οι ΡOYMANOI βιαστές της ανάπηρης κοπέλας στην Άρτα! "



Μια φρικτή εγκληματική ενέργεια εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της γειτονικής Θεσπρωτίας.





Συνελήφθησαν από την αστυνομία δυο ανθρωπόμορφα κτήνη, ενώ διαφεύγει της σύληψης ένας τέταρτος δράστης οι οποίοι το Μάρτιο είχαν βιάσει παρά φύση και κατά φύση, τη διανοητικά ανάπηρη 35χρονη κατάκοιτη Μαρία Μ., στο χωριό Γρίμποβο του Δήμου Βλαχέρνας στην Άρτα, μπροστά στα μάτια του πατέρα της, αφού πρώτα τον είχαν ξυλοκοπήσει σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο άτυχος άνδρας να χάσει τη ζωή του ένα μήνα μετά στο Νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν από τα τραύματα που είχε.

Οι τέσσερις δράστες είναι όλοι τους Ρουμάνοι, εκ των οποίων ο ένας είχε εργαστεί για λογαριασμό του άτυχου πατέρα. Συγκεκριμένα από την αστυνομία, συνελήφθησαν οι 25χρονοι Σορίν Ντοντρόνε και Ντουνιέζ Ιονέσκου.


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ. ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΙ ΒΙΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΦΙΛΗΣΥΧΟΙ" ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΣΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ.

ΦΑΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΑΠΑ ΟΣΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥΣ ΝΤΑΝΤΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ


ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ


Αλλοίωση εθνικής ταυτότητας
Αύξηση εγκληματικότητας - οικονομικής αιμορραγίας


Η Ελλάδα, όπως και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες του Νότου αποτελεί χώρα που μέσα σε μια δεκαετία μεταβλήθηκε σε χώρα υποδοχής μεταναστών. O ακριβής αριθμός των μεταναστών που ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 μέχρι και σήμερα δεν είναι δυνατόν να υπολογισθεί με ακρίβεια καθώς το φαινόμενο της μετανάστευσης έχει έκταση που ξεφεύγει από τα καταγεγραμμένα μεγέθη του. Ο πιο μεγάλος αριθμός που έχει επίσημα καταγραφεί μέχρι σήμερα προέκυψε από την απογραφή του 2001 και είναι 762.191 μετανάστες, ενώ τώρα υπερβαίνουν τα 2.000.000 με αυξητικές τάσεις, με το ποσοστό των απογραφέντων μεταναστών ν΄ ανέρχεται σε 6,5% που είναι ένα από τα υψηλότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.Ο μεγάλος όγκος της μετανάστευσης στην Ελλάδα προέρχεται από την Αλβανία (57,47% επί των απογραφέντων μεταναστών), Βουλγαρία 4,60 %, Ρουμανία 2,88%, Ουκρανία 1,78%, Ρωσία 2,30% κ.λπ.

ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ
Ενώ το ποσοστό του γενικού πληθυσμού που είναι 65 ετών και άνω ανέρχεται σε 17,08%, στους μετανάστες το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 3,50%. Στις ηλικίες 1-14 ετών, το ποσοστό των μεταναστών είναι 16,67%, ενώ του γενικού πληθυσμού σε 15,20% και με έντονα καθοδική τάση! Τα στατιστικά στοιχεία για το 2.020 δίνουν αναλογία πληθυσμού 60% Έλληνες και 40% αλλοδαποί! Η Ελλάδα στενάζει κάτω από το βάρος των λαθρομεταναστών και οι ελληνικές κυβερνήσεις αδιαφορούν!!! Οι γεννήσεις τείνουν στο 2,5 προς 1 υπέρ των αλλοδαπών!Η πλειοψηφία είναι άντρες σε ποσοστό 57% με κατώτερη μόρφωση έως και μηδαμινή.

Η ελληνική κοινωνία 15 χρόνια ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ στην Ελλάδα.Η Ελλάδα κυριολεκτικά κατακλύζεται από κύματα λαθρομεταναστών, χωρίς κυβέρνηση και αντιπολίτευση να κάνουν απολύτως τίποτα, πλην της ανεξέλεγκτης χορήγησης πράσινων καρτών μονίμου διαμονής.

Όσον αφορά τους Έλληνες εργαζόμενους, η απασχόληση μεγάλου αριθμού αλλοδαπών με μικρότερο κόστος για τον εργοδότη σε ορισμένους τομείς όπως η οικοδομή, είτε τους στερεί από θέσεις εργασίας είτε τους αναγκάζει να περιορίζουν τις διεκδικήσεις τους, προκειμένου να μην υποκατασταθούν από το διαθέσιμο φθηνότερο εργατικό δυναμικό.Το καθεστώς της παραοικονομίας και παρανομίας που συνδέεται με την απασχόληση των αλλοδαπών, αφαιρεί πόρους από την πολιτεία σε εποχές αυξημένων δημοσιονομικών προβλημάτων.

Είναι φανερό ότι το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης, εκτός από τις οικονομικές, έχει και κοινωνικές επιπτώσεις. Η απασχόληση των αλλοδαπών σε καθεστώς παρανομίας αποκόπτει το τμήμα αυτό του πληθυσμού από την υπόλοιπη κοινωνία και δεν επιτρέπει την ομαλή κοινωνική του ένταξη. Η περιθωριοποίηση και η απομόνωση υποθάλπει κοινωνικές εντάσεις, καλλιεργεί υποβόσκουσες εθνικές αντιθέσεις και υπονομεύει δημοκρατικές παραδόσεις και ελευθερίες. Επιπρόσθετα στον τομέα της παιδείας τα Eλληνόπουλα υποφέρουν από την εισβολή αλλοδαπών συνομηλίκων τους στα ελληνικά σχολεία.

Το μαθησιακό επίπεδο υπολείπεται σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα η εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας να αποτελεί μείζον πρόβλημα για τα ίδια τα Eλληνόπουλα. Χαρακτηριστικό τα μαθήματα της ιστορίας και των θρησκευτικών. Στον τομέα της εθνικής ασφάλειας η ύπαρξη μεταναστών με αλυτρωτικές διαθέσεις εγκυμονεί κινδύνους για την ακεραιότητα της χώρας, κινδύνους που αντιμετώπισαν οι περιοχές του Κοσόβου και των Σκοπίων. Στην ουσία πρόκειται για έναν στρατό στα μετόπισθεν, τον οποίο δύσκολα θα μπορεί μα αντιμετωπίσει το ελληνικό κράτος εάν ποτέ σημειωθεί κάποιο παρατράγουδο με τους «γείτονές» μας. Όσον αφορά στις ασύμμετρες απειλές και εδώ η Ελλάδα μη έχοντας στοιχεία για την πλειοψηφία των λαθρομεταναστών είναι αδύνατο να αντιμετωπίσει το οτιδήποτε προκύψει.

Σε μία πρόσφατη έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, οι Έλληνες χαρακτηρίζονται από τους Ευρωπαίους - εφευρέτες του ρατσισμού, ως ο πιο ξενοφοβικός λαός στην Ευρώπη και τούτο διότι, κατά ποσοστό ανώτερο του 80%, υποστηρίζουν ότι οι αλλοδαποί τελούν περισσότερα αδικήματα από τον μέσο Έλληνα. Δυστυχώς για το Ευρωβαρόμετρο, η κρίση αυτή των Ελλήνων είναι ακριβής: χωρίς κανείς να υποστηρίζει ότι όλοι οι παράνομοι μετανάστες είναι εγκληματίες, αν και όλοι είναι παραβάτες του ποινικού μας νόμου εφ΄ όσον παράνομα εισήλθαν, παραμένουν και εργάζονται στην χώρα μας, τα στοιχεία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως φανερώνουν ότι ενώ οι λαθρομετανάστες αποτελούν περίπου το 10-12% του πληθυσμού, τελούν το 36,3% των ανθρωποκτονιών, το 31,5% των ληστειών, το 27,4% των αδικημάτων σεξουαλικής εκμεταλλεύσεως, το 58,2% των αδικημάτων λαθρεμπορίου (στοιχεία εγκληματικότητος για το πρώτο πεντάμηνο του 1999).

Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας και το υψηλότερο ποσοστό πολιτών που διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας στην Ευρώπη.Η εισαγόμενη εγκληματικότητα έχει πάρει διαστάσεις σύγχρονης μάστιγας στην Ελλάδα. Η έκρηξη της εγκληματικότητας υπήρξε από τον καιρό που ήλθαν στην Ελλάδα μαζικά λαθρομετανάστες - κυρίως από την Αλβανία. Όταν κατέρρευσε το καθεστώς της γειτονικής χώρας, λεηλατήθηκαν οι αποθήκες του στρατού της και τα όπλα που βρέθηκαν μοιράστηκαν στον ντόπιο πληθυσμό, δημιουργήθηκαν συμμορίες, μέγα μέρος των οποίων διοχέτευσε την ένοπλη πλέον δραστηριότητα του, στην από δω πλευρά των συνόρων.Παλαιά η εγκληματικότητα ήταν περιορισμένη σε ορισμένες περιοχές, μάλλον κακόφημες.

Σήμερα υπάρχει παντού. Και πλήττει, κυρίως, όσους δεν μπορούν να προφυλαχθούν. Δηλαδή όλους τους πολίτες, εκτός των πολιτικών ,επιχειρηματιών και όσων γενικά κυκλοφορούν με συνοδεία ενόπλων.Στην Ελλάδα υπάρχει πλέον οργανωμένο έγκλημα με μαφίες αλβανική , κινεζική, ρωσική, ρουμάνικη κλπ.Είναι χαρακτηριστική η κυνική ομολογία του υπουργού κ. Ρωμαίου, όταν κατείχε το αξίωμα στο Yπ. Δημοσίας Τάξεως, ότι «η εποχή της ξεγνοιασιάς με τις ανοιχτές πόρτες και τον ύπνο στις βεράντες τα καλοκαίρια έχει τελειώσει στην Ελλάδα!»

Η ύπαρξη παρανόμων μεταναστών, ανθρώπων δηλαδή των οποίων οι αρχές δεν γνωρίζουν ούτε το όνομα ούτε την εθνικότητα ούτε τον τόπο διαμονής αλλά, πολύ περισσότερο, ούτε τους συγγενείς ή τους φίλους κάνει δύσκολη την εξιχνίαση εγκλημάτων που τελούνται από αυτούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε στοιχεία του Υπ. Δημοσίας Τάξεως για τις εγκληματικές ενέργειες που τελέστηκαν στην χώρα μας στο διάστημα 1991-2003:
ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΙΕΣ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες ανθρωποκτονίες μειώνεται κατά μ.ο. κατά 0,6% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών σε εξιχνιασμένες ανθρωποκτονίες αυξάνεται κατά μ.ο. κατά 13,4% κάθε έτος. Με βάση τα στοιχεία του 2003 και τον πληθυσμό της χώρας το 2001, ανά 100.000 Ελλήνων έχουμε 1,86 συμμετέχοντες σε ανθρωποκτονίες, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 14,18 (8 φορές περισσότερους).
ΒΙΑΣΜΟΙ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες υποθέσεις βιασμών βαίνει μειούμενη κατά μ.ο. κατά 4,4% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών αντιθέτως βαίνει αυξανόμενη κατά μ.ο. κατά 10,6% κάθε έτος. Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 1,19 συμμετέχοντες σε βιασμούς, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 12,17 (10 φορές περισσότερους).
ΛΗΣΤΕΙΕΣ: Η συμμετοχή των Ελλήνων σε εξιχνιασμένες υποθέσεις ληστειών αυξάνει κατά μ.ο. κατά 2,3% κάθε έτος. Η συμμετοχή των αλλοδαπών αυξάνει κατά μ.ο. κατά 13,6% κάθε έτος (6 φορές μεγαλύτερη αύξηση). Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 6,98 συμμετέχοντες σε ληστείες, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 34,25 (5 φορές περισσότερους).
ΚΛΟΠΕΣ-ΔΙΑΡΡΗΞΕΙΣ: ανά 100.000 Ελλήνων έχουμε 54,17 συμμετέχοντες σε κλοπές-διαρρήξεις, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 306,99 (6 φορές περισσότερους).
ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ: Aνά 100.000 Ελλήνων έχουμε 2,07 συμμετέχοντες σε λαθρεμπόριο, ενώ ανά 100.000 αλλοδαπών έχουμε 45,16 (22 φορές περισσότερους).
Όλα αυτά τα στοιχεία είναι βάσει των καταγεγραμμένων περιστατικών καθώς πολλά είχαν αποσιωπηθεί, για να μην διαταραχθεί η ελληνική κοινή γνώμη, αλλά και για να μειωθούν πλασματικά οι δείκτες!

ΣΤΑΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ
Στην Ελλάδα κυβερνά η δικτατορία των Μ.Μ.Ε. και οι θιασώτες της πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Οι Έλληνες πολίτες όμως σύμφωνα με έρευνα του ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟΥ:- Σε ποσοστό 60% θεωρούν ότι μία κοινωνία δεν πρέπει να αποτελείται από πολλές φυλές και θρησκείες.- Το 81% θέλει όριο σε ξένες φυλές και θρησκείες.- Το 87% θέλει οι μετανάστες από φτωχότερες χώρες να είναι λίγοι.- Το 77% θεωρεί ότι σε μία χώρα θα πρέπει να έχουν όλοι τα ίδια έθιμα και παραδόσεις.- Το 87,27% πιστεύει ότι η παρουσία των μεταναστών δεν ωφελεί την Ελλάδα.-

Το 85% θέλει επαναπατρισμό των εγκληματούντων αλλοδαπών.Σύμφωνα με τα συμπεράσματα του ευρωβαρόμετρου οι Έλληνες είναι οι πρώτοι στην Ευρώπη που δεν επιθυμούν να κονιορτοποιηθούν στα πλαίσια μίας πολυπολιτισμικής κοινωνίας. Δεν επιθυμούν την παρουσία αλλοδαπών και ζητούν τον επαναπατρισμό τους. Τα ποσοστά που προαναφέραμε είναι τα υψηλότερα στην Ευρώπη και με διαφορά από τον δεύτερο.

Για μία ακόμη φορά η ελληνική κυβέρνηση δεν σέβεται, όπως και οι προκάτοχοί της τη βούληση του ελληνικού λαού. Αντίθετα, προβαίνει σε νομιμοποιήσεις άνευ προϋποθέσεων δίνοντας το δικαίωμα κάθε καρυδιάς καρύδι να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα με τον Έλληνα πολίτη για τον οποίο έχει πλήρη εικόνα, όταν για τον καθένα λαθρομετανάστη δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα.

ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΑΠΕΛΑΥΝΟΥΝ ΙΜΑΜΗ

Την ώρα που η ελληνική κυβέρνηση τάσσεται υπέρ της δημιουργίας ισλαμικού πολιτιστικού κέντρου στην Παιανία, η ιταλική κυβέρνηση απελαύνει από τη χώρα τον Ιμάμη του Τορίνου, που είχε τείνει να γίνει «καθεστώς», όπως αναφέρει σε πολυσέλιδο ρεπορτάζ της η εφημερίδα CORRIERE DELLA SERA.Ο Bouriqi Bouchta, 40 ετών και Μαροκινής καταγωγής εκδιώχθηκε από την Ιταλία για λόγους εθνικής ασφαλείας. Οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι συνεργός του Μπιν Λάντεν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στους δίδυμους πύργους.Ο Bouchta είχε μετατρέψει την πλατεία Δημοκρατίας του Τορίνου σε φέουδό του και διακήρυττε ότι βρίσκεται εκεί, για να προωθήσει την ιδέα του Ισλάμ, γιατί μετά την 11η Σεπτεμβρίου «θα κάνουμε τον κόσμο διαφορετικό».Ο Bouchta θεωρείται ο πολιτικός ηγέτης της ισλαμικής κοινωνίας στο Τορίνο, ενώ αυτήν τη στιγμή η ιταλική κυβέρνηση έχει στη διάθεσή της ακόμη μία λίστα με 20 ονόματα, που είναι υποψήφια για απέλαση.Ο υπουργός της ιταλικής κυβέρνησης Pisanu, ο οποίος έφερε και το θέμα στο κοινοβούλιο μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, τονίζει με νόημα: «Γλιτώσαμε την τέλεια καταστροφή.Η βρετανική εμπειρία της 7ης Ιουλίου μας έκανε να δούμε τα πράγματα ακόμη πιο βαθιά. Η απολογία του τρομοκράτη είναι αμαρτία για την κοινωνία».Στο ρεπορτάζ της η CORRIERE DELLA SERA αναφέρει ακόμη ότι υπάρχει εντολή να δημιουργηθούν ισλαμικές κοινωνίες σε μεγάλες χώρες της δυτικής Ευρώπης και όχι μόνο, προκειμένου να προωθηθεί η ιδέα του Ισλάμ. Μήπως μία από αυτές είναι και η χώρα μας;

Τι κάνουμε;Το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 στην Αμερική και το αντίστοιχο στην Αγγλία στις 7 Ιουλίου 2005, έβαλε σε σκέψεις πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Γιατί όμως όχι την Ελλάδα;

Είναι η χώρα μας τόσο ασφαλής ώστε να μην φοβάται αντίστοιχα τρομοκρατικά χτυπήματα;Η απάντηση είναι εύκολη. Και βέβαιο όχι. Τότε η ελληνική κυβέρνηση γιατί ανάβει το «πράσινο» φως, ώστε εκτός από την ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους στην Παιανία, θα πρέπει να δημιουργηθεί και ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο. Μια δηλαδή μικρή μουσουλμανική κοινότητα, τον έλεγχο και τις κινήσεις της οποίας δε θα ελέγχει κανείς;Τα ερωτήματα που τίθενται είναι πολλά, όμως ποιος διασφαλίζει ότι στην Παιανία δε θα δημιουργηθεί ένα εκκολαπτήριο τρομοκρατών που θα δρα και θα κινείται σύμφωνα με τις εντολές και τις οδηγίες του Μπιν Λάντεν.Κανείς δε λέει να μην ανεγερθεί μουσουλμανικό τέμενος, ώστε να μπορούν και οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα μας να ασκούν τις λατρευτικές τους συνήθειες.Γιατί όμως στην Παιανία και γιατί και ταυτόχρονη ανέγερση Ισλαμικού Πολιτιστικού Κέντρου.Καλό θα είναι το ελληνικό Yπουργείο Εξωτερικών να εξετάσει πολύ σοβαρά στην απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης και να πράξει τα δέοντα. Και τελικά, τι είναι χειρότερο; Να κατηγορηθούμε ως «ρατσιστές» ή ως «πολιτικά ανεγκέφαλοι»;
από ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗΣ

πηγη


«Πολυπολιτισμική» κοινωνία: Μαχαίρια στην Ομόνοια, σφαίρες στη Θεσσαλονίκη

«Φαρ Ουέστ» θυμίζει πλέον η πάλαι ποτέ Ελλάς… Στο κέντρο της Αθήνας ένας Πακιστανός έσφαξε και δολοφόνησε έναν συμπατριώτη του, ενώ στην Θεσσαλονίκη είχαμε εν ψυχρώ εκτέλεση με πιστόλι μεταξύ Γεωργιανών.

Τις παρακάτω ειδήσεις αφιερώνουμε στους επαγγελματίες αντιρατσιστές αυτής της χώρας:


«Αθήνα, Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009:Υπέκυψε τελικά στα τραύματά του ο 22χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προηγουμένως είχε μαχαιρωθεί από συνομήλικο ομοεθνή του, στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, το περιστατικό συνέβη στις 22:40 χθες το βράδυ, στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Σωκράτους, στην περιοχή της Ομόνοιας. Μετά από λογομαχία, ο ένας αλλοδαπός έβγαλε το μαχαίρι του και τραυμάτισε τον 22χρονο Πακιστανό, ο οποίος μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου και τελικά εξέπνευσε…»


«Θεσσαλονίκη, Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2009: Ένας Γεωργιανός εκτέλεσε εν ψυχρώ ομοεθνή του, στο χωριό Ηράκλειο, του Λαγκαδά. Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα… Σύμφωνα με την Αστυνομία, το θύμα καθόταν αμέριμνο στην αυλή του σπιτιού του. Όταν ο δράστης είδε τον ομοεθνή του, κατέβηκε από το ΙΧ αυτοκίνητό του, έβγαλε το πιστόλι που είχε μαζί του και τον πυροβόλησε εν ψυχρώ, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει θανάσιμα.»


Ξεσκεπάζεται το δίκτυο των πρακτόρων στη Θράκη - Ομιλητικότατος ο 30χρονος κατάσκοπος

Ερευνούν διασυνδέσεις στα Βαλκάνια

Πυκνό μυστήριο καλύπτει την περίπτωση του 30χρονου Έλληνα υπηκόου που συνελήφθη πριν από λίγο καιρό να φωτογραφίζει στρατόπεδο στην Σαμοθράκη και οδηγήθηκε στις φυλακές με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες.

Ο νεαρός μουσουλμάνος έχει ήδη παραδεχτεί ότι ενήργησε κατασκοπευτικά σε οκτώ τουλάχιστον αποστολές για λογαριασμό της Τουρκίας και του Τουρκικού Προξενείου στην Κομοτηνή, λέγοντας ότι ελάμβανε για κάθε του αποστολή το ποσό των 500 ευρώ. Στην κατοχή του 30χρονου μουσουλμάνου είναι γνωστό πως βρέθηκε πλήθος (εκατοντάδες) φωτογραφιών από στρατόπεδα, αεροδρόμια, υδραγωγεία και δρόμους γύρω από στρατιωτικές βάσεις της Θράκης και νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αυτά όμως αποτελούν ένα μικρό μόνο μέρος της αλήθειας που κρύβεται πίσω από την κατασκοπευτική δράση του νεαρού. Η αλήθεια περιέχει την σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, που κρύβει απύθμενο παρασκήνιο, ιστορίες τρόμου και υποψίες για συνεργασία κατασκόπων με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις. Η σύλληψη του νεαρού μουσουλμάνου αποτελεί την άκρη ενός νήματος παρανομίας και δραστηριοτήτων που εκτείνονται σε πολλές χώρες και που αφορούν οργανώσεις θρησκευτικές αλλά και τρομοκρατικές.

Μέχρι στιγμής η Ελληνική κυβέρνηση έχει κρατήσει ιδιαίτερα χαμηλά (έχει σχεδόν εξαφανίσει) το όλο θέμα, ενώ ήδη στην υπόθεση αυτή εργάζονται δεκάδες πράκτορες της ΕΥΠ οι οποίοι συνεργάζονται με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, αλλά και με τις πρεσβείες μας σε Σκόπια, Αλβανία, Μαυροβούνιο και Βοσνία!!! Η εμπλοκή των πρεσβειών προδίδει μεγάλο μέρος της κατεύθυνσης που έχουν πάρει οι έρευνες, τα αποτελέσματα των οποίων εάν δημοσιευτούν μάλλον θα προκαλέσουν μεγάλα προβλήματα στην γείτονα Τουρκία και στον πραγματικό της ρόλο στις εξελίξεις που υπάρχουν στα Βαλκάνια.

Ο εντοπισμός του κατασκόπου, τελικά, δεν ήταν και τόσο τυχαίος από τον στρατιώτη του στρατοπέδου της Σαμοθράκης. Τα πραγματικά γεγονότα διαφέρουν από τις δημοσιοποιήσεις κατά πολύ, αφού ο 30χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μήνες πριν από τις μυστικές υπηρεσίες της Ελλάδας, οι οποίες είχαν ανακαλύψει τις δραστηριότητές του από τον Μάρτιο του 2008 και ήθελαν να αποκαλύψουν το δίκτυο συνδέσμων, επαφών και λειτουργιών που υπήρχε πίσω από τον 30χρονο.

Για λόγους καθαρά προσωπικής ασφάλειας, ο 30χρονος κρατείται στη φυλακή φρουρούμενος και απομονωμένος ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες προκειμένου ο ίδιος αλλά και η οικογένειά του να τεθούν σε ειδικό πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, λόγω της σπουδαιότητας των πληροφοριών που έδωσε και που συνεχίζει να δίνει και οι οποίες διακριβώνονται και διασταυρώνονται ενδελεχώς.

Οι συγγενείς του, πρώτου βαθμού, έχουν ήδη απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους, ενώ υπό αστυνομική προστασία βρίσκονται περίπου δέκα (10) πρόσωπα με τα οποία είχε πολύ συχνές κοινωνικές επαφές. Αυτές οι ενέργειες κρίθηκαν απαραίτητες προκειμένου να μην υπάρξει διαρροή πληροφοριών, αλλά κυρίως προκειμένου να μην υπάρξουν απαγωγές ή «σκληρά μηνύματα» προς τον 30χρονο, που θα τον εξαναγκάσουν να κρατήσει το στόμα του κλειστό.

Από την λεπτομερέστατη ανάλυση των πληροφοριών που προκύπτουν από τις φωτογραφίες, προκύπτει πως ο νεαρός φωτογράφιζε αποκλειστικά εκείνα τα σημεία των στρατοπέδων που δεν γίνονται διακριτά από τον τουρκικό δορυφόρο. Δηλαδή, συγκέντρωνε ποιοτικές πληροφορίες οι οποίες έδιναν «ανάγλυφες» εικόνες των στρατιωτικών εγκαταστάσεων.
Τα «τυφλά» σημεία των αεροδρομίων και των θαλάσσιων περιοχών που γειτνιάζουν με τα τουρκικά παράλια, σημεία στα οποία υπάρχει έντονο στρατιωτικό ενδιαφέρον για την άμυνά τους, δόθηκε επίσης έμφαση από τις υπηρεσίες του υπουργείου Άμυνας, οι οποίες προχωρούν σε εμπεριστατωμένη έρευνα των υπαρχουσών φωτογραφιών.

Ο ίδιος ο συλληφθείς κατονόμασε δύο ακόμη συνεργούς του καθώς ένα δίκτυο τουλάχιστον εξήντα ατόμων, όλοι ομόθρησκοί του, οι οποίοι επιδίδονται επίσης στη συλλογή πληροφοριών και στην άσκηση κατασκοπείας εις βάρος της Ελλάδας. Σχεδόν όλοι από αυτούς έχουν ήδη προσαχθεί για ανάκριση, ενώ κάποιοι αναζητούνται (πιθανότατα έχουν διαφύγει λαθραία στην Τουρκία), ενώ για ορισμένους από αυτούς εκφράζονται σοβαροί φόβοι ακόμη και για τη ζωή τους.

Οι δικηγόροι του συνεχίζουν να υποστηρίζουν πως οι φωτογραφίες που βρέθηκαν επάνω στον 30χρονο πελάτη τους δεν είναι απόρρητες, ωστόσο δεν είναι σε θέση να δικαιολογήσουν την γενικότερη στάση (και κυρίως τις δράσεις που ομολόγησε) ο πελάτης τους.
Η όλη επιχείρηση εποπτεύεται προσωπικά από τον διοικητή της ΕΥΠ κ. Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο, ο οποίος βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με πέντε εμπειρότατους αξιωματικούς του Στρατού και της Αστυνομίας.

Η αυστηρή φρούρηση του νεαρού μουσουλμάνου κρίθηκε ως άμεσης προτεραιότητας και εφαρμογής από την πρώτη στιγμή της σύλληψής του, λόγω ενός δυσάρεστου γεγονότος σε παρόμοια σύλληψη που είχε γίνει πριν από οκτώ χρόνια και ο τότε συλληφθείς (Κούρδος) βρέθηκε τελικά νεκρός στο Αττικό Νοσοκομείο. Προκειμένου να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη και για να διασφαλιστεί και το κύρος των εμπλεκομένων υπηρεσιών, αποφασίσθηκε η αυστηρότατη κράτηση του νεαρού μουσουλμάνου, του οποίου η ζωή μάλλον κινδυνεύει άμεσα από τις μυστικές υπηρεσίες της γείτονος.

Το όλο φωτογραφικό υλικό βρίσκεται στο στάδιο της αποκρυπτογράφησής του, αφού θεωρείται πως «στόχευε» στην συλλογή πληροφοριών από σημεία – στόχους αλλά και σε διόδους προς τη χώρα μας. Είναι συνηθισμένη τακτική των γειτόνων μας να προβαίνουν στη συλλογή στοιχείων που αφορούν τα κομβικά σημεία των Ελληνικών εγκαταστάσεων, προκειμένου να πραγματοποιούν διάφορες ασκήσεις επί χάρτου ή επί κατασκευασμένων εγκαταστάσεων, οι οποίες χαρακτηρίζονται και ως «ασκήσεις ετοιμότητας», αναφέρουν πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η συλλογή πληροφοριών από τους δορυφόρους πετυχαίνουν διαρκή ανανέωση των χαρτογραφήσεων και δεν συνιστούν κατασκοπευτική δραστηριότητα οι γενικού τύπου πληροφορίες. Αν όμως αυτές συνδυαστούν με επίγειες πληροφορίες, τότε αποτελούν σοβαρές βάσεις δεδομένων προς αξιοποίηση.

Οι Ελληνικές υπηρεσίες ασφάλειας εκτιμούν πως ο συλληφθείς δεν ενεργούσε μόνο για λογαριασμό της Τουρκικής ΜΙΤ ή των στρατιωτικών αρχών της Τουρκίας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιοι πως εκτελούσε και άλλα παρασκηνιακά συμφέροντα τα οποία δεν έχουν μέχρι στιγμής δημοσιοποιήσει (ενδέχεται να δημοσιοποιηθούν με την πλήρη αποκάλυψη του δικτύου που απλώνεται και σε χώρες της Βαλκανικής και αποκλειστικά σε μουσουλμανικές ομάδες και οργανώσεις)…

πηγη


Η Τένεδος χωρίς Tενέδιους

Μόνο εννέα Έλληνες έχουν απομείνει!





















Με αυτόν τον τίτλο επιγράφει την πρόσφατη μελέτη του, ο Τενέδιος φιλόλογος και ιστορικός Απόστολος Κερκινέογλου, τίτλος που εμφατικά εκφράζει την τραγική μοίρα που επεφύλαξαν για την επί αιώνες ελληνικότατη Τένεδο, οι ιστορικές συγκυρίες.

Μια Τένεδο πραγματικά χωρίς Τενέδιους (μόνο εννιά ηλικιωμένοι Έλληνες ζουν σήμερα στο νησί, χώρια που και οι Τούρκοι κάτοικοί του, σήμερα είναι όλοι σχεδόν Τούρκοι επήλυδες από διάφορες περιοχές της τουρκικής ενδοχώρας), πάνω στην οποία περιδιαβαίνουν οι μνήμες των ξεριζωμένων τέκνων της, για να εξαχνιστούν κάποτε κι αυτές, όταν θα φύγει από τη ζωή και ο τελευταίος επιζών Τενέδιος πρόσφυγας.

Η μελέτη είναι κατά βάση ιστορική, δεδομένου ότι τέσσερις από τις ενότητές της, έχουν καθαρά ιστορικό χαρακτήρα, ενώ από τις υπόλοιπες δύο, στη μία καταγράφονται τα τοπωνύμια της Τενέδου και στην άλλη, το γλωσσικό ιδίωμα της νήσου με 1.600 λήμματα.
Σε ό,τι αφορά το ιστορικό μέρος του πονήματος, ο συγγραφέας αποφεύγει να συγγράψει μια συνήθη επίπεδης αφήγησης, τοπική ιστορία. Επιχειρεί τέσσερις κάθετες τομές στην ιστορία της Τενέδου, ακολουθώντας τη μέθοδο της θεματικής προσέγγισης του ιστορικού παρελθόντος του νησιού.

Mε τον τρόπο αυτόν, προσεγγίζοντας την ιστορία της Τενέδου από μια άλλη οπτική γωνία, όχι μόνο καλύπτει όλη σχεδόν την ιστορία της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά συγχρόνως, πράγμα που ήταν και ένα ζητούμενο από αυτόν, παρουσιάζει ανάγλυφο το δράμα της νήσου, η στρατηγική θέση της οποίας λίγα μόλις μίλια από το στόμιο των διαχρονικής σημασίας Στενών, καθόρισε και την ιστορική μοίρα της.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη μικρή έκταση της Τενέδου, υπήρξε η αιτία να υποστεί το νησί συνεχείς ερημώσεις και εποικισμούς με αποτέλεσμα ο όρος «αυτοχθονία» να χάνει τη νοηματική και ιστορική του σημασία για τους κατά καιρούς κατοίκους της Τενέδου. Γι’ αυτό και ο συγγραφέας αρθρώνει την ιστορική του αφήγηση με βάση τους εποικισμούς και τις κατά καιρούς ερημώσεις της Τενέδου, τόσο στο βασικό σώμα της μελέτης του όσο και στην ιστορία του Κάστρου της. Στην ίδια μελέτη, ο Απόστολος Κερκινέογλου διεκτραγωδεί (SIC) τη βραχύχρονης διάρκειας, ελληνική διοίκηση της Τενέδου (1912 - 1923), η οποία για ένα διάστημα εξελίχτηκε σε συνδιοίκηση με τους Άγγλους για τις στρατιωτικές ανάγκες της ANTANT (1915-1919) και εξετάζει την ιστορία της εκπαίδευσης της Τενέδου κατά τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας πριν και μετά τη Συνθήκη της Λοζάνης, όταν οι Τούρκοι κατά παράβαση της Συνθήκης, προχώρησαν στον αφελληνισμό της εκπαίδευσης των Τενέδιων (και Ιμβρίων), που είχε τελικά ως συνέπεια την οριστική ερήμωσή της από το ελληνικό στοιχείο.

Όπως προαναφέρθηκε, η μελέτη ολοκληρώνεται με δύο πληρέστατες καταγραφές των τοπωνυμίων και του τοπικού ιδιώματος της Τενέδου, στο οποίο διασώζονται 1.600 λέξεις, ενός ιδιώματος καταδικασμένου εκ των πραγμάτων, στη λήθη που, ευτυχώς, απαθανατίζει ο συγγραφέας στηριγμένος στις μνήμες τις δικές του και των οικείων του. Ο συγγραφέας δεν παραλείπει εισαγωγικά, να συγκροτήσει το τυπικό του ιδιώματος και να αναζητήσει το έτυμο για την κάθε λέξη που καταγράφει. Και εκπλήσσει το Λέσβιο αναγνώστη, η ομοιότητα που παρουσιάζει η ιδιόλεκτος της Τενέδου με αυτήν της Λέσβου ακόμη και ως προς την παρουσία τουρκικής προέλευσης λέξεων, στοιχείο βέβαια που αποδεικνύει τους πανάρχαιους δεσμούς που συνδέουν τα δύο νησιά.

Εκείνο που εντυπωσιάζει στη μελέτη αυτή, είναι η ερευνητική προσπάθεια του συγγραφέα με τη σχολαστική αναζήτηση και αξιοποίηση των πηγών και την υπεύθυνη αξιοποίησή τους. Αρκεί να δει κανείς το βιβλιογραφικό υλικό που παραθέτει ο Α.Κ. με παραπομπές συγκεκριμένες, για να αντιληφθεί από πρώτο κιόλας χέρι, τη δουλειά του. Αριθμούνται συνολικά πάνω από 600 παραπομπές σε βιβλία ή επί μέρους μελέτες για το σύνολο της μελέτης. Υπάρχει ακόμη παράρτημα εγγράφων και πινάκων καθώς και φωτογραφικό υλικό.
Ο κ. Απόστολος Κερκινέογλου, που συγκέντρωνε εδώ και αρκετά χρόνια το ιστορικό υλικό του, πραγματοποιεί τελικά το στόχο του με την έκδοση τούτου του βιβλίου, αφήνοντας ένα έργο παρακαταθήκη εθνικής μνήμης και καταγωγής για της επόμενες γενιές-απογόνους των Τενέδιων προσφύγων, ώστε, αν κάποτε επισκεφτούν τη γενέτειρα των προγόνων τους ως τουρίστες πλέον, να ΞΕΡΟΥΝ.

Και το πράττει ακολουθώντας με συνέπεια τις βασικές αρχές που πρέπει να διέπουν το έργο του ιστορικού, της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας, έστω κι αν υπήρχε μόνιμα παρούσα μέσα του, η οδυνηρή αίσθηση μιας ανικανοποίητης αδικίας για την πατρίδα που δεν έχει πια…