Χρήστες OnLine

Πέμπτη 4 Ιουνίου 2009

ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΕΝΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Το θέμα της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ σχετίζεται με το πρόβλημα των παράνομων μεταναστών στην ΕΕ, που συνδέεται με κοινωνικά προβλήματα και την ανεργία (10,5%).

Σύμφωνα με έρευνες στην ΕΕ, οι Ευρωπαίοι πολίτες συνταυτίζουν τα υφιστάμενα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που δημιουργούνται με τους μουσουλμάνους μετανάστες, καθώς και με την Τουρκία, λόγω θρησκεύματος. Εξού και η μεγάλη αρνητική τάση που καταγράφεται στη γαλλική και στη γερμανική κοινωνία έναντι της τουρκική ένταξης, γεγονός, που νομιμοποιεί την πολιτική των Σαρκοζί και Μέρκελ. Σε αυτό προστίθενται και άλλες έρευνες, που καταγράφουν ότι:

1) Σε περίπτωση ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, το πρώτο ρεύμα Τούρκων μεταναστών θα φθάσει τα τέσσερα εκατομμύρια. Από το κύμα αυτό θα πληγούν και η Ελλάδα και η Κύπρος!

2) Σε ό,τι αφορά τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, εάν οι κανονισμοί δεν αλλάξουν, σε περίπτωση πλήρους τουρκικής ένταξης αφενός η Άγκυρα θα απορροφά το 27,3%, η δε Κύπρος και Ελλάδα θα αποκλειστούν από αυτά, λόγω των αναπροσαρμογών επί του ΑΕΠ. Η ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ θα προκαλέσει μείωση του μέσου όρου του ΑΕΠ της ΕΕ κατά 10%!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου