Χρήστες OnLine

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2009

Καταιγίδα μετά την «Αστραπή»

Με εκτεταμένες επιχειρήσεις «σκούπα» άρχισε η εφαρμογή του σχεδίου της ΕΛ.ΑΣ. για την απομάκρυνση των μεταναστών από το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Ως «πρόβα τζενεράλε» του τι πρόκειται να ακολουθήσει τις επόμενες μέρες χαρακτηρίστηκε η προχθεσινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση «σκούπα» της Αστυνομίας με την κωδική ονομασία «Αστραπή» στο κέντρο της Αθήνας -πλατεία Θεάτρου, Μενάνδρου, Ευριπίδου, Σοφοκλέους, Αθηνάς, πλατεία Καραϊσκάκη, Αγίου Κωνσταντίνου- όπου έγιναν δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο «καθαρή Αθήνα» και οι επιχειρήσεις επικεντρώνονται (προς το παρόν) στο κέντρο, ενώ δεν αποκλείεται εντός των ημερών να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές στις οποίες βρίσκονται συγκεντρωμένοι δεκάδες λαθρομετανάστες.

Χαρακτηριστικά αναφέρονται η πλατεία Αττικής και ο Αγιος Παντελήμονας.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ δήλωσε ότι τα μέτρα αναμένεται να αποδώσουν σε ένα μήνα. «Δεν είναι πανάκεια, αλλά μια προσπάθεια που καταβάλλει η κυβέρνηση», είπε ενώ κάλεσε τους πολίτες να μην επιχειρούν να λύσουν το πρόβλημα μόνοι τους. Απαντώντας σε ερώτημα αν το σχέδιο θα αποδώσει (Flash) δήλωσε ότι πρέπει να πετύχει, αλλιώς «θα πάρουμε ο καθένας από ένα μετανάστη σπίτι μας».

Παράλληλα το υπουργείο Εσωτερικών μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε, μεταξύ των οποίων κι αυτό που προβλέπει ότι οι λαθρομετανάστες θα κρατούνται μέχρι και δώδεκα μήνες σε στρατόπεδα, αναζητά κατάλληλους χώρους υποδοχής. Ηδη το Πεντάγωνο έχει στείλει στο υπουργείο Εσωτερικών λίστα με 60 στρατόπεδα εκτός Αττικής. Με εντολή του Μαξίμου, αναζητείται χώρος και στην Αττική. Το πιθανότερο είναι να ανακαινισθεί η πρώην νατοϊκή βάση στον Ασπρόπυργο παρά τους φόβους ότι θα προκληθούν έντονες αντιδράσεις από την πλευρά των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ωστόσο, οι άλλες δύο περιπτώσεις στο Χαϊδάρι και το Ελληνικό θεωρούνται λιγότερο πιθανές.

Στο μεταξύ, έντονος προβληματισμός επικρατεί στις κοινότητες των μεταναστών για τις τελευταίες εξελίξεις. Αν και οι εξαγγελίες για τη δημιουργία τεμένους και νεκροταφείου τούς ικανοποιούν, οι καθημερινές επεμβάσεις της Αστυνομίας και οι έλεγχοι δημιουργούν, όπως λένε χαρακτηριστικά, «ένα περίεργο κλίμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας».

Η πακιστανική κοινότητα εκφράζει την αντίθεσή της ως προς τα μέτρα της κυβέρνησης και, όπως ανακοινώθηκε την προσεχή Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των μεταναστευτικών συλλόγων προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Οσον αφορά στο κτίριο στο οποίο στο παρελθόν στεγαζόταν το Εφετείο στην οδό Σωκράτους, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το εάν θα γίνει ή όχι επέμβαση της Αστυνομίας καθώς από τους περίπου 600 λαθρομετανάστες που είχαν βρει καταφύγιο εκεί ελάχιστοι είναι αυτοί που κοιμούνται τις νύχτες.

Οι υπόλοιποι το έχουν εγκαταλείψει. Αγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής πού έχουν βρει καταφύγιο οι δεκάδες λαθρομετανάστες. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 100 Μαροκινοί εγκατέλειψαν πρόσφατα την Αθήνα γιατί «εδώ όχι μόνο τους κυνηγούν αλλά και επιπλέον δεν υπάρχει κανένα μέλλον…».


ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΩΑ
ΕΙΣΤΕ ΕΔΩ ΕΠΕΙΔΗ ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ . ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ Η ΜΕ ΤΟ ΑΓΡΙΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου