Χρήστες OnLine

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ:ΤΟ ΚΚΕ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΑΦΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΙ ΑΦΓΑΝΟΙ



Το ΚΚΕ έστησε προεκλογικό κιόσκι στην περιβόητη πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα (μεγάλη η χάρη Του) Αχαρνών. Εκεί όπου ο Άγιος κατωβλέπει το σκήνωμά του να έχει γίνει σύμβολο της σύγκρουσης του ελληνικού εθνισμού με τον ισλαμοκίνητο διεθνισμό.

Το ΚΚΕ λίγους μήνες πριν έβριζε τους κατοίκους της περιοχής (Έλληνες και μη) που θέλησαν να υπερασπιστούν στα σπίτια τους και τους δημόσιους χώρους τους. Σήμερα εκεί μοιράζει φυλλάδια (στα ελληνικά πάντα) υπέρ της άγρας ψήφων.

Μερικά δίδονται και σε κορανιούχους μελαψούς κυρίους. Δεν έχουν ακούσει - οι θρησκευτικώς αγράμματοι νεαροί ΚΚΕδες - ότι ο ορθόδοξος μουσουλμάνος δεν δέχεται να ηγείται από γυναίκες.


Πάντως τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στις επερχόμενες εκλογές. Αν η κομματική βάση περάσει σε Αφγανοπακιστανούς έχουμε ελπίδες να πάψουμε να βλέπουμε την Παπαρήγα στο γυαλί.

Πηγη

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ



ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΗ

Ποιο θα ήταν το μειονοτικό θέμα της Θράκης αν έλειπε η διαβρωτική δράση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής; Όλοι γνωρίζουν την πραγματική αιτία πλήθους προβλημάτων στην περιοχή, όμως κανείς δεν τολμάει να την ονομάσει ρητά και ταυτόχρονα να αναδείξει το ζήτημα ασφάλειας για την ελληνική πολιτεία και πλειονοτική κοινωνία, το ζήτημα εκδημοκρατισμού και ένταξης της μειονοτικής κοινωνίας, το ζήτημα εξορθολογισμού και εξομάλυνσης της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Θράκης.

Ποιος χρειάζεται το Προξενείο της Τουρκίας στην πόλη μας;


- Υπάρχουν Τούρκοι υπήκοοι στη Θράκη;

- Υπάρχουν τόσες γραφειοκρατικές διαδικασίες – ιδίως μετά την κατάργηση της βίζας για την Τουρκία – που δικαιολογούν μια τέτοια πολυπρόσωπη και πολυέξοδη υπηρεσία στην Κομοτηνή;

- Υπάρχουν μειονοτικά δικαιώματα που, μέσα στη σύγχρονη Ελλάδα της ΕΕ, έχουν ανάγκη έναν τέτοιο «εγγυητή», όπως π.χ. τον βλέπουμε να τα προσφέρει στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν;

- Ή μήπως η Συνθήκη της Λωζάνης, που η Τουρκία την έχει κάνει κουρελόχαρτο από την ημέρα της υπογραφής της, χρειάζεται την κηδεμονία του βιαστή της;

Η απάντηση είναι προφανώς αρνητική σε όλα τα παραπάνω, λέει η κοινή λογική.

Ποιος ο λόγος τότε της ύπαρξής του στη Θράκη;

- Μήπως η συντήρηση ενός παρακρατικού μηχανισμού που οδηγεί τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας σε γκετοποίηση;

- Μήπως η δημιουργία / χειραγώγηση κάποιων μειονοτικών ηγεσιών για τον έλεγχο της μειονοτικής κοινωνίας;

- Μήπως η μεθόδευση ενεργειών που εκτουρκίζουν Πομάκους και Ρομά για να δημιουργήσουν μέσα από αυτήν την εθνοκάθαρση «τουρκική μειονότητα»;

Όλα τούτα τα γνωρίζει πολύ καλά η τοπική κοινωνία, μα δεν μιλάει. Άλλοι λόγω οικονομικών συμφερόντων, άλλοι λόγω πολιτικών βλέψεων, άλλοι λόγω εφησυχασμού με το άλλοθι των «αρμοδίων» που δήθεν «ξέρουν τι κάνουν», δεχόμαστε όλοι την παρουσία του λύκου μέσα στο μαντρί.Είναι όμως άμεση ανάγκη να γίνει ένας δημόσιος, δημοκρατικός διάλογος για το ζήτημα και η θρακική κοινωνία να εκφράσει τη βούλησή της. Χρειαζόμαστε ένα κοινωνικό κίνημα που θα προτάσσει τα αληθινά προβλήματα του τόπου, τα οποία έχουν φτάσει σε τέτοιον παροξυσμό, που η επίλυσή τους είναι όρος όχι μόνο συλλογικής αλλά και ατομικής προόδου κι επιβίωσης.

Η απομάκρυνση του Τουρκικού Προξενείου Κομοτηνής είναι ένα τέτοιο μείζον θέμα που δεν μπορεί να σκεπάζεται διαρκώς από σιωπή. Αν είμαστε πράγματι κοινωνία πολιτών, έχουμε λόγο και πρέπει ν’ ακουστεί!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ http://www.proxeneio-stop.org/



Χρησιμοποίησε την "Ελευθεροτυπία" για να περάσει θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ!



Όλα έχουν την εξήγηση τους. Ο σκιτσογράφος Στάθης είναι λέει ο επικρατέστερος για επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ! Και τώρα κατανοοούμε γιατί χρησιμοποιούσε την εφημερίδα του "Ελευθεροτυπία" για να στηρίζει το κόμμα και να επιτίθεται στον Κοροβέση και τον Βότση.

Ε, τότε τι διαμαρτύρεστε ρε παιδιά για την απόφαση της Τεγοπούλου να τον απομακρύνει αν πολιτευτεί;


Ή παππάς- παππάς ή ζευγάς- ζευγάς. Το τελευταίο διάστημα στήριζε διαρκώς τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ και εμείς οι βλαμμένοι νομίζαμε ότι διαβάζαμε κάτι αντικειμενικό σε μια εφημερίδα. Δεν μας έγραφε πάνω ότι είναι εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ να ξέρουμε ότι θα τον διαβάζουμε όπως την Κάτια Μακρή που είναι ΠΑΣΟΚ.

Άλλο αριστερός και άλλο να είσαι τοποθετημένος και να κάνεις σάτιρα με τα κόμματα από την εφημερίδα σου χωρίς να το ξέρει ο κόσμος. Χθες το μάθαμε για τον Στάθη.


Νέα επιχείρηση «Καθαρή Αθήνα»



ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ «ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ» του κέντρου της Αθήνας συνεχίζει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. Τοξικομανείς, άστεγοι και λοιποί που χαλάνε την εικόνα του κέντρου της πρωτεύουσας για ακόμη μια φορά κρύβονται πίσω από την κουρτίνα από την αστυνομία.

Η εντολή που δόθηκε στις Υποδιευθύνσεις της Δίωξης Ναρκωτικών είναι να συστήσουν ομάδες που θα αναγκάζουν τους «άθλιους» του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, από το Μοναστηράκι μέχρι την Πλατεία Καραϊσκάκη, να εγκαταλείψουν τα στέκια τους και να μεταφερθούν προσωρινά στην Ιερά Οδό, σε μια επιχείρηση η οποία έχει κοινά χαρακτηριστικά με την επιχείρηση «Καθαρή Αθήνα», που είχε στηθεί τις παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων.


πηγή Τα Νέα