Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Αλλοδαποί και Εγκληματικότητα: Θα τους αφομοιώσουμε ή ... θα μας αφομοιώσουν;


Από την Καθημερινή

"Νεαρός στο νοσοκομείο έπειτα από πυροβολισμό
Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται ένας 25χρονος, ύστερα από τον τραυματισμό του από όπλο στο θώρακα. Σύμφωνα με την αστυνομία, ως δράστης φέρεται αλλοδαπός ο οποίος πυροβόλησε τον 25χρονο ύστερα από διαπληκτισμό τους, σήμερα τα ξημερώματα σε περιοχή των Αχαρνών. Αιτία στάθηκε μία αλλοδαπή γυναίκα την οποία φλέρταρε ο 25χρονος. Αυτή τον απέρριψε και φέρεται να είπε στους φίλους της ότι ο 25χρονος την ενοχλεί. Τότε ένας από την παρέα της και αφού προηγήθηκε λεκτικό επεισόδιο πυροβόλησε τον 25χρονο, μ' αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον θώρακα. Ο φερόμενος ως δράστης διέφυγε της σύλληψης και αναζητείται. "


Σχόλιο ΕΨ:

Τέτοια περιστατικά οπλοφορίας και ένοπλης διευθέτησης μικροδιαφορών γίνονται ολοένα και πιο συχνά στην Ελληνική κοινωνία. Οι παλαιότεροι θυμούμαστε ακόμη μια κοινωνία όπου τα όπλα τα βλέπαμε μόνο στον στρατό και τις ταινές του Hollywood. Όχι τις εφημερίδες και τις ειδήσεις.

Εκεί που οδεύουμε η οπλοκατοχή αρχίζει να αποτελεί μέρος τις καθημερινότητας σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέται κανείς αν θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στην μια τσέπη το κινητό και τα λεφτά μας και στην άλλη το περίστροφό μας, έτοιμο να προστατέψει εμάς και το περιεχόμενο της πρώτης τσέπης.

Μέσα από την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην εισαγωγή ένοπλων αλλοδαπών, σε συνδιασμό με την αδυναμία του Κράτους να ελέγξει την εγχώρια εγκληματικότητα καθώς και τα σύνορα του προκύπτει το εξής φιλοσοφικό ερώτημα:

Θα τους αφομοιώσουμε ή ... θα μας αφοιμοιώσουν;



Υ.Γ. Ο τραυματισμένος 25χρονος είναι Έλληνας ή αλλοδαπός;

ΕΨ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου