Χρήστες OnLine

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Να πάρουμε την Ελλαδα στα χέρια μας


Η ελληνική περιφέρεια ερημώνει. Η Ελλάδα έχει παραδοθεί στην ανομία. Το μαύρο χρήμα γεμίζει τις τσέπες των παρανόμων που κανείς δεν τους ελέγχει. Τα προβλήματα πνίγουν τον τίμιο Έλληνα (επιχειρηματία, εργάτη, αγρότη, ελεύθερο επαγγελματία) ενώ ο κρατικός μηχανισμός όχι μόνο δεν τον βοηθά αλλά κάνει ότι μπορεί για να του δυσκολέψει τη ζωή. Το κράτος θέλει τον Έλληνα μόνο για να πληρώνει φόρους και του φέρεται σαν σκουπίδι. Τα κόμματα εξουσίας, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που έχουν σαν δεκανίκι την αριστερά, δεν μπορούν ή δεν θέλουν να βρουν λύσεις και περιμένουν από τους «γραφειοκράτες» των Βρυξελλών να τους πούνε τι θα κάνουν.

Ήρθε Ελλάδα είδε το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες και το μόνο που βρήκε να πει ο αρμόδιος Επίτροπος, Ζακ Μπαρό, είναι ότι θα δώσει οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για να αντιμετωπίσει τη λαθρομετανάστευση. Αυτοί οι τύποι θα λύσουν τα προβλήματα των Ελλήνων; Στο Αγαθονήσι οι λαθρομετανάστες, που φθάνουν κατά εκατοντάδες από τα απέναντι τουρκικά παράλια, λεηλατούν σπίτια και εκκλησίες χωρίς η αστυνομία να μπορεί να παρέμβει.

Το έγκλημα κυριαρχεί. Στην Κέρκυρα έγιναν συγκρούσεις μεταξύ κατοίκων ενός χωριού και αθιγγάνων, που διαμένουν στο γειτονικό καταυλισμό. Από τη συμπλοκή τραυματίστηκαν 5 άτομα, τα οποία διακομίστηκαν στο νοσοκομείο του νησιού. Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του χωριού, η Αστυνομία έφτασε στο σημείο μετά από 45 λεπτά καθυστέρηση, επειδή όπως είπαν οι αστυνομικοί, έπρεπε να συγκεντρώσουν ισχυρή δύναμη, καθώς στο περιστατικό εμπλέκονταν αθίγγανοι. Δηλαδή η αστυνομία φοβάται τους παράνομους.

Πριν λίγο καιρό οι κάτοικοι της Λήμνου έκαναν διαμαρτυρία στο κέντρο της Αθήνας, επειδή δεν έχουν ακτοπλοϊκή συγκοινωνία. Η κυβέρνηση αντί για καράβι τους έστειλε τους Ράμπο της Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ - πρώην ΣΔΟΕ). Οι νησιώτες ξεσηκώθηκαν και ανάγκασαν το τριμελές κλιμάκιο της υπηρεσίας να αναχωρήσει με το πλοίο «Θεόφιλος» για τη Μυτιλήνη, ενώ προηγήθηκαν επεισόδια από εκατοντάδες επαγγελματίες. Πως μπορεί να ζητά φόρους μια κυβέρνηση όταν οι ίδιοι οι υπουργοί της παραδέχονται ότι έχουν off shore εταιρείες για να μη φορολογούνται;

Οι αγρότες νοιώθουν πια την εγκατάλειψη και παρατάνε τις καλλιέργειες. Στα προβλήματα των εξαγωγών ελληνικού νωπού ροδάκινου στην Ρωσία, λόγω του μικρού αριθμού διαπιστευμένων εργαστηρίων (9 δήλωσε η Ελλάδα όταν Ισπανία και Ιταλία δήλωσαν η καθεμιά από 60), ήρθε να προστεθεί και το «ναυάγιο» για την υπογραφή του πρόσθετου πρωτοκόλλου μεταξύ Ε.Ε. και Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή ανάγκασε τους Έλληνες εξαγωγείς να ζητάνε απευθείας διαπραγματεύσεις Ελλάδας με Ρωσία για υπογραφή διμερείς συμφωνίας, όπως έκανε και η Ολλανδία για τα συμφέροντα των πολιτών της. Όσο για τη κομπόστα η έλλειψη στρατηγικής εξαγωγών και η μειωμένη ζήτηση βυθίζουν το «μεγαθήριο» της ελληνικής παραγωγής με τη κυβέρνηση να σφυρίζει αδιάφορα. Στα αζήτητα θα μείνουν φέτος 350.000 τόνοι συμπύρηνου ροδάκινου. Θυμίζουμε η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση παγκοσμίως στην κατάταξη των χωρών που παράγουν κομπόστα ροδάκινο με δεύτερη την Κίνα. Συγκεκριμένα παράγουμε το ήμισυ της παγκόσμιας κατανάλωσης και έχουμε εισροές περίπου 250 - 300 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις εξαγωγές κομπόστας, κάτι που πολλούς ίσως να ενοχλεί.

Η πατρίδα χρειάζεται άξιους πολιτικούς που θα γίνουν θεματοφύλακες της ελληνικής παραγωγής. Προστατέψτε τον Έλληνα.

Α. Μ. Παϊρισάδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου