Χρήστες OnLine

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Ξεσηκώθηκαν οι Καλαβρυτινοί για το ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ» "ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΗΔΙΑΣΜΕΝΟΙ"


Ετοιμάζουν παγκόσμια αντίδραση κατά του σταθμού, αλλά και της Εθνικής Τράπεζας

Στο πόδι βρίσκονται οι Καλαβρυτινοί όλου του κόσμου, μετά τη χθεσινοβραδινή προβολή του ντοκιμαντέρ του «ΣΚΑΪ», για τα γεγονότα της επανάστασης του 1821. Στο επεισόδιο αμφισβητήθηκε το γεγονός ότι η Επανάσταση ξεκίνησε την 25η Μαρτίου από τα Καλάβρυτα.

Εκατοντάδες Καλαβρυτινοί, από όλο τον κόσμο, που έβλεπαν το ντοκιμαντέρ, τηλεφωνούσαν διαρκώς χθες στο σταθμό διαμαρτυρόμενοι για τα όσα έβλεπαν και άκουγαν.

«Είμαστε αηδιασμένοι από τα όσα προβλήθηκαν χθες βράδυ», δηλώνει χαρακτηριστικά o πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου της Πάτρας Αθ. Φραντζής, ο οποίος από το βράδυ δέχεται τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας από Καλαβρυτινούς από όλο τον κόσμο.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου το θέμα δεν θα μείνει έτσι και ήδη υπάρχει συντονισμός τόσο με του Καλαβρυτινούς της Αμερικής, όσο και της Αυστραλίας, ώστε να υπάρξει παγκόσμια κινητοποίηση.

Από το στόχαστρο των Καλαβρυτινών δεν ξεφεύγει και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, η οποία είναι χορηγός της ιστορικής σειράς.

«Δεν μπορεί η Εθνική με τα λεφτά τα δικά μας, να χρηματοδοτεί τέτοια απαράδεκτα πράγματα», λέει o κ. Φραντζής. Όσο για τον τρόπο αντίδρασης δεν αποκλείει ακόμη και να γίνει μαζική ανάληψη των καταθέσεων από τους Καλαβρυτινούς όλου του κόσμου!

Όσο για τα αίτια αυτής της «δεύτερης ανάγνωσης» των ιστορικών γεγονότων, ο κ. Φραντζής εκτιμά ότι πίσω από αυτό κρύβεται η προσπάθεια σκοτεινών κύκλων που θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία στο βωμό της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Παράλληλα, μια ομάδα Καλαβρυτινών ιστορικών – ερευνητών ετοιμάζει επιστολή διαμαρτυρίας για το θέμα, η οποία θα σταλεί την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία του τόπου.


ΠΗΓΗ