Χρήστες OnLine

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Θεσσαλονίκη 19 Ιουνίου: Κάτω τα χέρια από την Μακεδονία μας


Με απόλυτη επιτυχία έληξε και φέτος η καθιερωμένη εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Μ. Αλέξανδρο στη Θεσσαλονίκη, μια εκδήλωση που ο χαρακτήρας της ήταν περισσότερο επίκαιρος από ποτέ, αφού οι διαπραγματεύσεις για επίλυση του προβλήματος της ονομασίας των Σκοπίων ήρθαν και πάλι στο πολιτικό προσκήνιο.

Εκατοντάδες εθνικιστές παρατάχθηκαν μπροστά στο άγαλμα του Έλληνα στρατηλάτη, διαψεύδοντας τις ελπίδες εχθρών και “φίλων” που ήλπιζαν σε διπλωματικές εξελίξεις χωρίς “έκτροπα” και αντιδράσεις. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος, που δεν περιορίστηκε μονάχα στα γεγονότα γύρω από το Μακεδονικό ζήτημα, αλλά ανέλυσε περιληπτικά το σύγχρονο πολιτικό σύστημα…


Το οποίο κατηγόρησε γι’ ακόμη μία φορά για την κατάντια του και τον προδοτισμό του, υπενθυμίζοντας ξανά πως μοναδική ουσιαστική λύση για τον οριστικό ξεριζωμό του αποτελεί ένα καθαρά εθνικιστικό ψηφοδέλτιο στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, το ψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής του οποίου θα ηγείται ο ίδιος. Με το πέρας των ομιλιών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Μ. Αλέξανδρου και αφού εκατοντάδες οργισμένες φωνές τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο, ξεκίνησε η πορεία.


Καλύπτοντας μια αρκετά μεγάλη απόσταση η πορεία πέρασε από τους κεντρικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης (Π. Μελά, Τσιμισκή, Πλ. Αριστοτέλους) κατά τη διάρκεια της οποίας μοιράζονταν συνεχώς προπαγανδιστικό υλικό. Όταν η κεφαλή της πορείας έφτασε μπροστά από το Αμερικάνικο προξενείο τραγουδήθηκε δυνατά το “Μακεδονία ξακουστή” και ο εθνικός ύμνος, με τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες των διερχομένων να επιβεβαιώνουν την επιτυχία της εκδήλωσης μας που ξεσήκωσε τους πάντες.



Με τελικό προορισμό τα γραφεία της Τοπικής Θεσσαλονίκης η πορεία συνέχισε φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των Σκοπίων και της προκλητικής πολιτικής τους. Παρατεταγμένοι οι Συναγωνιστές στην είσοδο των γραφείων της Τοπικής Θεσσαλονίκης και με τις σημαίες να κυματίζουν ψηλά, ο Αρχηγός πήρε τον λόγο συγχαίροντας τους πάντες για τη συμμετοχή τους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρέπουσα απάντηση είχε ήδη δοθεί και πως η παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και η στηλίτευση της ιστορίας μας δεν θα περάσει με την συναίνεση του “εθνικιστικού χώρου”, γιατί ο πραγματικός εθνικισμός βρίσκεται στα πεζοδρόμια και μάχεται για τα δίκαια του ελληνισμού με κάθε τρόπο.


πηγη


ΟΙ ΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ!






hellenicspace