Χρήστες OnLine

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Κάλεσμα για μια Τελετή Μνήμης Ιμίων και μια πορεία Αντίστασης - Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, 7.00 ΜΜ


Τελετή Μνήμης Ιμίων – Πλατεία Ρηγίλλης – Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011, 7.00 ΜΜ

Η πνευματική ανάταση ενός Έθνους, το Μέλλον του, είναι σίγουρα συνδεδεμένο με την μυσταγωγική σύνδεση του με το Παρελθόν. Στην σημερινή Ελληνική κοινωνία αυτός ο δεσμός έχει προ πολλού σπάσει με αποτέλεσμα την βαθμιαία παρακμή της ίδιας της Κοινωνίας.

Τα πρότυπα των ημίθεων Ηρώων της αρχαιότητας αντικαταστάθηκαν αντί να συμπληρωθούν, όπως έπρεπε. Αντικαταστάθηκαν όχι από σύγχρονους Ήρωες, αλλά από κενά και κούφια ψεύτικα είδωλα, τις σειρήνες του υλισμού, των οποίων το τραγούδι σπέρνει τον θάνατο, δηλαδή την παρακμή και τον εκφυλισμό. Σε αυτή την διάλυση Πατρίδας, Έθνους, Φυλής ευτυχώς υπάρχει Αντίσταση και Ήρωες για να εμπνεύσουν αυτή την Αντίσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ήρωες που θα τιμήσουμε σε λίγες μέρες. Οι Ήρωες των Ιμίων, οι οποίοι σε αντίθεση με τους πολιτικούς μας, αντιστάθηκαν εκείνη την νύχτα στην Τουρκική επιθετικότητα και πέσαν πάνω στο Ιερό Καθήκον. 





Την Ιστορία αυτή όλοι οι ορθώς σκεπτόμενοι Έλληνες την ξέρουν, αυτό που ίσως δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι οι Ήρωες αυτοί ποτέ δεν πέθαναν. Ζουν! Ζουν στην Μνήμη μας! Ζουν και δίνουν δύναμη, θάρρος, στόχο σε όσους αγωνίζονται υπέρ του Έθνους και των πατρώων εδαφών! Όπως ο Λεωνίδας έτσι και αυτοί ποτέ δεν πέθαναν, αλλά γίνανε σύμβολα αθάνατα, των οποίων συμβόλων την φλόγα καλούμαστε να ανάψουμε για άλλη μία φορά, για έναν ακόμα χρόνο, ώστε η Μνήμη και το πρότυπο να ανανεωθεί. Πολλοί κάνουν το λάθος και μιλάνε για μνημόσυνο. Όχι δεν είναι η Τελετή των Ιμίων ένα μνημόσυνο, δεν είναι μοιρολόι σε κάποιους νεκρούς, γιατί πολύ απλά οι Ήρωες των Ιμίων δεν πέθαναν ποτέ, απλά εκείνη την νύχτα γίνανε Αθάνατοι.

Καμμία Τελετή Μνήμης δεν μπορεί να θεωρηθεί πλήρης άμα μαζί με την Μνήμη δεν ανανεωθεί και ο Όρκος Τιμής των παρευρισκομένων να πράττουν σύμφωνα με το μήνυμα που έστειλε η πτώση του εκάστοτε Ήρωα. Εξ ού και ο διπλός χαρακτήρας της Τελετής Μνήμης για τους Ήρωες των Ιμίων. Τιμούμε τους πεσόντες Ήρωες και αμέσως μετά δίνουμε το σήμα για την επόμενη μάχη υπέρ του Έθνους.

 Η Τελετή με την πορεία που θα ακολουθήσει είναι άρρηκτα συνδεδεμένες και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τις διαχωρίσει. Οι δάδες που θα ανάψουν θα μεταφέρουν μέσω της πορείας το μήνυμα της επόμενης μάχης, αυτής ενάντια στο ΔΝΤ και τους διεθνείς τοκογλύφους του. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει πως η μάχη εναντίον της λαθρομετανάστευσης έληξε, κάθε άλλο μάλιστα.

Το ΔΝΤ αποτελεί διεθνώς έναν από τους λόγους που ξεκινάνε τα κύματα της λαθρομετανάστευσης, αφού η διεθνής φιλελεύθερη συμμορία επιβάλλει, είτε με όπλα είτε με εκλογές, την πείνα όπου πηγαίνει.

Στην προσπάθεια της να ρίξει τις κυβερνήσεις των Λαών με σκοπό την επέκταση της επιρροής της εξασφαλίζει το γεγονός ότι τα κύματα της λαθρομετανάστευσης θα δημιουργηθούν ασχέτως της επιτυχίας του σχεδίου, αφού είτε θα φύγουν οι λαοί από την πείνα είτε οι πράκτορες για να γλυτώσουν την οργή του εκάστοτε λαού. Κάπως έτσι εξηγούνται και οι “Ιρανοί πρόσφυγες” με τον πανάκριβο ρουχισμό που είδαμε να στρατοπεδεύουν οι αριστεροί μπροστά στον χώρο του Πανεπιστημίου. Ήταν πράκτορες που πήγαν να μεταδώσουν το μήνυμα του φιλελευθερισμού στο Ιράν. Του ίδιου φιλελευθερισμού που πρεσβεύει το ΔΝΤ και οι εγχώριοι κολαούζοι του.

Κάλεσμα, λοιπόν. Κάλεσμα για μια τελετή Μνήμης και μια πορεία Αντίστασης. Κάλεσμα προς όλους; Σαφώς και όχι! Ανατριχιάζω πραγματικά όταν βλέπω τους θιασώτες της “ελληνοτουρκικής” φιλίας να τιμούν την Επανάσταση του 21′. Εξοργίζομαι όταν βλέπω τους δοσίλογους του κοινοβουλίου να μιλάνε για τον Λεωνίδα και για τον ηρωισμό του. Σιχαίνομαι να βλέπω τους υποταγμένους και τους δοσίλογους να προσπαθούν να τιμήσουν τους Ήρωες, τους ανυπότακτους. Δεν αντέχω άλλους ψεύτες να μιλάνε για Αλήθεια. 

Όχι λοιπόν. Δεν είναι αυτό ένα κάλεσμα για όλους. Όχι, αυτό είναι ένα κάλεσμα για όλους τους ανυπότακτους Έλληνες, για αυτούς που έχουν την θέληση να αντισταθούν στην επερχόμενη λαίλαπα που θα επιφέρουν τα γεράκια του ΔΝΤ είτε μιλάμε για την φτωχοποίηση του Ελληνικού Λαού, είτε για τα κύματα λαθρομετανάστευσης που δεχόμαστε καθημερινά. Δεν έχουν θέση ανάμεσα μας οι υποκριτές που βλέπουν στο λαθρομεταναστευτικό ζήτημα μια πηγή ψήφων, αλλά στηρίζουν τις αιτίες που το γεννάνε. Σε αντίθεση με αυτούς που λένε ότι το Κράτος θα έπρεπε να τιμά τους Ήρωες των Ιμίων, εγώ θα πω ότι αυτό το Κράτος δεν θα έπρεπε να τιμά κανέναν Ήρωα, αφού η παρουσία και μόνο του Κράτους αυτού μολύνει την όποια τιμή είναι να αποδοθεί.

Αυτό το κράτος δεν νομιμοποιείται να τιμά κανέναν πραγματικά μεγάλο άνδρα, αφού προδίδει καθημερινά και αυτούς και τα Ιδανικά τους. Είναι ενάντιο στο Έθνος και συνεπώς, κατά Ίωνα Δραγούμη, πρέπει να αλλάξει ή να χαθεί. Αλήθεια τι ειρωνία να επικαλούνται στα “άρθρα” τους τον Ίωνα Δραγούμη τα πιο παρακρατικά και κρατικά σκουλήκια της “πολυκατοικίας” και της “αυλής” της. Κάλεσμα, λοιπόν, μόνο για ανυπότακτους και πραγματικούς Έλληνες πολίτες. Όλοι στις 29 Ιανουαρίου στην Λέσχη Αξιωματικών στην Πλατεία Ρηγίλλης. Για να ανανεώσουμε τον όρκο Πίστης στο Αίμα των Ηρώων, για να δώσουμε το σήμα για την επόμενη μάχη που πρέπει να δοθεί!

Κ.Α.

«Ολοκληρώνεται η εθνοκτονία που στήθηκε με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες»

Με την επικοινωνιακή δεξιοτεχνία που διέπει το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση κατάφερε να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, χρησιμοποιώντας τα ΜΜΕ για να φέρει στην επικαιρότητα το θέμα του φράχτη στον Έβρο ο οποίος στο τέλος να το θυμάστε θα αποδειχθεί αναποτελεσματικός.

Αυτή ήταν μια τακτική ώστε ο κόσμος να μην αντιληφθεί την ψήφιση του νομοσχεδίου Παπουτσή που έλαβε χώρα τις ίδιες μέρες 12/1/2011 στην Βουλή και ουσιαστικά ανοίγει διάπλατα της πόρτες σε άγνωστο αριθμό λαθρομεταναστών για να υπαχθούν υπό το καθεστώς πολιτικού Ασύλου απολαμβάνοντας όλα τα προνόμια που απορρέουν από αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται η εθνοκτονία εις βάρος της πατρίδος που στήθηκε από το ΠΑΣΟΚ με την απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε αλλοδαπούς λαθρομετανάστες, ένα χρόνο νωρίτερα! Με τα λύπης μου διαπίστωσα ότι όλοι έπεσαν στην παγίδα της κυβέρνησης και καταπιάστηκαν με τον φράχτη, δίχως ουδείς να ασχοληθεί με την ψήφιση του νόμου που τροποποιεί δραστικά της διαδικασία απόδοσης Πολιτικού Ασύλου στην Ελλάδα.  

Επιπλέον καθιστά την απέλαση λαθρομεταναστών σχεδόν αδύνατη…

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ:ΤΑ ΚΟΛΠΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

πηγη

Ορφανός μένει ο αρχάνθρωπος των Πετραλώνων - Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΩΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ!


Τέλος σε μια δικαστική διαμάχη τριών δεκαετιών που ξεκίνησε επί εποχής Μελίνας Μερκούρη, ή μήπως η απαρχή ενός νέου «πολέμου» σε διεθνές επίπεδο για το Σπήλαιο των Πετραλώνων Χαλκιδικής;

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, επτά χρόνια μετά την τελευταία διαταγή που υπέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος ως υπουργός Πολιτισμού, έκρινε συνταγματικό και νόμιμο το πρωτόκολλο αποβολής της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος από το Σπήλαιο και τις γύρω εγκαταστάσεις (μουσείο, αναψυκτήριο κλπ) έκτασης 180.000 τετραγωνικών μέτρων. Η διαχείριση του Σπηλαίου είχε παραχωρηθεί στην Ανθρωπολογική Εταιρεία από τον ΕΟΤ το 1981 αλλά δυο χρόνια αργότερα, επί Μελίνας Μερκούρη, ο χώρος χαρακτηρίστηκε αρχαιολογικός και ο ΕΟΤ κατήγγειλε τη σύμβαση. Τότε ξεκίνησε ο δικαστικός μαραθώνιος των δυο πλευρών που κρατά μέχρι σήμερα. Δεκάδες δικαστήρια, που όμως στην πλειοψηφία τους δικαίωναν τον πρόεδρο της Ανθρωπολογικής Εταιρείας, τον 87χρονο σήμερα καθηγητή, Άρη Πουλιανό.
Ο ίδιος, μιλώντας αποκλειστικά στο newsbomb.gr τόνισε:


«Είμαι εδώ 47 χρόνια. Δεν ιδιοποιήθηκα ποτέ το Σπήλαιο. Ο κ. Βενιζέλος μού είχε διατάξει πέντε αποβολές. Το ίδιο το ΣτΕ σε προηγούμενη απόφαση ήταν εναντίον του. Πώς έχει σήμερα το ΠΑΣΟΚ το κουράγιο και τη δύναμη να επανέλθει σε ένα θέμα που δεν είχε δικαιωθεί; Εγώ είχα μια περιουσία που την διέθεσα όλη σε αυτή την ιστορία».

Γιατί πιστεύετε ότι υπήρξε αυτή η πολυετής επιμονή να αποβληθείτε από το Σπήλαιο;


Αν ήμουν κι εγώ σε κάποια υψηλά κλιμάκια ξένων πρακτόρων θα σας έλεγα γιατί με πολεμούν. Τους είμαι εμπόδιο με αυτά που λέω κι ας είναι υπέρ της πατρίδας μας. Είναι τέτοιο το μίσος τους που το Σπήλαιο μπορεί και να το ανατινάξουν. Οι εχθροί της Ελλάδος πήραν το πάνω χέρι και βαράνε. Θέλουν να πνίξουν κάθε τι, να μας αφελληνίσουν, να μην μείνει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Έχουν βρει τους κατάλληλους γραικύλους που τα ξεπουλάνε.
Πώς προτίθεστε να αντιδράσετε;

Θα αμυνθώ με όλες μου τις δυνάμεις. Όσο έχει το μάτι μου νερό, διότι ξέρω ότι είναι εχθρικός δάκτυλος παλιανθρώπων και χοίρων και όχι απόφαση του ΣτΕ. Θα πάω όπου μπορώ να βρω το δίκιο μου, Ευρώπη, Αμερική, ακόμη και στην Τουρκία αν χρειαστεί. Ό,τι έκανα, το έκανα για την Ελλάδα. Αν με εξαναγκάσουν να φύγω, θα καταφύγω στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, στον διεθνή τύπο και στις οργανώσεις, παντού, όπου μπορώ να βρω το δίκιο μου.
Ράνια Καρατζαφέρη
newsbomb

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: (ΚΑΠΟΙΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΛΙΝΚ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΔΟΘΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΠΡΑΞΑΝ. ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΑΣ ΤΑ ΞΑΝΑΑΝΕΒΑΣΕΙ ΚΑΙ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ)
ΑΡΗΣ ΠΟΥΛΙΑΝΟΣ-Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΥ - Ο ΤΟΤΕ ΥΠΠΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ!

Φτιάχνουν έθνος ανιστόρητων - Καταργούν το υποχρεωτικό μάθημα της Ιστορίας στα σχολεία... ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΣΤΗ ΛΗΘΗ


Την έντονη αντίδραση επιφανών ιστορικών και πανεπιστημιακών προκαλεί η πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί το μάθημα της Ιστορίας από τη Β’ και Γ’ Λυκείου και να ενταχθεί μόνο ως μάθημα επιλογής στο Λύκειο θεωρητικής κατεύθυνσης.
Σε ανοικτή επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας, τα μέλη της Ελληνικής Ιστορικής Εταιρείας, που ανήκει στη Διεθνή Ένωση Ιστορικών Σπουδών, υποστηρίζουν ότι το εύρος της ελληνικής ιστορίας δεν καλύπτεται από τις τρεις ώρες διδασκαλίας που προβλέπονται για την Α’ Λυκείου και επισημαίνουν ότι η Ιστορία ταλανίζεται όχι μόνο από ανεπαρκείς μεθόδους διδασκαλίας, αλλά και από τις εξετάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, «και αυτό σε μία χώρα, όπου γεννήθηκε η ιστορική επιστήμη», όπως αναφέρουν.

«Θα επρόκειτο για μία καταδίκη του ελληνικού λαού, που έχει διασώσει την ιστορική του μνήμη από την αρχαιότητα ως σήμερα, να υποστεί μέσα από μία ελλειπτική και πτωχή Παιδεία τη μείωση της ιστορικής του γνώσης, με αποτέλεσμα την εξασθένιση της ιστορικής του συνείδησης» αναφέρουν ιστορικοί και πανεπιστημιακοί, σημειώνοντας: «η επαρκής διδασκαλία της είναι απαραίτητη προϋπόθεση μίας Παιδείας ουσιαστικής, μίας ουμανιστικής Παιδείας και γιατί όχι μίας εθνικής - έναν όρο που διέγραψε το υπουργείο Παιδείας από την ονομασία του - εκτός εάν η Πολιτεία μας θέλει να δωρίσει ένα συλλογικό αλτσχάιμερ στον ελληνικό λαό».

Φυσικά μόνο τυχαία δεν είναι όλα αυτά.


Κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι νέες γενιές την Ιστορία του ελληνικού Έθνους.

Το πρώτο βήμα για να ξεχαστεί το ίδιο το Έθνος...