Χρήστες OnLine

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2009

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΩΝ ΤΟΥ Ε.Μ.Π

" Οι Πρυτανικές Αρχές απαντούν με επάρκεια και θέτουν τα ζητήματα στη σωστή τους βάση...Ζούμε σε μια ελεύθερη κοινωνία. Αλίμονο αν βάλουμε μπροστά το θέμα του φόβου. Νομίζω ότι πάνω από όλα είναι η ελευθερία της σκέψης και της έκφρασης."
Άννα Διαμαντοπούλου
υπουργός παιδείας

Την απάντηση στην υπουργό δίνει υπό μορφή σύστασης, ο μεγάλος μας ιστορικός Θουκυδίδης η ρήση του οποίου μας προτρέπει στην "δια βίου μόρφωση" αλλά ...υπό όρους

"Φιλοκαλούμεν γαρ μετ' ευτελείας και φιλοσοφούμεν άνευ μαλακίας*."
*μτφ=πνευματική ασθένεια

Αν αυτή η τοποθέτηση-δήλωση συμπαράστασης στους ποινικά διωκόμενους για "παράβαση καθήκοντος" (εξ αιτίας της ιδιότυπης "υπόθαλψης" των τρομοκρατών του indymedia) πρυτάνεις κaι αντιπρυτάνεις του ΕΜΠ , δεν αποτελεί παρέμβαση της υπουργού στο έργο της δικαιοσύνης, τότε ειλικρινά θα θέλαμε κάποιος έγκριτος νομικός να μας βοηθήσει στην ερμηνεία του όρου "παρέμβαση".

Εύλογη λοιπόν η απορία μας με την "σπουδή" της κ. Διαμαντοπούλου να "προκαταλάβει" τις αποφάσεις των δικαστηρίων και να "αθωώσει" a priori τους κυρίους της πρυτανείας

Για το θέμα του indymedia και τον στρατηγικό ρόλο που παίζει αφʼενός στην προώθηση της εγκληματικότητας -τρομοκρατίας ,αφʼετέρου στη "παιδαγωγία" των νέων στη βία και τη μισανθρωπία, έχουν μιλήσει και γράψει εκατοντάδες δημοκρατικοί συμπολίτες μας.

Δεν έχει στεγνώσει ακόμα το μελάνι από την απάντηση που έδωσε ο αδιαμφισβήτητος φορέας πολιτισμού και δημοκρατικού φρονήματος Μίκης Θεοδωράκης, στους αλητήριους των "πυρήνων της φωτιάς" οι οποίοι δια της μεθόδου της ..."ελεύθερης διακίνησης ιδεών" made in Ε.Μ.Π and indymedia, τον αποκήρυξαν ,τον καθύβρισαν, τον καταδίκασαν και τον προκήρυξαν.

Αν υποθέσουμε ότι τα επιχειρήματα της μεγάλης "παρέας" με τους γνωστούς ...πνευματικούς και άλλους "μυστικούς" δεσμούς είναι σωστά, τότε θα πρέπει να επανεξετάσουμε τις απόψεις μας για την ελευθερία και την δημοκρατία.

Ο πιο αδαής και "ακατήχητος" στις πολιτικές ιδεολογίες και τα πολιτεύματα, ξέρει ότι η δημοκρατία είναι ένα σύστημα που έλκει την καταγωγή του από την Αρχαία Ελλάδα και του οποίου τα βασικά χαρακτηριστικά είναι ο σεβασμός στην ελευθερία και το αυτεξούσιο του πολίτη τον οποίο θέλει ενεργό και συμμετέχοντα στα κοινά υπό τον όρο ότι και εκείνος θα σέβεται την ελευθερία και το αυτεξούσιο των συμπολιτών του και θα κάνει το πάν ώστε να τηρούνται οι νόμοι, είτε αυτοί προέρχονται από έγγραφους θεσμοθετημένους κώδικες, είτε αποτελούν κοινώς αποδεκτά συστατικά στοιχεία του εθιμικού δικαίου.

Με την λογική που εισάγεται από τον ιδεολογικο-φιλοσοφικό χώρο της "Λέσχης Μπίλντερμπεργκ", όλα τα αντικειμενικά γνωρίσματα της Δημοκρατίας, μετασχηματίζονται σε έναν άμορφο χυλό γενικών απόψεων τις οποίες μάλιστα μπορεί ο κάθε ένας να διαστέλλει ή να συστέλλει κατά το δοκούν.

Στο τέλος αυτών των "μετασχηματισμών" και των ερμηνευτικών "αυξομειώσεων" δεν απομένει ούτε ίχνος από τα αληθινά συστατικά της Δημοκρατίας και το "λευκό ένδυμα" δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ούτε για σφουγγαρόπανο.

Αυτές οι γλυκανάλατες και λαθραίες επικλήσεις μιας δήθεν ελευθερίας που στην πραγματικότητα είναι μια τυραννία μεταμφιεσμένη, στόχο έχουν την προσβολή του σώματος της Δημοκρατίας που είναι ο λαός. Ακριβώς με την ίδια υποκρισία ξεκίνησαν κάποτε και οι σταυροφόροι για να αιματοκυλίσουν εν ονόματι Κάποιου που δεν πίστευαν, ομόθρησκους και αλλόθρησκους λαούς.

Επειδή κυρία Διαμαντοπούλου εδώ γεννήθηκε η Δημοκρατία αναγκαστικά πάλι θα χρησιμοποιήσουμε κάτι από τα ...παλιά (φροντίστε μόνο να σας το μεταφράσει κάποιος φιλόλογος και όχι κανένας ψυχολόγος μισέλληνας γενικός γραμματέας):

"Ου προσποιείσθαι δει φιλοσοφείν αλλ' όντως φιλοσοφείν. Ου γαρ προσδεόμεθα του δοκείν υγιαίνειν αλλά του κατ' αλήθειαν υγιαίνειν."
(Επίκουρος)

Το βίντεο με τις δηλώσεις Διαμαντοπούλου που στηρίζει τη γιάφκα των τρομοκρατών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου