Χρήστες OnLine

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΣΟΚ. Κατέβασαν την ελληνική σημαία από τα Ιεροσόλυμα


της Μαρίας Γιαχνάκη

Με πόνο ψυχής αντίκρυσαν οι Έλληνες των Ιεροσολύμων, αλλά και οι επισκέπτες στους Αγίους Τόπους την αίθουσα του Θρόνου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων χωρίς την ελληνική σημαία.

Για 2.000 χρόνια κυμάτιζε η γαλανόλευκη δίπλα σε αυτήν του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, μέσα κι έξω από αυτό, ακόμα και τις δύσκολες ώρες για τον Ελληνισμό. Λίγο πριν την 25η Μαρτίου όμως η ελληνική σημαία δεν ξανατοποθετήθηκε μετά από εντολή του Έλληνα Πατριάρχη, Θεόφιλου. 

Παρά τις αντιδράσεις κάποιων από τους ιεράρχες, το σχέδιο να μην υπάρχει κανένα ελληνικό διακριτικό στο Πατριαρχείο έχει αρχίσει να μπαίνει σε εφαρμογή γεγονός που έχει πανικοβάλλει και ανησυχήσει όλους όσοι ζουν ή επισκέπτονται την περιοχή.


 
Αίθουσα του θρόνου
Πριν εξαφανιστεί η ελληνική σημαία μάλιστα από την αίθουσα του θρόνου του ελληνικού Πατριαρχείου είχε αρχίσει ήδη να διαδίδεται ότι ο Έλληνας Πατριάρχης συζητούσε έντονα να προβεί σε αυτήν την ενέργεια.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του σε ντοκιμαντέρ για την ιστορία του Πατριαρχείου, ο Ιεροσολύμων μάλιστα είχε σημειώσει ότι προσπαθεί να μην ξεσηκώνει αντιδράσεις από επισκέπτες άλλων ορθοδόξων εκκλησιών, ούτε να δημιουργεί προκλήσεις με αποτέλεσμα να σκέφτεται σοβαρά να κατεβάσει την ελληνική σημαία από τα προσκυνήματα. 

Σύμφωνα με την ίδια συνέντευξη ο Θεόφιλος είχε τονίσει ότι το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων πρέπει να είναι το πατριαρχείο όλων των Ορθοδόξων και όχι μόνο των Ελλήνων, άρα η ελληνική σημαία είναι πρόκληση.


 
Ο Πανάγιος Τάφος
Πληροφορίες μάλιστα λένε ότι γίνονται διερευνητικές συζητήσεις προς τους ηγούμενους των μοναστηριών που ανήκουν στο Πατριαρχείο και βρίσκονται έξω από τα Ιεροσόλυμα στις πιο δύσβατες περιοχές να κατεβάσουν κι εκείνοι την ελληνική σημαία για τους ίδιους λόγους. 

Όμως η αντίδραση των μοναχών ήταν αρνητική απέναντι σε αυτήν την πρόταση και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει μια τέτοια αλλαγή . Πάντως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ πολλοί είναι οι πατέρες που εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από όλες αυτές τις αλλαγές που φοβούνται ότι στο μέλλον μπορεί και να στοιχίσει την ελληνικότητα του Πατριαρχείου.


 
O Πατριάρχης Θεόφιλος
Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό επισκεπτών στην Αγία Γη ανήκει στους Ρώσους και ότι οι Έλληνες Πατέρες λιγοστεύουν όλο και πιο πολύ σε αντίθεση με τους άραβες Ορθόδοξους που πληθαίνουν και μάλιστα έχουν επίσημα πια παρουσία στις λειτουργίες που μέχρι πρόσφατα γινόταν από έλληνες πατέρες.

Την ίδια ώρα οι λιγοστοί Αγιοταφίτες μοναχοί και πατέρες εκπέμπουν sos για την λειψανδρία που μαστίζει το Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν αρκετοί πατέρες να υπηρετήσουν τα βασικά προσκυνήματα δημιουργώντας προβλήματα ακόμη και στις ακολουθίες που τελούνται στον Πανάγιο Τάφο.
newsbomb

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΟΙΚΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΓΗ ΜΑΣ; ΟΙ 300 ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ;


Μπορεί να κάνουμε και λάθος, άνθρωποι απλοί είμαστε, οχι παντογνώστες Υπουργοί, αλλά αυτό το "ΕΠΟΙΚΟΙ" (http://el.wikipedia.org/wiki) ΔΕΝ μας κάθεται καλά, ενθυμούμενοι τους ΕΚΟΙΚΟΥΣ στο Ισραήλ, http://www.nooz.gr/world/israilinoi-epoikoi ,
στην Κύπρο http://antistasi.org/?p=13884 ,

και απορούμε,

ΠΟΙΑ Εθνική ανάγκη επιτάσσει το μοίρασμα ΕΘΝΙΚΗΣ γής σε ΕΠΟΙΚΟΥΣ! Φυσικά αργότερα με μια απλή Υπουργική απόφαση γίνεται εύκολα και η επέκταση χρόνου ΚΑΙ η ΟΡΙΣΤΙΚΗ παραχώρηση.

Άσε που θα δημιουργηθούν αγροτικές "Υπατίες" ανα την Ελλάδα και άντε να τους ξεκολλήσεις μετά αφού μαζί με τους "Αλληλέγγυους" θα θεωρούν την παραχωρηθείσα έκταση "ΓΗ ΠΟΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ" και σαφώς ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ! Απο .. "νιονιό" πούλεγε η γιαγιά μου, πως τα πάνε στο Μαξίμου;

Τέλος ΤΙ δικαιολογητικά θα προσκομίσουν οι "ΕΠΟΙΚΟΙ" σε σχέση με τους Έλληνες γηγενείς αγρότες, κτηνοτρόφους κ.λ.π.;

Θα πούν απλά είμαστε ΕΠΟΙΚΟΙ και ... ορίστε πάρτε τόσα στρέμματα γης;
Να περιμένουμε κάποια ερμηνεία;

Η συνέχεια εδώ

Σχετικά κι εδώ:

ΕΧΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΠΟΘΡΑΣΥΝΘΕΙ. ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΗ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ;;; ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΠΟΙΚΟΥΣ !!! ΑΛΩΣΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΒΟΛΙ!