Χρήστες OnLine

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Οδηγίες του Ιndymedia.....Τί να κάνετε αν σας συλλάβουνΌταν σας συλλάβουν θα σας πάρουν δακτυλικά απωτυπώματα, DNA, φωτογραφίες, και θα ψάξουν το σπίτι σας και το γραφείο σας, μαζί με τους υπολογιστές σας, τα χαρτιά σας, και τα τηλέφωνά σας (και κινητά).

Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μην λέτε απολύτως τίποτε στους μπάτσους. Να μένετε εντελώς σιωπιλοί. Δε πα να ουρλιάζουν, να χτυπιούντε κάτω, εσείς δε θα μιάτε καθόλου, σα να σασταν μουγκοί. Εξαίρεση είναι μερικοί νόμοι που ίσως να σας υποχρεώνουν να τους δώσετε την αστυνομική ταυτότητα.Αφότου έχετε μείνει σιωπιλοί, με τη πρώτη ευκαιρία πρέπει να επικοινωνήσετε με δικηγόρο. Μόνο όταν ο δικηγόρος σας πει να μιλήσετε (και τί να πείτε) θα αρχίσετε να μιλάτε στους μπάτσους.

Αυτό ισχύει κι αν δεν σας έχουνε πιάσει οι μπάτσοι αλλά απλά ο εργοδότης σας και σας ζητά εξηγήσεις. Δε λέτε τίποτε. Είσαστε εντελώς σιωπιλοί σα μουγκοί, και επικοινωνείτε με δικηγόρο.

Το πρόβλημα είναι πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουνε το τηλέφωνο ενός δικηγόρου άμεσα διαθέσιμο. Αν πιστεύετε οτι θα σας συλλάβουν τότε πρέπει άμεσα από πριν να έχετε επικοινωνήσει ήδη με δικηγόρους και να έχετε βρει έναν κατάλληλο (και στις γνώσεις αλλά και στη πολιτική γραμμή). Κρατάτε το τηλέφωνό του και το έχετε συνέχεια μαζί σας.

Δε φτάνει να έχετε το τηλέφωνο του δικηγόρου στο κινητό γιατί θα σας το πάρουν οι μπάτσοι. Πρέπει να έχετε τη τηλ σε ένα κομμάτι χαρτί το οποίο θα έχετε πάντα μαζί σας. Στο μπακάλη πάτε, στη πορεία, στη κατάληψη, σε συναυλία, σε φίλους σας, πάντα μαζί το χαρτί πάνω σας.

Επίσης πολύ συχνά οι συλλήψεις γίνονται τα ξημερώματα (5-6πμ). Αν ακούσετε τέτοια ώρα το κουδούνι, μάλλον μπάτσοι θα είναι.

Πρέπει από πριν να έχετε συννενοηθεί με οικογένεια ή φίλους ώστε να είναι έτοιμοι και μόλις σας συλλάβουν να αρχίσουν να καταγράφουν με φωτό ή με βίντεο στο κινητό τη σύλληψή σας και τις έρευνες των μπάτσων στο σπίτι σας και στο χώρο δουλείας.

μετά τη σύλληψη το αν θα σας χώσουν μέσα εξαρτάται πάρα πολύ από τα ΜΜΕ. Αν καταφέρετε να κάνετε τα ΜΜΕ να αναφέρονται σε εσάς τότε μπορεί να σας αφήσουν. Να προσθέσω εγώ εδώ οτι τα ΜΜΕ ίσως να μην θέλουν να λένε για σας αλλά να τα αναγκάσετε να το κάνουν αν δημιουργηθεί μαζικό κίνημα υπέρ σας από αλληλλέγγυους.

Αν πιστεύετε οτι σας έχουνε καταλάβει και η μέρα που θα σας συλλάβουν πλησιάζει τότε πρέπει να εξαφανιστείτε. Μην απαντάτε το κουδούνι στη πόρτα, μη ρωτάτε ποιός είναι. Μην απαντάτε τηλέφωνα. Οι μπάτσοι για να έρθουνε σπίτι σας να σας συλλάβουν πρέπει να έχουν ενδείξεις οτι είσαστε εκεί, αλλιώς (στην αγγλία σύμφωνα με το άρθρο) δεν έχουνε δικαίωμα να παραβιάσουν τη πόρτα σας. Έτσι λοιπόν να περιμένετε πριν τη σύλληψη, πιστεύω εγώ, κάποια ερευνητικά τηλεφωνήματα (έστω και "λάθος") ή επισκέψεις για να καταλάβουν αν πράγματι ζείτε εκεί που πιστεύουν.

Επίσης μπορεί να σας παρακολουθούν και από το ΙΝΤΕΡΝΕΤ άμα θέλουνε να σας συλλάβουν. Άρα πέρα από τηλέφωνα και κουδούνια, προσοχή και στο νετ.

Καλό είναι να κρατάτε μια επικοινωνία με το δικηγόρο. Μπορεί να έχει φύγει διακοπές πχ και να μη το ξέρετε. έχετε και δυο και τρεις δικηγόρους αν μπορείτε, ώστε αμα δεν απαντά ο ένας να έχετε τον άλλο.

φυσικά πέρα από τους δικηγόρους πρέπει μόλις έχετε τη δυνατότητα να επικοινωνήσετε με σύντροφο για να μπορέσει να κάνει ενημερώσεις και να προσπαθήσει να οργανωθεί κίνημα αλληλεγγύης για να τους αναγκάσετε να σας αφήσουνε.

Αν πιστεύετε οτι δε θα μπορείτε να επικοινωνήσετε μετά τη σύλληψη και οτι η στιγμή πλησιάζει, τότε μπορείτε για μερικές μέρες να κοιμάστε στο σπίτι ενός συντρόφου ή σε φτηνό ξενοδοχείο, ή να είστε συννενοημένοι με σύντροφο οτι άμα για δυο-τρεις μέρες δεν τον έχετε πάρει τηλ τότε να αρχίσει να σας ψάχνει.

Αν τους είσαστε πολύ επικίνδινος, μπορεί να σας αφήσουνε αλλά να σας έχουνε στο νου για κάποια μελλοντική φτιαχτή σύλληψη ή κάτι άλλο.

ΣΧΟΛΙΟ...
Πολύ χρήσιμο,ειδικά για τα πιό νέα παιδιά,αυτά που πιάνουν τώρα δουλειά στα σπασίματα καταστημάτων,και στις ρίψεις μολότοφ..Μπράβο στο indymedia για την ενημέρωση που κάνει στα νέα μέλη του...Καλό θα ήταν να προτείνει όμως και κανένα δικηγόρο,απο αυτούς που είναι συνήθως οι μόνιμοι δικηγόροι υπεράσπισης των παλιών μελών.Είναι κρίμα οι άνθρωποι να χάνουν υποθέσεις απο άλλους δικηγόρους που δεν έχουν πείρα σ΄αυτά...
http://eglimatikotita.blogspot.com/


Πηγή:vendeta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου