Χρήστες OnLine

Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

ΞΕΣΚΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΓΚΕΤΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η εικόνα όμως που αντικρίζει όποιος «θαρραλέος» αποφασίσει να διασχίσει _μέρα ή νύχτα_ δρόμους όπως η Μενάνδρου, η Γερανίου, η Σοφοκλέους, η Ευριπίδου, μάλλον δεν θα είναι όσο ειδυλλιακή περίμεναν πως θα εξελιχθεί αυτοί που επένδυσαν τότε σε επιχειρήσεις ή ακίνητα. Αφρικανές που κάνουν πιάτσα στα πεζοδρόμια της Ευριπίδου, τοξικομανείς που «σουτάρουν» νυχθημερόν, κλοπές, διαρρήξεις αυτοκινήτων και μαγαζιών, μαχαιρώματα και δυσωδία! Αυτή είναι η εικόνα του μεταολυμπιακού ιστορικού κέντρου της ελληνικής πρωτεύουσας.



«Εξεγέρθησαν για το κοράνι που έσκισε όπως λένε ο αστυνομικός. Εμείς τι θα έπρεπε να κάνουμε όταν την Μ. Παρασκευή το βράδυ που στολίζαμε τον επιτάφιό μας, έκλεψαν την τσάντα μιας κυρίας που έβγαινε από την εκκλησία και της ποδοπάτησαν ξεσκίζοντάς την, την Κενή Διαθήκη που κρατούσε στα χέρια;» μας ρωτά χωρίς σαφώς να περιμένει πως είμαστε εμείς αυτοί που θα του δώσουν την απάντηση που γυρεύει.

«Για να βγω από την εκκλησία να πάω για ένα ευχέλαιο, βάζω το ευχολόγιο και τον σταυρό σε πλαστική σακούλα. Προτιμώ να γίνομαι ρεζίλι από το να γίνομαι στόχος κρατώντας μια τσάντα. Γιατί σε αυτή την περιοχή είσαι στόχος ληστών καθημερινώς» υποστηρίζει ο πατέρας ο οποίος μάλιστα ετοιμάζεται για μια νέα καταγγελία. «Μου έχουν μεταφέρει, ότι οι Αφρικανές που εκδίδονται στην περιοχή, έχουν μεταφέρει την πιάτσα τους τον τελευταίο καιρό ακόμη και γύρω από την εκκλησία. Αυτό απαγορεύεται δια νόμου και ειλικρινά δεν θέλω κανείς να διώκεται, πολλώ δε μάλλον να καταθέσω ο ίδιος μήνυση αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε κι εμείς αυτή την κατάσταση; Παλιότερα ήταν η πρώτη ενορία των Αθηνών. Τώρα μείναμε δυο παπάδες σχεδόν χωρίς ποίμνιο. Είναι ριψοκίνδυνο το να έρχεσαι εδώ»…

Πηγή

1 σχόλιο:

  1. ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΕΚΕΙΝΟΙ ΟΙ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΣΚΟΙ, ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗς ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ, ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΗΕ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΝΤΡΟΠΗ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΙΤΟΥ. ΟΙ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ. ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΥΝΟΤΡΟΦΕΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή