Χρήστες OnLine

Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της Δανίας προστατεύει τα σύνορά της - Ας παραδειγματιστούμε!


Ιρακινοί που συνελήφθησαν από την αστυνομία της Δανίας σε αμφιλεγόμενη έφοδό της σε εκκλησία στο κέντρο της Κοπεγχάγης άρχισαν απεργία πείνας, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ τη Παρασκευή.

Η αστυνομία εισέβαλε τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στην εκκλησία Μπρόρσον και συνέλαβε 18 Ιρακινούς που είχαν βρει καταφύγιο εκεί μετά την απόρριψη των αιτήσεών τους να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο.

Το δημόσιο δίκτυο DR μετέδωσε ότι φίλοι των 18 συλληφθέντων πληροφορήθηκαν πως οι πρόσφυγες άρχισαν απεργία πείνας. "Κάνουν απεργία πείνας αφότου συνελήφθησαν. Και οι 18 παίρνουν μέρος", δήλωσε ο Αγκρί Κουρδιστάνι.

Το απόγευμα της Παρασκευής οργανώθηκαν πολλές διαδηλώσεις εναντίον της επέμβασης της αστυνομίας και της απόφασης των αρχών να επαναπατρισθούν οι Ιρακινοί σε διάφορες πόλεις της Δανίας.

Οι ενέργειες της αστυνομίας έχουν την αμέριστη στήριξη της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, του λαϊκιστικού Λαϊκού Κόμματος της Δανίας, το οποίο στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά και της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών.

Δανία και Ιράκ συνήψαν τον Μάιο συμφωνία για τον επαναπατρισμό περίπου 240 Ιρακινών.

Η συμφωνία δέχθηκε έντονες επικρίσεις, καθώς ορισμένοι από τους ανθρώπους που αφορά και μέλη των οικογενειών τους ζουν στη Δανία ακόμα και 10 χρόνια.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου