Χρήστες OnLine

Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Αιματηρή συμπλοκή στο Ν. Φάληρο με Αλβανούς


«Απόφοιτοι» των φυλακών ανηλίκων Αυλώνα, απ’ όπου είχαν αποφυλακιστεί, μόλις προ τριμήνου ήταν οι δύο νεαροί Αλβανοί ληστές του Ν. Φαλήρου χθες.

Από την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς τραυματίστηκε θανάσιμα ο ένας από τους δράστες, ενώ ο συνεργός του, παρότι τραυματίας, κατάφερε να διαφύγει. Για τον εντοπισμό του ακολούθησε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών των ΕΚΑΜ, η οποία ωστόσο δεν είχε αποτέλεσμα. Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας που χειρίζονται την υπόθεση θεωρούν ζήτημα χρόνου τον εντοπισμό του φυγά καθώς γνωρίζουν την ταυτότητά του.

Την ταυτότητα των δύο Αλβανών ληστών ανακάλυψε η Αστυνομία έπειτα από ένοπλη ληστεία στο σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» στη Ν. Ιωνία στις 26 Αυγούστου. Την επομένη μάλιστα είχαν έρθει πρόσωπο με πρόσωπο με αστυνομικούς στην οδό Αμαρουσίου - Χαλανδρίου ανοίγοντας πυρ εναντίον τους.

Οι αστυνομικοί τότε είχαν σταματήσει την καταδίωξη καθώς υπήρχε κίνδυνος να υπάρξουν θύματα μεταξύ των διερχόμενων από το σημείο οδηγών.
Η Αστυνομία θεωρεί ότι το δίδυμο των νεαρών Αλβανών (ερευνάται τυχόν εμπλοκή στην υπόθεση ενός τρίτου ατόμου) στο διάστημα από την αποφυλάκισή τους μέχρι και χθες είχαν διαπράξει περισσότερες από 15 ληστείες σε σούπερ μάρκετ της Αττικής.
Το χθεσινό συμβάν εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Ελλήνων Ηρώων και Βεΐκου στο Ν. Φάληρο.

Oι δύο κακοποιοί είχαν σταθμεύσει στο σημείο κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν ωστόσο εντοπίσει και «παγιδεύσει» αξιωματικοί της Ασφάλειας.
Όταν στις 6.50 π.μ. οι δύο ληστές εμφανίστηκαν στον χώρο, οι αστυνομικοί τους κάλεσαν να παραδοθούν. Εκείνοι, οπλισμένοι με δύο πιστόλια ο καθένας, άνοιξαν πυρ εναντίον τους.
Ενδεικτικό της έντασης της «μάχης» που εκτυλίχθηκε μπροστά στα έντρομα μάτια των περιοίκων είναι ότι περισυνελέγησαν συνολικά περισσότεροι από 30 κάλυκες!

Ο ένας εκ των δραστών, ηλικίας 23 ετών, έπεσε νεκρός στο σημείο της συμπλοκής.
Ο έτερος, ηλικίας 22 ετών, καταδιώχθηκε και παρότι ήταν τραυματίας (βρέθηκαν στον χώρο ίχνη αίματος) κατάφερε να εξαφανιστεί. Ερευνήθηκαν δύο εγκαταλελειμμένα κτίρια περιμετρικά του γηπέδου Καραϊσκάκη, όπου σύμφωνα με τους μάρτυρες είχε καταφύγει ο ληστής, δίχως αποτέλεσμα.

Παρόμοια υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 7.30 π.μ. στο Μεγάλο Πεύκο. Δύο οπλισμένοι κακοποιοί (αθίγγανοι κατά την αστυνομία) επιχείρησαν να ληστέψουν σούπερ μάρκετ, έγιναν ωστόσο αντιληπτοί από το πλήρωμα περιπολικού και καταδιώχθηκαν. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει ο ένας εκ των δραστών, με την απειλή όπλου υποχρέωσε την οδηγό διερχόμενου Ι.Χ. να τον μεταφέρει σε σταθμό του προαστιακού στα Μέγαρα. Λίγο αργότερα συνελήφθη και αναγνωρίστηκε από την τρομοκρατημένη γυναίκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου