Χρήστες OnLine

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

28 Ιανουαρίου 2008: Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο Χριστόδουλος των Ελλήνων


28 Ιανουαρίου 2008: Σαν σήμερα περνά στην αιωνιότητα ο Χριστόδουλος των ΕλλήνωνΟχτώ χρόνια έχουν περάσει από τότε που έφυγε από κοντά μας ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος.

Ο λαοπρόβλητος αυτός ιεράρχης έχει καταγραφεί στην συνείδηση του χριστεπώνυμου πλήθους και όχι μόνο ως Εθνάρχης!

Το κενό που άφησε είναι δυσαναπλήρωτο και αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά. Η φράση "Πού ΄σαι Χριστόδουλε" ακούγεται συχνά στα χείλη των Ελλήνων που βλέπουν την τραγική απουσία της ιεραρχίας στον αγώνα για να μην αφελληνιστεί η Πατρίδα μας.

Τα λόγια, όσα κι αν ειπωθούν είναι λίγα για να περιγράψουν το πνευματικό, ποιμαντικό, αλλά και ψυχικό μεγαλείο του Μακαριστού. Κύριο μέλημα του Χριστόδουλου ήταν να μην χαθεί η Πίστη και ο Ελληνισμός από την Πατρίδα μας και στην πρωτοπορία αυτού του Αγώνα έβαζε πάντα την νεολαία. Οι νέοι λάτρευαν τον Μακαριστό και γέμιζαν τις εκκλησίες για να ακούσουν τα πνευματικά και εθνικά κηρύγματά του.

Εις ανάμνηση του Χριστόδουλου των Ελλήνων παραθέτουμε το τελευταίο πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Μακαριστού (2008), αλλά και ένα απόσπασμα από ομιλία του κατά της παγκοσμιοποίησης και της Νέας Τάξης Πραγμάτων.