Χρήστες OnLine

Κυριακή 5 Ιουλίου 2009

Η μεγαλύτερη πρεσβεία των Βαλκανίων στο μεγαλύτερο προτεκτοράτο

MACEDONIA MADE IN USA: Φήμες στα Σκόπια μιλούν για διπλή χρήση του τεράστιου κτιρίου: Πρεσβεία αλλά και… σταθμός της CIA!




























Έγιναν τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας των ΗΠΑ στα Σκόπια, η οποία μάλιστα είναι η μεγαλύτερη των Αμερικανών στα Βαλκάνια, αφού καταλαμβάνει έκταση 110 στρεμμάτων και σύμφωνα με τα σκοπιανά ΜΜΕ το τεράστιο συγκρότημα περιλαμβάνει επιπρόσθετα 10 με 15 υπόγειους ορόφους. Η είδηση δεν είναι φυσικά, τα νέα εγκαίνια ενός κτιρίου, αλλά οι φήμες που κυκλοφορούν εδώ και μήνες στα Σκόπια πως το κτίσμα αυτό προορίζεται να στεγάσει υπηρεσίες της CIA καθώς επίσης και λογιστικό κέντρο για τις στρατιωτικές βάσεις των ΗΠΑ σε Κόσοβο, Βουλγαρία και Ρουμανία!


Η νέα αμερικανική πρεσβεία βρίσκεται σε ύψωμα, κοντά στο κέντρο των Σκοπίων και δίπλα στο κάστρο της πόλης. Με αφορμή τα εγκαίνια της νέας πρεσβείας και του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας των ΗΠΑ, στις 4 Ιουλίου, ο Αμερικανός πρέσβης στα σκόπια, Phillip Ricker παρέθεσε δεξίωση, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 1200 καλεσμένοι, μεταξύ των οποίων ήταν ο πρόεδρος των σκοπίων G. Ivanov και ο πρωθυπουργός N. Gruevski. Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η επικεφαλής της διεύθυνσης του State Department για την κατασκευή των κτιρίων των διπλωματικών αποστολών των ΗΠΑ Lydia Muniz, η οποία ανέφερε ότι η νέα πρεσβεία των ΗΠΑ αποτελεί σύμβολο της συνεχούς αμερικανικής παρουσίας στην ΠΓΔΜ και δείγμα της ανάπτυξης των στενών διμερών σχέσεων…


Στο Ελλάντα πάντως πνέει άνεμος… αισιοδοξίας για το θέμα της Μακεδονίας μας και κλίμα φιλίας με την «σύμμαχο» Αμερική!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου