Χρήστες OnLine

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2009

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ!



Αποφασισμένοι οι καταστηματάρχες

Απειλούν ακόμη και με προσφυγή στις Βρυξέλλες αν δεν λυθεί το πρόβλημα υποβάθμισης του κέντρου

Του Κωστα Oνισενκο


Αποφασισμένα να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκαλο εμφανίζονται τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Κέντρου Αθήνας (ΚΙΠΟΚΑ) όσον αφορά την υποβάθμιση του κέντρου. Εκπρόσωποι της Κίνησης διαμηνύουν ότι αν δεν λυθεί το πρόβλημα, θα προσφύγουν στις Βρυξέλλες, εκθέτοντας τις ελληνικές αρχές και διεκδικώντας αποζημιώσεις για τη συνεχόμενη μείωση τζίρου των καταστημάτων του κέντρου, καθώς η ανυπαρξία κρατικής παρέμβασης έχει μετατρέψει την Ομόνοια και τους γύρω δρόμους σε υπαίθρια υπεραγορά ναρκωτικών και κέντρο εγκληματικότητας.

Συναντήσεις με φορείς

Προκειμένου, ωστόσο, να βρεθεί λύση χωρίς την παρέμβαση των Βρυξελλών, οι εκπρόσωποι της Κίνησης πραγματοποιούν συναντήσεις με τους εμπλεκομένους φορείς, προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ενώ προγραμματίζουν και κινητοποιήσεις.


Τους τελευταίους μήνες, στις βιτρίνες πολλών καταστημάτων του κέντρου εμφανίστηκαν αφίσες με το σύνθημα «Συμμετέχουμε όλοι στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του κέντρου της Αθήνας».

Οι συγκεκριμένοι καταστηματάρχες είναι μόνο μερικοί από τα περίπου 3.000 εγγεγραμμένα μέλη της ΚΙΠΟΚΑ, μεταξύ των οποίων οι ιδιοκτήτες των μεγαλύτερων καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της Ομόνοιας. «Ξεκινήσαμε από τις 9 Σεπτεμβρίου με επισκέψεις στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε και στη συνέχεια στον υπηρεσιακό υπουργό Εσωτερικών κ. Σ. Φλογαΐτη. Σε μία από αυτές ο σημερινός υπαρχηγός της ΕΛ. ΑΣ. κ. Ι. Ραχωβίτσας δεσμεύθηκε ότι θα αναλάβει ως προσωπικό στοίχημα την επίλυση των προβλημάτων του κέντρου. Οντως, στη συνέχεια αυξήθηκαν τα αστυνομικά μέτρα, ωστόσο, σε μεγάλο βαθμό το πρόβλημα παραμένει άλυτο», αναφέρει ο συντονιστής της ΚΙΠΟΚΑ κ. Δημ. Νικολακόπουλος.

Από το ερχόμενο Σάββατο, η Κίνηση θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μεταναστών με τη διανομή εντύπου μεταφρασμένου σε δώδεκα γλώσσες. «Εάν όλοι σεβόμαστε τους νόμους της χώρας μας και απομονώσουμε όσους παρανομούν και εγκληματούν, είτε είναι Ελληνες είτε αλλοδαποί, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον για όλους μας», αναφέρει μεταξύ άλλων το μήνυμα που θα μοιραστεί σε 10.000 αντίτυπα το Σάββατο στους μετανάστες του κέντρου. Εντυπο υλικό θα διανεμηθεί πόρτα πόρτα και σε κατοίκους του κέντρου προκειμένου να γίνουν μέλη της ΚΙΠΟΚΑ. Επιπλέον, στις 27 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί μεγάλη συγκέντρωση στην πλ. Ομονοίας με το σύνθημα «Κλείνουμε!».

Πολλά από τα μέλη της Κίνησης είναι εύρωστοι επιχειρηματίες που βλέπουν τις δουλειές τους να μαραζώνουν. Αυτό συνεπάγεται αφ’ ενός ότι έχουν κάθε λόγο να εξοργίζονται με τους αρμόδιους φορείς και αφ’ ετέρου ότι είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν κονδύλια προκειμένου να κινήσουν τις διαδικασίες, όπως έκδοση υλικού, εκδηλώσεις, νομική υποστήριξη κ. ά. Οι ίδιοι διαμηνύουν ότι η επόμενη κίνησή τους θα γίνει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης.

«Προς κάθε κατεύθυνση»

«Θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση, αν χρειαστεί θα εκθέσουμε όλο το πρόβλημα στα ευρωπαϊκά ΜΜΕ. Θα ρίξουμε την εμπορική κίνηση κέντρου στο μηδέν αλλά πλέον, έπειτα από τόσες ζημιές, δεν μας ενδιαφέρει ένας ακόμη χρόνος χασούρας», προειδοποιεί ένα από τα βασικά μέλη του ΚΙΠΟΚΑ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου