Χρήστες OnLine

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΟ: ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ



Στα ηλεκτρονικά πρωτοσέλιδα των σημαντικότερων βρετανικών και αμερικανικών εφημερίδων βρίσκεται σήμερα η είδηση της έκρηξης έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Βόμβα εξερράγη έξω από το Χρηματιστήριο Αθηνών, τραυματίζοντας ελαφρά μια γυναίκα και προκαλώντας καταστροφές στο κτήριο. Ακόμη μία βόμβα εξεράγη έξω από κυβερνητικό κτήριο στη Θεσσαλονίκη, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει σημαντικές ζημίες», μεταδίδει το BBC.

Οι εκρήξεις ενδέχεται να είναι έργο του Επαναστατικού Αγώνα, μιας ελληνικής οργάνωσης εξτρεμιστών. Νωρίτερα εντός του έτους, η ίδια οργάνωση είχε αναλάβει την ευθύνη για δύο βόμβες που στόχευσαν τον αμερικανικό όμιλο Citibank», συμπληρώνει.

Σύμφωνα με μάρτυρα του Reuters, «προκλήθηκε θραύση των τζαμιών στα κτήρια της περιοχής, μεταξύ των οποίων και αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Η αστυνομία σχημάτισε κλοιό στην περιοχή».

«Οργανώσεις αριστεριστών και αναρχικών έχουν αναλάβει την ευθύνη για μια σειρά επιθέσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αθήνα μετά τον πυροβολισμό εφήβου το Δεκέμβριο, ο οποίος πυροδότησε τα χειρότερα επεισόδια των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα», αναφέρει το Reuters.

Για «έκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας μπροστά από το χρηματιστήριο της Αθήνας» κάνει λόγο το Bloomberg, «μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε τη γύρω περιοχή».

Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Τηλεφωνήματα σε ελληνικά ΜΜΕ προηγήθηκαν και των δύο βομβιστικών επιθέσεων», μεταδίδει το Associated Press. «Σύμφωνα με την
Ελληνική Αστυνομία ο βασικός ύποπτος για την έκρηξη στο ΧΑ είναι ο Επαναστατικός Αγώνας, μια ένοπλη οργάνωση που έγινε γνωστή από την επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία το 2007», αναφέρει το πρακτορείο.

«Σε ανακοίνωσή του, το χρηματιστήριο διαβεβαίωσε ότι η σημερινή συνεδρίαση θα διεξαχθεί κανονικά, παρά τις εκτεταμένες ζημίες που έχουν προκληθεί στο κτήριο».
«Αυτοκίνητο με εκρηκτικά εξεράγη σήμερα έξω από το Χρηματιστήριο των Αθηνών», γράφουν στη διαδικτυακή τους τοποθεσία οι The New York Times.

«Πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, υπολείμματα του οποίου βρέθηκαν σε ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο». «Η έκρηξη ήταν ισχυρή αλλά προκάλεσε περιορισμένες ζημιές στο κτήριο. Οκτώ αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες», συμπληρώνει.

«Σειρά βίαιων επεισοδίων σημειώθηκαν στην Ελλάδα μετά τον πυροβολισμό εφήβου το Δεκέμβριο, ο οποίος έδωσε το έναυσμα για να ξεσπάσει το μεγαλύτερο κύμα αναταραχών των τελευταίων δεκαετιών στη χώρα, με οργανώσεις αριστεριστών και αναρχικών να έχουν αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων», καταλήγουν οι NYT.

Στις βομβιστικές επιθέσεις αναφέρονται και τα γαλλικά μέσα, με τη γαλλική Le Figaro να κάνει λόγο για «δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα», σημειώνοντας ότι «οι επιθέσεις, για τις οποίες δεν έχει γίνει ακόμη ανάληψη ευθύνης, σημειώθηκαν τρεις ημέρες πριν τα εγκαίνια της Έκθεσης της Θεσσαλονίκης από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμαλή».

«Βόμβα προκάλεσε σοβαρές υλικές ζημιές στο κτίριο του χρηματιστηρίου της Αθήνας» είναι το τίτλος της ισπανικής El Pais, η οποία αναφέρει επίσης τη βομβιστική επίθεση σε κυβερνητικό κτήριο της Θεσσαλονίκης.

«Το κτήριο του χρηματιστηρίου υπέστη εκτεταμένες ζημίες, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου Σπύρου Καπράλου στο Reuters. Η περιοχή παραμένει αποκλεισμένη από την αστυνομία», μεταδίδει η El Pais, η οποία εντάσσει επίσης την επίθεση στο πλαίσιο των βομβιστικών επιθέσεων που διαδέχθηκαν τα επεισόδια του Δεκεμβρίου στην Αθήνα.

Πηγή:
greeknation

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου