Χρήστες OnLine

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2009

Συντονισμένες πολιτικές για τους παράνομους μετανάστες

Ποιο σχέδιο εξετάζει η κυβέρνηση


Tο αργότερο ως τα τέλη Ιουλίου πρόκειται να τεθούν σε εφαρμογή μέτρα για την αντιμετώπιση της υποβάθμισης του κέντρου της Αθήνας, ώστε να αντιμετωπιστούν φαινόμενα όπως αυτά στον Άγιο Παντελεήμονα Αχαρνών, με τις άγριες συμπλοκές με αφορμή τους μη νόμιμους μετανάστες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος προανήγγειλε μέσω του ΣΚΑΪ την εφαρμογή συντονισμένων πολιτικών και δράσεων πέραν των αστυνομικών και κατασταλτικών μέτρων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι θα αντιμετωπιστεί και το ζήτημα του ΟΚΑΝΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση εξετάζει σχέδιο μεταφοράς των μη νόμιμων μεταναστών σε φρουρούμενους χώρους εκτός Αττικής.

Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε στην απέλαση 55 πακιστανών υπηκόων. Οι μετανάστες, συνοδευόμενοι από 40 Έλληνες αστυνομικούς, αναχώρησαν το απόγευμα της Τετάρτης για τη χώρα τους με ειδική πτήση charter.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου επισημαίνεται ότι οι απελάσεις αυτές χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Επιστροφών και ανάλογες δράσεις πρόκειται να συνεχιστούν, όπως προβλέπεται και από την ισχύουσα νομοθεσία.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Κομισιόν Μανουέλ Μπαρόζο και ο Επίτροπος για θέματα μετανάστευσης Ζακ Μπαρό πρότειναν τη δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικής καταγραφής εισόδου και εξόδου των μεταναστών από και προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, ο κ. Μπαρόζο ζήτησε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης να συμπεριληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Η αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης και η προετοιμασία των Συνόδων της Κέρκυρας ήταν στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη με το Νορβηγό ομόλογό της Γιούνας Γκαρ Στόερε, κατά την ολιγόωρη επίσκεψή της στο Όσλο.

"Η Νορβηγία στηρίζει θεσμικά και έμπρακτα με κονδύλια στην Ευρωπαϊκή Ένωση τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λαθρομετανάστευσης", υπογράμμισε η υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον κ. Στόερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου