Χρήστες OnLine

Κυριακή 2 Αυγούστου 2009

Νέο νόμος για τις πετρελαϊκές έρευνες στο Αιγαίο προαναγγέλλει ο Κ.Χατζηδάκης

Νέο νομικό πλαίσιο, μέχρι το τέλος της χρονιάς, για την έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων στο Αιγαίο προαναγγέλλει ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Το πού θα γίνονται οι έρευνες θα αποφασίζεται από τετραμελή επιτροπή, με τη συμμετοχή του υπουργείου Εξωτερικών.


Ως προς τις πάγιες αρνητικές αντιδράσεις της Τουρκίας, ο κ. Χατζηδάκης τονίζει από την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ότι «η Ελλάδα δεν παραιτείται σε καμία περίπτωση από τα κυριαρχικά της δικαιώματα, ούτε ξεφεύγει από τις δημόσιες τοποθετήσεις γι αυτό το θέμα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων».


«Οι έρευνες θα γίνονται βάσει των στοιχείων που υπάρχουν και των προτεραιοτήτων της χώρας. Με άλλα λόγια, θα λαμβάνονται υπόψη η πιθανότητα εξεύρεσης πετρελαίου, το περιβάλλον και, φυσικά, ο παράγων εξωτερική πολιτική».


Εξάλλου, ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει ότι το υπουργείο προχωρά στο σχέδιο για εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ.



«Πρωτύτερα, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε με μια διαδικασία μόχλευσης του ομίλου ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, πράγμα το οποίο θα αποδώσει πρόσθετα έσοδα στο Δημόσιο, αλλά και σε διαχωρισμό ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ», ανέφερε ο υπουργός, εκφράζοντας την άποψη ότι όσον αφορά τη ΔΕΣΦΑ, το κράτος πρέπει να διατηρήσει το 51%.


πηγη



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου