Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

Κέντρα Υποδοχής λαθρομεταναστών σε δασικές εκτάσεις


Όπως φαίνεται καλά κρατούν οι βλέψεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλου που θέλουν την Ελλάδα, τόπο υποδοχής και επεξεργασίας εισαγώμενου ανθρώπινου δυναμικού για την Ε.Ε.

Η σημασία των σχεδιασμών αυτών πρέπει να είναι τόσο σημαντική που συμπεριλαμβάνεται σχετική τροπολογία στο πολυνομοσχέδιο που θα έρθει προς ψήφισει στην βουλή το Σεπτέμβριο.

Η τροπολογία στο άρθρο 45 κάνει λόγο για την κατασκευή Κέντρων φιλοξενίας λαθρομεταναστών σε δασικές εκτάσεις!!!

«Επιτρέπεται η παραχώρηση, κατά χρήση ή κυριότητα, δασικών εκτάσεων (μη αναδασωτέων και στερουμένων προστατευτικής σημασίας, για ορισμένο χρόνο), εφόσον αυτές κρίνονται κατάλληλες και απαραίτητες για τη δημιουργία και λειτουργία κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών» (Πηγή: Καθημερινή)

Το γεγονός αυτό σε συνδιασμό με τον υπέρογκο αριθμό λαθρομεταναστών στην χώρα κάνει τον υποψιασμένο πολίτη να αναρωτιέται, αν είναι πια τόσοι πολλοί οι λαθρομετανάστες που για να βρεθεί ο απαιτούμενος χώρος πρέπει να αρχίζουμε να "απαλλοτριώνουμε" δάση για να τους φιλοξενήσουμε! Ίσως πάλι, μετά το ξεπούλημα του Βατοπεδίου, το κράτος να έχει πράγματι έλλειψη οικοδομίσημων εκτάσεων.

Ίσως ακόμη η ιδέα αυτή να αποτελέι ένα μέτρο που στοχεύει στην αποκρυψη του μέγεθους του προβλήματος μέσω της απομάκρυνσης των λαθρομεταναστών από τα αστικά κέντρα. Ίσως πάλι η επέκταση του Μον Παρνές μετά τις φωτιές του 2007 να σχετίζεται με την περίπτωση... ποιος ξέρει; (!)

Πάντως, ενα είναι σίγουρο. Η κατασκευή των κέντρων αυτών κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ τα οποία φυσικά καταλλήγουν σε κατασκευαστικές εταιρίες που αναλαμβάνουν τα έργα. Σύμφωνα με την αναφορά "Europe on the move 2009" της Ευρωπαικής Ένωσης, η κατασκευή των "ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ" στην Ελλάδα, καθώς και την Μάλτα, την Ιταλία και την Ισπανία, χρηματοδοτήται από την Ε.Ε.! Επιπλέον, το κόστος λειτουργίας τους είναι εξίσου μεγάλο, και επιδοτήται επίσης, όπως επιδοτούνται και όλα τα προγράμματα υποστήριξης και ένταξης των λαθρομεταναστών.

Προφανώς λοιπόν το μύνημα που επιδιώκει να περάσει ο κ. Παυλόπουλος και η κυβέρνηση της Ν.Δ. προς στην Ε.Ε. είναι ότι είμαστε τόσο προσηλωμένοι στον ρόλο μας ως χώρα υποδοχής λαθρομεταναστών που παραδίδουμε για αυτό τον σκοπό ακόμη και τις δασικές εκτάσεις μας. Όσα τουλάχιστον δεν είναι δυνατόν να ... αναδασωθούν !!! Τέτοιος ο έρως της κυβέρνησης με τους λαθρομετανάστες ή τα ευρωπαικά κονδύλια που διατίθονται για αυτό την ανάπτυξη της σχετικής υποδομής.

Όπως μας πληροφορεί το ΒΗΜΑ, οι ίδιοι οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι αρνητικοί προς το νομοσχέδιο αυτό. Ίσως βέβαια να φταίει το γεγονός ότι τούτο περιλαμβάνει την νομιμοποίηση 60-80 χιλιάδε συμβασιούχων στο δημόσιο με ανοιχτό το ενδεχόμενο για περεταίρω νομιμοποιήσεις στο μέλλον. Και πάλι ο υποψιασμενος πολίτης αναρωτιέται αν αυτή η κίνηση αποτελεί μια τελευταία προσπάθεια της κυβέρνησης να νομιμοποιήσει δικά της "παιδιά", ή να παίξει ένα μεγάλο χαρτί παροχών εν όψη επικείμενων εκλογών.

Όπως και να έχει, προτού προχωρήσει η κυβέρνηση, πρέπει να εξετασεί αν οι διορισμοί των συμβασιούχων έγιναν για να καλυφθούν μόνιμες ανάγκες των υπηρεσιών, ή για να "βολευτούν" κάποιοι; Διότι ειδικά στην δεύτερη περίπτωση το κράτος θα επιβαρυνθεί δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπάλληλους δίχως αυτοί να έχουν αξιολογηθεί με τα ίδια μέτρα (διαγωνισμούς κτλ) που έχουν χρησιμοποιηθεί για την πρόσληψη των συναδέλφων τους. Σε μια δίκαιη αλλά και παραγωγική κοινωνία, μια θέση που προσφέρει μονιμότητα πρέπει να δίδεται με αυστηρότερα κριτήρια από την μέση θέση εργασίας που καλύπτεται μέσω συμβάσεων. (Περισσότερες πληροφορίες εδώ)

Τα θέματα αυτά αποτέλεσαν σημείο αναφοράς στην χθεσινή ερώτηση του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. πρέσβη Γ. Γεωργίου στην Βουλή.


ΕΨ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου