Χρήστες OnLine

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

«Απαγόρευσαν ελληνική σημαία και εθνικό ύμνο στα εγκαίνια του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου» στη Κύπρο



Αλγεινή εντύπωση αλλά και την αντίδραση των ψαράδων της περιοχής Ζυγίου, προκάλεσε η κυβερνητική απόφαση όπως μην επιτραπεί η παρουσία οποιαδήποτε ελληνικής σημαίας ή η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου κατά την τελετή των εγκαινίων του Αλιευτικού Καταφυγίου Ζυγίου την περασμένη Παρασκευή, που τελέστηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια.

Συγκεκριμένα, το αρμόδιο υπουργείο ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους ότι απαγορεύεται ρητά η παρουσία ελληνικών σημαιών, οπουδήποτε στο χώρο του αλιευτικού καταφυγίου κατά την τελετή των εγκαινίων. Μόνες σημαίες που επιτρέποντο, ήταν η κυπριακή και η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν οι διοργανωτές ότι ούτε ο Εθνικός Ύμνος θα ανακρούετο κατά τη λήξη της τελετής.Οι οδηγίες του υπουργείου προκάλεσαν την αντίδραση των ψαράδων που χρησιμοποιούν το καταφύγιο, πολλοί εκ των οποίων, κατά την είσοδο τους στο χώρο μέσω θαλάσσης, είχαν αναρτημένες στα σκάφη τους ελληνικές σημαίες.
 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε σήμερα ότι η Κυβέρνηση εγκαινιάζει έργα ανάπτυξης που στοχεύουν στην καλυτέρευση της ζωής και των συνθηκών εργασίας του απλού ανθρώπου, εκφράζοντας ευχαριστίες προς την Επίτροπο Θαλασσίων Ερευνών και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, χωρίς τη βοήθεια της οποίας δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου.Από την πλευρά της, η Επίτροπος Θαλασσίων Ερευνών και Αλιείας της ΕΕ Μαρία Δαμανάκη δήλωσε ότι το αλιευτικό καταφύγιο Ζυγίου «είναι ένα πολύ ωραίο έργο, πολύ ουσιαστικό, πολύ χρήσιμο για τους ψαράδες, για την προστασία των ψαριών και της θάλασσας μας και σηματοδοτεί τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κυπριακή Δημοκρατία. Η Ευρώπη είναι εδώ με ένα καλό και δημιουργικό τρόπο», κατέληξε.

Πηγή : http://www.maxhnews.com/
Σχόλιο .: Όταν πριν μια βδομάδα περίπου, ρατσιστές θα έκαιγαν και θα συμβολοκτονούσαν ελληνικές σημαίες έξω από τα γραφεία της ΠΕΟ, της εργατικής συντεχνίας που πρόσκειται στο κυβερνών ΑΚΕΛ, ο Άντρος Κυπριανού και η ‘Χαραυγή’ χαρακτήρισαν τους δράστες «ανεγκέφαλους». Τώρα όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα της ‘Μάχης’ [02/05/2011], που το αρμόδιο Υπουργείο απαγόρευσε ελληνικές σημαίες και τον εθνικό ύμνο, οι «ανεγκέφαλοι» ανθέλληνες ποιοι είναι;Κράτος και παρακράτος στην Κύπρο δουλεύουν μαζί, με τον ρατσισμό και την ελληνοφοβία να έχουν γίνει επίσημη πολιτική που επιβάλλεται διά πυρός και σιδήρου, είτε με βία και φωτιά σκοτεινών τραμπούκων, είτε με κυβερνητικές αποφάσεις και ντιρεκτίβες.
http://www.efylakas.com/


ethnikonthematon

ΧΑΤΙΜ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΕΡΕΙΟ - Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ - ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΚΕΜΑΛΟΔΡΑΓΩΝΑ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡΙΤΙΚΟ ΧΩΡΙΟ



Περιοδικό Ρόντοπ Ρουζγκαρί 8-5-2011


Το Μεγάλο Δέρειο στήριξε τις πνευματικές του αξίες
Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην αυλή του μειονοτικού σχολείου Δερείου τελετή χάτιμ με την στήριξη των γονέων των παιδιών και του κόσμου του χωριού. 

Ο Αμντουραχίμ Κουρού και ο Χιλμί Κουρού ήταν που έβαλαν φέτος 18 παιδιά να αποστηθίσουν από το Κοράνι. Έκπληξη υπήρξε από την συμμετοχή μαθητών από το θρησκευτικό σχολείο Ισά Μπέι, από τα Σκόπια-Μακεδονία.

Στην εκδήλωση μετείχαν ο υποπρόξενος Φατίχ Ακαρτζά, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, ο βουλευτής Έβρου Άκης Γεροντόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων της ΕΠΑΘ Μεχμέτ Ντερντιμάν, ο πρόεδρος του Μειονοτικού Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Χίλια Αλή Πεντζάλ, ο Αχμέτ Καραχουσείν-πρόεδρος του Ιδρύματος Διαφύλαξης του Τεκκέ του Σαγίντ Αλή Σουλτάν, και χιλιάδες ομογενείς.

Το πρόγραμμα άρχισε με πλακέτες που δόθηκαν στα παιδιά. Οι πλακέτες δόθηκαν στα παιδιά, στους μπαμπάδες και στους συγγενείς τους. Ακολούθως οι μαθητές των Κουράν Κουρσού του Μεγάλου Δερείου ανέγνωσαν μόνοι ή και εν χορώ τα ποιήματα και τους ύμνους που έμαθαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Εντύπωση προκάλεσε η άψογη απαγγελία του Κορανίου, καθώς και η σωστή προφορά της μητρικής τους γλώσσας της τουρκικής.

Ο Αμντουραχίμ Κουρού στην σύντομη ομιλία που έκανε, ανέφερε πως η χρονιά ήταν γεμάτη επιτυχίες και ευχαρίστησε για αυτό τις μάνες και τους πατεράδες. Ο Κουρού ανέφερε : Ευχόμενοι ο Θεός να μας δίνει τέτοιες εκδηλώσεις που ενδυναμώνουν την ενότητα, την ομοψυχία και την αδερφοσύνη, δηλώνουμε τις ευχαριστίες μας προς τον δάσκαλο των μαθημάτων Κορανίου Χιλμί Κουρού και προς τους δασκάλους Μουμίν Πιρελή και Ακίφ Πιρελή που με την μουσική τους συνόδευσαν τους ύμνους. Ευχαριστούμε όλους τους μουσαφίρηδες που μετείχαν στην τελετή¨
Η συνέχεια του προγράμματος είχε την προσευχή της μέρας, που έκανε ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ.


ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΩΝ: η ενσωμάτωση των Λάθρο στο γενικό πληθυσμό


Ω μια αθώα απογραφή! Δε Νομίζω Τζέφρι, Δε Νομίζω Τίνα, στοιχεία για την Κάρτα του Πολίτη, η ενσωμάτωση των Λάθρο στο γενικό πληθυσμό, το Πράσινο Χαράτσι και η απόσπαση Δήλωσης Συναίνεσης Δωρητή Οργάνων είναι ο σκοπός της! Ψάχνουν για μαλάκες!

απο το allenaki
Κάτι δεν αρέσει στους Έλληνες με την ξαφνική απογραφή Ελλήνων και λάθρο μαζί, σπιτιών, αυθαίρετων κτισμάτων, Ι.Χ., λεβήτων, θέσεων στάθμευσης σε πυλωτές, εξωτερικών WC, στάβλων, και με φόρμα “Δωρητή Οργάνων” – που φυσικά θα σκίζεται επί τόπου, αλτρουϊστές με τα ξένα όργανα!

Συλλογή στοιχείων για την Κάρτα του Πολίτη, το Πράσινο Χαράτσι,
η Ενσωμάτωση των Λάθρο και η επιτήδεια απόσπαση
Δήλωσης Συναίνεσης Σε Δωρεά Οργάνων από αφελείς
είναι το διακύβευμα της Απογραφής!
Γι αυτό έχουν φαγωθεί να συγκεντρώσουν
“φρέσκα” στοιχεία “real time real life”!

Τέτοιες περίεργες, αλλά πολύ περίεργες, λεπτομερείς και αιφνιδιαστικές απογραφές, εφαρμόστηκαν ιστορικά για συστηματική εξόντωση ανεπιθύμητων λαών!
Τις μέρες της απογραφής μπορεί να έχουμε πάει ταξίδι… …
Επιτρέπεται? Ή μήπως ζούμε ήδη σε φυλακή?…
Δεν Θα πάψουμε δα να είμαστε Έλληνες πολίτες και φυσικές παρουσίες… στη χώρα, εάν τύχει να μην απογραφούμε…
Για όσους νομίζουν ότι η συγκεκριμένη απογραφή είναι αθώα, παραθέτω την ανάρτηση της Dimi από το Antinews-κλικ.

Διαβάζοντάς τη θα συνειδητοποιήσετε ότι πρόκειται για μια πολύ παράδοξη διαδικασία, για την οποία όμως, εάν και εφόσον θα είμαστε σπίτι για να “απογραφούμε”, δεν έχουμε ως Έλληνες πολίτες καμία υποχρέωση εκ του νόμου να παράσχουμε οικειοθελώς όλα αυτά τα απίστευτα στοιχεία που ζητούν, πλην των στοιχείων της Αστυνομικής Ταυτότητας ότι είμαστε Έλληνες την καταγωγή και κατοικούμε μόνιμα στην Ελλάδα με την οικογένειά μας.