Χρήστες OnLine

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2009

Στη γιάφκα των τρομοκρατών το indymedia η ανάληψη ευθύνης από τα κολλητάρια τους



Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», όπως από την αρχή είχε εκτιμηθεί, ευθύνεται για τη βομβιστική επίθεση της προηγούμενης Τετάρτης στο πίσω μέρος του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Με μια ειρωνική προς την αστυνομία επιστολή της στον δικτυακό τόπο του αντιεξουσιαστικού χώρου Indymedia, η οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για την τοποθέτηση των δύο ωρολογιακών μηχανισμών με τα 8 κιλά εκρηκτικής ύλης, μέσα σε μαγειρικό σκεύος, που εξερράγη τα ξημερώματα της Τετάρτης ανάμεσα σε ΚΑΦΑΟ του ΟΤΕ και σε καγκελόπορτα του υπουργείου.

Οι δράστες ειδοποίησαν την αστυνομία και έναν τηλεοπτικό σταθμό για την αποφυγή τραυματισμών, ενώ από την έκρηξη έσπασαν τζάμια του υπουργείου και ορισμένων απέναντι καταστημάτων.

Στην επιστολή της η οργάνωση επισημαίνει πως ο στόχος της επίθεσης επιλέχτηκε ως μια πρόκληση για τα αστυνομικά μέτρα προστασίας στον συγκεκριμένο χώρο και στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο λόγω ΔΕΘ.

«Οι αστυνομικοί στην είσοδο, η διμοιρία των ΜΑΤ στον περίβολο, τα μπλόκα στην Αγίου Δημητρίου, η περιπολία γύρω από το κτίριο ήταν μια καλή ευκαιρία για εμάς να τους κάνουν να τρέξουν πανικόβλητοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά, περιγελώντας τα αστυνομικά μέτρα.

Η οργάνωση ολοκληρώνει την επιστολή με την προειδοποίηση «θα επανέλθουμε».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου