Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

«Χαρτζιλικώνουμε» τους λαθρομετανάστες για να φύγουνε εθελοντικά

Ξεκίνησε πρόγραμμα επαναπροωθήσεως λαθρομεταναστών με… οικονομικά κίνητρα(!)σε συνεργασία με τον Διεθνή Oργανισμό Mετανάστευσης, που εκπρόσωπός του είναι ο κ. Δανιήλ Eσδράς. Τι θα γίνει εάν πλακώσουν εδώ εκατομμύρια για να τους απελάσουμε μετά αποζημιώσεως;

Μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού και χωρίς να δοθεί μεγάλη δημοσιότητα στο θέμα, έγινε γνωστό ότι ξεκίνησε από την κυβέρνηση πρόγραμμα «εθελουσίας εξόδου» από την χώρα μας λαθρομεταναστών. Τους «χαρτζιλικώνουμε» και από πάνω δηλαδή για να φύγουνε, αφού πρώτα ήλθαν στην χώρα μας παράνομα! Ποιοι πληρώνουν αυτά τα λεφτά; Και τι θα γίνει εάν πλακώσουν εδώ (και άλλα…)εκατομμύρια ασιατών και αφρικανών και για να φύγουν θα θέλουν και αυτοί λεφτά; Και τι σημαίνει αυτό το «εθελούσια έξοδος»; Όσοι δηλαδή θέλουν να μείνουν θα μείνουν; Και πόσους αντέχουμε να «χαρτζιλικώσουμε» για να φύγουν; Μιλούν μάλιστα για ποσό από δύο έως τρεις χιλιάδες ευρώ το κεφάλι! Ποσό τεράστιο, μια περιουσία σχεδόν για τα οικονομικά δεδομένα Ασίας και Αφρικής. Ας δούμε κάποια από τα δημοσιεύματα που έκαναν δειλά-δειλά την εμφάνισή τους:


Η Ζούγκλα έγραψε πριν λίγες ώρες ότι ήδη άρχισε η εφαρμογή του μέτρου:

Zougla.gr: “Τους πληρώσαμε να πάνε στην πατρίδα τους: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2009, 21:12, Στις 12:10 αναχώρησε από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος ειδική πτήση τσάρτερ με την οποία 82 παράνομοι μετανάστες μεταφέρθηκαν στις χώρες προέλευσής τους. ΟΙ 28 εξ αυτών είναι Πακιστανοί και οι υπόλοιποι Αφγανοί. Οι μετανάστες προωθήθηκαν στις πατρίδες τους βάσει προγράμματος εθελουσίας εξόδου από την χώρα, βάσει του οποίου δίνονται οικονομικά κίνητρα στους αποχωρούντες. Την πτήση συνόδευαν 23 Έλληνες αστυνομικοί.”


«Μακεδονία»: ” ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι θα ξεκινήσει εκστρατεία για εθελοντικό επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών, με κάποια οικονομικά κίνητρα.”


«ΕΘΝΟΣ»: Ένα μεγάλο πρόγραμμα εθελοντικού επαναπατρισμού σχεδιάζει η κυβέρνηση, βασισμένο στην… πετυχημένη λογική του «τριχίλιαρου» των πυρόπληκτων: Tο σχέδιο που εκπονείται στο υπ. Δημόσιας Tάξης προβλέπει να δίνονται, εκτός από τα αεροπορικά εισιτήρια, κάποια χρήματα ως οικονομικό κίνητρο από 2.000 έως 3.000 ευρώ, ώστε να πεισθούν έτσι πολλοί λαθρομετανάστες να επιστρέψουν στις χώρες τους.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου