Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Βρέθηκαν αντιαρματικές ρουκέτες θαμμένες σε δασώδη περιοχή στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης


Αντιαρματικές ρουκέτες ανακαλύφθηκαν λίγο νωρίτερα κοντά σε εκκλησάκι σε δασώδη δύσκολα προβάσιμη περιοχή στα όρια του Νομού Θεσσαλονίκης. Οι ρουκέτες, οκτώ σε αριθμό, βρέθηκαν σε καλή κατάσταση, θαμμένες σε πολύ μικρό βάθος και καλά προφυλαγμένες...

Εκτιμάται ότι κάποιος ή κάποιοι προσπάθησαν να τα κρύψουν στην περιοχή, ώστε να τα χρησιμποιήσουν αργότερα.

Η πληροφορία δεν έφτασε στην Αστυνομία, αλλά σε άλλη υπηρεσία, η οποία και ενημέρωσε στη συνέχεια την ΕΛ.ΑΣ. Οι ρουκέτες, κατά τις πρώτες ενδείξεις, έχουν κλαπεί από στρατόπεδο και συνδέονται με προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος.

(http://www.newsblog.gr)

91 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν το τελευταίο 24ωρο στην Ήπειρο!


ΤΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ. ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΙΣΡΟΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ . ΣΤΕΙΛΤΕ ΚΙΑΛΛΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ.. ΧΩΡΑΜΕ ΑΚΟΜΑ!


ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΙΣΟΒΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΙΑΚΙΝΗΤΕΣ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ?

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΝ ΤΑ ΖΩΑ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ?


"Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι συλλήψεις λαθρομεταναστών σε ολόκληρη την Ήπειρο.Χθες το απόγευμα, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Κλιμακίου Συνοριακής Φύλαξης Σαγιάδας συνέλαβαν δύο (2) αλλοδαπούς, οι οποίοι από κοινού μετέφεραν προς το εσωτερικό της Χώρας με Ε.Ι.Χ. αυτοκίνητά τους, ο μεν πρώτος μία αλλοδαπή που συνόδευε και το ανήλικο τέκνο της, στερούμενη ταξιδιωτικών εγγράφων, ο δε δεύτερος δύο (2) αλλοδαπούς, επίσης στερούμενους ταξιδιωτικών εγγράφων, έναντι χρηματικής αμοιβής. Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο ένας λαθρομετανάστης είναι καταχωρημένος στον κατάλογο ανεπιθύμητων στο έδαφος SCHENGEN αλλοδαπών.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ τα οχήματα κατασχέθηκαν από το Α΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση. Στις 06.30΄ σήμερα το πρωί, στην Ιόνια Οδό (παράκαμψη Άρτας), αστυνομικοί της ΟΠΚΕ της Α.Δ. Άρτας συνέλαβαν έναν αλλοδαπό, ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας με Ι.Χ. Φορτηγό, ιδιοκτησίας του, έναν λαθρομετανάστη, με τελικό προορισμό την Πάτρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο διακινητής και ο λαθρομετανάστης, ο οποίος επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Άρτας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Τ.Δ.Λ. Άρτας, που διενεργεί την προανάκριση.Ενενήντα ένας (91) συνολικά λαθρομετανάστες, συνελήφθησαν την 01-9-2009, σε όλη την Ήπειρο και επαναπροωθήθηκαν στη Χώρα τους"
http://epirusgate.blogspot.com

Συνελήφθη 27χρονος αλβανός για βιασμό 20χρονης τουρίστριας



Σε χρόνο - ρεκόρ οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εξιχνίασαν υπόθεση βιασμού 20χρονης Γερμανίδας και συνέλαβαν έναν 27χρονο Αλβανό.

Σύμφωνα με αξιωματούχους του αστυνομικού μεγάρου ο στόχος είναι διπλός. Αφενός να εμπεδωθεί το αίσθημα της ανασφάλειας στους κακοποιούς και στους πάσης φύσεως παραβάτες του Νόμου και αφετέρου να εμπεδωθεί το αίσθημα της ασφάλειας σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες.

Στον αστερισμό των μικρών και ασήμαντων χάθηκε η εθνική κυριαρχία…



ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μόνο αν οι Τούρκοι προχωρήσουν σε εικονικό βομβαρδισμό της Μυκόνου θα…ξυπνήσουν πολιτικοί και ΜΜΕ.
Άφωνη η χώρα παρακολουθεί ένα πολιτικό θέατρο παραλόγου, αναφορικά με την προκήρυξη ή όχι, άμεσα πρόωρων εθνικών εκλογών την στιγμή που υφίσταται κορυφαίο και πιεστικό πρόβλημα εθνικής ασφάλειας και διαμορφώνονται συνθήκες ακρωτηριασμού και απώλειας κεκτημένων. Ενώ όλοι ασχολούνται με το αν ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, επιχειρήσει πολιτικό αυτοχειριασμό και πέραν πάσης πολιτικής και εθνικής λογικής οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές, χθες η Τουρκία για πρώτη φορά μετά το 1974 έστειλε μισή Μοίρα (!) μαχητικών αεροσκαφών της σε αποστολή εικονικής προσβολής των Φούρνων!

Είναι η πρώτη φορά μετά το 1974 που είχαμε μία τέτοια κίνηση από την πλευρά της Άγκυρας και το defencenet.gr ήταν το μόνο μέσο ενημέρωσης που επισήμανε αυτή την ιδιαιτερότητα.

Κανείς, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η αντιπολίτευση, ούτε τα δεκάδες ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης – τηλεοπτικά δίκτυα, ραδιόφωνα, portals κλπ – δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με το γεγονός ότι το γειτονικό κράτος που πάγια επιδιώκει την αναθεώρηση των συνθηκών και αναδιάταξη των συνόρων με την Ελλάδα ή στην καλύτερη (για εμάς) περίπτωση, την απόκτηση του ελέγχου του μισού Αιγαίου, χθες «έφτυσε στα μούτρα» ολόκληρη της Ελλάδα και «άλλαξε επίπεδο» προκλήσεων.

Ούτε μία ελάχιστη δημόσια δήλωση αποδοκιμασίας των καθ’ύλην αρμόδιων υπουργών Εθνικής Άμυνας, Ε.Μεϊμαράκη και Ν.Μπακογιάννη (ίσως ήταν πολύ απασχολημένοι καθώς είναι οι δύο από τους τρεις σε ένα ολόκληρο κόμμα που επιζητούν να πάει η χώρα σε εκλογές) για τον χθεσινό εξευτελισμό. Αλλά και από την αντιπολίτευση, ο καθένας ασχολείται με τα δικά του «μικρά και ασήμαντα» (σε εθνικό επίπεδο, γιατί σε προσωπικό…) και ξεχάσανε – για άλλη μιά φορά – την Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου δεν αντιλήφθηκε τι έγινε χθες στο Αιγαίο; Και αν δεν το αντιλαμβάνεται τώρα που είναι στην αντιπολίτευση, τι θα συμβεί αύριο που θα θα έχει την εξουσία και εκ των πραγμάτων θα πρέπει να “αμβλύνει” ως κυβέρνηση τις θέσεις του, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στην ελληνική πολιτική εξελικτική διαδικασία;

Όσο για τους “τηλεαστέρες” δημοσιογράφους, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων, η αντιμετώπιση των εθνικών θεμάτων και της τουρκικής απειλής που γιγαντώνεται ημέρα με την ημέρα θυμίζει στην συμπεριφορά του συμπαθούς δίποδου πτηνού που αρέσκεται να κρύβει το κεφάλι του στην άμμο.

Ενώ αναδεικνύεται η κάθε ασήμαντη δήλωση του κάθε ασήμαντου περαστικού από την εγχώρια πολιτική ζωή, τα κορυφαία εθνικά θέματα κατ’αυτούς δεν έχουν πολιτικό ενδιαφέρον.

Ρώτησε κανείς από τους προαναφερθέντες πόσο ασφαλείς αισθάνονται οι κάτοικοι στο Αγαθονήσι; Οι κάτοικοι των Φούρνων; Του Φαρμακονησίου;

Της Χίου
όπου πέταξε το UAV (όπου UAV σημαίνει «στοχοποίηση»); Του Καστελλόριζου που η κορβέτα και τα αποβατικά έφτασαν τα 500-1500 μέτρα από τις ακτές;

Γιατί δεν πάει κάποιος εκεί εκ των πολιτικών μας ηγετών, αλλά και των τηλεαστέρων δημοσιογράφων να νιώσουν τι σημαίνει να χαμηλώνει το τουρκικό μαχητικό 100 μέτρα πάνω απ’ το κεφάλι τους ή την στέγη του σπιτιού τους ή να ζυγώνουν τα τουρκικά σκάφη στο λιμάνι τους;

Να δούμε πόσο ασφαλείς θα αισθανθούν και αν θα εξακολουθήσουν να πιστεύουν ότι «δεν μας φτύνουν, απλά ψιχαλίζει»…


Και βέβαια δεν είναι μόνο θέμα εθνικής αξιοπρέπειας. Είναι καθαρά πρακτικό: Η ελληνική πολιτική αποτροπής έχει χρεωκοπήσει. Σε κανένα, μα σε κανένα κράτος του πλανήτη δεν αφήνεται το γειτονικό κράτος να «βιάζει» την τα σύνορα του σχεδόν επι καθημερινής βάσης.


Δυστυχώς έχουμε περάσει πλέον σε μία εποχή de facto μειωμένης εθνικής κυριαρχίας στο Αιγαίο.


Την κατάσταση αυτή μπορεί να ανατρέψει μόνο ένας εμπνευσμένος και με όραμα, πολιτικός. Που θα οδηγήσει, όχι μέσω «θερμής» σύγκρουσης, αλλά με την εφαρμογή κατάλληλης τακτική αποτροπής, στην εξουδετέρωση των αναθεωρητικών σχεδίων της Άγκυρας.


Υπάρχει τέτοιος;

Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών


Εικονικός βομβαρδισμός της νήσου Φούρνοι με υπερπτήση οκτώ τουρκικών μαχητικών σε τρία επίπεδα σημειώθηκε χθες το απόγευμα από την τουρκική Πολεμική Αεροπορία.

Πέντε ώρες πριν είχε γίνει κατόπτευση της περιοχής από τον ίδιο σχηματισμό των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.
Μετά τον εικονικό βομβαρδισμό του Φαρμακονησίου και του Αγαθονησίου η Αγκυρα προχώρησε ένα βήμα πιο μέσα στο Ανατολικό Αιγαίο βομβαρδίζοντας εικονικά τους Φούρνους!

Πρόκειται για ένα κατοικημένο ελληνικό νησί που βρίσκεται μεταξύ Σάμου και Ικαρίας και μακριά από την «γκρίζα ζώνη», που αυθαίρετα χάραξε η Τουρκία μετά την κρίση των Ιμίων.

Η χθεσινή νέα θρασύτατη πρόκληση της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας ήταν άκρως σχεδιασμένη και εξελίχθηκε σε δύο φάσεις:
Στις 11:00 π.μ., οκτώ τουρκικά F-16 μπήκαν στο FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου και αφού πέρασαν πλησίον των Φούρνων χωρίς να κάνουν υπερπτήση, μισή ώρα μετά, στις 11:30 π.μ. βγήκαν από το FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου.

Οπως εκ των υστέρων αποκαλύφθηκε, τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν κατόπτευση περιοχής...
Τα ίδια τουρκικά αεροσκάφη έκαναν την επανεμφάνισή τους στο Αιγαίο πέντε ώρες αργότερα. Στις 16:00 μ.μ. έκαναν την ίδια διαδρομή με αντίθετη κατεύθυνση. Μπήκαν στο FIR Αθηνών ανατολικά της Ρόδου και βγήκαν 35 λεπτά μετά νοτίως της Σάμου. Μόνο που αυτή τη φορά «εγκλώβισαν» τους Φούρνους.

Η οκτάδα των τουρκικών F-16 σε τυπικό σχηματισμό δράσης πέταξε ταυτόχρονα πάνω από το κατοικημένο ελληνικό νησί σε τρία επίπεδα.
Συγκεκριμένα τέσσερα οπλισμένα F-16 σε ρόλο βομβαρδιστικών πέταξαν σε ύψος 3.600 ποδών και τα άλλα τέσσερα σε ρόλο παρατηρητή και υποστήριξης πετούσαν ανά δυάδες σε ύψη 7.800 ποδών και 21.000 ποδών!
Κατά τις δύο εμφανίσεις τους στο Αιγαίο τα οκτώ τουρκικά F-16 έκαναν 21 παραβιάσεις, ενώ το απόγευμα έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά που είχαν σπεύσει στην περιοχή για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών.

Στοιχεία
Οι χθεσινοί εικονικοί βομβαρδισμοί των Φούρνων ήταν το επιστέγασμα των ποιοτικά αναβαθμισμένων τουρκικών προκλήσεων της Τουρκίας στο Αιγαίο κατά τον μήνα Αύγουστο.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της πενταετίας, κατά τον μήνα Αύγουστο που υποτίθεται ισχύουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που προβλέπουν άρση της αεροπορικής δραστηριότητας στο Αιγαίο, φέτος σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε διπλάσιος αριθμός παραβιάσεων και υπερπτήσεων τουρκικών μαχητικών.

Επίσης παρατηρείται αύξηση οπλισμένων τουρκικών μαχητικών, καθώς και εμπλοκών μεταξύ τουρκικών και ελληνικών μαχητικών.

Πηγή ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ, Έθνος

«Ο Τρεμόπουλος είναι υποχείριο των Αμερικανών»


«ΠΟΛΙΤΙΚAΝΤΗ» ΚΑΙ «ΥΠΟΧΕIΡΙΟ ΤΩΝΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ» χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εθνικές εκλογές του 2007 κ. Νάνος Βαλαωρίτης, δισέγγονος του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ο κ. Nάνος Βαλαωρίτης μιλώντας για τον κ. Mιχάλη Τρεμόπουλοκάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» ο οποίος «μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του». Αναφερόμενος δε στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων υπό την ηγεσία του κ. Τρεμόπουλου, μιλά για «δούρειο ίππο των μεγάλων συμφερόντων» κατηγορώντας τον ίδιο για σταλινικές μεθόδους και πρακτικές.
Ο κ. Βαλαωρίτης αποτελεί μια πολύ σημαντική προσωπικότητα των ελληνικών και διεθνών γραμμάτων.

Με φιλολογικές και νομικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου και Σορβόνης, δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία και Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και διηύθυνε στην Ελλάδα επί μακρόν τα πρωτοποριακά περιοδικά «Πάλι» και «Συντέλεια». Εχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία, ενώ το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο της Αμερικανικής Εταιρείας Ποίησης, με το οποίο είχαν τιμηθεί προηγουμένως οι Λόρενς Φερλινγκέτι και Αλεν Γκίνσμπεργκ.

Πηγή http://www.thermopilai.org/content/%3C%3Co-tremopoulos-einai-upokheirio-ton-amerikanon%3E%3E

Τουρκικά μαχητικά παρενόχλησαν αεροσκάφος της Ολυμπιακής!

Μετά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και την… καθιέρωση των πτήσεων προσομοίωσης βομβαρδισμού πάνω από ελληνικά νησιά, το μεσημέρι της Τρίτης τουρκικό μαχητικό παρενόχλησε πολιτικό αεροσκάφος της Ολυμπιακής που εκτελούσε την πτήση Αθήνα – Σάμος.



Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, περίπου στις 12 το μεσημέρι και ενώ το αεροσκάφος των Ολυμπιακών Αερογραμμών προσέγγιζε στο αεροδρόμιο της Σάμου, ο κυβερνήτης, ο συγκυβερνήτης αλλά και οι επιβάτες του ελικοφόρου αντελήφθησαν σε πολύ μικρή απόσταση ένα μαχητικό αεροσκάφος. Επρόκειτο για ένα τουρκικό F-16, το οποίο έφτασε σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από το αεροσκάφος της Ολυμπιακής, πετώντας παράλληλα με το ελληνικό επιβατικό σε ύψος 15.000 ποδών. Η παρενόχληση έγινε σε διεθνή εναέριο χώρο, αποδεικνύει ωστόσο τους κινδύνους που δημιουργούνται για την ασφάλεια των πολιτών από την κλιμάκωση των τουρκικών «επιθετικών» ενεργειών στο Αιγαίο. Η κυβέρνηση επιχείρησε να αποσιωπήσει την πρωτοφανή πρόκληση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, παρά το γεγονός ότι το τουρκικό F-16 εισέβαλλε εντός του αεροδιαδρόμου που χρησιμοποιούν τα αεροσκάφη της πολιτικής αεροπορίας και προχώρησε σε επιδεικτική αναγνώριση του ελληνικού ελικοφόρου ATR-70.

Η προσέγγιση του αεροσκάφους της Ολυμπιακής από το τουρκικό μαχητικό έγινε αντιληπτή από τους επιβάτες της πτήσης, οι οποίοι προφανώς ξαφνιάστηκαν όταν είδαν σε πολύ μικρή απόσταση δίπλα τους ένα F-16.

Το γεγονός ότι περιστατικά όπως η σημερινή παρενόχληση του ελληνικού ελικοφόρου εγκυμονούν κινδύνους για την ομαλή διεξαγωγή των πτήσεων πάνω από το Αιγαίο και εντός του ελληνικού FIR, δίνει ισχυρά επιχειρήματα σε όποια ελληνική κυβέρνηση θα ήθελε να εκθέσει τους Τούρκους για τις προκλητικές και επιθετικές πτήσεις των μαχητικών τους –ανεξαρτήτως εάν αυτές γίνονται στον ελληνικό ή το διεθνή εναέριο χώρο.

Στη γραμμή της «απόκρυψης» της παρενόχλησης του αεροσκάφους της Ολυμπιακής, το Πεντάγωνο ενημερώνει απλώς ότι σήμερα Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου, συνολικά 16 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε δύο παραβάσεις του FIR Αθηνών και τέσσερις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, ενώ καταγράφηκαν και δύο εικονικές αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά που έσπευσαν να αναγνωρίσουν τους «εισβολείς».

Πηγή http://greeknation.blogspot.com/

ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ απο τους τουρκους φονιαδες



ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ

ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ

Του έβγαλαν με ξιφολόγχη τα μάτια, του έκοψαν τ’ αυτιά και τη γλώσσα. Τον έσυραν από τα γένεια και τα μαλλιά. Γύρω απ’ το σώμα του έστησεν η απάνθρωπη, η αφάνταστα βάρβαρη τουρκική μανία τον πιο φρικτό χορό.

Δεν άφησαν τίποτε το σκληρό και το εξευτελιστικό που να μην το κάμουν στο αφανισμένο και μισοσκοτωμένο κορμί του Χρυσοστόμου.


Κι εσύρθηκεν έτσι, ως τους Ικί-Τσεσμέ, ο γέρων Μητροπολίτης Σμύρνης, κατακομματιασμένος. Από το κορμί του, εκεί, το μεθυσμένο από κτηνωδία πλήθος πήρε ένα κομμάτι της σάρκας του Χρυσοστόμου για φυλακτό ματωμένο. Το κεφάλι του με βγαλμένα τα μάτια, κομμένα τ’ αυτιά και τη γλώσσα, με τα γένεια ξεριζωμένα και μαύρο από το ξύλο, αιματοστάλαχτο το έμπηξαν στην πατερίτσα του και η πομπή μαινόμενη από βλαστήμιες και σαρκασμό, το περιέφερε στους Τουρκομαχαλάδες.

Ο Χρυσόστομος (Καλαφάτης) γεννήθηκε το 1867 στην Τρίγλια της Βιθυνίας, στην Προποντίδα. Ήταν γιος του Νικολάου Καλαφάτη και της Καλλιόπης Λεμωνίδου, οι οποίοι απέκτησαν συνολικά 8 παιδιά, 4 αγόρια και 4 κορίτσια.

Ο πατέρας του ήταν νομομαθής και αντιπροσώπευε συμπολίτες του ενώπιον των τουρκικών δικαστηρίων.

Επίσης, αναμιγνυόταν στα κοινά και εκλεγόταν δημογέροντας.
Η μητέρα του ήταν ευλαβής χριστιανή και αναφέρεται ότι τον είχε τάξει στην Παναγία....

συνέχεια εδώ

Πηγή: Greekalert

Συλλήψεις λαθρομεταναστών στην Πάτρα



Σε νέες συλλήψεις λαθρομεταναστών προχώρησε το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής της Πάτρας.

Το απόγευμα της Δευτέρας, συνελήφθησαν στο λιμάνι της πόλης τέσσερις αλλοδαποί άνδρες κατά την προσπάθειά τους να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα. Οι λαθρομετανάστες, που κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα συνελήφθησαν κατά την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό.

Νωρίτερα είχε επίσης συνεληφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός άνδρας. Όπως και στην ανωτέρω περίπτωση ο άνδρας κατείχε πλαστά νομιμοποιητικά έγγραφα και σκοπό είχε την παράνομη έξοσό του από την Ελλάδα.

Προανακρίσεις διενεργούνται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας.

Πηγή

Σωρεία συλλήψεων από την αστυνομία στην Αθήνα


58 ολόκληρες συλλήψεις έκανε η αστυνομία σε μόνο μία έκτακτη επιχείρηση χθες το απόγευμα στην Αθήνα. Οι συλλήψεις έγιναν για διάφορες παραβάσεις: 37 άτομα συνελήφθησαν για παραβάσεις περί εκδιδόμενων με αμοιβή προσώπων, 18 για ναρκωτικά και άλλα 3 για άλλα αδικήματα.

Φανταστείτε, αντί να περιμένει τις έκτακτες επιχειρήσεις, η αστυνομία να έκανε κάθε μέρα την δουλειά της. Γιατί από ότι φαίνεται μπορεί, είναι εφικτό δηλαδή.

Πηγή:i-reporter

Οι Μουσουλμάνοι της Ελλάδας....


Στη Σατωβριάνδου υπάρχει ένα από τα πολλά Μουσουλμανικά
καφενεία της Αθήνας.

Στα τραπεζάκια το πρωϊ κυρίως βλέπεις μουσάτους με το
χαρακτηριστικό χρυσοποίκιλτο καπελάκι ενδεικτικό ότι
είναι αντίστοιχος δικός μας ιερέας.
Όπως μου είπε επαγγελματίας της περιοχής συνήθως αυτοί δεν
εργάζονται αλλά τους συντηρούν οι πιστοί.

Είναι σύμβουλοι για όλα τα θέματα που απασχολούν τους ομοθρήσκους
τους και ασκούν επιρροή επάνω τους και το αποδεικνύουν κάθε φορά
στα συλλαλητήρια που κάνουν.
Ένα μικρό παράδειγμα με το σχισμένο υποτίθεται από Αστυνομικό
δήθεν Κοράνι.
Πόσοι είναι οι Μουσουλμάνοι που ζούν στην Χώρα μας;
Κανείς δεν γνωρίζει γιατί οι αφίξεις είναι καθημερινές και ελεύθερες.
Κάτι σαν ξέφραγο αμπέλι.

Υπάρχουν και κάποιοι που μπορεί να ανήκουν σε διεθνείς τρομοκρατικές
ομάδες ανάμεσά τους ικανοί να προβούν σε τρομοκρατική ενέργεια
εδώ ή αλλού;

Ο Αλλάχ γνωρίζει!
Είναι φανατικοί και δεν έχουν την καλύτερη εντύπωση για την Χώρα μας
με ότι αυτό σημαίνει.
Τα παράνομα τζαμιά στο Κέντρο ξεφυτρώνουν το ένα πίσω από το άλλο
και αποτελούν κέντρα όχι μόνο θρησκευτικής λατρείας αλλά
και άλλων συζητήσεων που μας αφορούν.

Η Αστυνομία και άλλες Υπηρεσίες λογικά πρέπει να παρακολουθούν
αυτά τα σημεία αλλά δεν νομίζω όλα γιατί ανοίγουν και κλείνουν
πολύ συχνά για ευνόητους λόγους.

Οι κλειστές πόρτες σε ορόφους κτιρίων με άσχετες πινακίδες
κρύβουν τέτοια τζαμιά-γιάφκες και ανοίγουν ημέρες και ώρες
που η Αγορά του Κέντρου δεν λειτουργεί.

Αγαπούν την Ελλάδα οι Μουσουλμάνοι ακάλεστοι "φιλοξενούμενοι";
Πάντως σίγουρα δεν πίνουν νερό στο όνομά της!

Αθηναίος

Μαύρη προπαγάνδα για το Κυπριακό από μέλος του Συνασπισμού σε άρθρο της Εφημερίδα Αυγή, στις 28 Ιουλίου



Στήλη: ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Κάηκαν 103 χωριά και 110 τεμένη…
Του Άριστου Μιχαηλίδη

01/09/2009
http://www.philenews.com/digital/


«ΓΙΑΤΙ ενοχλείται τόσο πολύ ο Φιλελεύθερος όταν ο Πρόεδρος Χριστόφιας υποστηρίζει ότι στρώσαμε το χαλί στον Αττίλα;», μας ρωτά η εφημερίδα Αλήθεια σχολιάζοντας κείμενό μας της περασμένης Πέμπτης για τις σχετικές αναφορές του Προέδρου κατά το Συνέδριο των Αποδήμων.

«Είναι ψέμα δηλαδή ότι στρώσαμε το χαλί; Και φυσικά αρχίσαμε να το στρώνουμε το ’63…», αποφαίνεται η εφημερίδα της δεξιάς, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Προέδρου της Αριστεράς.

Ενώ κάπως ανάλογα μας απαντά και η Χαραυγή εκ παραλλήλου, χωρίς να είναι συνεννοημένες φυσικά οι εφημερίδες των δυο ιδεολογικών άκρων, που έχουν ταυτόσημη άποψη στη σύγχρονη ιστορία και στην ευλογία της διακυβέρνησης του τόπου από τον Δημήτρη Χριστόφια.

«Αποενοχοποιούν τον πολιτικό κανιβαλισμό των πραξικοπηματιών και της ΕΟΚΑ Β που έθαβαν ζωντανούς δεκάδες δημοκρατικούς πολίτες και σκότωναν δυστυχώς και άμαχους Τουρκοκύπριους…», γράφει η Χαραυγή. Ανατριχιάσαμε όταν διαβάσαμε αυτό το βαθυστόχαστο συμπέρασμα. Αποενοχοποιούν τον πολιτικό κανιβαλισμό… Πω, πω! Μας διέλυσε.

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ενοχλείται, ούτε τρομάζει από αυτούς τους αφορισμούς ο Φιλελεύθερος, γιατί ο κόσμος της Κύπρου ξέρει και την ιστορία του με το πραξικόπημα και την ΕΟΚΑ Β και αγγίζει τα όρια της γελοιότητας η κατηγορία περί αποενοχοποίησης. Άλλοι έπρεπε να ντρέπονται και να τρομάζουν όταν ξεστομίζουν βαρύγδουπους κανιβαλισμούς.

Όμως θα τους απαντήσουμε με ένα παράδειγμα, που δείχνει γιατί αντιδρούμε όταν ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υιοθετεί τις ανιστόρητες απόψεις διαφόρων διατεταγμένων καραγκιόζηδων, οι οποίοι ανέλαβαν να ενοχοποιήσουν όλους τους Ελληνοκύπριους για το πραξικόπημα ή για εγκλήματα σε βάρος Τουρκοκυπρίων (περιττό να πούμε ότι είναι γνωστό ότι η ΕΟΚΑ Β δεν σκότωσε ούτε έναν Τουρκοκύπριο στην περίοδο της παράνομης δράσης της) και να δικαιολογήσουν την τουρκική εισβολή. Είναι ένα παράδειγμα που μας έστειλε αναγνώστης όταν διάβασε το κείμενό μας.

Κάποιος Νάσος Θεοδωρίδης, που υπογράφει ως μέλος του Κοκκινοπράσινου Δικτύου του Συνασπισμού και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, έγραψε άρθρο για την Κύπρο στην αθηναϊκή εφημερίδα Αυγή, στις 28 Ιουλίου, με αφορμή την επέτειο της εισβολής. Ενθαρρυμένος προφανώς, όπως και πολλοί άλλοι που διαδίδουν τα ίδια, από ατάκες σαν αυτές της Χαραυγής, της Αλήθειας, αλλά και του Προέδρου Χριστόφια, ανέλυσε τη σύγχρονη ιστορία της Κύπρου με απίστευτες ασυναρτησίες. Διαβάστε μόνο αυτό:

«Την περίοδο 1963-1974 δολοφονήθηκαν 500 Τουρκοκύπριοι, 103 τουρκικά χωριά κάηκαν, 110 μουσουλμανικά τεμένη υπέστησαν βανδαλισμό και 27.000 Τουρκοκύπριοι αναγκάστηκαν να γίνουν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα. Τον Ιούλιο του 1974 το πραξικόπημα του Σαμψών συσσώρευσε πολύ περισσότερα δεινά. Το 1963, η τρομοκρατική κυπριακή οργάνωση ΕΟΚΑ Β εφαρμόζει το συνωμοτικό σχέδιο ΑΚΡΙΤΑΣ με σκοπό την προσάρτηση της Κύπρου στην Ελλάδα και την εξολόθρευση των Τουρκοκύπριων».

Πού να ξέρει τώρα ο αναγνώστης ότι στην Κύπρο ΔΕΝ υπήρχαν 103 χωριά για να τα κάψουν οι Ελληνοκύπριοι ή ότι η ΕΟΚΑ Β δεν υπήρχε το ’63 Το πιο αστείο είναι ότι αυτός ο τύπος, μέλος, λέει, της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, αντέγραψε κάθε λέξη του άρθρου του από εθνικιστικές προπαγανδιστικές ιστοσελίδες. Λέξη προς λέξη.

Όμως, γιατί να μας ενοχλεί εμάς τέτοια υποχθόνια υπονόμευση ολόκληρου λαού, όταν τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας όχι μόνο δεν τον ενοχλεί (θα έπρεπε, διότι αν έκαναν οι Ελληνοκύπριοι τέτοια εγκλήματα είναι οι Προέδροι τους που έπρεπε να οδηγηθούν στο διεθνές δικαστήριο) αλλά
την ενθαρρύνει κιόλας.

Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών σε δασικές εκτάσεις


Όπως φαίνεται καλά κρατούν οι βλέψεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου που θέλουν την Ελλάδα, τόπο υποδοχής και επεξεργασίας εισαγώμενου ανθρώπινου δυναμικού για την Ε.Ε.

Η σημασία των σχεδιασμών αυτών πρέπει να είναι τόσο σημαντική που συμπεριλαμβάνεται σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφισει στην βουλή το Σεπτέμβριο.

Η τροπολογία στο άρθρο 45 κάνει λόγο για την κατασκευή Κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε δασικές εκτάσεις!!!

«Επιτρέπεται η παραχώρηση, κατά χρήση ή κυριότητα, δασικών εκτάσεων (μη αναδασωτέων και στερουμένων προστατευτικής σημασίας, για ορισμένο χρόνο), εφόσον αυτές κρίνονται κατάλληλες και απαραίτητες για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών» (Πηγή: Καθημερινή)

Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με τον υπέρογκο αριθμό λαθρομεταναστών στην χώρα κάνει τον υποψιασμένο πολίτη να αναρωτιέται, αν είναι πια τόσοι πολλοί οι λαθρομετανάστες που για να βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος πρέπει να αρχίζουμε να "απαλλοτριώνουμε" δάση για να τους φιλοξενήσουμε! Ίσως πάλι, μετά το ξεπούλημα του Βατοπεδίου, το κράτος να έχει πράγματι έλλειψη οικοδομίσημων εκτάσεων.

Ίσως ακόμη η ιδέα αυτή να αποτελέι ένα μέτρο που στοχεύει στην αποκρυψη του μέγεθους του προβλήματος μέσω της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα. Ίσως πάλι η επέκταση του Μον Παρνές μετά τις φωτιές του 2007 να σχετίζεται με την περίπτωση... ποιος ξέρει; (!)

Πάντως, ενα είναι σίγουρο. Η κατασκευή των κέντρων αυτών κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία φυσικά καταλλήγουν σε κατασκευαστικές εταιρίες που αναλαμβάνουν τα έργα. Σύμφωνα με την αναφορά "Europe on the move 2009" της Ευρωπαικής Ένωσης, η κατασκευή των "ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" στην Ελλάδα, καθώς και την Μάλτα, την Ιταλία και την Ισπανία, χρηματοδοτήται από την Ε.Ε.! Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας τους είναι εξίσου μεγάλο, και επιδοτήται επίσης, όπως επιδοτούνται και όλα τα προγράμματα υποστήριξης και ένταξης των λαθρομεταναστών.

Προφανώς λοιπόν το μύνημα που επιδιώκει να περάσει ο κ. Παυλόπουλος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. προς στην Ε.Ε. είναι ότι είμαστε τόσο προσηλωμένοι στον ρόλο μας ως χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών που παραδίδουμε για αυτό τον σκοπό ακόμη και τις δασικές εκτάσεις μας. Όσα τουλάχιστον δεν είναι δυνατόν να ... αναδασωθούν !!! Τέτοιος ο έρως της κυβέρνησης με τους λαθρομετανάστες ή τα ευρωπαικά κονδύλια που διατίθονται για αυτό την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής.

Όπως μας πληροφορεί το ΒΗΜΑ, οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι αρνητικοί προς το νομοσχέδιο αυτό. Ίσως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι τούτο περιλαμβάνει την νομιμοποίηση 60-80 χιλιάδε συμβασιούχων στο δημόσιο με ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω νομιμοποιήσεις στο μέλλον. Και πάλι ο υποψιασμενος πολίτης αναρωτιέται αν αυτή η κίνηση αποτελεί μια τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει δικά της "παιδιά", ή να παίξει ένα μεγάλο χαρτί παροχών εν όψη επικείμενων εκλογών.

Όπως και να έχει, προτού προχωρήσει η κυβέρνηση, πρέπει να εξετασεί αν οι διορισμοί των συμβασιούχων έγιναν για να καλυφθούν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών, ή για να "βολευτούν" κάποιοι; Διότι ειδικά στην δεύτερη περίπτωση το κράτος θα επιβαρυνθεί δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους δίχως αυτοί να έχουν αξιολογηθεί με τα ίδια μέτρα (διαγωνισμούς κτλ) που έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη των συναδέλφων τους. Σε μια δίκαιη αλλά και παραγωγική κοινωνία, μια θέση που προσφέρει μονιμότητα πρέπει να δίδεται με αυστηρότερα κριτήρια από την μέση θέση εργασίας που καλύπτεται μέσω συμβάσεων. (Περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Τα θέματα αυτά αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην χθεσινή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. πρέσβη Γ. Γεωργίου στην Βουλή.


ΕΨ

Βίντεο με τα Αλβανικά κτήνη με ποινικό μητρώο που επιχείρησαν να βιάσουν κοπέλα και ξυλοκόπησαν άνδρα

Αλβανοί ξυλοκόπησαν Έλληνα που απέτρεψε βιασμό σε καφετέρια στη Φοινικούντα

Αλβανοί επιτέθηκαν σε Έλληνα, μέσα σε καφετέρια, όταν αυτός προσπάθησε να εμποδίσει βιασμό μιας 23 άχρονης Ελληνίδας, από ένα Αλβανό στην τουαλέτα.


Συνέχεια από εδώ



Και μετά βγαίνουν κάποιοι άκρως ΓΕΛΟΙΟΙ τύποι και μιλούν για αφομοίωση των Αλβανών, όταν αυτοί πρωτοστατούν με διαφορά σε όλα τα εγκλήματα!

Που είναι τώρα οι αναρχοαριστεροί να διαμαρτυρηθούν για "ζαρντινιέρες", "τραπέζια" και "καρέκλες";

Και οι ένοπλες ληστείες με πυροβολισμούς έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο...

Πηγή:
vendeta

Δεν θέλουν τους Έλληνες Εργάτες




Με το θέμα είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν και επανερχόμαστε, καθώς το θεωρούμε μείζονος σημασίας. Κάποιοι ασυνείδητοι και αρνησιπάτριδες, θέλουν να θέσουν στο περιθώριο τους Έλληνες εργάτες, στο βωμό του κέρδους.

Το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας-Θράκης (πρόσκειται στο ΚΚΕ), ζήτησε την άμεση εφαρμογή της απόφασης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, για την ανάκληση των αδειών παραμονής των Λευκορώσων και Λιθουανών (!!!) εργατών, που απασχολούνται στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) στη Θεσσαλονίκη. Η πρόκληση εδώ των εργολάβων, ξεπέρασε κάθε νοσηρή φαντασία, καθώς έφτασαν στο σημείο, μέσω της ξένων συμφερόντων υπερεργολάβου εταιρείας, να εισάγουν μεγάλο αριθμό αλλοδαπών, για εργασία στη χώρα μας.

Επαγγελματική και οικονομική εξόντωση των Ελλήνων

Σύμφωνα με την καταγγελία του Συνδικάτου, «οι αλλοδαποί εργάτες εξακολουθούν να εργάζονται στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν ανακληθεί από τις 11 Αυγούστου, από την αρμόδια υπηρεσία, οι άδειες διαμονής τους».

Όπως λέει το ρεπορτάζ, οι αλλοδαποί εργάτες απασχολούνται από τις 10 Φεβρουαρίου, στην υπεργολάβο εταιρία Τσεντροενεργκομοντάζ Ελλάς ΕΠΕ για λογαριασμό της εργολήπτριας εταιρίας Αθηνά ΑΤΕ, που έχει αναλάβει το έργο της κατασκευής τεσσάρων δεξαμενών υγρών καυσίμων των ΕΛΠΕ.
Οι εργολάβοι, προκειμένου να ρίξουν τα κόστη φέρνοντας ξένους εργάτες, είχαν σπεύσει να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες άδειες παραμονής από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Περιφέρειας Αττικής.

Έχουν κάνει τους νόμους σουρωτήρια

Ωστόσο, μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες των Ελλήνων εργατών, οι οποίοι δυσκολεύονται να στηρίξουν τις οικογένειές τους, παρέμβαση του υπουργείου Απασχόλησης και ελέγχους από το ΣΕΠΕ Θεσσαλονίκης στο εργοτάξιο, προέκυψε το κατά τα άλλα προφανές: ότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για την παραμονή των ξένων αυτών εργατών στην Ελλάδα.

Κατόπιν τούτου, η Διεύθυνση Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε στην ανάκληση των αδειών διαμονής των αλλοδαπών εργατών. Αλήθεια: πόσα μεροκάματα χάθηκαν; Και τι έχει να πει το Συνδικάτο Μετάλλου Μακεδονίας -Θράκης, για τις δράσεις του ΠΑΜΕ υπέρ των αλλοδαπών (αλά ΣΥΡΙΖΑ), στο κέντρο της Αθήνας; Δηλαδή, πρέπει οι εργατοπατέρες της αριστεράς να τρομάξουν από τις φωνές των ανέργων εργατών, για να κάνουν το προφανές;

Ατιμώρητα εγκλήματα αδιάφορων και κεφαλαιοκρατών

Την ίδια ώρα, την οργή της ελληνικής κοινωνίας προκαλούν τα απανωτά εργατικά ατυχήματα, με νέους εργάτες να βρίσκουν το θάνατο την ώρα της προσπάθειας για το μεροκάματο.

Το θάνατο νεαρού εργαζομένου στη ΛΑΡΚΟ, διαδέχθηκαν άλλοι δύο: ένας εργαζόμενος, έκτακτος συμβασιούχος της ΔΕΗ, στο Λαγκαδά και ένας χειριστής γερανοφόρου μηχανήματος, πάλι στη ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας από έκρηξη καμινίου. Στο τελευταίο συμβάν, τραυματίστηκαν άλλοι τρεις εργάτες. Κάποιος πρέπει να επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε αυτούς που δεν τηρούν τους κανόνες ασφαλείας στους χώρους εργασίας.

Πηγή