Χρήστες OnLine

Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009

Ξεκλήρισαν ολόκληρη οικογένεια με ανάπηρα παιδιά οι Τούρκοι εισβολείς


Η περίπτωση αυτή, ανέφερε, δεν ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, αλλά στον κατάλογο των πεσόντων. Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες, είπε, ότι δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Λάπηθο.Τα παιδάκια ήταν κλινήρεις, πρόσθεσε, καθώς είχαν κάποια προβλήματα εκ γενετής και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Λευκωσία: Μια νέα περίπτωση εν ψυχρώ δολοφονίας Ελληνοκυπρίων από τους Τούρκους έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τους γονείς και τα δύο ανήλικα παιδιά τους, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, που δολοφονήθηκαν απο τους εισβολείς στη Λάπηθο το 1974.

Την πληροφορία έδωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο Βοηθός του Εκπροσώπου της ε/κ πλευράς για τους Αγνοουμένους, Ξενοφών Καλλής. Είπε ότι η ταυτοποίηση των τεσσάρων λειψάνων της οικογένειας έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Η περίπτωση αυτή, ανέφερε, δεν ήταν στον κατάλογο των αγνοουμένων, αλλά στον κατάλογο των πεσόντων. Υπήρχαν κάποιες πληροφορίες, είπε, ότι δολοφονήθηκαν στο σπίτι τους στη Λάπηθο.

Τα παιδάκια ήταν κλινήρεις, πρόσθεσε, καθώς είχαν κάποια προβλήματα εκ γενετής και δεν μπορούσαν να μετακινηθούν.

Σε κάποιο στάδιο, ανέφερε ο κ. Καλλής, οι έποικοι που εγκαταστάθηκαν στο σπίτι της οικογένειας στη Λάπηθο στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα επιπρόσθετο δωμάτιο στην οικοδομή εντόπισαν τα λείψανα το 2002. Όταν άρχισε το πρόγραμμα της Διερευνητικής, κατέληξε ο κ. Καλλής, μας τα παρέδωσαν και ταυτοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου