Χρήστες OnLine

Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

οι λαθρομεταναστες ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ . ΒΑΛΤΕ ΙΣΟΒΙΑ ΠΙΑ ΤΟΥΣ ΣΩΜΑΤΕΜΠΟΡΟΥΣ. - 70 λαθρομετανάστες βρέθηκαν σε καρότσα φορτηγού στη Μάνδρα Έβρου

.. και οι αριστεροι "αντιρατσιστες" πλουτιζουν με τον πονο των λαθρομεταναστων... οσο οι ανικανοι πολιτικοι που εχουν καταστρεψει την χωρα τσεπωνουν οσο περισσοτερα χρηματα μπορουν πριν παρουν τον πουλο στις εκλογες...



70 λαθρομετανάστες έκρυβε στην καρότσα του φορτηγού του λαθροδιακινητής από τη Μολδαβία. Ο λαθροδιακινητής προτίθετο να τους μετακινήσει στο εσωτερικό της χώρας, συνελήφθη όμως από τους αστυνομικούς, λίγες μόνο ημέρες μετά από ένα αντίστοιχο περιστατικό, όπου 130 λαθρομετανάστες είχαν βρεθεί και αυτοί σε καρότσα φορτηγού αυτοκινήτου.

Οι λαθρομετανάστες προέρχονταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία από τη Μιανμάρ, ενώ υπήρχε και ένας Ινδός και ένας από το Πακιστάν.

AΠΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ..



Eκπαιδευτικός απορριπτει προταση του ΣΥΡΙΖΑ-Διαβαστε το ολο,αξιζει τον κοπο.

Εκπαιδευτικού - αρθρογράφου

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ…

Επειδή δέχτηκα δημόσια πρόσκληση από τον ΣΥΡΙΖΑ της Χαλκιδικής να ενταχθώ στις γραμμές του κόμματος αυτού, έπειτα από μια απάντησε σε χιουμοριστικό άρθρο μου στην τοπική εφημερίδα ΓΝΩΜΗ, απαντώ στην πρόσκληση με το κείμενο που ακολουθεί:

‘Χαίρομαι ειλικρινά για την αίσθηση του εκλεκτού χιούμορ που σας διακρίνει.
Όπως επίσης χαίρομαι και για την πρόσκληση που μου απευθύνατε για να προσχωρήσω στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία με τιμά ως πολίτη.

Επειδή μου αρέσουν όμως οι αρσενικές κουβέντες, θα την απορρίψω.

Όχι ευχαριστώ.

>Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά σας βλέπω υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μουσουλμάνων της Θράκης, δεν σας έχω δει ποτέ να αναλαμβάνετε κάποια δράση υπέρ των ίδιων ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Χριστιανών στην Τουρκία.
.
>Δεν θα μπορούσα να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά πέντε συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ – Οικολογική Παρέμβαση, Κόκκινο, Νεολαία Συνασπισμού, ΣΥΡΙΖΑ Παράρτημα Υμηττού, Διεθνιστική Εργατική Αριστερά- ονομάζουν τα Σκόπια ως ‘Ματσεντόνια’και τους Σκοπιανούς ‘ματσεντόσκι’ και στηρίζουν τις απόψεις του ναζιστή Γκρουέφσκι, από την άλλη κατηγορούν τους συμπατριώτες τους στην Ελλάδα που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους, ως …εθνικιστές!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά στηρίζετε τους Τσάμηδες –τους αποδεδειγμένους συνεργάτες του Χίτλερ στην κατοχή- και τους αναγνωρίζετε το δικαίωμα να διεκδικήσουν τις κατασχεμένες από την Ελλάδα περιουσίες τους, από την άλλη, δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε για την καταπάτηση των δικαιωμάτων των Ελλήνων κατοίκων της Βορείου Ηπείρου!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ στηρίζετε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, στηρίξατε παράλληλα και το αμερικάνικο σχέδιο Ανάν που αφαιρούσε τα δικαιώματα των Ελληνοκυπρίων και διέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ ονομάζετε την Κωνσταντινούπολη …Ιστανμπούλ, λέτε επίσης και το Μοναστήρι …Μπίτολα, αλλά δεν λέτε και το Βερολίνο …Μπερλίν!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια ζητάτε επίμονα να μπει φραγμός και κάποιος έλεγχος στη διακίνηση του παγκόσμιου κεφαλαίου, από την άλλη θέλετε ελεύθερη διακίνηση λαθρομεταναστών στην Ελλάδα!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ από τη μια μεριά είστε υπέρ της κατάργησης του πεδίου βολής στους Λόφους της Φλώρινας για οικολογικούς λόγους, από την άλλη μεριά δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το εργοστάσιο λιγνίτη της ΔΕΗ που μολύνει χειρότερα το ίδιο περιβάλλον, δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για το ασβεστάδικο και για το ορυχείο στην ίδια περιοχή…όπως και δεν διαμαρτυρηθήκατε ποτέ για την άθλια ρυπογόνο μονάδα παραγωγής ηλεκτρισμού των Σκοπιανών δίπλα στο Μοναστήρι, που όταν φυσά βόρειος άνεμος πνίγεται όλος ο νομός στο καυσαέρια!

>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ο πρόεδρός σας από τη μια μεριά είναι λάβρος κατά των ‘βυσμάτων’ στο στρατό και από την άλλη υπηρετεί τη θητεία του βάζοντας βύσμα στο κέντρο της Αθήνας στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!!!
.
>Δεν θα μπορούσα ποτέ να έλθω στις γραμμές σας, γιατί ενώ βλέπω ένα νέο παιδί για αρχηγό με υποτίθεται νέες και καθαρές ιδέες, από την άλλη όμως τον βλέπω μέτοχο σε κατασκευαστική εταιρεία που στο καταστατικό της έχει στην πρώτη γραμμή τα …δημόσια έργα!
.
Για αυτά και για άλλα πολλά
.
Όχι ευχαριστώ!
.
Αναστάσιος Καζαντζίδης
Εκπαιδευτικός

Αναδημοσίευση από: http://taxalia.blogspot.com/2008/12/blog-post_8475.html
ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

Το ποστ είναι πολυ παλιο και το βρηκα εντελώς τυχαια.
Φανταστειτε οτι η προταση εγινε πριν τα γεγονοτα του δεκεμβριου.
Περιττο να δηλωσω οτι συμφωνω 100%με τις δηλωσεις του καθηγητη.
Χαιρομαι διοτι υπαρχουν τετοιοι εκπαιδευτικοι που θα διδαξουν τα παιδια μας την ελληνικη ιστορια,μακρια απο συγχρονες προκαταληψεις και "προοδευτικες κουλτουρες"

ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ



του Εκπρ. Τυπου ΝΕ.Ο.Σ.Καλαντώνη Ιωάννη

Ομόνοια 28/03/09, βράδυ Σαββάτου, κοντά στα ξημερώματα, Αθηναίοι γυρίζουν στις εστίες τους μετά την έξοδο, οδοκαθαριστές πιάνουν δουλειά, οι οδηγοί ταξί περιμένουν στις πιάτσες … άλλο ένα βράδυ Σαββάτου στο πολύπαθο κλεινόν άστυ. Κι όμως η φαινομενικά ήρεμη βραδιά ταράζεται από σοβαρά επεισόδια. Ομάδες μεταναστών, λαθραίων και μη, συμπλέκονται, φωνάζουν, σπάνε, καίνε, βγάζουν μαχαίρια, καταστρέφουν.

Κι όμως η πόλη κοιμάται … παρακολουθεί απλά τα γεγονότα, δεν αντιδρά, δεν φωνάζει . τίποτα! Είναι άραγε λόγω φόβου; Ή μήπως αυτή η εκνευριστικά ατάραχη συμπεριφορά οφείλεται σε μια απάθεια… μια επικίνδυνη απάθεια, η οποία χτίστηκε σιγά σιγά όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της «ουμανιστικής – αντιρατσιστικής – προοδευτικής αριστεράς»;

Η κατάσταση βέβαια αυτή δεν οφείλεται σε παρθενογένεση. Συστηματικά μπαίνει σε αυτή την πολύπαθη Χώρα όποιος θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά ούτε καν για τα ποινικά μητρώα των συγκεκριμένων ατόμων από της χώρες που προέρχονται. Εδώ είναι και το κομβικό σημείο της υπόθεσης.

Συγκεκριμένα το σύνολο των κρατουμένων για το έτος 2007 ήταν περί τους 11000 από τους οποίους τα 5253 είναι αλλοδαποί και από αυτούς οι 2668 είναι αλβανικής καταγωγής. Με βάση τον υπολογισμό ότι σήμερα ζουν περίπου 1.500.000 αλλοδαποί στη χώρα μας, από τους οποίους οι περίπου 700.000 είναι Αλβανοί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί φυλακίζονται, αναλογικά, έξι φορές περισσότερο, από τους Έλληνες!(Πηγή Κυρ. Ελευθεροτυπία 28/10/07)

Τα παραπάνω στοιχεία κάποιοι «επαγγελματίες αντιρατσιστές» προσπαθούν να τα αποκρύψουν. Γιατί όμως; Μήπως έχουν τεράστια κέρδη από αυτό; Μήπως έχουν μεγάλα συμφέροντα από τη ραγδαία πτώση των ημερομισθίων; Μήπως έχουν βλέψεις μέσω των «γκέτο» να υποβαθμίσουν περιοχές, και στη συνέχεια αγοράζοντας πάμφθηνα τη γη να οικοδομήσουν και να οικονομήσουν από αυτό; Αρκεί το παρακάτω μικρό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα: Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα δικηγόρος επαγγελματίας «αντιρατσιστής» νοίκιαζε με το κεφάλι κάποια διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες αντί ημερησίου τιμήματος. Εκεί είχαν στοιβαχτεί σε ένα χώρο που προοριζόταν για περίπου 20 άτομα, περί τους 300 λαθρομετανάστες με τίμημα 3 ευρώ τη μέρα. Μια χαρά «αντιρατσισμός» λοιπόν με ένα χιλιάρικο τη μέρα…

Πέρα όμως από τα παραπάνω όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει τις υποδομές ώστε να μπορέσει να συντηρήσει αυτά τα άτομα που μαζικά περνούν τα σύνορα. Υπάρχει επαρκές σύστημα υγείας; Σύστημα παιδείας; Υπάρχει αυτή η βαριά βιομηχανία που θα τους δώσει δουλειά; Όπως γνωρίζουμε όλοι μας όχι. Την στιγμή που τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετακομίζοντας σε γειτονικές χώρες και μένουν χιλιάδες Έλληνες άνεργοι, τη στιγμή που οι Έλληνες αγρότες δουλεύουν απλά για να συντηρούν την οικογένεια τους με εργασία ακόμα και 16 ωρών τη μέρα, πώς είναι δυνατόν το κίνητρο των λαθρομεταναστών να είναι η εύρεση εργασίας. Οι μοναδικοί που ωφελούνται από αυτή την αθρόα εισαγωγή είναι οι μεγαλοκαπιταλιστές που μπροστά στην μεγιστοποίηση του κέρδους τους ρίχνουν τα ημερομίσθια κάθε φορά όλο και περισσότερο χωρίς φυσικά να νοιάζονται για τις περαιτέρω συνέπειες.

Περί της ανεργίας συγκεκριμένα ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Σαρρής έχει κάνει μια έρευνα περί του θέματος η οποία δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, 18/1/1998. Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των περίπου 450.000 λαθρομεταναστών αντιστοιχεί σε 130.000 εργάτες πλήρους απασχόλησης. Διαπίστωση της έρευνας είναι ότι για κάθε 5 λαθρομετανάστες που βρίσκουν δουλειά, 2 Έλληνες χάνουν την δική τους.

Η παραπάνω έρευνα του καθηγητή Α. Σαρρή έδειξε επίσης ότι τα χαμηλά μεροκάματα των λαθρομεταναστών έκαναν πολλούς ανειδίκευτους Έλληνες εργάτες να χάσουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα την ανισοκατανομή εισοδήματος, καθώς και ότι το 37% του πληθυσμού, του φτωχότερου εισοδηματικά, γίνεται φτωχότερο εξ' αιτίας των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την έρευνα η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών προκάλεσε μείωση της πραγματικής αμοιβής των εργαζομένων, δηλαδή τον μέσο όρο των αμοιβών των εργαζομένων, κατά 6%.

Η ΕΕ τόνισε ότι όσον αφορά την απασχόληση των γυναικών παρά την αύξησή της κατά 3% το 1998, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε πολύ λίγο (μόλις κατά 0,5%) εξ' αιτίας της ξαφνικής αύξησης του αριθμού των μεταναστών (Ελευθεροτυπία, 21/9/1999). Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η συμβολή των λαθρομεταναστών στην κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο ήταν "μόνο" 0,3% (Τα Νέα, 29/7/1999). Η δήλωση αυτή δείχνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ανεργίας και λαθρομετανάστευσης. Εφ' όσον το 0,3% από την κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας οφείλεται στους λαθρομετανάστες, συνεπάγεται ότι το 25% (0,3/1,2=0,25) της αύξησης της ανεργίας κατά το τελευταίο έτος οφείλεται στους λαθρομετανάστες.

Παρατηρούμε επίσης ότι παλαιότερα πολλά από τα πιο υψηλόβαθμα και προβεβλημένα στελέχη της κυβερνήσεως, σε ένα παροξυσμό αλήθειας, παραδέχονται ότι το πρόβλημα σχετικά με τα στίφη των λαθρομεταναστών, είναι τεράστιο. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω στοιχεία.

Ο πρ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε: "Τέλος υπάρχει το μείζον πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών. Ότι προστέθηκαν 500.000 νέοι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό μας δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στην ανεργία. Δεν συμφωνώ ότι οι δουλειές των οικονομικών μεταναστών είναι δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες" (Οικον .Ταχυδρόμος, 3/6/1999).

Ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: "Αντί να κλείσουμε, ανοίξαμε τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη είσοδο κάθε ξένου. Ποιός μπορούσε τότε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια, σε 10 εκ. πληθυσμό θα είχαμε 1 εκ. ξένους, με επιπτώσεις από την έξαρση της εγκληματικότητας μέχρι την διόγκωση της ανεργίας;" (Τα Νέα, 28/6/1999).

Ο πρ. υπουργός Δημ .Τάξεως Μ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε επίσης: "Η απασχόληση παράνομου αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, υπό συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας στις κατηγορίες των νέων και των γυναικών, εμποδίζει την εξάντληση των υφισταμένων αποθεμάτων ημεδαπού εργατικού δυναμικού και διευρύνει το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων. Γίνεται σαφές ότι η παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών εργαζομένων αποτελεί μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την ελληνική αγορά εργασίας και ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών" (Οικον.Ταχυδρόμος, 30/12/1999).

Κάπου εδώ έρχονται στο μυαλό μου τα λόγια του Καρλ Μαρξ ''Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς'' (σ.σ για τους δύσπιστους, Το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του "Μια Προειδοποίηση", που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο "A warning")… Εκτός και αν ο Μαρξ ήταν ένα ξενοφοβικό, φασιστικό υποκείμενο όπως αποκαλούν οι λεγόμενοι σκοταδιστές προοδευτικοί όποιον τολμά να αναπαράγει αυτή τη φράση σήμερα.

Άραγε τι είναι ρατσισμός; Το να δίνεις φρούδες ελπίδες σε κάποια όντως κατατρεγμένα άτομα πουλώντας τους ψεύτικα όνειρα με τίμημα άθλιες συνθήκες ζωής ή να αποτρέπεις από το να γεννιούνται αυτά τα ψεύτικα όνειρα…. Την απάντηση μπορεί να την δώσει ο καθένας από εμάς.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό ΑΠΟΔΡΑΣΗ φυλ.5

Πηγή:Διαφορετική Ματιά

"Φερέφωννο των Αμερικανών ο Τρεμόπουλος"




Είδατε που αποκαλύπτονται σιγά σιγά οι Οικολόγοι; Θυμάστε που γράφαμε ότι φεύγουν τα στελέχη και τους καταγγέλουν; Μας είχαν διαψεύσει τότε που βάλαμε για τον Νάνο Βαλαωρίτη αλλά τώρα επέστρεψε δριμύτερος με συνέντευξη του στο "π.θ"


Λέει για τον Μιχάλη Τρεμόπουλο:


«κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» ο οποίος «μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Είναι απεσταλμένος και φερέφωνο των Αμερικανών».

Αυτά τα ολίγα...
..εμεις σας τα λεγαμε...


ΑΠΟΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΥΠΡΟ ΖΗΤΑΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ!


Δεν περιμέναμε βέβαια κάτι καλύτερο από τον... γηραιό των λουλουδιών, γνωστότερο με το όνομα Τρεμόπουλος! Ο λεγάμενος που έχει ταχθεί στο πλευρό απάντων των εχθρών της Ελλάδας, συμπλέοντας μαζί τους, κατέφθασε και στην Κύπρο ΜΑΣ για να... εκθέσει τις απόψεις του!

Είχε επίσημη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια. Πριν τη συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο της Λευκωσίας, ο Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τον υπουργό Εξωτερικών Μάρκο Κυπριανού με τον οποίο είχε μια... εποικοδομητική συζήτηση και ενημέρωση. Η συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, που διάρκεσε πάνω από μία ώρα, έγινε σε θερμό και φιλικό κλίμα και οι δύο πλευρές δήλωσαν την... ικανοποίησή τους για τη δημιουργική ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που ενδιαφέρουν την Κύπρο και την Ευρώπη!

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Τρεμόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Χαίρομαι που οι προτάσεις μας για μια πράσινη, ειρηνική και αποστρατιωτικοποιημένη Κύπρο βρίσκουν εύφορο έδαφος στη Μεγαλόνησο. Η Αμμόχωστος, με τη συμβολή Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο σχεδιασμό και την υλοποίηση, μπορεί να αποτελέσει ένα πρότυπο πράσινης και πολυπολιτισμικής πόλης, ως έμπρακτη απόδειξη ότι το Κυπριακό ζήτημα είναι δυνατόν να επιλυθεί και ταυτόχρονα να γίνει ένα ελκυστικό υπόδειγμα για ολόκληρο τον κόσμο»!

Είδατε πόσο ωραία τα παρουσιάζουν οι οικολόγοι του Τρεμόπουλου τα πράγματα;

Τσιμουδιά για τους ομαδικούς τάφους, τις εκτελέσεις, τους αγνοούμενους...

Τσιμουδιά βέβαια και για τον τούρκικο στρατό κατοχής!

Εντάσσεται και αυτός στο "ελκυστικό υπόδειγμα" πολυπολυτισμού, κατά Τρεμόπουλο!

Πηγή:
Στόχος


Πόση βλακεία μπορούμε να αντέξουμε; Παγανή Λέσβου



Αγαπητοί αναγνώστες με χαρά σας παρουσιάζουμε την τελευταία μόδα διακοπών με χορηγούς "αντιρατσιστικές" οργανώσεις, "ΜΚΟ" και φυσικά συγκεκριμένους κομματικούς σχηματισμούς!

Αφού λοιπόν κάνουμε clubbing στη Μύκονο μαζευόμαστε με τα "άλλα παιδιά" και μετά από σύντομη κουβεντούλα για το ποιος έχει το καλύτερο μαύρισμα σαλπάρουμε για Λέσβο για να συνδυάσουμε διακοπές και "αγώνα" στο κάμπινγκ αλληλεγγύης για τους λαθρομετανάστες "No border"!

Και επ' ευκαιρία την "πέφτουμε" και στο άγημα του εκπροσώπου της εξουσίας στρατού, την ώρα που επειστρέφει από την υποστολή της μισητής Ελληνικής σημαίας στο Παλιό Λιμεναρχείο (που αντί να την υποστείλουν θα έπρεπε να την κάψουν καλύτερα, ε;)

Η βλακεία των "ανθρωπιστών" συνεχίζεται...Είναι δυνατόν σε μια χώρα σαν την Ελλάδα να ζητάς την κατάργηση των συνόρων και την ελεύθερη διακίνηση των ανθρώπων; Νομίζουν ότι η χώρα μας συνορεύει με τη Νορβηγία ή το Βέλγιο;

Πραγματικά απορούμε, καιρό τώρα, με τις διεργασίες που πραγματοποιούνται στον εγκέφαλο(?) των ανθρώπων που διαδηλώνουν με σχετικά αιτήματα. Πρόκειται, άραγε, απλώς για εσφαλμένες χημικές αντιδράσεις, αστοχία στο γενετικό υλικό ή διακοπτόμενες νευρικές συνάψεις; Ή μήπως είναι ψυχολογικά τα αίτια, όπως "εκδικούμαι το συντηρητικό πατέρα μου, που με καταπίεζε μικρό"; Αυτοί που τους ωθούν γνωρίζουμε ποιους στόχους έχουν. Αυτοί που ακολουθούν όμως;

-Δεν μπορεί να αρνούνται την ύπαρξη προβλήματος με τους λαθρομετανάστες.

-Δεν μπορεί να μην ενοχλούνται με το χάλι της Αθήνας κι άλλων πόλεων.

-Δεν μπορεί όποιος διαφωνεί μαζί τους να είναι "φασίστας", λέξη που με περισσή ευκολία ξεστομίζουν.

-Δεν μπορεί να μην βλέπουν τις στρατηγικές κινήσεις της γείτονος να προωθήσει όλο και περισσότερους στη χώρα μας.

-Και κυρίως, δεν μπορεί να ενδιαφέρονται πραγματικά για αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους και να πιστεύουν ότι θα γίνουν ευτυχέστεροι στην φτωχή μας χώρα, ειδικά όταν ο αριθμός τους φτάσει κάποια εκατομμύρια!

Όσο για το κόμμα που βρίσκεται από πίσω, όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα των ευρωεκλογών, αλλά κάνει τα αδύνατα-δυνατά να συρρικνωθεί ακόμη περισσότερο σε σημείο που αναρωτιόμαστε μήπως δεν το ενδιαφέρει τελικά η απήχηση στο λαό και εξυπηρετεί άλλες σκοπιμότητες η ύπαρξή του στην Ελληνική πολιτική σκηνή και εν γένει στην Ελληνική κοινωνία.

Βέβαια, όπως σχολίασε ένας συνάδελφος, πιθανά να στοχεύει στις ψήφους των αλλοδαπών, εάν κι όταν αυτοί νομιμοποιηθούν, μια και αυτές των Ελλήνων τις έχει απολέσει από καιρό. Όλα είναι πιθανά στους κύκλους των ¨προοδευτικών".

Αφού διασκεδάσετε με το
indymedia, διαβάστε τι έγραψε ο τοπικός τύπος της Λέσβου για το θέμα (Αιολικά Νέα - Εμπρός) και μετά δείτε το σχετικό βίντεο:




Πηγή:Εκπαιδευτικοί Λήμνου

ΤΟΝ ΑΝΗΞΕΡΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ;



Υποκινούμενα επεισόδια απο την αστυνομία?Ρωταει ο λακης.Ναι λακη μου κι απο την πυροσβεστικη υποκινηθηκανε..

Δειτε στο παρακατω βιντεο τον ανθελληνα λακη λαζοπουλο να ρωταει το εξης..
Απο ποιον εννοουν ,στο γκαλοπ που εγινε για λογαριασμο της εκπομπης του ,οτι υποκινηθηκανε τα επεισοδια?

Φυσικα το γεγονος οτι οι συριζαιοι που μαζευει για κοινο χειροκροτουν και χαιρονται με την κοινωνικη εξεγερση,ειναι αηδιαστικο.

Τοσοι ανθρωποι μεινανε χωρις δουλεια απο την κοινωνικη εξεγερση λακη μου κι εσυ χαιρεσαι?

Εμ,βεβαια στα παπαρια σου,εσυ δεν θα πεινασεις.

Να σου απαντησω εγω, που κανεις οτι δεν καταλαβαινεις λακη μου ,απο ποιον εννοουν οι πολιτες οτι υποκινηθηκαν τα επεισοδια..

Απο τον συριζα φυσικα πανηλιθιε..

Αντε βρε,σου ευχομαι να δεις το κομμα σου στο 2,9%...


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ,ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ...


Πηγή:lakis-o-igetis

Η επέλαση του τουρκικού λόμπι στην Ουάσιγκτον




ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρεί συστηματικά η Τουρκία. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η έρευνα του «Βήματος», υπό την ηγεσία του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η προβολή της Αγκυρας ως σημαντικού εταίρου με ρόλο σε πολλές περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, ο Καύκασος αλλά και τα Βαλκάνια,
έχει αποκτήσει νέο momentum.

▅ Ενώ Αθήνα και Ομογένεια κινούνται νωχελικά και ακολουθούν πρακτικές του παρελθόντος για τα εθνικά συμφέροντα

Πώς η Αγκυρα προωθεί και προβάλλει συστηματικά τις θέσεις της
ΑΓΓ. ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΒΗΜΑ

ΣΕ ΕΠΕΛΑΣΗ στα κέντρα λήψης αποφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες προχωρεί συστηματικά η Τουρκία. Οπως αποκαλύπτει σήμερα η έρευνα του «Βήματος», υπό την ηγεσία του ισλαμικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η προβολή της Αγκυρας ως σημαντικού εταίρου με ρόλο σε πολλές περιοχές, όπως η Μέση Ανατολή, ο Καύκασος αλλά και τα Βαλκάνια, έχει αποκτήσει νέο momentum.

Κρατικοί φορείς (όπως το υπουργείο Εξωτερικών και το γραφείο του Πρωθυπουργού), αλλά και ιδιωτικοί (όπως η Ενωση Βιομηχάνων- ΤUSΙΑD, θρησκευτικά κινήματα όπως αυτό του Φετουλάχ Γκιουλέν ) συνεργάζονται συστηματικά για την ανάδειξη του «brand name» Τουρκία. Η έμφαση δίδεται σε τρία σημεία: στην εκμετάλλευση του θεσμού του λόμπινγκ, στην προώθηση της τουρκικής γλώσσας και κουλτούρας και στην εκμετάλλευση της επιρροής των δεξαμενών σκέψης (think tanks) που τροφοδοτούν με στελέχη τις αμερικανικές κυβερνήσεις.

Την ίδια στιγμή, το ελληνικό λόμπι και η Ομογένεια επιμένουν να ακολουθούν πρακτικές του παρελθόντος, προασπίζοντας με στείρο τρόπο τα στενά εθνικά συμφέροντα. Ανθρωποι με βαθιά γνώση του τρόπου λήψης αποφάσεων στην Ουάσιγκτον επιμένουν ότι «η Αθήνα κινείται νωχελικά. Δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες ώστε να κινητοποιήσει το ελληνικό λόμπι. Η καλύτερη άμυνα όμως είναι η επίθεση» σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η Αγκυρα δαπανά ετησίως περίπου 2 εκατ. δολάρια σε εταιρείες λόμπι στις Ηνωμένες Πολιτείες. Την περίοδο αυτή χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της DLΑ Ρiper, μιας πολυεθνικής νομικής εταιρείας. Τα συμφέροντα της Τουρκίας προωθεί ο Ντικ Γκέπχαρντ, πρώην βουλευτής των Δημοκρατικών που εργάζεται στην DLΑ Ρiper. Το σχετικό συμβόλαιο αποφέρει στον κ. Γκέπχαρντ περίπου 1,2 εκατ. δολάρια ετησίως, όπως έγραψε προσφάτως ο Τζον Νιούχαουζ σε άρθρο του στο «Foreign Αffairs».

Η αποτελεσματικότητά του φάνηκε πολύ καλά το 2007, όταν η Αγκυρα προσπάθησε και πέτυχε να μην υιοθετηθεί από το Κογκρέσο ψήφισμα που θα αναγνώριζε την αρμενική γενοκτονία. Η τουρκική ισχύς πάντως απεδείχθη και από το γεγονός ότι οκτώ πρώην υπουργοί Εξωτερικών (μεταξύ των οποίων και ο «πολύς» Χένρι Κίσινγκερ ) και τρεις πρώην υπουργοί Αμυνας έγραψαν επιστολές εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο ψήφισμα.

Προμετωπίδα του τουρκικού λόμπι στην Ουάσιγκτον είναι το Αμερικανοτουρκικό Συμβούλιο (Αmerican Τurkish Council- ΑΤC). Η οργάνωσή του δεν αφέθηκε στην τύχη. Το πρότυπό του ήταν η κορυφαία οργάνωση του πανίσχυρου ισραηλινού λόμπι, το ΑΙΡΑC (Αmerican Ιsraeli Ρublic Αffairs Committee). Αλλωστε ήδη από τα μέσα της δεκαετίας του 1970 οι Τούρκοι είχαν ζητήσει τη βοήθεια του ισραηλινού λόμπι ώστε να επιτύχουν την άρση του εμπάργκο όπλων μετά την εισβολή στην Κύπρο.

Η εμβέλεια της επιρροής του ΑΤC αποδεικνύεται από τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του. Πρόεδρός του είναι ο Μπρεντ Σκόουκροφτ , πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας επί προεδρίας Τζορτζ Μπους πατρός και άνθρωπος με εκτεταμένες διασυνδέσεις στην Ουάσιγκτον. Εκτελεστικός αντιπρόεδρος είναι ο Τζορτζ Πέρλμαν, υψηλόβαθμο στέλεχος της Lockheed Μartin, μιας εκ των εταιρειών-κολοσσών στους αμυντικούς εξοπλισμούς και βασικού προμηθευτή της Αγκυρας. Στο ΑΤC αλλά και στη Lockheed Μartin προσφέρει τις υπηρεσίες του και ο πτέραρχος ε. α. Τζόζεφ Ράλστον , πρώην επικεφαλής των συμμαχικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SΑCΕUR). Το έργο της ΑΤC συμπληρώνουν οργανώσεις όπως η Τurkish Coalition of Αmerica και η Αssembly of Τurkish Αmerican Αssociations.

Η προβολή της Τουρκίας στο εξωτερικό- με έμφαση στις ΗΠΑ- ξεκίνησε τη δεκαετία του 1980 επί πρωθυπουργίας Τουργκούτ Οζάλ. Το πρώτο βήμα έγινε το 1982. Τότε ιδρύθηκε, με προικοδότηση 3 εκατ. δολαρίων, το Ινστιτούτο Τουρκικών Σπουδών (ΙΤS). Εμπνευστής του ήταν ένας σκληροπυρηνικός κεμαλιστής, ο διπλωμάτης και καθηγητής Πανεπιστημίου Σουκρού Ελεγκντάγ. Η έδρα του βρίσκεται στην Εdmund Α. Walsh School of Foreign Service του Πανεπιστημίου Τζορτζτάουν- την παλαιότερη και πλέον αναγνωρισμένη σχολή διεθνών σχέσεων στις ΗΠΑ.

Το ΙΤS είναι αφοσιωμένο στην υποστήριξη και ανάπτυξη των τουρκικών σπουδών στην αμερικανική ανώτατη εκπαίδευση. Σε πολλά πανεπιστήμια έχουν ενσωματωθεί προγράμματα Τουρκολογίας, Τουρκικής Γλώσσας, Οθωμανικών Σπουδών ή Σπουδών Μέσης Ανατολής. Τέτοια προγράμματα εμφανίζονται σε όλα σχεδόν τα κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα (Χάρβαρντ, Μπέρκλεϊ, Πρίνστον, Σικάγο, Τζορτζτάουν, Κολούμπια). Η παράμετρος «εκπαίδευση» αποτελεί κεντρικό στοιχείο της τουρκικής προπαγάνδας ώστε να αναδειχθεί η στρατηγική σημασία της χώρας και η συμβολή της σε θέματα παγκοσμίου ενδιαφέροντος (όπως η συμμαχία των πολιτισμών και ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας).

Βασικός πυλώνας της κυβέρνησης του ΑΚΡ είναι επίσης η ενίσχυση της παρουσίας τούρκων ακαδημαϊκών και διανοουμένων στις ΗΠΑ. Ασφαλείς πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 1.500- 2.000 τούρκους ακαδημαϊκούς που εργάζονται σε αμερικανικά πανεπιστήμια και μεγάλα think tanks. Η δημιουργία μιας δυναμικής τουρκικής διασποράς κρίνεται πολύ σημαντική και σε αυτό αποσκοπεί η κοινή πρωτοβουλία των κυβερνήσεων ΗΠΑ και Τουρκίας που ανακοινώθηκε κατά την επίσκεψη της Χίλαρι Κλίντον στην Αγκυρα με τίτλο «Υoung Τurkey/ Υoung Αmerica: Α new relationship for a new age». Στόχος, η ανάπτυξη φιλοαμερικανικών και φιλοτουρκικών ελίτ σε Τουρκία και ΗΠΑ αντιστοίχως με ενίσχυση του λόμπινγκ και των διμερών εκπαιδευτικών-πολιτιστικών σχέσεων.

Η διείσδυση στα μεγάλα think tanks

Η ΤΟΥΡΚΙΚΗ ηγεσία έχει κατανοήσει πολύ καλά τη σημασία που έχουν τα μεγάλα think tanks στη διαμόρφωση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. Τα ιδρύματα αυτά λειτουργούν άλλωστε ως ακαδημαϊκός βραχίονας κάθε αμερικανικής κυβέρνησης και ενίοτε οι προτάσεις τους υιοθετούνται αυτούσιες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πρόταση του Center for Αmerican Ρrogress, την οποία πρώτο είχε αποκαλύψει «Το Βήμα» στα τέλη Ιανουαρίου, για την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αγκυρα ώστε να την αναδείξει σε πυλώνα-«κλειδί» για την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

Στενότατη σχέση έχει αναπτυχθεί με το Βrookings Ιnstitution. Αντιπρόεδρος στο συγκεκριμένο ινστιτούτο ανέλαβε προσφάτως ο Κεμάλ Ντερβίς, πρώην υπουργός Οικονομίας της Τουρκίας και επί πολλά χρόνια στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας. Υπάρχει επίσης πρόγραμμα αποκλειστικά για την Τουρκία (Τurkey Ρroject) του οποίου προΐσταται ο Μαρκ Πάρις, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αγκυρα. Τον βοηθά ο Ομέρ Τασπινάρ, που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς και είναι τακτικός αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα «Ζαμάν».

Το πόσο επιτυχημένη ήταν η επιλογή της Αγκυρας φαίνεται από το γεγονός ότι ένα από τα κορυφαία στελέχη του Βrookings, ο Φίλιπ Γκόρντον, ανέλαβε βοηθός υπουργός Εξωτερικών για θέματα Ευρώπης και Ευρασίας στην κυβέρνηση Ομπάμα. Ο Γκόρντον έχει στο παρελθόν υποστηρίξει ένθερμα την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ και τις τουρκικές θέσεις στο Κυπριακό, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ του Σχεδίου Αναν. Υπήρξε επίσης σταθερός αποδέκτης κονδυλίων από τουρκικές πηγές για συγγραφή μελετών. Είναι χαρακτηριστικό ότι από το 2006 το Βrookings έλαβε από τουρκικές πηγές κονδύλια ύψους περίπου 650.000 δολαρίων.

Το έτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης που φέρεται να έχει στενές σχέσεις με την Αγκυρα είναι η Ελίζαμπεθ Σέργουντ-Ράνταλ . Διευθύντρια του Τμήματος Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, η κυρία Ράνταλ είχε συνυπογράψει το 2006 την έκθεση «Generating momentum for a new era in US- Τurkey relations» του Council of Foreign Relations. Η έκθεση ήταν ιδιαίτερα επικριτική για τους Ελληνοκυπρίους λόγω της απόρριψης του Σχεδίου Αναν.

Προγράμματα για την Τουρκία «τρέχουν» επίσης στο Αtlantic Council (στο οποίο ήταν πρόεδρος του ΔΣ από τον Ιούνιο του 2007 ως τον Ιανουάριο του 2009 ο σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας του προέδρου Ομπάμα Τζέιμς Τζόουνς ), στο German Μarshall Fund, στο Center for Strategic and Ιnternational Studies (σύμβουλοι στο πρόγραμμα υπήρξαν τόσο ο Σκόουκροφτ όσο και ο Ζμπίγκνιου Μπρζεζίνσκι ) και στο Ηudson Ιnstitute (εκεί εργάζεται η Ζεϊνό Μπαράν, σύζυγος του γνωστού μας Ματ Μπράιζα που πλέον ετοιμάζεται για πρεσβευτής στο Αζερμπαϊτζάν).

Πηγή:
infognomonpolitics