Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους οι κάτοικοι της μεθορίου, θερίζει ότι έσπειρε η τοπική ΕΛΑΣ.


Μετά από αυτά που είχαμε γράψει στις 20/7: "Διαλύθηκε το Φυλάκιο της Πωγωνιανής" .. έχουμε και τα αποτελέσματα.

Έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους στο τοπικό τμήμα της Αστυνομίας είναι οι κάτοικοι των Δρυμάδων, ενώ ανάστατα είναι όλα τα χωριά της μεθορίου εξαιτίας της παντελούς απουσίας αστυνόμευσης και των απανωτών κρουσμάτων κλοπών και διαρρήξεων.Πάνω από έντεκα διαρρήξεις σπιτιών καταγράφονται στο τοπικό διαμέρισμα Ωραιοκάστρου του Δήμου Άνω Πωγωνίου, γεγονός που προκαλεί την αγανάκτηση των κατοίκων.

Ύστερα από μία δεκαετία σχετικής ηρεμίας, ζούνε και πάλι μέρες του 1992 και 1993, όταν η μαζική έλευση λαθρομεταναστών από την Αλβανία, είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη της εγκληματικότητας.Το τελευταίο διάστημα, αυτό που σημειώνεται είναι η πλήρης σχεδόν αποδιοργάνωση των τμημάτων Συνοριακής Φύλαξη ς, ειδικά αυτού του Δελβινακίου, που ήταν ένα από τα πιο νευραλγικά.

Οι τακτικές της διοίκησης, η αποδιοργάνωση ουσιαστικά του Κλιμακίου της Πωγωνιανής και όσα άλλα συμβαίνουν, λειτουργούν σε βάρος των τοπικών κοινωνιών. Οι περιπολίες είναι πια ανύπαρκτες και οι λιγοστοί κάτοικοι, ηλικιωμένοι κυρίως, νιώθουν εγκαταλειμμένοι από την πολιτεία. Με αφορμή όλα όσα συμβαίνουν, οι κάτοικοι των Δρυμάδων είναι έτοιμοι να παραδώσουν τα κλειδιά των σπιτιών τους στο τοπικό τμήμα της Αστυνομίας, θέλοντας έτσι να δείξουν ότι δεν νιώθουν καμιά ασφάλεια για την παραμονή τους εκεί.

Η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα πρωτοφανές πρόβλημα, το οποίο γιγαντώνεται, καθώς στάθηκε ανήμπορη να το αντιμετωπίσει στην γέννησή του. Θερίζει τώρα όσα έσπειρε, αλλά αυτό είναι σε βάρος των ακριτικών χωριών, τα οποία μετά από μία μακρά περίοδο ηρεμίας, είναι και πάλι ανάστατα.

Πηγή http://skeftomasteellhnika.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου