Χρήστες OnLine

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009

«Ο Τρεμόπουλος είναι υποχείριο των Αμερικανών»


«ΠΟΛΙΤΙΚAΝΤΗ» ΚΑΙ «ΥΠΟΧΕIΡΙΟ ΤΩΝΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ» χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποιητής-συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας στις εθνικές εκλογές του 2007 κ. Νάνος Βαλαωρίτης, δισέγγονος του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ο κ. Nάνος Βαλαωρίτης μιλώντας για τον κ. Mιχάλη Τρεμόπουλοκάνει λόγο για «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» ο οποίος «μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του». Αναφερόμενος δε στο κόμμα των Οικολόγων Πράσινων υπό την ηγεσία του κ. Τρεμόπουλου, μιλά για «δούρειο ίππο των μεγάλων συμφερόντων» κατηγορώντας τον ίδιο για σταλινικές μεθόδους και πρακτικές.
Ο κ. Βαλαωρίτης αποτελεί μια πολύ σημαντική προσωπικότητα των ελληνικών και διεθνών γραμμάτων.

Με φιλολογικές και νομικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου και Σορβόνης, δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία και Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και διηύθυνε στην Ελλάδα επί μακρόν τα πρωτοποριακά περιοδικά «Πάλι» και «Συντέλεια». Εχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία, ενώ το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο της Αμερικανικής Εταιρείας Ποίησης, με το οποίο είχαν τιμηθεί προηγουμένως οι Λόρενς Φερλινγκέτι και Αλεν Γκίνσμπεργκ.

Πηγή http://www.thermopilai.org/content/%3C%3Co-tremopoulos-einai-upokheirio-ton-amerikanon%3E%3E

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου