Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 28 Ιανουαρίου 2011

Η ηρωική έξοδος του ΣΥΡΙΖΑ - Ο ΒΑΡΙΑ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΑ ΤΙΝΑΞΕΙ


Το πράγμα δεν πάει άλλο. Το έχουν αντιληφθεί τα εναπομείναντα στελέχη της Κουμουνδούρου και στις τελευταίες τους συσκέψεις επικρατεί μεγάλος προβληματισμός. Η αποστροφή της κοινωνίας προς τον μηδενιστικό αριστερισμό είναι περισσότερο ορατή παρά ποτέ. Ακόμη και τα κανάλια δεξιοφέρνουν χωρίς πολλές φιοριτούρες και στρογγυλέματα πλέον.

Η κοινή διαπίστωση των ηγετικών στελεχών είναι ότι η ελληνική κοινωνία είναι αποφασισμένο να γίνει ευρωπαϊκή. Και μάλιστα με βίαιο τρόπο. Αλλά οι ευρωπαϊκές κοινωνίες έχουν κάτι κοινό: Δεν έχουν αριστερά! Τουλάχιστον με τη μορφή του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΚΚΕ. Η ευρωπαϊκή αριστερά (τα άκρα της) αποτυπώνονται στη μάζωξη της σοσιαλιστικής διεθνούς. Τα άκρο-αριστερά κομμάτια της Ευρώπης καίνε αυτοκίνητα σε διεθνή φόρουμ τρεις φορές τον χρόνο εν είδη γιορτής.

Έτσι έχει ληφθεί η απόφαση, σε ανώτατο επίπεδο, της ηρωικής εξόδου από τα πολιτικά πράγματα. Το μόνο που εκκρεμεί είναι ο τρόπος. Κάποιοι διαλέγουν την μετακίνηση προς το κέντρο και την πολιτική επιβίωση (Κουβέλης), κάποιοι άλλοι την μετακίνηση προς τα αριστερά (Νομική-λαθρομετανάστες)και την πολιτική αυτοκτονία. Έτσι εξηγείται και η πλήρης αντίθεση προς τη βούληση της κοινωνίας που αποδοκιμάζει βουβά τέτοιες πρακτικές-ξένο σώμα στην ελληνική ιδιοσυγκρασία.


Τα τελευταία χρόνια της Αριστεράς στην Ελλάδα θυμίζουν την διαύγεια που έχει ο βαριά άρρωστος λίγο πριν πεθάνει. Έτσι πολύ σύντομα, μαζί με την κομματική νεολαία των πανεπιστημίων που θα καταργηθεί με τον επόμενο νόμο-πλαίσιο, οι προοδευτικές παρατάξεις του τόπου θα συναντήσουν αυτές της Ρωσίας, της Ρουμανίας και άλλων που κάποτε μεγαλούργησαν στο παγκόσμιο στερέωμα.

himaira

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου