Χρήστες OnLine

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΠΓΔΜ


Με συντονισμένες ενέργειες των Ελλήνων βουλευτών, που μετέχουν στην Ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, ματαιώθηκε η δημοσίευση χάρτη στον οποίον η ΠΓΔΜ αναφέρεται ως «Μακεδονία».

Οι βουλευτές, Γεώργιος Χαραλαμπόπουλος (ΠΑΣΟΚ), Ευάγγελος Αντώναρος (ΝΔ) και Ιωάννης Κοραντής (ΛΑ.Ο.Σ.), διαμαρτυρήθηκαν στη γραμματεία της Ολομέλειας, που συνεδριάζει αυτές τις μέρες στη Βαρσοβία, και πέτυχαν την αφαίρεση του χάρτη.

Ο χάρτης υπέπεσε εγκαίρως στην αντίληψη των Ελλήνων βουλευτών, οι οποίοι αντέδρασαν από κοινού και αποτελεσματικά, όπως τονίζεται σε κοινή δήλωσή τους.


ΣΦΑΚ ATTACK - Ο ΝΟΤΗΣ ΤΑ ΧΩΝΕΙ ΣΤΑ ΙΣΑ- ΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΚΟΡΦΟ ΩΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΦΩΛΙΑΖΟΥΝ ΗΓΕΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ; (video)


ΕΝΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΡΙΖΕΣ ΑΠΟ ΚΡΗΤΗ, ΜΑΝΗ, ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΦΑΤΣΑ ΚΑΡΤΑ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΡΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ #%^* ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ!





ΠΟΙΟΣ ΦΛΟΥΦΛΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΤΕΡΕΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΟΜΑΤΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟ ΑΔΕΛΦΙ ΜΑΣ ΗΡΩΑ ΣΟΛΩΜΟ ΣΟΛΩΜΟΥ;

ΟΙ ΕΒΡΑΪΚΕΣ ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ

ΓΙ ΑΥΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ ΝΟΤΗ

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΟΛΩΝΕΙ ΣΤΟ ΕΒΡΑΪΚΟ ΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΡΑΪΧ



πηγη

Η Τουρκία «ξεφεύγει» για πρώτη φορά επικίνδυνα


Μέσα στο 2011 αναμένεται να μεγαλώσει περαιτέρω το ήδη υφιστάμενο χάσμα μεταξύ των αμυντικών προϋπολογισμών της Ελλάδος και της Τουρκίας. Η κατάσταση του ήδη αποψιλωμένου φετεινού αμυντικού προϋπολογισμού της Ελλάδος αναμένεται να επιδεινωθεί περαιτέρω, τουλάχιστον έως το 2015.

Η Τουρκία, σύμφωνα με τα προ ημερών στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Άμυνας κ.Γκιονούλ, αναμένεται να επενδύσει το «τρελό» ποσό του 45,7% του αμυντικού προϋπολογισμού του 2011 σε αγορές αγαθών και υπηρεσιών, ενώ μόλις το 54,3% θα κατευθυνθεί στον τομέα των μισθών του προσωπικού, στη συντήρηση και στην εκπαίδευση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας.

Ο συνολικός τουρκικός αμυντικός προϋπολογισμός για το 2011 είναι 17 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, περίπου 9 δισεκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ θα κατευθυνθούν σε αγορές όπλων.

Εν αντιθέσει, ο επικίνδυνα αποψιλωμένος αμυντικός προϋπολογισμός της Ελλάδος ενσωματώνει σύμφωνα με στοιχεία του ΝΑΤΟ και της EDA περίπου ένα 75% (κατά το ΥΕΘΑ 67%) που κατευθύνεται στον τομέα των μισθών του προσωπικού. Ο τομέας των νέων εξοπλιστικών δαπανών την τελευταία πενταετία, ενσωμάτωνε κατά μέσο όρο το πενιχρό ποσό των 200 περίπου εκατομμυρίων ευρώ ανά έτος.

Σημειώνεται ότι οι ελληνικοί αμυντικοί προϋπολογισμοί της τελευταίας δεκαετίας παρουσίαζαν μια σημαντική στατιστική άνοδο, λόγω του μεγάλου ποσοστού των μισθών του προσωπικού επί του συνόλου του αμυντικού προϋπολογισμού, όπως και λόγω της αύξησης των αποδοχών του στρατιωτικού προσωπικού.

Η διαφορά των επενδύσεων στον αμυντικό τομέα μεταξύ της Ελλάδος και της Τουρκίας είναι ήδη μεγάλη, και αναμένεται για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία μια χαοτική διαφορά κατά τα αμέσως επόμενα χρόνια.

πηγή