Χρήστες OnLine

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

"Απαγόρευσαν στους Αξιωματικούς να φέρουν τα Παράσημα!"



"Τελικά θα απαγορεύσετε και τις στολές;Αυτό θα προβλέπεται στα Στρατιωτικά Πανεπιστήμια κε Υπουργέ;
Είμαι Αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού και θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας, τον προβληματισμό τον δικό μου και των συναδέλφων μου, σχετικά με μια πρόσφατη απόφαση / διαταγή που δεχτήκαμε...


Με σήμα από το Γ.Ε.Ν. στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε για την απόφαση του Α.Ν.Σ. (Πρακτικό ΑΝΣ/Ολομέλειας ΥΠ’αριθμο 77/26), σύμφωνα με την οποία με τις θερινές στολές μας (στολές ημέρας) μας απαγορεύουν να φέρουμε : ταινίες (διεμβολές) ηθικών αμοιβών και διακριτικά σήματα.

Ταινίες (διεμβολές) είναι οι μικρογραφίες των Παρασήμων και ηθικών αμοιβών που μας απένειμε η πατρίδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες και την προσφορά μας.

Διακριτικά σήματα είναι τα Διακριτικά που φέρουμε όσοι υπηρετούμε σε Πολεμικά Πλοία, σε Υποβρύχια, στους Βατραχανθρώπους, στα Ελικόπτερα και στα Αεροσκάφη μας.

Προσπαθώ να βρω μια λογική εξήγηση για την ανωτέρω διαταγή και δεν μπορώ
Είναι τυχαίο ότι η εν λόγω απόφαση πάρθηκε δύο ημέρες μετά την «αντίδραση» των συναδέλφων μας Ιπταμένων της Πολεμικής μας Αεροπορίας ;
Μήπως λόγω της οικονομικής κρίσης εκτός από τις περικοπές στις παρελάσεις, τους και τα διακριτικά μας και εξασφαλίσουν κονδύλια και από αυτά;

Κονδύλια που θα τους χρειαστούν ίσως για την ανέγερση του τζαμιού στο χώρο του Πολεμικού μας Ναυτικού!!!!!

Η μόνη εξήγηση που δίνω στην συγκεκριμένη διαταγή είναι η προσπάθεια, μετά την οικονομική μας εξαθλίωση, να επιχειρήσουν και την ηθική μας προσβολή και απαξίωση.

Προσπαθούν να μας μετατρέψουν σε δημοσίους υπάλληλους με στολή SECURITY…
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αυτό που για ‘’ αυτούς ’’ είναι ένα κομμάτι ύφασμα, ένα κομμάτι μέταλλο για εμάς που έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι είναι η Στολή μας, είναι η Ιστορία μας, είναι η Τιμή μας (για όσους από ‘’αυτούς’’ θυμούνται αυτές τις Λέξεις…).

Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’, από τα 18 μας χρόνια έχουμε σε ένα στρατόπεδο ξεχνώντας, φίλους, οικογένεια, παρέες, διασκέδαση, για να πετύχουμε αυτό που από παιδιά ονειρευόμασταν.

Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ αφήνουμε τα σπίτια μας, για τέσσερις, πέντε, έξι μήνες συμμετέχοντας σε αποστολές. Διάστημα που δεν βλέπουμε τα παιδιά μας να γεννιούνται, να μεγαλώνουν, να βαπτίζονται…

Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ ταξιδεύουμε μήνες, με πλοία ή υποβρύχια, χωρίς για εμάς να ισχύουν “απαγορευτικά” καιρού, καταδυόμαστε δεκάδες μετρά κάτω από τη θάλασσα, πέφτουμε από αεροπλάνο με ένα κομμάτι ‘’ύφασμα’’ στην πλάτη, πετάμε με τα ελικόπτερα μας μέρα-νύχτα, βοηθάμε τους συνανθρώπους μας σε ακριτικές περιοχές, συμμετέχουμε σε αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι για αυτά τα ‘‘διακριτικά’’ έχουν δώσει τη ζωή τους συνάδελφοι μας, αφήνοντας στα παιδιά τους μονό αυτά τα Διακριτικά και τα Παράσημα τους. Αυτά που μας απαγόρευσαν να φοράμε ως ‘’τιμωρία / προειδοποίηση’’ για την κίνηση των συναδέλφων μας Ιπτάμενων.

Σίγουρα όμως δεν μπορούν, όλοι αυτοί οι ‘’κύριοι’’, να καταλάβουν πως ότι και να κάνουν, δε μπορούν να μας «απαγορεύσουν» να «φέρουμε» την Τιμή, την Αξιοπρέπεια και την Περηφάνια τη δική μας και των οικογενειών μας για αυτό που είμαστε και για αυτό που προσφέρουμε στην Πατρίδα μας (άραγε αυτοί είναι υπερήφανοι για τις υπηρεσίες τους τόσα χρόνια;), δεν μπορούν να πάρουν από τα μάτια των παιδιών μας τη χαρά και το καμάρι τους όταν μιλάνε για εμάς. Και σίγουρα δε μπορούν να μας πάρουν την αγάπη μας για αυτή την Πατρίδα, αυτή τη Θάλασσα, αυτό τ! ον Ουρανό, αυτό το χώμα.
Γιατί εμείς έχουμε γαλουχηθεί ως Ναυτικοί Δόκιμοι, ως Ευέλπιδες, ως Ίκαροι….

Αξιότιμοι κύριοι,
Σας αποστέλλω την ακόλουθη επιστολή με έναν από τους πολλούς προβληματισμούς μου αυτούς τους ‘’πονηρούς’’ καιρούς, γιατί πιστεύω ότι μέσω εσάς θα μπορέσω να εκφράσω την άποψη μου και να την μοιραστώ μαζί σας.

Σε μια εποχή που το μονό που προβάλλεται και θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε είναι ότι αυτό που επικρατεί στην Πατρίδα μας σήμερα είναι η ‘’λαμογιά’’, η αναρχία, η ομοφυλοφιλία, οι πορνοστάρ, και οι ψευτοαριστεροπροοδευτικοι, θελω να πω ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα.
Μία Ελλάδα υπερήφανη!
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων για τη φιλοξενία."

ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Συνελήφθησαν οι δυο ληστές που τραυμάτισαν υπάλληλο σε ληστεία. Ο ένας φέρεται ως μέλος των "Πυρήνων".Ο Συρινίδης και ο Σεϊσίδης είναι οι δράστες.

Το λεγαμε συνεχεια οτι ο τροκρατία και αντιεξουσιαστκός χώρος συνδέονται με το κοινό έγκλημα.. Στυγνοί δολοφόνοι που χρησιμοποιούν μια αρρωστημένη ιδεολογία ως δικαιολογία για ληστείες , δολοφονίες ανθρώπων και τρομοκρατία.

Σήμερα επιβεβαιωθήκαμε άλλη μια φορα πανηγυρικά.

Κατα τις 9 το βράδυ, άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλού, αφαίρεσαν από το Πράκτικερ στην οδό Πειραιώς 176 στον Ταύρο, άγνωστο χρηματικό ποσό. Οι ληστές στην απόπειρά τους να ληστέψουν το πολυκατάστημα, τραυμάτισαν στον θώρακα έναν υπάλληλο και εξαφανίστηκαν με άγνωστο ποσό..

Το ΙΧ αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη διαφυγή τους βρέθηκε λίγο αργότερα εγκαταλελειμμένο στον σταθμό του ΗΣΑΠ στον Ταύρο.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό.

Αργότερα το βράδυ δύο άτομα, τα οποία είχαν στην κατοχή του όπλα, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς στο Γκάζι.

Κατά την προσπάθεια των αστυνομικών να τους προσαγάγουν σημειώθηκε ανταλλαγή πυροβολισμών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας εκ των υπόπτων.

Το ενδιαφέρον όμως είναι αλλού...

Ο ένας που έκανε την ληστεία στο "praktiker" είναι ο ένας εκ των υπόπτων που έχει βγει ένταλμα σύλληψης τους για την συμμετοχή του στην τομοροκρατική οργάνωση "Πυρήνες της φωτιάς". Εκρεμμεί σε βάρος του ένταλμα σύλληψης.

Ο τραυματίας ληστής θεωρείται είναι ένας από τους καταζητούμενους με ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της «Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ο συνεργός του, που συνελήφθη τελικώς στην πλατεία Κεραμεικού, είχε προσαχθεί το 2006 για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα», χωρίς να αποδειχθεί όμως κάτι εναντίον του.





Ο Συρινίδης γιος του γνωστού Συρινίδη της ακροαριστεράς και o επικηρυγμένος «ληστής με τα μαύρα» Σίμος Σεϊσίδης, που έχει ένταλμα για συμμετοχή στον Ε.Α είναι οι δυο συλληφθέντες για τη ληστεία στο Πράκτικερ. Στο Γκάζι συνελήφθη ο ένας και στον Κολωνό ο άλλος. Ενώ ένας από τους δύο είναι τραυματίας από πυρά της αστυνομίας.



Στο πόδι έχει τραυματιστεί ο Σεϊσίδης, που ελέγχεται για συμμετοχή τους και στον "Ε.Α".

Στην κατοχή τους βρέθηκαν δύο πιστόλια και μια χειροβομβίδα με τα οποία απείλησαν τους αστυνομικούς. Ο τραυματίας διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και ο Συρινίδης στην Ασφάλεια, όπου ανακρίνεται.

Με την υπόθεση ασχολείται και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.




Η Ελλάδα καπέλωσε το ΣΥΣΜΕΔ

Με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα πρώτη συγκέντρωση, θα ακολουθήσουν κι άλλες, των αξιωματικών και υπαξιωματικών των ενόπλων Δυνάμεων, Έλληνες στρατιώτες ακύρωσαν την προσπάθεια διάφορων φυτευτών «συνδικαλιστών» να μεταφράσουν την Εθνική αγωνία των Ενόπλων Δυνάμεων σε μπακαλίστικα οικονομικά αιτήματα.

Από τις 4 η ώρα το απόγευμα περίπου 500 Έλληνες αξιωματικοί και υπαξιωματικοί των Ε.Δ. συγκεντρώθηκαν μπροστά από τον σταθμό στο Μοναστηράκι προκειμένου να κάνουν «βόλτα» και να πιουν «καφέ». Μία απεγνωσμένη προσπάθεια των φυτευτών «συνδικαλιστών» από τους πολιτικούς τύπου Βενιζέλου του ΣΥΣΜΕΔ να καπελώσουν την συγκέντρωση των αξιωματικών για οικονομικά αιτήματα ναυάγησε, καθώς μάχιμος πλωτάρχης του Πολεμικού Ναυτικού τους φώναξε στα μούτρα τους για τα εθνικά θέματα και δεν «είμαστε μισθοφόροι».

Ταυτόχρονα αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, του Στρατού και της Αεροπορίας μιλούσαν με δημοσιογράφους στους οποίους ξεκαθάρισαν ότι βρίσκεται εκεί προσωπικά ο καθένας με δική του πρωτοβουλία και αυτό που τους ενδιαφέρει κατά σειρά προτεραιότητας είναι:

1. Αυτοί που επί 30 χρόνια κλέβουν τον ελληνικό λαό να δώσουν λόγο στη Δικαιοσύνη όπου και αν βρίσκονται και όπου και αν ανήκουν

2.Η παραβίαση του Συντάγματος που έγινε από την παρούσα κυβέρνηση με την υπερψήφιση προδοτικού νομοσχεδίου για την λαθρομετανάστευση.

3. Η αφαίρεση του γένους ως προϋπόθεση για την εισαγωγή στις ελληνικές στρατιωτικές σχολές, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα μετά από χρόνια να υπάρχουν τούρκοι ( μπαγκλαντεσιανοί,σομαλοί, τούτσι και χούτου και λοιποί συγγενείς) στο γένος ως κυβερνήτες σε πολεμικά πλοία , διοικητές σε μονάδες στον Έβρο και πιλότοι στα μαχητικά μας αεροπλάνα

