Χρήστες OnLine

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Η κυβέρνηση Σημίτη ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να γίνουν τα ΙΜΙΑ «γκρίζα» Ζώνη!

imia


ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ακόμη ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ Ελληνικά πλοία, στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!

Για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ από το 1996 πληροφορούμαστε επίσημα από τις ΗΠΑ ότι την εποχή εκείνη ο διαπραγματευτής μας για την κρίση των Ιμίων Θ. Πάγκαλος, ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ να “γκριζάρει” τα ΙΜΙΑ και να αποδεχθεί ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΠΟΤΕ τα ελληνικά πλοία, στρατεύματα και η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ στα ΙΜΙΑ!


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ- ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ:


«Όταν ήρθε η κουβέντα στο θέμα της σημαίας, ο Πάγκαλος, που στην αρχή συζητούσε από θέση ισχύος, το έκοψε με απόλυτο τρόπο: «Θα παραμείνει», του είπε. Σύμφωνα με τα απόρρητα έγγραφα των Αμερικανών, ο Κρίστοφερ επέμεινε και ο Πάγκαλος φέρεται να απάντησε ότι κατά την άποψή του «οι ισχυροί άνεμοι θα καταστρέψουν τη σημαία, και η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε». Το περιεχόμενο της συζήτησης μαγνητοφωνήθηκε, όπως επιτάσσει ο σχετικός αμερικανικός νόμος, ενώ κρατήθηκαν και πρακτικά από τον διευθυντή Νοτιοανατολικών Υποθέσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.


Στις 02.42 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, ο Αμερικανός διπλωμάτης Κέρι Κάβανο έγραψε μεταξύ άλλων τα εξής σε εμπιστευτικό τηλεγράφημα, που υπέγραψε ο υπουργός Γουόρεν Κρίστοφερ: Σε απάντηση στα σχόλια του υπουργού (Εξωτερικών Κρίστοφερ), ο Πάγκαλος είπε ότι, σε ομιλία που είχε μόλις εκφωνήσει στη Βουλή, είχε επαναλάβει ότι η Ελλάδα δεν είχε την πρόθεση να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα πέραν των 6 (έξι) μιλίων. Τόνισε στον υπουργό (Εξωτερικών Κρίστοφερ) ότι ήλπιζε πως αυτό θα έχει καθησυχάσει τις τουρκικές ανησυχίες ως προς το σημείο αυτό. Είπε ότι τα ελληνικά στρατεύματα στα Ιμια θα αποσύρονταν στις 31 Ιανουαρίου, αλλά η σημαία θα παρέμενε.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ανέμενε πως οι ισχυροί άνεμοι θα κατέστρεφαν σύντομα τη σημαία και ότι η Ελλάδα δεν θα την αντικαθιστούσε.


Ο ναύρχος Λυμπέρης υποστήριξε ότι το μοιραίο βράδυ της 30ής Ιανουαρίου, οι Σημίτης και Αρσένης τον ρώτησαν κατά πόσο είναι πρόβλημα να αποσυρθεί η σημαία. Επίσης, πρόσθεσε ότι ο Πάγκαλος τον ενθάρρυνε να πει ότι «την πήρε τη σημαία το κύμα και ο άνεμος». (*Εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» την 31η Μαρτίου 2008 – Επίσης: «Πορεία σε ταραγμένες θάλασσες» του Χρήστου Λυμπέρη).


ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΓΝΩΣΤΑ ΤΩΡΑ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ; ΜΗΠΩΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ;

ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ!


Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΣΕ ΕΞΤΡΕΜΙΣΤΕΣ ΨΕΥΤΟΜΑΚΕΔΟΝΕΣ


...
ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΗΣ U.M.D. ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αυτή είναι η δουλειά των ΜΚΟ και των αριστερών ανθελλήνων
...
Ο... πολυπράγμων και επί παντός επιστητού γνώστης, με ειδικότητα τον ανθελληνισμό και την προπαγάνδιση κάθε εχθρικής προπαγάνδας και κατ' επάγγελμα "αντιρατσιστής" -που τα κονομάει χοντρά μέσω Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων- σε λίγες μέρες θα βρεθεί στο Τορόντο του Καναδά. Εκεί που χτυπάει η καρδιά της σκοπιανής προπαγάνδας κατά της Ελλάδας... Και μάλιστα καλεσμένος της... "ενωμένης μακεδονικής διασποράς"!

Ο Παναγιώτης Δημητράς του "Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι" που συντάσσεται διαχρονικά στο πλευρό σκοπιανών, αλβανών και τούρκων, που σέρνει την Ελλάδα μονίμως σε ευρωπαϊκά δικαστήρια για δήθεν καταπατήσεις δικαιωμάτων ανύπαρκτων μειονοτήτων, στις 24 Οκτωβρίου θα βρεθεί στο Τορόντο σε εκδήλωση του σκληρού πυρήνα της σκοπιανής προπαγάνδας. Στο "γκαλά" λοιπόν που διοργανώνουν οι γυφτοσκοπιανοί της διασποράς, εκτός των πανηγυριών που έχουν ετοιμάσει -όπως φαίνεται και απο τις προσκλήσεις που έχουν διανείμει!- θα μιλήσει σαν "γκεστ" ο Δημητράς!

Ο ίδιος άνθρωπος που τρέχει -με πληρωμένα φυσικά έξοδα παραστάσεως- για να ταχθεί στο πλευρό του κάθε είδους αποδεδειγμένου εχθρού της πατρίδας, ευεργετείται απο την Ελλάδα, μέσω επιχορηγήσεων και τρέχουν όλα τα κόμματα να συναντηθούν μαζί του και να αποδεχτούν τις κάθε είδους βλακείες που επικαλείται, για να δικαιολογεί το μισθό του στα ξένα κέντρα. Μάλιστα ένα εκ των προσφάτων "κατορθωμάτων" του Δημητρά είναι η διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας προς όλους τους αστυνομικούς, να μήν αποκαλούν τους Έλληνες Τσιγγάνους ... «Γύφτους», «Αθίγγανους» κλπ. διότι αυτοί οι χαρακτηρισμοί είναι ρατσιστικοί και απαξιωτικοί! Το ορθόν είναι να τους αποκαλούν «Τσιγγάνους» ή «Ρομά»!!..

Η διαταγή της ΕΛΑΣ εξεδόθη στις 4 Αυγούστου 2004, δηλαδή επί ημερών Πάκη Παυλόπουλου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κυβέρνηση Καραμανλή είναι πιό αντιρατσιστικά ευαίσθητη από την κυβέρνηση Σημίτη... Αυτή είναι η προσφορά του Δημητρά στα αφεντικά του και στον διαβόητο Σόρος! Αυτόν θα υποδεχτούν οι σκοπιανοί στο Τορόντο, σαν σύμμαχό τους ενάντια στα ελληνικά συμφέροντα!

..
Αυτά γράφαμε στον "Στόχο" πριν μιά εβδομάδα. Σήμερα ο Δημητράς έσπευσε να... συγχαρεί τον Χρυσοχοίδη για τις προχθεσινές του δηλώσεις χωρίς βέβαια να έχει αντιληφθεί ότι τις πήρε πίσω... Δείτε ΕΔΩ... Κύριε Υπουργέ Προ.Πό. αν δέχεσαι συγχαρητήρια από Δημητράδες να σκιάζεσαι... Ρώτα καμιά Υπηρεσία από αυτές που είσαι προϊστάμενος να σου πουν...

πηγη

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ(2008) ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ

ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ, ΓΕΜΑΤΗ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ: Θυμίζουμε στον τότε βουλευτή(όταν έκανε την δήλωση στην εκπομπή του Βαξεβάνη) και σήμερα υπουργό κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι μέλη πολλών κομμάτων της εξωκοινοβουλευτική αριστεράς, αλλά και της κοινοβουλευτικής αριστεράς έχουν καταδικαστεί για επεισόδια, ακόμη και για τρομοκρατικές ενέργειες, αλλά πάρα ταύτα δεν θεωρεί τα κόμματα αυτά εγκληματικές οργανώσεις!



Του θυμίζουμε επίσης ότι μέλη του ΠΑΣΟΚ υπήρξαν και ο Κουφοντίνας και ο μακαρίτης ο Τσουτσουβής… Ακόμη, μέλη τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της Νέας Δημοκρατίας(Ηράκλειο Κρήτης) έχουν πυροβολήσει και έχουν δολοφονήσει πολιτικούς τους αντιπάλους κατά την διάρκεια προεκλογικής περιόδου.


Όσο γι’ αυτό που αναφέρει ότι μέλη της Χρυσής Αυγής τραυμάτισαν πολίτες, είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού είναι γνωστό ότι και μέλη της Χρυσής Αυγής έχουν τραυματιστεί και έχουν δεχθεί βομβιστικές επιθέσεις ακόμη και στα σπίτια τους!!! Ας μας πει επιτέλους πιστεύει στην συλλογική ευθύνη;


Πιστεύει στην ποινικοποίηση των Ιδεών; Εάν ναι, τότε γιατί μόνον για την Χρυσή Αυγή;

πηγη


Ευρωπαϊκή διάκριση στη Λέσβο και το Απολιθωμένο Δάσος



Σε μια λαμπρή τελετή που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο εντυπωσιακό και πρόσφατα ανακαινισμένο Palais de Congres - Square στις Βρυξέλλες απονεμήθηκαν τα βραβεία EDEN - Ευρωπαϊκοί προορισμοί Αριστείας, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού.

Ανάμεσα σε 22 ευρωπαϊκούς προορισμούς, από την Ελλάδα ήταν η Λέσβος που απέσπασε το πρώτο βραβείο "Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας - EDEN" έτους 2009 για την "Προστατευόμενη Περιοχή Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου".

Το βραβείο παρέλαβαν εκ μέρους της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου η αντινομάρχης Λέσβου κα Μ. Τζουβελεκάκη και ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αναπληρωτής καθηγητής Ν. Ζούρος.

Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Τουρισμού - DG ENTR κ. Φ. Ιανιέλο, παραδίδοντας το βραβείο, αναφέρθηκε στη μοναδικότητα του Απολιθωμένου Δάσους, στοιχείο που συνέβαλε αποφασιστικά στην επιλογή.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οργανώθηκε έκθεση των βραβευθέντων προορισμών και η Λέσβος συμμετείχε με ειδικό περίπτερο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Λέσβου στο οποίο προβλήθηκε το Απολιθωμένο Δάσος και τα πολιτιστικά και φυσικά μνημεία του νησιού.

Το Περίπτερο της Λέσβου επισκέφτηκε την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γκίντερ Φερχόιγκεν, o οποίος ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου κ. Ν. Ζούρο για τις δυνατότητες της νήσου στον τομέα της ανάπτυξης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Απολιθωμένο Δάσος.

Ο κ. Φερχόιγκεν εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάδειξη της περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους και την αξιοποίηση της βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί σύντομα το Απολιθωμένο Δάσος ώστε να το γνωρίσει από κοντά.

Παράλληλα, με την εκδήλωση της βράβευσης οργανώθηκε ειδική εκδήλωση για τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Τουρισμού στις 8 Οκτωβρίου 2009.

Ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου αναπληρωτής καθηγητής Ν. Ζούρος στο πλαίσιο του συνεδρίου που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προώθηση του Αειφόρου Τουρισμού, παρουσίασε τα στοιχεία που οδήγησαν στη βράβευση της Λέσβου και ειδικότερα τις δράσεις ανάδειξης της προστατευόμενης περιοχής του Απολιθωμένου Δάσους και τις πρωτοβουλίες του Μουσείου για την ανάδειξη των απολιθωμάτων και την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών ενημέρωσης στους επισκέπτες της περιοχής. Αναφέρθηκε επίσης στις δράσεις ενίσχυσης του εκπαιδευτικού και επιστημονικού τουρισμού μέσω της οργάνωσης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, συνεδρίων και εθελοντικών δράσεων. Τέλος, αναφέρθηκε στις δράσεις πολιτιστικής ανάπτυξης και προβολής της καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και των τοπικών προϊόντων της περιοχής.

Τους "Ευρωπαϊκούς Προορισμούς Αριστείας" ("Εuropean Destinations of Excellence" - EDEN") έχει θεσπίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από το 2006.

Κάθε χρόνο, τα κράτη-μέλη της ΕΕ επιλέγουν έναν προορισμό βάσει θεματολογίας. Οι προορισμοί που βραβεύονται, προβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στους στόχους του προγράμματος συγκαταλέγονται:

- Η προβολή των αναδυόμενων ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών αριστείας, ιδιαίτερα οι λιγότερο γνωστοί.

- Η ανάδειξη της ευρωπαϊκής τουριστικής ποικιλομορφίας και ποιότητας.

- Η συμβολή στην αποσυμφόρηση, την καταπολέμηση της εποχικότητας και την εξισορρόπηση των τουριστικών ροών προς μη παραδοσιακούς προορισμούς.

- Η επιβράβευση βιώσιμων μορφών τουρισμού.

Στα οφέλη του προγράμματος συμπεριλαμβάνονται:

- Η καθιέρωση κριτηρίων αειφορίας ως συντελεστή αριστείας των ευρωπαϊκών προορισμών.

- Η θεσμοθέτηση Δικτύου μεταξύ των νικητών προορισμών, όπου όλα τα μέλη συνεργάζονται μεταξύ τους, διασφαλίζοντας την ανταλλαγή πληροφόρησης και γνώσης.

- Η ανάδειξη των αξιών, της ποικιλομορφίας και των κοινών χαρακτηριστικών των ευρωπαϊκών τουριστικών προορισμών

- Η προβολή προορισμών στους οποίους η τουριστική ανάπτυξη επιδιώκεται με τέτοιο τρόπο ώστε να διασφαλίζεται η κοινωνική, πολιτιστική, οικονομική και περιβαλλοντική ισορροπία.

Κάθε χρόνο αυξάνεται το ενδιαφέρον συμμετοχής στο πρόγραμμα: το 2007 συμμετείχαν 10 χώρες, το 2008 συμμετείχαν 20 χώρες και το 2009 συμμετείχαν 23 χώρες.

Πηγή