Χρήστες OnLine

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

"ΣΠΙΘΑ" ΤΟ ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ,ΠΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΔΝΤ!


Την ίδρυση Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» ανακοίνωσε ο Μίκης Θεοδωράκης. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, παρουσία του κ. Κακογιάννη, επιχειρηματιών και πλήθος κόσμου.

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα», είπε, «και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάσημος μουσικοσυνθέτης κάλεσε τους πολίτες σε «ανυπακοή» απέναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις, οι οποίες, όπως είπε, προέρχονται από τις ΗΠΑ, το ΔΝΤ και την ΕΕ και «εκχωρούν τα εθνικά μας κυριαρχικά δικαιώματα στις ξένες δυνάμεις».

Στην ομιλία του, που διήρκεσε δυόμισι ώρες, ο Μίκης Θεοδωράκης ανέπτυξε τις θέσεις του Κινήματος, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν αποσκοπεί να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα.

«Θέλω να βοηθήσω να δημιουργηθεί ένα κίνημα ζύμωσης ιδεών με επίκεντρο τον ανεξάρτητο πολίτη που έχει ανάγκη να εκφράσει την αντίδρασή του στην κρίση που μας οδήγησε η παγκόσμια οικονομική κρίση» δήλωσε.

O Μίκης Θεοδωράκης είπε ότι οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί και εφαρμόζει η κυβέρνηση με τις εντολές της Τρόικας θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.

Όπως είπε, με την υπογραφή του Μνημονίου, η κυβέρνηση έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά μας εθνικά δικαιώματα στους δανειστές μας, λέγοντας ότι λησμονήθηκαν οι αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Ο Μίκης Θεοδωράκης επέρριψε ευθύνες και στους Έλληνες πολιτικούς που συμμετέχοντας είτε ενεργητικά, είτε παθητικά, από το 1974 και μετά, οδήγησαν στον κατήφορο τη δημόσια ζωή και στην κατάρρευση της χώρας.

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ενώ ανέλαβε την εξουσία για να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη, την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της ΕΕ. «Όχι μόνο δεν είχαν πρόγραμμα ανάπτυξης, αλλά δεν είχαν ούτε καν σχέδιο», τόνισε και επισήμανε ότι «οι υπουργοί είναι άπειροι, χωρίς κανέναν συντονισμό».

Παράλληλα κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο λέγοντας ότι «αντί η κυβέρνηση με το που ανέλαβε την εξουσία να δανειστεί για να καλύψει τις ανάγκες της χώρας, οι κύριοι Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου και Προβόπουλος δήλωναν παντού ότι είμαστε φτωχοί με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν τα spread.


Πέρασαν μήνες χωρίς να κάνουν τίποτα, οδηγώντας μας στο δίλημμα πτώχευση ή ΔΝΤ», ενώ επισήμανε ότι «το δίλημμα το προκαλέσαμε εμείς οι ίδιοι και με αυτό το πρόσχημα η χώρα βρίσκεται κάτω από την αυστηρή επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Είπε ακόμη ότι για τη σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, ενώ κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου ότι αυτές οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση.

Από τα πυρά του κ. Θεοδωράκη δεν γλίτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

Ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε και στα εθνικά θέματα, (σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία, την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, το Κυπριακό), λέγοντας ότι «μόνο ένας ανεξάρτητος και υπεύθυνος λαός μπορεί να αντιμετωπίσει τα εθνικά θέματα» και πρότεινε την εκπόνηση ενός νέου εθνικού αμυντικού δόγματος, εκτός του σχεδιασμού του ΝΑΤΟ.

Πρότεινε επίσης τη σύσταση Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία θα συζητήσει με τις κυβερνήσεις ξένων χωρών για την εξεύρεση λύσεων προς όφελος της χώρας και του ελληνικού λαού.


ΠΗΓΗ.

ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ!

ΠΑΡΟΤΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ (ΟΠΩΣ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ),ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ ΠΟΥ ΕΝΩ Ο...ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΙΩΠΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΩΡΓΑΚΗ,ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ!

ΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ Η "ΣΠΙΘΑ" ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΕΘΝΙΚΟΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ,ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ!

ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ,ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΛΟΓΙΑ:ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ!

πηγη

Υποθαλάσσιος πλούτος στο Ιόνιο! Πάμπλουτη η Ελλάδα σε κοιτάσματα τεράστιας αξίας που θα μπορούσαν να την κάνουν μια απο τις πλουσιότερες χώρες.

ΠΟΙΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΑΔΑ? ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΑΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΚΛΑΒΟΥΣ ΣΤΟ ΔΝΤ?


Μετά τις αποκαλύψεις περί ύπαρξης πλούσιων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στα νότια της Κρήτης, η περιοχή του Ιονίου έρχεται αυτή τη φορά να κεντρίσει το ενδιαφέρον των αρμοδίων.


"Tα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα", σημείωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, από το βήμα της Βουλής.

Σύντομα μάλιστα, όπως επισήμανε, πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων.

Τα τμήματα που τίθενται στο μικροσκόπιο είναι η ζώνη από τα δυτικά της Πελοποννήσου, η περιοχή των Επτανήσων και ανοιχτά μέχρι την ιταλική χερσόνησο, καθώς και ολόκληρη η ηπειρωτική περιοχή που καταλαμβάνουν οι νέες περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου, μαζί με τμήμα της Δυτικής Μακεδονίας.

Αρκετά μάλιστα είναι τα στοιχεία των ερευνών που αποτυπώνουν την ύπαρξη κοιτασμάτων πετρελαίου, ενώ έχουν εντοπιστεί και περιοχές με ορυκτό αλάτι που συνήθως σηματοδοτούν κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Αντώνης Φώσκολος, έχει προτείνει πως η Ελλάδα θα έπρεπε να ξεκινήσει να εκμεταλλεύεται τους τεράστιους φυσικούς της πόρους.

Τα κοιτάσματα σε Αιγαίο, Νότια Κρήτη και Ιόνιο, όπως έχει σημειώσει ο Αντώνης Φώσκολος, μπορούν να χαρακτηριστούν ως τα μεγαλύτερα στον ευρωπαϊκό χώρο (τρία τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα) και μάλιστα θα μπορούσαν να συγκριθούν μόνο με αντίστοιχα κοιτάσματα πετρελαίου στην Αλάσκα.

Αυτό που απομένει, όπως είχε δηλώσει στην εφημερίδα "Το Έθνος", είναι να χορηγηθεί άδεια εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων, ενέργεια που θα απέφερε περί τα 279 δισεκατομμύρια ευρώ μόνο για την περιοχή της Κρήτης.

ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!


Μετά απο αυτές τις δηλώσεις του Μπουτάρη όποιος ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ αισθάνεται έστω και λίγο Ελληνας πρέπει να ξεκινήσει να αγωνίζεται εναντίον του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά οι Θεσσαλονικείς και οι Μακεδόνες.

Οι Ελληνες έχυσαν το αίμα τους για να απελευθερώσουν την Θεσσαλονίκη και να μην πέσει η Μακεδονία στα νύχια του Εβραιοσιωνισμού.

Ο κ. Μπουτάρης ξεκάθαρα μας λέει οτι η Θεσσαλονίκη είναι η "Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων". Ετσι την ονόμαζαν και την ονομάζουν οι Εβραίοσιωνιστές που την επιβουλεύονται.

Ο κ. Μπουτάρης λέει επίσης οτι έχει και Εβραίους συγγενείς. Θα ήταν ενδιαφέρον ένα βιογραφικό του.



πηγη


Άλλαξε ονομασία η Ελλάδα ?

Τι σημαίνει πάλι αυτό;

Η ταμπελίτσα μπροστά από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, στη σύνοδο κορυφής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην
Ευρώπη στο Καζακστάν, γράφει "TROIKA-GREECE" !

Σε αντίθεση με του... Υπουργού Εξωτερικών κ. Δρούτσα που γράφει σκέτο Greece.

Σ.Σ.: Τι παραπάνω πρέπει να δείτε για να πεισθείτε ότι ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟΣ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΜΟΣΧΑΡΙΑ ;;; Το ότι φέρει το όνομα Παπανδρέου δε σημαίνει ότι κουβαλά και τη χάρη ..... ΈΛΕΟΣ

Προετοιμάζεται η Αυτόνομη Δημοκρατία της Ροδόπης;


Η κάθοδος αυτόνομων μουσουλμανικών συνδυασμών στην Κομοτηνή και την Ξάνθη και η εκλογή περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σύμφωνα με την κατευθυνόμενη από το τουρκικό προξενείο ψήφο των μειονοτικών, αποτέλεσαν ένα ακόμα βήμα στη στρατηγική του νεοοθωμανισμού.
Και δεν πρέπει να παρασυρόμαστε από το μικρό ποσοστό των τουρκικών ψηφοδελτίων σε Κομοτηνή και Ξάνθη.

Αυτό αποτελούσε ηθελημένη στρατηγική του προξενείου για να μην τρομάξει η ελληνική κοινή γνώμη και να συνεχίσουν να επηρεάζουν τα ελληνικά κόμματα στην περιοχή.

Το πρόβλημα στη Θράκη τείνει να γίνει εκρηκτικό και η μειονότητα να μεταβληθεί σε στρατηγική μειονότητα, δεδομένου ότι συγκεντρώνονται οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

Α. Γειτνίαση με μια αναθεωρητική και επεκτατική χώρα.

Β. Αποδυνάμωση της χώρας στην οποία ζει η μειονότητα και αντίστοιχη ενδυνάμωση της γειτονικής αναθεωρητικής δύναμης, που προετοιμάζει ψυχολογικά τη μειονότητα για κινήσεις αποσχιστικού χαρακτήρα ή, στην καλύτερη περίπτωση, την απομακρύνει συναισθηματικά από την παρούσα πατρίδα της.

Γ. Ύπαρξη μιας μειονότητας με παρόμοια ταυτότητα σε μια γειτονική χώρα.

Στην περίπτωση των μουσουλμανικών μειονοτήτων στην Ελλάδα, η Τουρκία θα προσπαθήσει να προωθήσει ως ενδιάμεσο στάδιο μια λογική αυτονομίας των μουσουλμάνων της Θράκης, ενεργοποιώντας ένα μέχρι σήμερα «κρυφό χαρτί» της, την άμεση γειτνίαση των ελλήνων μουσουλμάνων με τις μουσουλμανικές μειονότητες της Βουλγαρίας.

Το μειονοτικό ζήτημα στην περίπτωση της Βουλγαρίας είναι πολύ πιο σημαντικό από ό,τι στην Ελλάδα. Τα μεγέθη είναι άλλης κλίμακας -μάλλον γύρω στο 10% του πληθυσμού- με παρόμοια σύνθεση με την Ελλάδα, δηλαδή ένα σημαντικό ποσοστό Πομάκων υπό διαδικασία τουρκοποίησης, τουρκογενείς, τσιγγάνοι κ.λπ. Η μειονότητα στη Βουλγαρία χρησιμοποιείται ως στρατηγική μειονότητα με διαφορετικό ρόλο, ανάλογα με την περίπτωση και τη συγκυρία: Επί Ζίβκοφ η κύρια κατεύθυνση ήταν η προσπάθεια χρησιμοποίησής της για να αποσταθεροποιηθεί το βουλγαρικό καθεστώς. Στη σημερινή συγκυρία κυρίαρχη είναι η προσπάθεια ελέγχου από την Τουρκία της Βουλγαρίας, μέσω του μειονοτικού και της απειλής που αντιπροσωπεύει, ούτως ώστε να διαλυθεί ό,τι απέμεινε από τους άξονες Σόφιας – Μόσχας και Αθήνας – Σόφιας. Και για την ώρα φαίνεται αυτή η στρατηγική να αποδίδει. Τα προβλήματα επιδεινώνονται με την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και τη δημιουργία των κάθετων αξόνων της Εγνατίας που θα διασυνδέουν Βουλγαρία και Ελλάδα, που θα φέρουν σε άμεση επαφή τις δύο μειονότητες για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, μετά τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Κατά συνέπεια θα υπάρχει η πιθανότητα σχετικής ομογενοποίησης των μουσουλμανικών μειονοτήτων σε Βουλγαρία και Ελλάδα.
Αν λοιπόν ευοδωθούν τα επεκτατικά σχέδια της Τουρκίας -σε συνεργασία με τους υπερασπιστές των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» Γερμανούς και Αμερικανούς και με την αμέριστη στήριξη διαφόρων εγχώριων υπερασπιστών τους- τότε θα εμφανιστεί η δυνατότητα για τη διεκδίκηση μιας αυτόνομης περιοχής της Ροδόπης ή, στην καλύτερη για την Τουρκία περίπτωση, της Δημοκρατίας της Ροδόπης, που θα περιλαμβάνει πληθυσμούς από τις δύο πλευρές των συνόρων…

Το ζήτημα πλέον δεν είναι καθόλου μακρινό και αν κρίνουμε τον τρόπο που το ελληνικό κράτος χειρίστηκε το θέμα των μειονοτήτων, όπως και εκείνο της ανάπτυξης και του πληθυσμού της Θράκης, θα πρέπει να φοβηθούμε τα χειρότερα. (Χαρακτηριστικό είναι πως σύμφωνα με την απογραφή του 1940 η Θράκη είχε 370.000 πληθυσμό ενώ μόνο με τη φυσική ανάπτυξη του πληθυσμού θα έπρεπε να έχει 540.000 κατοίκους το 2001. Αντ’ αυτού είχε μόνο 362.000, όσο δηλαδή οι δήμοι Περιστερίου και Καλλιθέας μαζί!) Ή μήπως δεν θα πρέπει να μας φρονηματίζει το προηγούμενο της Κύπρου και ο ρόλος των Τουρκοκυπρίων;

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα, πέρα από τις υπόλοιπες παραμέτρους -δηλαδή ανάπτυξη της αυτόνομης ταυτότητας των Πομάκων και των Ρομά, αποκλεισμός των παρεμβάσεων του τουρκικού προξενείου και κατάργησή του στον βαθμό που δεν συμμορφώνεται, εκπαιδευτική πολιτική που να ευνοεί την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία-, θα πρέπει να ακολουθηθεί μια συγκεκριμένη αναπτυξιακή στρατηγική με ενίσχυση του ελληνικού πληθυσμού.

Η ανάπτυξη της Ξάνθης και της Κομοτηνής πρέπει να είναι κατ’ εξοχήν ενδοστρεφής μια και υπάρχουν τεράστια περιθώρια για μια τέτοια ανάπτυξη, και η εξωστρεφής ανάπτυξη με κατεύθυνση την Βουλγαρία και τον Εύξεινο να επικεντρωθεί στον Νομό Έβρου, που εξάλλου διαθέτει και τα γεωγραφικά και τα μορφολογικά πλεονεκτήματα για κάτι τέτοιο. Το Πανεπιστήμιο της Θράκης πρέπει να γίνει το μεγαλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο και να συνδεθεί με την οικονομία της περιοχής, ενώ στη Θράκη πρέπει να εγκατασταθούν βιομηχανίες εξυπηρέτησης και των αναγκών των ένοπλων δυνάμεων.

Για να μην ξυπνήσουμε αύριο με ένα νέο κυπριακό πρόβλημα στο εσωτερικό της ίδιας της Ελλάδας, πρέπει πριν απ’ όλα να αφυπνιστεί ο ελληνικός λαός για τον άμεσο κίνδυνο που συνιστά ο νεοοθωμανισμός στη Θράκη.

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ
Απο Το ΠΑΡΟΝ
Πηγή
logioshermes