4.Ειδικά οι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού επισήμαναν ότι η ηγεσία τους δεν έχει σκεφτεί σοβαρά το θέμα της απόδοσης του Ναυτικού οχυρού στο Βοτανικό για την ανέγερση τεμένους, διότι όπως δήλωσαν αντιπλοίαρχοι οι οποίοι βρισκόντουσαν στην «βόλτα», ο Κανάρης , ο Μιαούλης και ο Κουντουριώτης πολέμησαν για να μην υπάρχουν τζαμιά στην Ελλάδα. Οι δε πολεμικές σημαίες των τριών νήσων Ψαρών , Σπετσών και Ύδρας φέρουν τον Σταυρό ο οποίος νικά την συντετριμμένη ημισέληνο του Ισλάμ. Με λίγα λόγια ο Αρχηγός του Ναυτικού παρέβη τις παραδόσεις του Ναυτικού υποτασσόμενος στα κελεύσματα μιας εξουσίας η οποία είναι ήδη ύποπτη για την εθνική της ποιότητα.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας οι στρατιωτικοί βάδιζαν σιωπηλοί, οι απλοί πολίτες τους ακολούθησαν και επικροτούσαν την προσπάθεια με επευφημίες και εύγε . Στους δημοσιογράφους του Βήματος έγιναν δηλώσεις από αξιωματικό του Ναυτικού όπου τόνισε ότι δεν είναι μισθοφόροι και δεν ενδιαφέρονται για τα χρήματα. Με κανένα ποσό δεν ανταλλάσσεται η εθνική κυριαρχία. Κατά την πορεία εντοπίστηκαν οι φωτογράφοι του indymedia, των οποίων οι φωτογραφίες είναι διαθέσιμες, στρατιωτικοί με πολιτικά τους πλησίασαν και τους προειδοποίησαν για την στάση τους. Οι ίδιοι δήλωσαν ότι δεν πρόκειται να ανεβάσουν τίποτα στην ιστοσελίδα τους. Επίσης στρατιωτικοί αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις στο tvxs σε δημοσιογράφο του Κούλογλου ενώ έκαναν δηλώσεις σε γαλλικό κανάλι και στο BBC.

Σε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να «σώσουν» το παιγνίδι τα μέλη του ΣΥΣΜΕΔ συνέχισαν την πορεία με κάποιους στρατιωτικούς μέχρι την είσοδο της ΛΑΕΔ (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) όπου ο πρόεδρός τους δήλωσε ότι είναι εκεί για το συνταξιοδοτικό, το ασφαλιστικό και το μισθολογικό. Την ίδια στιγμή αντιπλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού περιστιχιζόμενος από άλλους συναδέλφους του φώναξε ότι «εμείς είμαστε εδώ μόνο για τα εθνικά θέματα, δεν είμαστε μισθοφόροι» και φεύγοντας οι αξιωματικοί του Ναυτικού έδειξαν το μνημείο των πεσόντων στα Ίμια και βροντοφώναξαν « Εμείς έχουμε έλθει για αυτούς ».

Πιστεύουμε ότι το σημερινό βράδυ για τα μέλη του συμβουλίου του ΣΥΣΜΕΔ θα είναι πολύ δύσκολο. Μιας και δεν κατάφεραν να εξευτελίσουν τους Έλληνες αξιωματικούς παρουσιάζοντάς τους ως μισθοφόρους.

Για όσα μπλογκ και ιστοσελίδες από χθες μιλούσανε για προσπάθεια καπελώματος από ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ Ελλήνων στρατιωτικών- και πιστεύουμε με καλοπροαίρετη αγωνία – είναι καιρός να καταλάβουν ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί μπροστά στο καθήκον τους δεν μπορούν να γίνουν υποχείρια κανενός και για κανέναν λόγο. Ελπίζουμε σε μία συγνώμη τους προς το σύνολο των Ελλήνων στρατιωτικών.

Για του λόγου το αληθές σε μία ώρα από τώρα θα υπάρχει το βίντεο με όλα όσα περιγράψαμε.

Υ.Γ Πολλοί αξιωματικοί δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν διότι μέρος του στόλου βρίσκεται σε άσκηση ενώ στα στρατόπεδα γύρω από την Αττική διεξάγεται κατάταξη νεοσυλλέκτων.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μισοί στρατιωτικοί ήταν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, πράγμα το οποίο συνδέεται με το τζαμί στο Βοτανικό αλλά και με την ηρωική στάση του υποναύαρχου Φενέκου ο οποίος δεν ανέχθηκε την προσβλητική συμπεριφορά ενός πολιτικάντη.

πηγη