Χρήστες OnLine

Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Κοσσυφοπέδιο! Προσεχώς και στην Ελλάδα!




Με τις ευλογίες της ΠΑΣΟΚ-ΝΔ A.E. ...! "Όλα τα δίνουμε, όλα τα ξεπουλάμε!"

Τον 1ο μ.Χ αιώνα οι Ρωμαίοι εισέβαλαν σε μια περιοχή του Καυκάσου, την Αλβανία.

Μετά τη διάλυση της πρωτεύουσάς της Καμπάχα, πολλοί Αλβανοί μετανάστευσαν στην Ιλλυρία και ίδρυσαν τη κωμόπολη Αλβανό, κοντά στα σημερινά Τύρανα.

Η Αλβανική γλώσσα είναι ένα μείγμα αρμενικής περσικής αλλά και ινδικής. Αργότερα προσέλαβε και άλλα στοιχεία λόγω της επαφής των Αλβανών (μετά την άφιξή τους στην Ελληνική Ιλλυρία) με Έλληνες και Σλαύους.

Τα αποτελέσματα αυτής της μετανάστευσης έγιναν πιο αισθητά σε συνδυασμό με τη δημογραφική ανάπτυξη των Αλβανών, οι οποίοι αρχικά απέκτησαν τοπική πληθυσμιακή υπεροχή.
Ως ένα λαός ξένος πολιτισμικά απέναντι στα έθνη με τα οποία γειτνίαζε, συμμαχούσε συνεχώς με ξένους δυνάστες.

Στη μάχη του Κοσσυφοπεδίου (15η Ιουνίου 1389) τα Βαλκανικά έθνη συνασπίστηκαν εναντίον των Οθωμανών. Ωστόσο οι Αλβανοί συμμάχησαν με τον κατακτητή Μουράτ Ά.

Κατά τη δειάρκεια του Β' παγκοσμίου πολέμου η Αλβανία συμμάχησε με τους Φασίστες.

Αμέσως μετά, υπό το καθεστώς του Ενβέρ Χότζα, οι Αλβανία τάχθηκε με το μέρος του σταλινικού ολοκληρωτισμού.

Τα αποτελέσματα της μετανάστευσης πρέπει να γίνονται κατανοητά αφού μπορεί να επέλθουν μετά από πολλές δεκαετίες, ακόμα και αιώνες.

"Το 2004 ο Πρόεδρος Κτηματομεσιτών Αττικής, απεκάλυψε στην τηλεόραση ότι το προηγούμενο έτος το 1/3 των αγορών ακινήτων της Αττικής έγινε από Αλβανούς. Είναι επίσης γνωστό ότι η πανίσχυρη αλβανική μαφία ξεπλένει χρήματα διά της αγοράς ακινήτων. Οι Ελληνικές τράπεζες έχουν προνομιούχους όρους για αγορές ακινήτων, που αφορούν μόνο Αλβανούς. Ο μέσος όρος καταθέσεων Αλβανών είναι διπλάσιος από αυτόν των Ελλήνων".

"Εθνοκτονία εν εξελίξει" ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Π. ΡΩΜΑΝΟΣ

Πηγή

πηγη


20 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΜΑΦΙΑΣ- ΚΟΜΑΝΤΑ ΕΦΟΡΙΑΣ ΟΜΩΣ ΕΞΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΖΟΥΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


Ο τζίρος από το παρεμπόριο ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ!

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΟΥΜΑ, ΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP»

Ο Παναγιώτης Δούμας είναι έμπορος, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής. Είναι ο ιδρυτής και ο επικεφαλής της ομάδας «Παρεμπόριο STOP», την οποία στηρίζουν γνωστοί επιχειρηματίες της Αθήνας, οι οποίοι έχουν απηυδήσει από την κατάσταση που επικρατεί με τους παράνομους μικροπωλητές (που εξαργυρώνουν την παιδική εργασία σε χώρες του Τρίτου Κόσμου).

Επίσης, την ομάδα πλαισιώνουν και γνωστοί καλλιτέχνες, οι οποίοι βλέπουν να λυμαίνονται τον κόπο τους τριτοκοσμικοί πωλητές παράνομων CD, για λογαριασμό κυκλωμάτων που θησαυρίζουν. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ομάδα για την ανάδειξη του προβλήματος, τα μέλη της δέχθηκαν επίθεση με καδρόνια από Αφρικανούς λαθρομετανάστες, που δεν δίστασαν να χτυπήσουν βάναυσα και να τραυματίσουν ακόμα και ηλικιωμένους.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών υπογραμμίζει ότι «το παρεμπόριο οδήγησε την ελληνική κοινωνία σε συγκρουσιακές καταστάσεις με ακραίες εκφράσεις βίας. Η δεκαετής ανοχή, η ένοχη σιωπή και οι πρακτικές που διευκόλυναν την γιγάντωση του παρεμπορίου έφεραν την ελληνική κοινωνία στα όριά της» και τονίζει ότι «τα γεγονότα του Σαββάτου στον εμπορικότερο δρόμο της Αθήνας, την Ερμού, είναι το αποτέλεσμα της αγανάκτησης όλων εκείνων που πληρώνουν φόρους, που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές, που παρέχουν με πλήρη απασχόληση εργασία σε χιλιάδες ανθρώπους, που πληρώνουν υψηλά ενοίκια, που είναι τα μόνιμα θύματα κάθε προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Δυστυχώς, τα φαινόμενα του Σαββάτου, αν δεν υπάρξει άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας στη ρίζα του προβλήματος, δηλαδή σ’ όλους εκείνους που εισάγουν και τροφοδοτούν με προϊόντα τους παράνομους μετανάστες, θα πυκνώσουν. Πολύ φοβόμαστε ότι σύντομα οι αψιμαχίες θα μετατραπούν σε ωμή βία με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Εδώ που έφτασε η κατάσταση το παρεμπόριο δεν απειλεί μόνο την συγκροτημένη εμπορική επιχείρηση αλλά και το ίδιο το πολιτικό σύστημα αφού τα «άνθη του κακού» καραδοκούν για να ξεπροβάλλουν. Εδώ και τώρα θα πρέπει η Κυβέρνηση να ανασύρει και να ενεργοποιήσει την ειδική νομοθεσία της Ολυμπιακής περιόδου».

Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο κ. Δούμας δεν μασάει τα λόγια του, ενώ παράλληλα επισημαίνει ότι θα συνεχίσουν διότι ο κόσμος τους στηρίζει και «διότι αυτοί που αντιδρούν είναι απλά κάποιοι λίγοι με τεράστια επικοινωνιακή ισχύ αλλά και την ασυλία να λένε ό,τι τους κατέβει».

- Ποια είναι η πραγματική ζημιά στο εμπόριο από τη δράση των παράνομων μικροπωλητών και του παρεμπορίου γενικότερα;

Η ζημιά από το παρεμπόριο είναι τεράστια και με πολλά θύματα. Δεδομένου ότι ο τζίρος του πιστεύεται ότι ξεπερνά τα 20 δισ. ευρώ, πέραν των διαφυγόντων κερδών των εμπόρων και των συνεπειών που αυτή έχει στην αγορά εργασίας, πάνω από 7 δισ. είναι οι απώλειες για το ελληνικό κράτος, από την μη καταβολή φόρων και εισφορών. Αυτοί είναι, αν θέλετε, οι άμεσα θιγόμενοι.

Θυματοποιείται, ωστόσο και η μεγαλύτερη βιομηχανία της χώρας μας, αυτή του τουρισμού. Σκεφτείτε μόνο την εικόνα που εκπέμπει η πόλη μας στους λίγους πια τουρίστες που την επισκέπτονται. Σκεφτείτε πόσο μεγαλύτερη είναι η ζημιά, αν λαβουμε υπ' όψιν μας ότι ουσιαστικά πηγαίνει χαμένη η ακριβοπληρωμένη ολυμπιακή επένδυση, της οποίας τις υποδομές θα χρησιμοποιούσαμε και μετά και τις οποίες θα ξεπληρώνουν και τα δισέγγονά μας.

Τέλος, να μην ξεχνάμε, ότι οι μισοί τουλάχιστον μικροπωλητές βρίσκονται παράνομα στην χώρα και συντηρώντας τους με την ανοχή της παραβατικότητάς τους, τους ενθαρρύνουμε να κάτσουν εδώ και να αφαιμάσσουν τον φτωχό προϋπολογισμό μας, κάνοντας μάλιστα χρήση όλων των υποδομών, για τις οποίες ο Έλληνας ίδρωσε έναν αιώνα για να φτιάξει. Μιλάω για τα ασφαλιστικά ταμεία, για την δωρεαν νοσηλεία κ.ο.κ. Ό,τι δε μαζέψουν από χρήματα, αποστέλλεται κατά το μεγαλύτερο ποσοστό του σε τρίτες χώρες, καταδικάζοντάς μας στην αχρηματία που βιώνουμε. Μιλάμε λοιπόν για τεράστιες απώλειες...


- Γιατί, αφού τα διαφυγόντα κέρδη για την Πολιτεία, σε επίπεδο φοροδιαφυγής είναι τεράστια, δεν κυνηγάει κανείς τους παράνομους; Υπάρχει αυτό που λέμε «κύκλωμα» από πίσω;

Το πρόβλημα του παρεμπορίου υπάρχει παντού στον κόσμο απλά μόνον εδώ δεν επιλύεται. Το παρεμπόριο είναι κι αυτό μία διάσταση του συγχρόνου δουλεμπορίου που η παγκοσμιοποίηση ασκεί μέσω της κοινωνικής μηχανικής και της τεχνητής δημιουργίας μεταναστευτικών κυμάτων. Οι μετανάστες είναι αφενός οι σκλάβοι, τα πειθήνια όργανα των μεγάλων συμφερόντων, που μπορούν εύκολα να εκτελέσουν κάθε δύσκολη αποστολή και αφετέρου, αποτελούν το νέο κοινωνικό υποκείμενο της Νέας Τάξεως, η οποία περιθωριοποιεί σιγά σιγά τα έθνη και τους ντόπιους λαούς για να έρθει εν συνεχεία ως «σωτήρας» και να προσφέρει στους μετανάστες δικαιώματα, ψήφο, υπηκοότητα, «ιθαγένεια», σε μία νέα βάση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της άχρωμης, άοσμης αλλά και στυγνής παγκοσμιοποίησης.

Όλο αυτό που γίνεται στην πλάτη μας, καλύπτεται από έναν υποκριτικό μανδύα «ανθρωπισμού». Ενός συνονθυλεύματος ιδεοληψιών, που επιβάλλονται με την επικράτηση της αριστεράς.

κλικ εδώ

Για μένα αυτό είναι το «κύκλωμα». Είναι η Αριστερά ή η «Αριστερά» - αν θέλετε – που έχει καταστήσει το παράλογο, πολιτικά ορθό. Για μένα όσο σχετική κι αν είναι η λογική, αυτή η σχετικότητα έχει και τα όριά της. Πέρα απ' τα όρια αυτά αρχίζει είτε η βλακεία είτε ο χρηματισμός. Με λίγα λόγια, κάποιοι τα παίρνουν, ενώ υπάρχει και ένα μπουλούκι ηλιθίων, που τους ακολουθούν επειδή έχουν χάψει το παραμύθι που σας περιέγραψα πιο πάνω. Υπάρχει σίγουρα κύκλωμα!

- Η δράση της ομάδας σας έλαβε μεγάλη δημοσιότητα τα τελευταία 24ωρα. Σκοπεύετε να συνεχίσετε τις εκδηλώσεις σας για την ανάδειξη του προβλήματος; Ποια θα είναι τα επόμενα βήματα;

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ συγκεκριμένα, διότι ακόμη βιώνουμε τον απόηχο των γεγονότων του Σαββάτου και δεν έχουμε αποφασίσει πώς ακριβώς θα συνεχίσουμε. Το βέβαιο είναι πάντως ότι θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε, διότι ο κόσμος μας στηρίζει. Διότι αυτοί που αντιδρούν είναι απλά κάποιοι λίγοι με τεράστια επικοινωνιακή ισχύ αλλά και την ασυλία να λένε ό,τι τους κατέβει. Η κοινωνία είναι με το μέρος μας. Απόδειξις αυτού είναι και η ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος μας στήριξε στο ακέραιο και περιμένουμε τώρα να μπει μπροστά.

- Εκ μέρους κάποιων, γίνεται απόπειρα να συνδέσουν τη δράση σας με συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Τι απαντάτε;

Όλοι έχουν σχέση με έναν πολιτικό χώρο. Έτσι κι εγώ. Είναι δικαίωμά μου. Πέραν αυτού όμως, ξεκαθαρίζω ότι η κίνησή μας δεν είναι όργανο κανενός κόμματος και ούτε θα την αφήσω να γίνει. Η προσωπική μου εμπλοκή σε αυτήν, όπως και των υπολοίπων συναδέλφων συνδικαλιστών που συμμετέχουν στο «ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP!», είναι όχι μόνο για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας ως πολίτες και ως επιχειρηματίες αλλά και γιατί έχουμε υποχρέωση και απέναντι σε όλους αυτούς που μας ψηφίζουν στα όργανα που συμμετέχουμε. Οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.

- Πώς είναι η οδός Ερμού την επόμενη μέρα από τα συμβάντα;
Σήμερα, η οδός Ερμού αλλά και το ευρύτερο κέντρο των Αθηνών θυμίζει παλιές καλές εποχές. Οι παράνομοι έμποροι έχουν απλά εξαφανισθεί. Προσπάθησαν κατά το μεσημέρι να κάνουν την εμφάνισή τους, δεν κατάφεραν όμως να στρώσουν πουθενά. Αυτό δείχνει τρία πράγματα. Το πρώτο είναι ότι η κίνησή μας έπιασε τόπο και ότι πρέπει να επαναλειφθεί τόσο εδώ στην Αθήνα όσο και αλλού. Το δεύτερο ότι η πολιτεία και ο δήμος μπορούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και τα περί αδυναμίας είναι παραμύθια. Και το τρίτο ότι η Αθήνα είναι πολύ ομορφότερη έτσι και αξίζει να παραμείνει έτσι, μπας και έρθει και κανένας τουρίστας το καλοκαίρι και πληρώσουμε κανα σπασμένο...

Θαύμα – θαύμα! Χθες στην Ερμού δεν υπήρχε ούτε ένας παράνομος μικροπωλητής. Φοβήθηκαν, βλέπετε, τις αντιδράσεις από τις έκνομες ενέργειές τους. Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι αν δεν συνεργαστούν αρμονικά έμποροι, Δήμος και αστυνομία αύριο θα είναι και πάλι στις θέσεις τους, εξυπηρετώντας κάποιους λαθρέμπορους που θησαυρίζουν στις πλάτες τόσο των εμπόρων όσο και των Αφρικανών.

από
elora