Χρήστες OnLine

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Οργισμένη αντίδραση ΛΑΟΣ για τον πολιτικό όρκο του ΣΥΡΙΖΑ



ΔΗΛΩΣΗ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΟΡΚΟ

«Οι Έλληνες απ΄ τα βάθη της ιστορίας τους, ορκίζονταν και αγωνίζονταν υπέρ βωμών και εστιών. Η Επανάσταση του 1821 έγινε υπέρ Πίστεως και Πατρίδος.Οι προοδευτικοί νεολογισμοί που απαξιώνουν τόσο την πίστη όσο και το Έθνος δε συνάδουν με την ιστορική ταυτότητα του Έλληνα.Ο θρησκευτικός όρκος στη Βουλή και στα Δικαστήρια αποτελεί παράδοση που στηρίζει αρχές και αξίες του Ελληνισμού.Αν κάτι θα μπορούσε να αναθεωρηθεί, είναι το πομπώδες της υποθέσεως. Θα αρκούσε ο εφημέριος της Ενορίας που ανήκει το Κοινοβούλιο».

Πηγή

Επιστολή Αλ.Τσίπρα

Πολιτικό όρκο θα δώσουν στο Κοινοβούλιο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ
για τον διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας επαναλαμβάνει ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ενημερώνοντας τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής ότι στη διάρκεια της ορκωμοσίας της Τετάρτης, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουν πολιτικό όρκο.

Στην επιστολή του προς τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο κ. Τσίπρας σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού, θεωρούμε ότι εκπροσωπούμε Έλληνες πολίτες όλων των θρησκειών και δογμάτων, πολίτες που είναι άθεοι, αλλά και πολίτες που αρνούνται να δηλώσουν τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις.

» Κατόπιν τούτων σας γνωρίζουμε ότι οι βουλευτές του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς προτιθέμεθα να δώσουμε στη Βουλή τον παρακάτω όρκο: Ορκίζομαι στην τιμή και την συνείδησή μου να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου.
»
(πηγή)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου